Vadili smo krv muz i i ja za kariogram u Klaicevoj i ja sam vadila krv u Vinogr.za test trombofilije...valjda bude to sve u iducih tjedan dana.
I onda brisevi jos kad se gin.vrati s go i kks pa sa svim tim kod Škvorca u Samobor na 2.misljenje
Printable View
Bok cure! Hvala na dobrodošlici :heart:
Danas mi je 24.dc. Ne znam je li pravilo da se krene od 1.dc ili? Nije da očekujem nešto previše jer ni bazalnoj ni po LH trakicama a ni po (.)(.) još nije bila O.
Inače me znaju bolit cice po dva tjedna prije menge, a to sam čitala kao ako boli samo prednji dio da još nije nastupila O, a ako boli sve da je prošla. Držim se toga jer mi je to jedini simptom ovulacije za sad.
Beck hvala na odgovoru i definitivno podržavam tvoje vježbanje. Samo naprijed! :uteg:
Što se tiče pretraga i ne baš. Kontroliram hipofizu od svoje 17. godine kad sam imala operaciju. Tražila sam doktora početkom ožujka da mi da da izvadim prolaktin i hormone štitnjače. Nalaz je bio super. Rekla sam da ću ga uokviriti jer mi je to prvi super nalaz.
Do moje ginekologice mi je baš problem doći. Nikad ju telefonski nisam mogla dobiti nego većinom odem i kucam na vrata što mrzim raditi. Evo i danas zovem da se naručim. Za sad naravno bezuspješno. Išla sam kod nje u drugom mjesecu nakon pobačaja (to mi je prva trudnoća bila) na kontrolu, ali mi nije ništa posebno rekla. Samo mi je dala da pijem Inofolic prah. Ona mi je rekla kao da imam policistične jajnike i to je bilo to. A doktor na jednom od UZV-ova prije pobačaja mi je rekao da ako nemam simptome tj. imam mengu, nemam izraženu dlakavost i nezz što je još sve nabrojao da onda kao nemam policistične.
Ali da, za sad mi je plan ili prominiti ginekologa pa krenuti s pretragama ili ako u nekom razumnom vremenu dobijem termin kod svoje krenuti s pretragama. A do tad bi se volila družiti s vama :-)
Mašnice želim ti svu sreću da brzo dočekaš kraj pregleda /nalaza! I naravno da sve bude OK.
Himalaya, Lotus ja jedva čekam da pišete te simptome!
Meni to bude omiljeni dio ciklusa.. pogotovo traženje sjena po testovima :mrgreen:
Hmm to mi je malo čudno što kaže tvoj ginekolog, ali valjda on zna. Bris na klamidiju mi nikad nije bio gotov u roku 8 dana. Njega se čeka 3 tjedna jer tek kad prikupe više uzoraka, vrši se testiranje u laboratoriju. Prijateljica mi radi tamo pa tako znam i uvijek mi javi kad su nalazi spremni za podignuti. Ova ostala dva brisa su ti gotova za tjedan dana 100%. Meni je užasno bezveze da ti brisevi vrijede samo 3 mjeseca. Pravo čudo ako se uspiju pokriti dva postupka s njima. Međutim, tako je samo u Ri. U ostalim klinikama je 6 mjeseci.
Lista za 5.8.2020.
(Ne) čekalice
Garawa ~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice
Klooo ~~~~~~~~~ 25.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 25.dc
Himalaya ~~~~~~~ 20.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 20.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 12.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 8.dc
Klooo nije pravilo da moraš ići od 1.dc - tako da sam te dodala na listu :)
Očito ti još uvijek nije bila O. Malo mi je čudno to, tj. imat ćeš dosta dugi ciklus ako je stvarno tako :/
Da li si ikad vadila progesteron ili na drugi način utvrđivala O? Na tvom mjestu bi si otišla na folikulometriju makar privatno, pa onda 7 dana od O da se izvadi progesteron + da vidiš točno koliko ti je lutealna faza i sve tako dalje.
Ja si mislim da bi ja izludila da ne znam kad će O, ali ja sam malo freak po tom pitanju - taman da su mi svi nalazi savršeni ja i dalje pušem na prazno :D
Jučer sam išla na pregled za štitnjaču.
