-
Moj izgon je poceo u preradjaoni. Nekako sam se dogegala u radjaonu-odmah cucla na stolcic i bebuska je vec zaplakala :) bez tiskanja i busenja vodenjaka. Bas se brzo sve odvijalo, iako sam dosla otvorena samo 3 prsta. Samo opusteno i ne daj se prestrasit. Mislim da je meni bas pomoglo sto sam cijelo vrijeme bila sama i opustena. I primaljama sam rekla neka me puno ne obilaze, da cu im ja mahnit kroz hodnik kad nesto krene.
-
Krenula u bolnicu s trudovima na minutu i nagonom za tiskanje, računajući da sam drugorotka i nadajući se da će sve biti brzo gotovo. 15 minuta vožnje i još 45 minuta hodanja po bolnici. U rađaonu stigla potpuno otvorena, svi se ustrčali oko mene - i oni su mislili da ću za čas. A kad tamo, agonija je potrajala još sljedeća dva sata, iako sam mogla mijenjati položaje kako sam htjela (sjedila sam, čučala, klečala). Nadala sam se da će to olakšati i ubrzati porod. Ništa od toga.
Kraće mi je i lakše bilo drugo porođajno doba na prvom porodu (blizanke, zadak, polusjedeći položaj), nego sada s jednom bebom.
-
-
čestitke mami Pandori
Ja sam počela o tome razmišljati, kad i kako, kako će izgledati. Mada sam drugorotka, nemam pojma niočemu. :oops: Prvi porod me uhvatio onako...ustanovljeno da ću rodit kod redovnog pregleda, prijevremeno mjesec dana, bez trudova. Rodila nakon dripa za 15 minuta do onda niš samo potpuno otvorena. Razmišljam di sam pustila čep i ne mogu ga se sjetiti. Tako da nemam pojma šta očekivati.
-
Malo podizem temu :-D
Prvi porod sam dojurila u bolnicu odmah kada mi je pukao vodenjak i zbog toga sam se dosta dugo mucila pod dripom (u lezecem polozaju - uh sto ga mrzim! :drek: ). Sada citam vase price o tome kako je dobro doci sto kasnije da se sto vise same otvorima, da mjerimo razmak medju trudovima i sl. Ali me muci jedna stvar koju nitko ne spominje - kako mogu znati da mojim odugovlacenjem ne skodim bebama? Mislim kako mogu znati da se s njima ne desava "nesto lose", a ja se razvacim doma ili ispred bolnice?
Nemojte me krivo razumjeti, nisam pobornik dripa i slicnih stvari, samo sam malo prepadnuta i ne znam kako postupiti...
-
I mene zanima za drugi put, iako ce biti za koju godinu...posto sam prvi put provela posve nepotrebno vrijeme u radjaonici.
Poslano sa mog SM-G361F koristeći Tapatalk
-
Kad sam svoju gin pitala ovo pitanje, rekla je prepolovi vrijeme prvog poroda i to ti je cca vrijeme drugog poroda. Ja sam žurila u rađaonu jer sam htjela epiduralnu, ali dok su me pregledali već sam bila 7 cm i ništa od epiduralne... no da, trajalo je upola kraće sve skupa.