Da, meni je i rekla soc radnica nešto tipa, to kaj je on osuđen je druga stvar, a ovo je novi slučaj. Mislim si pa ona ko da je polupanih lončića. Kaj se on kao promijenio i više nije impulzivan kad mu bude previše?
Printable View
Da, meni je i rekla soc radnica nešto tipa, to kaj je on osuđen je druga stvar, a ovo je novi slučaj. Mislim si pa ona ko da je polupanih lončića. Kaj se on kao promijenio i više nije impulzivan kad mu bude previše?
To je taj čuveni službeni stav, ako je odslužio svoje on ima pravo da ga ne diskriminišu i da svaki novi slučaj posmatraju zasebno.
Što kao zvuči lepo i fer- osim što nije. Kako će biti druga stvar kad je ponovo pokrenut apsolutno isti problem- nasilje u porodici, samo je usmereno na dete a ne na ženu... Da si ga optužila za alkoholizam, ili zanemarivanje, ili bilo šta nevezano, pa još da se kaže da je to druga stvar.
Da, to sam shvatila da rade - sve po knjizi. Bit će nemaju životnog iskustva. Frajer nikad nije ni išao na nekakvu rehabilitaciju da bi se moglo reći okej svladao je ispoljavanje bijesa i alkoholizam (da, cuger je). Već se pomeće pod tepih i pokušava mene prikazati kao preosjetljivu ludu bivšu koja djeci prikazuje tatu kao nasilnog.
Poslano sa mog LDN-L21 koristeći Tapatalk
Ne verujem, nego je lakše tako. Slediš uputstva i ne uvališ se u problem zbog stranke. Izbegneš da se emotivno angažuješ (OK, to i razumem- emotivni burnout je često posledica takvih poslova), i izbegneš da sebi natovariš više posla ako prihvatiš da istražiš detaljno svaku prijavu.
Ipak mi je neverovatno da ne postoji negde neka proceduralna preporuka za ponovljenu prijavu za već dokumentovano negativno ponašanje.
Pa u običnoj školi imaš gradaciju postupaka za nasilničko ponašanje: prvi, drugi, treći stepen nasilja, sa tačnim opisom šta se kako klasifikuje.
Prvi put zabeleženo, drugi put ponovljeno, nasilje koje se ponavlja, svako povlači različite procedure i na kraju sankcije. Mislim, ne sprovodi se ni u školama to uvek kako treba, ali baš zato što svi računaju da roditelj nije baš upoznat sa pravilnicima.
Zato sam i pitala da li vredi da se opet obratiš nekom udruženju koje ima besplatnu pravnu pomoć za takve situacije, da dobiješ konkretan savet.
Ako si dobila advokaticu po službenoj dužnosti, ona (čast izuzecima) isto neće uraditi ništa osim golog minimuma, ono što baš mora da uradi. Ali ako joj dođeš sa tačno određenim preciznim zahtevima, veće su šanse da se bolje angažuje.
Udruga babe su mi odg prije par mj kad sam se požalila da su po mojoj prijavi njega stavili praćenje nama obojici da se pritužim pravobraniteljici i to je to. Jučer sam sve napisala, stavila jedan dan da čekam i pogledam još jednom prije slanja. Bude li nešto krenulo opet nizbrdo tražit ću drugi tim.
Mišljenje czssa da su klinci sa mnom. Još čekam njegovu odvjetnicu hoće li poslati primjedbu. Ima osam dana. Prošla su dva radna dana. Držite palce.
Drž se !!!!
Navijam za tebe, žuta!
Nalazim se u novom mjestu. Tu hzsr nikako ne reagira, bilo pozivi bilo email. Evo me upravo frajer s porte ili čega već ostavio na automatu da čekam dok se vrati, minute idu i novci s bona. Pokušala sam opet i opet nazvati, ili zauzeto ili se ne javlja, nakon petog pokušaja podiže se slušalica samo da bih shvatila da me isti čas prebacio na automat, ni a ni b.
Kad je nesto jako vazno, uvijek je bolje otici osobno.
je ali neki traže najavu termina
ljuti me to kaj sam ulovila da namjerno stavlja na čekanje, ne znam imaju li vidljivo tko ih zove jer prije nego me stavio na čekanje je samo pitao adresu, i od tada nikako dobiti više
Ne mogu ti pomoći u vezi centra, ali zašto nemaš neku tarifu na mobitelu? Desetak gb interneta plus par tisuća minuta i sms poruka obično košta oko 8-10€ mjesečno. Ne moraš uzimati pretplatu, možeš imati tarifu i na bonove. Nije valjda da ovako bez tarife potrošiš manje?
obično sve uspijem riješiti bilo emailom bilo pozivima ovako, nisam previše razmišljala o tarifama jer uvijek mislim da manje potrošim ovako, ne znam :unsure:
Evo na tomatu imaš 2000 jedinica za 4,9€ i još dobijaš gratis jedinice prvih 12 mjeseci, bez ugovorne obaveze. Probaj vidjeti koliko često nadoplaćuješ bonove. Meni baš puno znači da mogu nazvati koga hoću bez da razmišljam koliko će me to koštati, nema ni uspostave poziva a i treba mi internet koji je bez tarife užasno skup.
https://www.tomato.com.hr/bonovi/opti-mala