Prvo su mi se smijali jer sam došla s nalazom koji je savršen i otpilili me da moji nalazi s tsh od 5-6 nisu uopće zabrinjavajući. Nakon UZV-a su promijenili priču. Moram još vaditi antitijela jer se po izgledu štitnjače vidi da je izmjenjena njezina struktura što upućuje na Hashimoto. Moraju još to potvrditi krvnom pretragom.
Ali eto, nalaz mi je prvi put u 2 godine bio savršen, ali to ne znači apsolutno ništa. Skoro sam otkazala termin za UZV jer je nalaz dobar.
Vidjet ćemo što i kako dalje nakon još pretraga.
Cure nadam se da odmarate danas jer je praznik tj. nadam se da vam je neradan :)
Super Beck, hvala ti :-)
Da i meni je čudno. Nadala sam se da će do sad već i biti. Počela sam nadobudno od 10.dc piškiti po LH trakicama, ali ništa za sad. Jedan dan mi ova testna bude skoro kao i kontrolna, drugi dan jedva da se vidi testna. Malo me bila utješila slika koju je Garawa stavila jer sam vidila da je i kod nje znalo drugi dan biti malo svjetlija.
Nisam do sada radila nikakve pretrage da utvrdim imam li O. Sad planiram krenuti s pretragama, jer je očito negdi problem. Uspila sam jučer dobiti svoju ginekologicu, ali me naručila za 2 mjeseca tek.
Nadam se da će ti biti nalazi dobri :-) Kad očekuješ da bi mogla dobiti rezultate?
Ja se odmaram, nadam se da i vi isto. U planu su večeras kokice i film :heart:
Danas odmaranje, a niš od kupanja jer na moru puše bura.
Nisam pametna šta napravit s tim mojim ginekologom i njegovom informacijom da su brisevi gotovi za 8 dana.
Lotus, gle ne znam. Meni su ih prvi put napravili na humanoj jer kod mog ginekologa sam došla na red tek za 3 mjeseca. Ja ih isto moram napraviti i vidjet ću s Tinom hoće li mi ih ona uzeti ili moj ginekolog.
Lista za 6.8.2020.
(Ne) čekalice
Garawa ~~~~~~~~ 27.dc
Klooo ~~~~~~~~~ 26.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice
Himalaya ~~~~~~~ 21.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 21.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 13.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 9.dc
Lotus ja sam sad išlaa gledati, radila sa briseve u privatnoj pliklinici u Zagrebu, došli su nalazi dosta brzo.
Na nalazima vidim Zaprimljen uzorak 14.2.2020., Završeno: 17.2.2020.
Nalaze sam na mail dobila 19.2.2020.
A sad stvarno ne znam kako je kad se radi negdje drugdje, vjerojatno traje malo duže - može bit da je stalno to drugačije.
Brisevi su bili klamidija, ureaplazma (na koju sam bila pozitivna na žalost i 2 tjedna se kljukala antibioticima) i na još nešto...
Možda bude sad brže gotovo jer nema neke gužve, ja išla danas ujutro u Zagrebu u Breyer vaditi krv i bila sam sama :lol:
Inače bude sve puno i čeka se na red.
Vodit ću se onom da moj doktor zna šta radi i da je upoznat za situacijom, u protivnom tražim drugog.
Noćas sam sanjala da sam kupila punu vreću testova za trudnoću hahahahaha hahahaha :)
Lotus, napravi ono što ti je on rekao.
Mene su grudi počele ubijat. Čini mi se prerano da bi nešto bilo. Je li moguće od duphastona?
Bok cure, nadam se da ste dobro.
Evo od moje O ni traga ni glasa. U nedilju planiram ići malo kod svojih u Dalmaciju. Nadala sam se da će O proći do tad i da ću ovaj period čekanja provesti u druženju s obitelji i prijateljima koje ne vidim često. Nisam pametna da li da odgodim put za koji dan s obzirom da MM ne ide sa mnom, ali opet ko zna hoću uopće imati O ovaj ciklus :-( Jučer sam imala baš lijep skok bazalne, ali evo koliko je jučer skočila temperatura toliko je jutros pala.
