Bubilo Bubich prvotno napisa
Mama Di7, opustite se. Život je kratak i ne nudi nikakve garancije za ništa.
Već su cure napisale, ispijati koktel na tropima može frizerka, a nemati za benzin može sveučilišni profesor... obrazovanje je bitno, no puno bitnije od njega za “materijalni i profesionalni” uspjeh u životu je najmanje deset karakternih crta koje će netko u životu imati ili nemati. Diploma u ruci je samo jedna stepenica, a moraš ih proći još barem deset da si sam platiš taj koktel na tropima.
Moj mali je 4. razred, ima “sve pet”, najčešće u ispitu nema niti jednu pogrešku... a onda ga ja tjeram da još malo uči, jer zašto ne bi kad on to može, taj test je bio prelagan, ionako je po meni premalo i učio... printam mu dodatne zadatke s neta... onda se posvađam s mužem koji se dere na mene da ga pustim na miru i istjera dijete van da vozi bicikl.
Pitam ga večeras, u koju ćeš ti srednju školu? “Šta ja znam! Imam još 4 godine do toga. Šta, ti hoćeš da idem u neku gimnaziju?”.
Možda ;).
Onda čujem za neko dijete iz MIOCa koje ide na psihoterapiju jer prolazi s 4.7 i jako je nesretno zbog toga i “pritisak je tamo prevelik”... onda čujem za dijete iz 6. razreda koje je pobjeđivalo na državnim natjecanjima, ali sad ne želi više niti napisati zadaću iz tog predmeta jer ga to više ne zanima...
Pa onda pustim dijete na bicikl, a ja odem na forum ili gledat serije i uopće niti ne pogledam koliki je moj screen time.
Sve je to super, i MIOC i uspjeh, ali samo ako su svi sretni i zadovoljni. Ako nisu, onda je sretniji onaj kojeg muči cijena benzina.