Kroz ovo zadnje bi se dalo provuć da je bila u posjeti roditeljima.
A jel piše da se takve stvari pokrivaju od strane HZZO-a?
Printable View
Kroz ovo zadnje bi se dalo provuć da je bila u posjeti roditeljima.
A jel piše da se takve stvari pokrivaju od strane HZZO-a?
Mozda. Ali tad bi trebala otici debelo prije poroda.
Jer kako je vec receno od 36 tjedna putovanje spada i rizik.
U prvoj trudnoci sam putovala dosta pa se sjecam te brojke.
A boravak u Njemackoj dulji od 3 mjeseca bi se takodjer morao pravno regulirati.
I onda na kraju treba objsaniti HZZO da se slucajano zadesila u Njemackoj na porodu.
Nekako mi se cini da bi tesko prihvatili objasnjenje otisla sam u 30 tjednu do mame i tate i slucajno me zadesio porod npr. u 41 tjednu :aparatic:
A onda ništa, nema rješenja. Morat ćeš se poroditi u RH al prije toga probat promjenit svoj stav i gledat svijet oko sebe kroz pozitivnije ne nužno ružičaste al ne ni crne sunčane naočale :-)
Ili u Njemačkoj pa platiti :)
Uostalom, prerano je o tome sada razmišljati i previše je korone da bi itko bio siguran što će biti za par mjeseci.
Nema šanse roditi u Njemačkoj i proći lišo.
Kći od obiteljskih prijatelja je bila u shoppingu, prokrvarila u jednom dućanu, otpeljala ju hitna u bolnicu i tamo su ju zbrinuli.
Nakon par sati ju otpuštaju uz račun od 4000 eur koji treba platiti odmah, inače ne daju pasoš.
Starci su nekako skemijali, kartica, ovo i ono i platili. Poslije su zatražili povrat od HZZO i dobili ga, ali je u Njemačkoj trebalo platiti odmah, a nitko nije mogao znati hoće li dobiti novce natrag.
Kumovi žive u Njemačkoj. Kum je invalid sa sto problema. Između ostalog učestale upale uha. Otorinac mu nikad ne da antibiotik. Samo neke kapi i tvrdi da je to dosta.
Nije. Ja sam mu ovdje preko veze kupila antibiotik i poslala u Njemačku i otkad smo to napravili upale su stale, a do sada ih je imao desetak u dvije godine.
Općenito im je odnos i usluga u bolnicama katastrofa.
Kumi zadnji papa test nije bio dobar i ginekologica joj isključivo preko telefona kaže da kako ona zna da je to loše i šta nju briga, a ne želi joj zakazati pregled i ponovni papa test.
Ja joj kažem nek ide privatniku, kuma veli- pa tu su svi privatnici. Ja nemam kuda drugdje otići.
Sad će doći u Zg da si to obavi.
Oni razmišljaju da se vrate jer su jako razočarani i sa zdravstvom i sa školstvom i sa stanovanjem...
Što se tiče čekanja na Rebru za trijažu i ja sam sa kćeri čekala neki dan 45 minuta i iako je ona bila hitni pacijent, čekali smo, a trudnice i razni invalidi i "invalidi" su šibali preko reda.
Zima nam je bilo i nismo se prehladile, a glava me skoro svaki dan boli i ne dramim oko toga.
Nasuprot tome, djelatnice u labosu u zelenoj zgradi su bile super. Tamo su kći uzele odmah i obavile sve što treba.
Činjenica je da se veliki sustavi poput bolnica MORAJU štititi od ulaska korona virusa u bolnicu i ne vidim apsolutno nikakav problem u čekanju, mjerenju temperature i dezinfekciji ruku prije ulaska.,
Na Institutu je ista procedura, kao i vjerojatno svugdje drugdje.
Sad sam ja poput Ine, ali moram odvajati postove jer uistinu nemaju veze jedan s drugim.
Šutim već danima i čitam ovu temu.
Otvaračica teme očito treba stručnu pomoć jer nije njoj problem porod, već nešto sasvim drugo.