Himalaya ne znam koliki su ti inače ciklusi, ali nadam se da nije prerano :bouncing:
Beck vježbaš li i dalje?
Lista za 7.8.2020.
(Ne) čekalice
Garawa ~~~~~~~~ 28.dc
Klooo ~~~~~~~~~ 27.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice
Himalaya ~~~~~~~ 22.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 22.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 14.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 10.dc
Lotus ja često sanjam da imam zalihu testova, pa ih skrivam i kao netko mi krene kopati po ormariću pa budem u panici što će ljudi reć kad vide :lol:
Tako sad skrivam i onaj kinderwunsch lubrikant jer mi je bed haha - a meni često mama/sestra/mali nećak kopaju po kuponi kad dođu jer smo se svi selili pa su nam neke stvari još kod mene u kući pomješane - od tud očito moj strah
Meni stigli nalazi od štitnjače, izgleda da imam Hashimoto, to je autoimuna bolest. Čekam pregled kod doktorice, nadam se samo da to nije nešto što utječe puno na trudnoću iako čitam da može, a i ne mora utjecati.
Beck, hashimoto nije prepreka za ostvarit trudnoću, ali ćeš morat dovest hormone štitnjače u red prije nego ostaneš trudna. To vjerojatno znaš i sama. Moja prijateljica ima dvoje djece i hashimota. Godinu dana je trebalo da hormone dovede u red i kad je to uspjela, ostala je trudna praktički sljedeći ciklus.
2dc pišite sutra..
Cure, kod mene za prijaviti niš posebno, malo stisne dolje tu i tamo i to je to. Doma imam jedan test, no još je rano tako da ćemo vidjeti :)
Cure ja sam na more otišla nenadano ovaj vikend pa nisam stigla jučer staviti listu.
Evo zato lista za 9.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 29.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 29.dc
Odbrojavalice
Himalaya ~~~~~~~ 24.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 24.dc
JelenaR~~~~~~~~~ 16.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 12.dc
Garawa ~~~~~~~~ 2.dc
Hvala Himalaya na ohrabrenju!
Meni su hormoni štitnjače svi ok -osim tsh koji je malo viši pa malo niži. Jedino su mi ta antitijela jako visoka ali koliko čitam to će se isto regulirati donekle terapijom.
Osim toga moram popraviti anemiju koju isto očito imam... Valjda mi je zbog svega toga zajedno bilo tako loše zadnjih godinu dana.
Inače ja se vratila s vikenda na moru, nisam sigurna da li sam napunila ili ispraznila baterije ali bilo nam je lijepo 8-)
Lotus slažem se, pričekaj još koji dan.
Himalaya kako je kod tebe po tom pitanju?
Evo zato lista za 10.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 30.dc
Beck ~~~~~~~~~~ 30.dc
Odbrojavalice
Himalaya ~~~~~~~ 25.dc
Lotus5 ~~~~~~~~~ 25.dc
JelenaR ~~~~~~~~ 17.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 13.dc
Garawa ~~~~~~~~ 3.dc
Beck, i ja sam anemična. Željezo mi jr koma i to sam prvo dobila na humanoj da sredim. Međutim, čim prestanem piti tablete, željezo je opet izrazito nisko. Tako mi je cijeli život.
Ja sam tako tako. Ne znam što su simptomi od duphastona, što od pms, a što od potencijalne trudnoće. Cice me bole i stalno sam naduta, ali tako mi je uvijek pred m. Vidjet ćemo. Trudim se ništa ne osluškivati.
Bok cure :-)
Beck nadam se da će ti se s terapijom hormoni školski izregulirati.
Ja sam u nedilju ujutro otišla doma. Vozila 300km do doma da bi navečer išla pišnuti jednu LH trakicu čisto eto. I bila je mrvicu svijetlija ova testna od kontrolne. Ova neka aplikacija (nezz smijem li pisati koja) mi je detektirala to kao peak (omjer T/C je 0.97). Tako da sam se ja jutros vratila nazad u ZG na temelju toga valjda peak-a. Iskreno ne znam zašto. Ralno prva pozitivna LH trakica na 30 dc mi ne ulijeva neko povjerenje da bi moglo doći do T. S tim da me strah što mi je ta lutealna faza dosta kratka. Ako se ja ne varam to znači da je progesteron nizak, a ako je on nizak pitanje je kako bi se trudnoća i održala.
