Joj lazem! :oops: Isa=otac, Issi=tata Ovak je tocno!
Printable View
Joj lazem! :oops: Isa=otac, Issi=tata Ovak je tocno!
dolazimo danas doma s posla, Jani od bake.
ulazimo u stan, Jani viče: Vuče je Janiju, paji mama kjimu. kažem ja: srce, mi nemamo klimu ko baka. okrene se tati i kaže: tata idemo ćan, kupimo kjimu. kaže mu tata: nemam sad novaca da kupimo klimu.
a Jani na to: buzo tata posel, nosi noceke kjimu kupimo! vuče je Janiju! i gura ga prema vratima! :lol:
a ja nisam ni bila svjesna da kuži vezu posao-novac. zna da trebaju novčeki za dućan, ali ovo mi je bilo :shock: . ispostavilo se da ga je baka naučila...
genijalac Jani. To me sjetilo kako moji nikako nisu mogli shvatiti da ne možemo nešto kupiti jer nemamo novaca. Po njihovom, neš ti problema, samo odeš na bankomat. :mrgreen:
tnx :*Citiraj:
aleta prvotno napisa
fakat to nismo znali
(a Isaa prijatelji zovu Issi ;) )
Rikavam na sve provale, kako ja volim ovaj topik :D
Valjamo se po podu. Ahmed najedanput uhvati Mejru za nogu pa pocne glodati. Ona ga grubo odgurne i nadere se 'nemoj mene jesti, to nije janje'.
MM gnjavi Mejru. Ona se neda (prepostavljam smeta ju brada). Pobjegne mu iza stola odmahne hladnokrvno rukom i kaze 'naporan si'
Kutija sa stvarima za podruma. Vidim nesto unutra i nije mi nikako jasno. Gurnem ruku: KROMPIR. Opet: i fakat ih povadim citavu vrecu. MEEEEJRA!!! Naderem se, kad ona ko iz topa 'nisam kriva, nisam kriva'
Vid prijavljuje kad se pokaka u pelenu, ali se ne može baš pohvaliti diskrecijom - ukipi se na sred ceste u gradu i na sav glas:
- Mama, vono!!!! Vono došjo!!!! (hm...govno došlo, jel'te)
Vodila ja jana i nolu na hipodrom, ima sada već više od mjesec dana, kupila im čokoladna mlijeka, ona svoje popila, on ne, i sad, pije on nakon nekog vremena, kaže Nola: "Jan, a jel ti mene voliš?" (da, onako mazno!) , kaže on: "Da", ona: "Oćeš mi onda dat malo mlijeka?" Ja velim:"Al, znaš Nola, nema ti to baš veze s ljubavlju", a ona me pogleda onako ljuto, neopisivo, kako sam ona može i procijedi kroz zube:"Mama! Ne piz**!"
:lol:
No, krasno!
evo MM-ov biser
kaze on meni :
poso ja Editi pricat pricu i krenem sa Pepeljugom, te je domalo posaljem u sumu :lol:
Poso pricat Pepeljugu, a zavrsio sa Crvenkapicom :lol:
pošto dino strašno voli Gibonnia tj. temperu i stalno pjeva srce moje (takve je boje srce moje) neki dan ga gledam kako se budi i još ni oke nije otvorio a već pjeva aaaaaaaaa srce moje :heart: moje kako je bio sladak i čim sjednemo u auto kaže mi: pusti mama srce moje :lol:
otkako imamo proljev ne landramo previše po vani zbog tehničkih razloga
i ja u nastupu dosade i očaja naučim m. da napiše MIMI ( naravno da on to zna na papiga razini)
i odemo na kavu preko u zgradu i on uzme kredu i na onoj ploči koju imaju neki kafići bar je 5 puta ispisao MIMI
i svi ga gledaju ko čudo,a on :-kaj gledate,ja znam pisat 8)
danas ujutro
Ružno je vrijeme,nema sunca,oblačno je.....Ne volim takvo vrijeme,samo bih spavao
a ja :shock:
Ela mi kaže da joj stavim Pilića Milića. Krene crtić i onda se počne derati da neće to, cendrat da hoće lava i žirafu (Madagaskar).
Ja joj onak umiljato objašnjavam da nema razloga za deranje jer je sama rekla da hoće Pilića i da cu joj promijeniti ali da se onda mora lijepo zamoliti.
A ona meni. Joj zabunija sam se. Kužiš? :shock:
Progovorila je dosta rano, ali sada kaj je pocela kupiti fraze je presmijesna.
Jutros nas je hladnoća natjerala da obučemo čarape, ja sam sebi obukla nekakve mrežaste. Kaže Nola kad smo krenuli oblačit cipele: "Pa ti mama nemaš čarape", ja velim imam, a ona "nisu to čarape, to je paučina!" :)
:lol:Citiraj:
Maja prvotno napisa
Ana često dolazi na igranje k Evi Mariji. I Vid je tad sav sretan, jer ga "velike cure" puste da se igra s njima. A danas je Ana došla u pratnji, ni manje ni više, nego dvije svoje sestre!
