Anita-AZ prvotno napisa
Annar -
1) Mislim da Roda kao Udruga ne zastupa vegetarijansku prehranu kao jedini i najbolji izbor. Rode su informirane mame i znaju sve sto je ok i nije ok, ali nisu sve vegetarijanke niti mislim da bi se to uklopilo u njihov plan rada. To je naravno samo moje misljenje.
2) Uvodenje veg. prehrane u vrtice postojalo je samoinicijativno od jedne tete tu u vg vrticu i nije proslo dobro. Zasto? Zato sto djeca to nisu zeljela jesti. Musle za dorucak djeci koja uvijek jedu kruh s namazima ili pastetom ili povrce pripremljeno od kuhara nevegetarijanaca (citaj: nije fino jer ne znaju da povrce moze biti fino i ne znaju ga tako spremiti). Jednostavno nije funkcioniralo i ja se ni ne cudim.
Jedino na cemu bi se realno mogli i trebali boriti je da postoji pravi izbor za djecu vegetarijance u vrticima, da se djecu ne tjera jesti sto ne zele i da se tete organiziraju (odnosno vrtici) za djecu koja imaju drugaciju prehranu. Kao sto bi trebao postojati pravi izbor za da/ne ici na vjeronauk, a ne ovako, potpuno nametnuto i po defaultu svi upisuju.
I u waldorfskom ti se jede salama (od mesa)... ni tamo bas nije sve presjajno sto se prehrane tice, nego je evo, tocno onako kako bi ja voljela da bude u drzavnima i mozemo, da, na tome poraditi. Ja sam za!