Teorije zavjere i urote od njegovih roditelja, medicinskih djelatnika i sl. neću komentirati jer su subjektivne, a dok ne čujem drugu stranu ja ne donosim mišljenje.
Što se tiče kolposkopije i biopsije. Radila sam na živo prvi put kod privatnika i nije bilo ugodno, ali ni strašno. Izdrži se to.
Drugi i svaki sljedeći put sam radila na Institutu i to u lokalnoj anesteziji. Boljelo nije ništa.
Evo, neki dan sam bila na papa testu i boljelo je. Jako. Čak sam i jauknula. Pobjeglo mi. Dr se ispričavao. Nije do njega. Operirana sam i to je sad, nažalost tako. Cerviks mi je pretvrd i stisnut.
Ja to znam. Tu istu proceduru prolazim svakih šest mjeseci.
Ali ista je bol i za davanje lokalne anestezije i ne vidim potrebe da me pika za to.
Treba si to posložiti u glavi.
I prihvatiti.
Da neki postupci bole i porod boli i to je normalno.
Nemoguće je roditi bez trudova, koji bole jer se maternica grči i istiskuje bebu. Od 3-5 kg.
Carski isto boli. Poslije. I oporavak je duži.
Ali sve je to podnošljivo i još nitko nije umro od toga.
Tko to ne razumije i odbija prihvatiti, taj mora potražiti pomoć psihijatra.
Ne u Njemačkoj. Pogotovo ne na račun svih nas koji radimo u RH i uplaćujemo doprinose iz kojih se financira zdravstveno osiguranje i za nezaposlene, a koji bi htjeli medicinske postupke obavljati po njemačkim bolnicama, a da mi, koji plaćamo doprinose i to financiramo.
Tko to želi, treba si sam to i platiti.
Tanči, malo si oštra, ali posve u pravu.
Ja se bojim da otvaracica teme ne razumije ni ufino ni ugrubo, ima samo svoju perspektivu i ovdje je dosla s jednim ciljem i kad ga nije ostvarila, krece u napad na sve oko sebe, a ne vidi da joj mnogi pokusavaju pomoci i otvoriti oči.
Ako želi riskirati racun od vise tisuća eura...nek proba.
I da, tanci, sve u sridu!
Ma Tanči uopće nije bila oštra.
Svi su problem, nikakva iskustva ni savjeti osim kako prevariti HZZO nisu dobrodošli - ako ova tema nije zrela za ključ, ne znam što jest.
I google može pomoći. Cijena poroda u Njemačkoj (bez osiguranja)
Evo popisa bolnica i cijena https://en.bookimed.com/clinics/coun...ocedure=birth/
Informacije o cijeni:
Price will vary depending on whether it's a vaginal birth or a C-section, how long you stay in the hospital afterwards and the weight of the baby, which might need special care afterwards if it's small.
The ballpark is 2,500 to 15,000 €.
- (No insurance) Total average hospital bill for a regular birth: €1,600-€7,500
- (No insurance) Total average hospital bill with a c-section: €2,500-€5,400
Evo, super. Jeftinije nego tu kod mene. :lool:
Cijena jednog dana na intenzivnoj je kad sam ja bila 11 000 eura. A onda su me prebacili na neku "manje intenzivnu", ne znam kako se točno zvalo, to je bilo samo 5000 eura na dan. Cijena po danu u običnoj dvokrevetnoj sobi s kupaonicom je bila puno manja, zaboravila sam koliko. Bila sam ukupno 11 dana. Da sam to morala platiti, ne znam što bih. Ne kažem da običan porod tako završi, ali ako nešto krene po zlu, treba imati sve to na umu.
Tanči, u sridu. Ružno je etiketiranje forumašica kao provokatore. Čini mi se prilično lakim upasti na negativnu listu pokretačice foruma.
I ja mislim da pošto je tema - kako prevariti hrvatske porezne obveznike, da je to za zaključavanje.
Dakle s obzirom na to da je odgovor dan, kljuca se.