Gle tada neće imati izbora
Printable View
Gle tada neće imati izbora
Mene zvala škola da potvrde odgodu.
Žena ostala paf kad smo rekli da mi za odgodu nismo i da ju nismo tražili.
Rođen u veljači, emocionalna nezrelost, iduće godine bi bio spremniji. Sve testove zadovoljio.
Nakon što je škola na testiranju rekla da je super i po njima nema problema.
Nakon što je vrtić rekao da je ok, i logopedica i suvag. Nakon što je ispisan iz vrtića (to je eto naša greška očito)
Jako sam tužna i razočarana.
Iako svi kažu da pokušavaju smanjit broj prvašića (ima ih skoro 90, a tri razreda). Idem potpisati papir da nismo za odgodu i da ide u školu na naše traženje.
Ostao gorak okus u ustima
Idemo u ponedjeljak u školu kod defektologice.
Ali gledajuci ove upise, koronu, situaciju, rekli smo da potpisujemo odgodu i ide nazad u vrtić
Na telefon mi rekla da je skolska doktorica rekla da je za odgodu, i da se oni slozili.
Pa dobro, barem znaš što vas čeka. I ja bih tako napravila na tvom mjestu. S druge strane, ako u vrtiću znaju koje su njegove jake strane, a gdje mu treba poticaj, podsjeti ih da s djetetom treba i raditi. Vrtić nije samo čuvalište, to je mjesto gdje se vježba komunikacija i sve vještine potrebne za uspješan start. Sve će biti ok. Sretno!
Hvala Peterlin
Evo danas sam pričala i s tetom u vrtiću, rekla je da će imati i plan za te "odgođene" na čemu trebaju poraditi s njima tih godinu dana, baš smo se lijepo napričale. Potvrdila mi i sama da vidi u čemu je njegov "problem". Jedino ju brine što će ih biti previše u grupi, a moj malac bolje reagira na manje djece. Ali i to je morati izvježbati jel
Jedino su ljute što ove godine imaju previše odgoda, kao što sam i pretpostavila - škola ima samo 3 prva razreda, a skoro 90 budućih prvašića.
Pa ako ima više prvašića nego stane u 3 razreda, otvori se 4.razred. Morali bi ipak poštovat ped standard. Ne znam kako je u vašoj školi, županija ili grad kao osnivač odobre upis xy djece. Nama su u gimnaziji odobrili po 20 djece, pa se toliko upisalo. Ali osnovna je obavezna, moraju nać mjesto za sve.
20 lijepa brojka toga kod nas nema mi u snovima
Možda su trebali kod vrci napraviti onda dva neboravška razreda,ako fizički ne stanu 4 boravkaša.tako je recimo bilo kod nas kad je veliki upisivao osnovnu ,
Kod nas je mozda jedan boravkasa. Ipak smo mi selo s baka servisima
Na ovo ne možeš utjecati, kao što ne možeš utjecati ni na sastav razreda. Možeš poduzeti nešto da dijete dođe odgovarajućoj učiteljici, ali ima dosta stvari na koje nemaš nikakvog utjecaja, pa ne treba o tome unaprijed brinuti.
Pokušaj pripremiti dijete za školu što bolje možeš.
Uzmi i prolistaj literaturu: knjigu Mire Čudina-Obradović "Igrom do čitanja" https://www.superknjizara.hr/?page=k...jiga=100011468 (ima po knjižnicama) i knjigu Branke Starc: "Osobine i psihološki uvjeti razvoja djece predškolske dobi" https://www.superknjizara.hr/?page=autor&idautor=12235 Imaju to po knjižnicama, ne trebaš kupovati.
Sama najbolje poznaješ svoje dijete, pa mu u ovoj godini kroz igru i zabavu pokušaj pomoći razviti osobine koje mu trebaju (npr. samopouzdanje i sposobnost da se zalaže za sebe, ali istovremeno i empatija - da nauči poslušati i razumjeti druge). Mi smo s tim napravili odličan posao, jer moji sinovi su obojica imali određenih teškoća učenja, pa im je dobro došlo to što su se znali izboriti i nisu bili anonimni pripadnici gomile. Tako je i sada, hehehe.... Ne mogu vjerovati, imam dva studenta :-)