Ima li možda koja od vas iskustva ili preporuku di bi mogla privatno otići izvaditi progesteron u ZG? Stignem li uopće i moram li vaditi sve spolne hormone da bi se dobila bolja slika stanja ili je za sad dovoljno samo progesteron da vidim kakva je ova O bila ako se uopće desila. Čekam par dana da potvrdim bazalnom.
Najradije bih preskočila par dana da znam na čemu smo hahaha :)
Kloo - možeš u Zg ići u Breyer - tamo se ni ne naručiš, samo ušetaš i kažeš za što vadiš krv.
Progesteron se vadi najčešće 7 dana nakon O - to svi kažu 21.dc - ali đabe ići 21.dc ako je ovulacija kasnije od 14dc.
Daj sliku te svoje trakice?
Baš sam jučer čitala da su žene s ciklusima po 60 dana ostajale prirodno trudne - jer kao dok god ima ovulacije ti možeš ostati trudna.
Ali razumijem tvoju brigu jer meni se produžio ciklus evo sad će biti mislim 35 dana. Prije mi je bio 28...
Vadila sam progesteron i bio je ok nakon O.
Na tvom mjestu bi si našla nekog ginekologa da ti izvadi sve spolne hormone - imaš LH, FSH, estradiol, progesteron i svašta nešto - da se utvrdi zašto ti tako dugo traju ciklusi, jer najčešće problemi s jednim hormonom vuku probleme i s drugim hormonima. Progesteronom možeš samo utvrditi da li je bila O ili nije.
Probaj ovaj ciklus upratiti koliko ti je duga lutealna faza isto, pa to spomeni kad budeš išla na pretrage isto.
Himalaya - da vidjet ću, nadam se nekoj terapiji za to željezo. Ja sam imala dok sam bila mlada manjak željeza ali nikad nisam ništa pametno dobila za to, prestala sam to kontrolirati i eto me sad opet tu gdje jesam :-)
Lotus samo strpljivo, teško je ali bude ti to brzo prošlo :D
Lista za 11.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 31.dc
Beck ~~~~~~~~~ 31.dc
Himalaya ~~~~~~ 26.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 18.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 14.dc
Garawa ~~~~~~~~~ 4.dc
Kloo, nizak progesteron se lako liječi npr. s duphastonom. Tako da nemoj se brinuti da je to neki veliki problem.
Aha super. Hvala Beck :-) Htjela bih bar potvrditi je li bila ovulacija ili ne ovaj ciklus.
Evo slike testa, ako sam ja to dobro napravila https://ibb.co/BtdNJPb Što vi mislite je li to peak ili ne?
I ovo mi je graf bazalne od ovog ciklusa da vidite kako mi luduje temp ovih zadnjih dana https://ibb.co/XzwMPLC Mjerite li vi bazanlu?
Meni je 33 nekakav prosjek, jedino sam poslije pobačaja imala par ciklusa po 20 dana. Zadnji mi je bio 65 dana, ali tad mi je baš bilo grozno na poslu pa prepisujem stresu. Znam imati tako po 60ak dana cikluse kad sam pod stresom, pretpostavljam da meni tad prolaktin skoči.
Hvala Himalaya :-) Sad mi je lakše.
Nažalost sam si u glavi zablesila kako bi bilo super ovaj ciklus da ostanem trudna jer bi taman došao bebač za mužev i moj ročkas. Ne znam zašto si to radim. Samo će mi biti još gore :-(
Klooo pa da ja bi rekla da ti je to peak.
A gledam i graf ajde vidi da li će ti FF označiti automatski koji dan je bila O...
Imaš nekako dosta oscilacija, da li mjeriš svaki put u isto vrijeme?
Ja sam mjerila prije i odustala kad smo uzimali pauzu od svega. Sad hoću opet mjeriti ali svaki put zaboravim ujutro uzeti toplomjer :)
Ako ćeš i ti mjeriti moram se i ja nathjerati pa da uspoređujemo!
