vidjela sam mooncup uzivo :D
dobro izgleda, iako, hm, jos se dvoumim kako staviti ....cinim se sama sebi nespretna
Printable View
vidjela sam mooncup uzivo :D
dobro izgleda, iako, hm, jos se dvoumim kako staviti ....cinim se sama sebi nespretna
naručila i ja :mrgreen:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:D
revolucija mooncupki
Samo vas čitam, još ćete i mene navući. No na sreću još nemam potrebu za istim jer bi i s tim postala ovisnica. :roll:
Odradih prvi ciklus s mooncupom.
Prilicno sam zadovoljna iako i dalje imam problema s vadenjem :( .
Vise me ne muci vakum, to se rijesilo samo od sebe.
Ne znam jesam li ja hiperosjetljiva :oops: ili nesto s mojim MC nije ok, ali svaki put kad ga vadim osjecam kako me onaj rub na vrhu casice grebe po vaginalnom zidu. I to je prilicno neugodno, cak bolno :( .
Mozda je greska u tome sto ga vadim (prema uputama) tako sto ga prvo nagnem na jednu stranu pa onda na drugu. Tamo pise da se na taj nacin izbjegne prolijevanje. Kod mene nema nista za proliti (kad vidim kako malo te krvi ima, ne mogu vjerovati da su mi trebali onoliki ulosci :roll: ) i mogla bih ga vaditi i drugacije al ne znam kako :? .
Osim tog problema s vadenjem, ostalo je sve 5 :D . Nikakvog mirisa, snalazila sam se s ispiranjim i u javnim WCima, kupala sam se u moru i uopce sam se mogla ponasati kao da nemam menstruaciju :) .
Šmučka, ali to je sve glatko ko bebina ritica, kaj te može grebati? Da nije neki s greškom :?
Evo ja odradila drugi ciklus i ne znam jel to placebo efekt jer sam toliko oduševljena, ali činjenice su činjenice: količina krvi mi se dosta smanjila i ništa me nije boljelo niti jedan dan!
A menge nakon poroda su mi do sad bile bolne za plakat, no već prva s mooncupom mi je bila podnošljivija,a a ova druga skoro pa niš nije zaboluckalo, ne mrem vjerovat :D
Meni je najbolja fora u stvari to sto menstruaciju MOZES CEKATI s mooncupom :D
Neznam nikad kad ce mi tocno doci - izmedju 25-30 dana, i fakat mi se ne da nositi ulozak preventivno na ovu toplinu ak trebam otici nekud dalje od kuce.
Tampon ne mos' staviti preventivno (mislim, mozes, al nije bas pametno, jelte), a mooncup zato mozes ;)
žene, majke, hvala vam što ste me navukle!!! 8)
ma mc je predivan. istina da imam i uložak ispod njega, zna mi se dogoditi da se prepuni i ipak neka mala količina izađe na uložak, ali sve u svemu sam jako zadovoljna.
nema više razmišljanja oko odlaska na plažu, dal ću se moći kupati ili ne...
ovo mi je sada mislim 4-ti ciklus i ovim tempom do kraja godine ću biti financijski na 0, a nakon toga mogu samo računati pluseve ostvarene znatno manjim kupovanjem uložaka... :D
Zorka, supeeeeeeeeeer :D
Kloklo, ne znam jel greska jer nisam vidjela ni jedan osim svog 8) .
Probat cu opisat kaj me grebe pa ak to postoji i na vasim onda sam ipak ja preosjetljiva :roll: .
Na vrhu casice ima jedan malo zadebljani rub (onaj koji se sfrce kad se MC umece). Na sredini tog ruba, gledano sa strane, ima jos jedan jako, jako tanki rub, skroz ukrug. Izgleda kao spoj izmedu dvije polutke na losim gumenim loptama, recimo. Naravno, puuuno je tanje i pod prstima gotovo neosjetljivo.
Ali na vaginalnom zidu me grebe ko sam vrag :( .
Nemam pojma jel ovaj moj opis jasan ali bolji nisam uspjela smislit :/ .
Ak me ne skuzite, morat cemo oragnizirat jednu kavu za usporedivanje mooncupova :lol: .
Bok cureee!
Mislim, tako ste sve lijepo opisale, napisale ... mmmm... i ja idem naruciti :mrgreen:
šmučka, i moj to ima. ;) tak da tvoj ipak nije škart..
samo ja nisam još isprobala.
Šmučka, pogledala sam svoj cup, da svi imaju taj rubić...
Meni ne smeta nimalo, bit će da ti je prepoštovana ipak jako osjetljiva, fina dama :lol:
Od srca se nadam da se možda samo trebaš malo naviknuti :love:
Slutila sam ja da je u prepoštovanoj :lol: problem.
Nije to toliki problem da bih odustala (valjda :/ ) i nekak mislim da cu se naviknut.
Jedino sto moram cekat mengu za vjezbanje jer mi je na suho jos puno teze :( .
cure, kad vas citam sto reci nego da jedva cekam da mi se vrati menga pa da isprobam to cudo!
Da li je tko placao Visom dok je narucivao mooncup? Nece mi primiti, a do sada je normalno prolazila na netu. Nisam sigurna jel to samo meni ili opcenito imaju problema :?
Koju veličinu da naručim? Rodila vaginalno, prešla tridesetu? Pod hitno ga naručujem.
već neko vrijeme ne pratim što se događa u ovoj temi.. a kad ono, kolko vas je!! :D
ak se ne varam, moj mc je bio prvi na ovom forumu i osjećam veliki ponos jer sam pokrenula zgodnu lavinu 8) :heart:
Našla sma još jedan + za mooncup. Naime meni je vožnja biciklom u vrijeme menge bila nemoguća misija. Sad se vozim bez problema. Ništa me ne žulja.
Poslid, supeeeeeeeer :D
Aqua, podići ćemo ti bistu u dvorani slavnih, spasiteljice naša :angel:
:oops: pa nisam baš tak mislila..
i mene strasno muci prekidanje vakuma. zato ga nisam stavila otkako sam ga stavila prvi puta. ..negdje u 5 mjesecu. jos uvijek me strah.Citiraj:
šmučka prvotno napisa
nazalost, ne mogu vam se pridruziti bar ne jos :cry:
I ja naručila :D
Ali ja jesam, jer zaista nemaš pojma kako sam sretna i preporođena sa MC :love:Citiraj:
aqua prvotno napisa
klo :love: (i ja sam preporođena, nevjerojatno da do nedavno nismo ni znale da to postoji!!)
a vakuum.. najpametnije kaj imam za reći je: odrežite pipak skroz, a onda kod vađenja metnete palac i kažiprst nutra i pritisnete za sam vrh (zapravo dno) i tak onda izvadite van. ak nema pipka čašica leži skroz nisko i nije ju problem uhvatiti. meni je najveći problem (ali to se događa jako rijetko i uglavnom je povezano sa određenim inicijativama od strane mm-a :oops: ) kad ona zbriše više gore. onda ju malo mišićima stisnem prema van, gurnem prste malo dublje pa je ok. al s vakuumom nemam problema. Poanta je da cijelo vrijeme držim dno, tak da se vakuum nemre ponovo napravit.
čak se moja neva tolko nabrijala na čašicu da s vremena na vrijeme pita kad će ona dobit mengu i svoju čašicu (a žemska ima tek dvije godine :roll: )
Bila sam sada u dubrovniku točno kad sam imala mengu. Nisam spakirala niti jedan jedini uložak (morala sam "light" pakirati), sve odradila s mooncupom. Nevjerojatna nevjerojatna stvar. Ja ne mogu shvatiti kako sam ikada mogla bez toga. Sve si mislim da u sig stavim "zaljubljenica u mooncup" :mrgreen:
Baš je gušt čitati ovakve super izvještaje :D
meni je sve s tehničke strane oko mc jasno
problem ja u svoju jelte ne mogu staviti ništa neorganskog porijekla :mrgreen:
probala vaginalete,tampone ,ultrazvuk kod ginekologa,špahtla za papa test
i žao mi je ko cucku
Točno isto. Ja bih probala, ali šta ako mi ne odgovara? Em nofci, em ne mogu poklonit. Da ostavim za latentno navikavanje pa probam za tri mjeseca?
Ja očekujem da se javi s izvještajem "ona koja je naručila pa poklonila neisproban pa opet naručila". :P Ne znam možete li je očekivati uskoro jer je zaposlena ovih dana, ali možda se i vi predomislite.
Ja bi mooncup nametnula kao normu :P
Toliko ste me zainteresirale da si želim naručiti MC iako još nisam procurila nakon poroda (8mj). Ma nek me čeka spreman.
Zanima me da li su u cijeni od 19 funta uračunati trošokvi dostave za RH ili se dodatno (koliko?) plaćaju.
evo meCitiraj:
Maja prvotno napisa
kunem se da je taj MC svaki put kad ga narucim SVE VECI i da je upravo dosao na velicinu dude za bebu slona.
ne znam da ce se netko zbog mene predomisliti :P , ja sam u grupi onih kojima bi valjda lakse islo staviti ribez za muskatne orascice u rodnicu nego tampon, pa od mene ne moze nitko ocekivati ode (a ni inace :P )
vasa sreca da se nisam jucer konektirala kad sam se osjecala ko da sam sama sebe silovala fistingom.
i kad sam mislila da ga necu ni ovaj put probat, dogodilo mi se da sam prvi dan potrosila sve uloske koje sam pripremila za godisnji odmor (jedna ogromna torba ulozaka), dogodilo mi se da mamina masina nije oprala fleke na uloscima i bili su mi pregadni za koristenje, dogodilo se da je temperatura u gacicama punim flisa bila negdje preko 60 i rekla sam - ajde, guraj pa dokle stigne a o vadjenju cemo kasnije razmisljati.