Ja sam si ćak bila uzela vip membership davno prije na FF - da mogu uspoređivati grafove s drugima haha
Da onda je to to. Samo nikako da mi bazalna potvrdi, a i grudi me još ne bole kao što znaju. Možda bude danas/sutra O jer kao nakon peak-a O nastupa za 12 do 36 h. Tako sam neki podatak našla.
Zadnji ciklus mi je označio FF da je bila O. Ovaj ciklus je najprije pretpostavio na 13dc, pa na 19dc ali kako se nije temp održala onda se ipak maklo da je bila O. Da, što se mjerenja tiče stvarno sam točna. Svako jutro mi zvoni mob u 5:06 :lol:
Meni je ta bazalna stvarno super. Navikla sam se sad i nije mi neka muka. I s obzirom da nemam nikakve simptome to mi dobro dođe za detekciju O. Ajde počni i ti pa da baš da usporedimo. Ma ja igram i onu kao igricu na FF di se treba odrediti kad je bila O samo da čim više grafova pogledam. :mrgreen:
Kloo, pokrivajte sve ove dane. Ja mislim da je ovo peak.
Kloo čekaj kakvu igricu? Ja ne znam za toooo :lol:
Gdje se ide da dođem na tu igricu hahah ?
Himalaya hoćemo da. Pokrivamo od 17 dc svaki do svaki drugi dan. Već sam malo umorna, ali nema sad odustajanja :lol:
Evo jučer sam opet imala otprilike istu LH trakicu (otprilike tamna ona testna kao i od nedjelje). Po aplikaciji je malo tamnija pa je kao to sad peak. Moram ići kupit još trakica. Sve sam potrošila kad sam krenila od 10 dc.
Heheheh Beck da bi došla do igrice kad uđeš u FF imaš u gornjem desnom kutu one tri crtice. To stisneš i onda ideš na Docs, Education & Fun. I onda ti tamo piše Interpretation Game. To ti je ta igrica.
Klooo imam ja LH trakica za prodati ako zelis samo sto mogu poslati tek u pon.kad se vratim s mora.
Nama je danas dosao kariogram uredan. Jos nalaz za trombofiliju cekam.
Kloo idem odmah vidjeti tu igricu!
A za trakicu - da li znaš koje su ti osjetljivosti trakice? Najčešće budu od 25mlU ili od 10mlU - ove od 10 su osjetljivije pa onda reagiraju i na manje peakove LH.
Meni često ta od 10 bude tako tamnija nego što bi trebala ali zato ova od 25 - samo kad jepeak tj. krene tamniti ujutro, navečer bude peak i idući dan ujutro je već malo svijetlija od kontrolne.
Ja svoje naručujem sve sa amazon.de - to mi je najpovoljnije. Pokupujem i jedne i druge jačine pa onda uspoređujem :lol:
Lista za 12.8.2020.
(Ne) čekalice
Klooo ~~~~~~~~~ 32.dc
Beck ~~~~~~~~~ 32.dc
Himalaya ~~~~~~ 27.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice
JelenaR ~~~~~~~~ 19.dc
IvchyOs ~~~~~~~~ 15.dc
Garawa ~~~~~~~~~ 5.dc
Mašnice super! NVidjet ćeš da će ovaj za trombofiliju biti ok :)
Kako se ti osjećaš za sada?
Ove moje su One step zelene iz Britanije narucim 20ml jacine meni isto pokazuju drugu crticu samo kad je peak. One roze mi nemaju smisla pa stalno su jace crtice...
Ja sam ok na moru ali brine me samo sto jos mengu nisam dobila 54 dana nakon spontanog iak odr.mi prije 10 dana samo rekao doci ce...
Ako i trombofil.bude ok onda ce me brinuti zasto onda nisu uspjele 2 trudnoce, ako trombof.ne bude ok bar cu moci dobiti terapiju i sigurnije ici naprijed.
Vjerujem da je zanimljivo i lako pratiti promjene u tijelu pomoću bazalne temperature kad se čovjek uhoda a moram priznat da sam uvijek bila lijena za početi s mjerenjem.
Kod mene ništa novog, u fazi sam da pri odlasku na wc strepim od susreta s M hahaha :)