za sve koje su preplasile price o vakumu kao sto su mene plasile: ne obazirite se, nema bojazni da se vakum ne stvori, stvori se odmah. isto tako necete isisati nikakav organ kad vadite mc vani, sve se to odmah odstopa.
ali....
kad sam ga prekjucer prvi put vadila nakon pet minuta krvi i znoja i grca u listovima (lijeva gore desna dolje, noga na wc dasku, noge u cucanj, koje li tjelovjezbe dok nisam otkrila da je najlakse dok normalno stojis lagano rasirenih nogu), a on jos unutra, vec sam vidjela povijest bolesti u kojoj pise: vadjeno strano tijelo iz rodnice.
meni mc pobjegne jako visoko (sljubi se s grlicem) i uzasno me izmuci vadjenje. pametnica sam naravno pipak otkinula odmah, do kraja, i to prije nego sto sam ga isprobala, a samo zato da ustedim prokuhavanja i sterilizacije nakon rezanja :oops: i sad se mislim da bi me pipak spasio i da trebam naruciti jos jedan ako se odlucim nastaviti ga koristiti (za ljeto ili onda kad znam da 3-4 sata necu moci mijenjati uloske).
jucer mi je valjda bio posebno tezak dan (drugi) jer sam mc koristila na putu, uz praznjenja u kaficima s bocom jane a jos ga nijednom nisam uspjela izvaditi a da se ne okrene i izlije. pa onda cistis iza sebe javni wc da netko ne pomisli da se tu dogodilo ubojstvo motornom pilom.
u ova tri dana sam skuzila da mi se mc skroz drukcije ponasa kad pretezno
a) lezim - popenje se do grla, ali osim vadjenja i osjecaja da ti nesto sjedi na mjehuru ostalo je ok
b) sjedim - mc ostaje na optimalnom mjestu, a osjecaj je kao da sjedis na q.... ali naviknes se na to i ubrzo zaboravis
c) hodam - najgore nesto, osjecam cudno sljapkanje
eto, nisam odusevljena. ali sam prezivjela.
slava, platis nesto izmedju 197 i 200 kuna,
a neki dan je maja kod mene u kupaoni ostavila slicne tragove i usao ivar pišati i dere se:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
IVANAAA, DODJI VIDI, CSI NEWYORK
ajme,nakon ovog nema šanse
znam ja sebe
a kad se sjetim wc-a u školi :shock:
Mislim da je ivarica ipak malo romansirala priču.
Ali menstruacije jesu različite i moje bi se mogle usporediti s njenima. Dakle, ove što se čude maloj količini krvi u čašici definitivno nisu u našoj kategoriji.
Ja ne mogu izgurati prva dva-tri dana s MC bez platnenih uložaka, ali bar ne procuri dalje. A i ne potrošim ni približno onoliko platnenis koliko sam prije tampona i alwaysa. Prvi put je i meni bilo malo teško umetanje, s tim da sam prije koristila tampone i to super plus, jer je jedino to pomagalo. Meni se nikad nije prolilo kad sam vadila čašicu, ali moram ju uhvatiti s prstima i odmah imati spreman papir ( a nisam ni ostavljala fleke za sobom ;) ).
Mislim da bi ipak s javnim WC-om bilo malo teže, ali nije nemoguće. Namjeravam naručiti još jedan upravo za takve situacije, da se ne moram mučiti s ispiranjem nego pospremiti u vrećicu i uzeti novi, a doma u miru dezinficirati.
Mislim da se ipak ta lova isplati riskirati i probati. Ja se više ne vraćam na staro.
O'te spat! Naručit ću.
daphne?
Ivarice, ja se valjam po podu na izvještaj :lol:
Hajde, hajde, uvjerena sam da su to samo početničke muke, treba se malo ispraksirat u vezi stavljanja na najbolju dubinu, elegantnog vađenja i tako to, ali kad jednom uhvatiš grif, ide sve ko po špagi ;)
ivarice, hvala ti puno na iscrpnom opisu :mrgreen:! napokon sam mirna u svojoj odluci da (ipak) NE isprobam to cudo. a stalno se vracam citati ovaj topic, i pitam se sto sa mnom nije u redu kad me unatoc silnim preobracenicama i hvalospjevima ideja uopce ne privlaci, pa mozda bih trebala ipak probati, i tako... ali, necu.
yay, ustedjela sam 200 kn :)
meni je moja MC stigla dan nakon zadnjeg dana menge....
jbistrica :*
sad jedva cekam da vjestica stigne( lastane jesam li normalna?)
ono sto mene zanim je koliko vas je platilo carinu na MC??? meni nabili 77 kn na iznos plus jos 20 kn postarine do mene... skoro pol cifre MC-a...
jesam li samo ja baksuz?
jesi :shock:
ja sam ga narucila triput, uvijek isti iznos u lipu.
u zg mi je oba puta stigao neotvoren, u dbk otvoren s pecatom: pregledano na carini