Vid ih je prvi ugledao i, sav ushićen, u stilu: je l' to mene moje oči varaju", javlja:
- Ane došje!!!! :)
plese Edi po kuci i kaze
"ha, ha, pese mi noga" :love:
pese-plese
pese-plese
Ajme, curke klinci su vam super! Umirem od smijeha...Jedva čekam da i ja upišem uskoro koji biser.
:D :love: :angel: Svima!
znate kako mi u Sarajevo često kažemo bona ili bolan onako pravo čaršijski e pa neki dan došla moje sestra kod mene i nešto zeza dinu
on je gleda ispružio ruke i kaže: teka bona dodji :D ja ostala paf, hajd što je negdje čuo bona, ali što je tačno pogodio kada to i iskoristiti
Mejra odbila dorucak pa nesto poslije trazi kiflice. Ispecem joj..malo je brljala...velim a nisi puno jela? Ona ce: jesam, haman sam dvije pojela.
Brckala se Mejra kod nane u vrtu. Usla u kucu pa se sjetila da je zaboravila kremicu za suncanje van. Gleda kremicu kroz staklena vrata i kaze sebi sasvim tiho: majko mila sta cu sad?!
:lol:
Dode jucer Aishi baka i nosi joj dva mala autica.
Dijete pokazalo pristojnu kolicinu zahvalnosti, malo se poigralo i vratilo baki s pitanjem:
A zasto mi nisi neku bebu kupila? :lol:
Vid se uvalio u vrt u zemlju i sav se zaprljao. Obično u toj situaciji sam ode do kante gdje ima vode i pere rukice. Sad, međutim, kanta nije bila na uobičajenom mjestu, a iz vrte čuješ zapomaganje, ali onako afektirano, na sav glas:
- A di je voda? Jooooj, jooooj!
I maše rukicama u nevjerici da kante stvarno nema...
Luna morala kakati, a mi na plaži. Ja brzo s njom u grmlje i ona obavi. A bila malo tvrđa stolica. A ona obavi i onda pogleda dole i veli- gle, mama, Luna kakala 4,5 drekeca!-
Ja sam se odvalila!
Mejra's mommy prvotno napisa
Slažemo neki dan Leona i ja kockice dosta dugo i napokon joj objasnim da je mamina glavna zadaća puno se igrati s njom, ljubiti je i maziti, ali da osim toga mama jednostavno mora nešto i skuhati, spremiti i počistiti da nam pauci uha ne pojedu...
Nevoljko me pustila i taman ja našpricala šparhet i krenula ga čistit, čujem male nožice po hodniku tapa-tapa-tapa i slatki glasić: Mamaaaaaaaaaaa, idemo malo slagati kocke :trept, trept:
Idemo dušo, samo da ovo završim...
Ali mama samo maaaaaaaalo :pokazuje prstićima kako malo:
Ma sunce igrat ćemo se puno, ali mama mora sad ovo napraviti...
Ali mama, samo maaaaaaaaaalo :vuče me za majicu:
Leona, molim te, i ja bi se radije igrala s tobom nego čistila, ali zaista ovo moram napraviti....
Ali, mamaaaaaaaaaa...
Na to više nisam niš rekla već nastavila čistit...
Vidiš nju, pušta mi majicu, nasmije se od uha do uha i veli: ma, ok, mama, neću te više gnjaviti :lol:
Kad sam završila kuhinju i došla se igrati s njom, stavial je u krilo i igramo se, ona me odjednom zagrli i prošapće: ja tebe jako, jako volim :angel:
----------------------------------
Ovih dana me inače stalno grli i ljubi i govori lijepe stvari, pa sam sva u oblacima...
Tak je sinoć uspavljujem, ona me pokriva govori mi da sam njena draga curica :lol: i kao okrene se i zaspi...
Ali nakon pol minute se onak zatvorenih očiju, sneno, okrene i promrmlja: Mama, ja sam sretna!
Ja, naravno po podu, rasopila sam se ko sladoled, poljubim je i kažem da mi je to tako drago i da je puno volim...
Ona opet promrmlja: Mama, ja sam jako sretna!
Ja opet padam u trans i izgovorilm joj svašta lijepo i nježno...
Ona na kraju otvori okice, primi me rukicama za obraze i kaže mi razgovjetno:
Ali mama, ja sam ž-e-d-n-a! :lol:
Jadno dijete, cijelo vrijeme mi govori kako je žedna a ja njoj: baš sam sretna zbog toga!
Nemajka jedna :lol:
kloklo, odvaljujem!! :lol:
evo par andrejevih, iskopiranih sa zepedića:
jučer krenemo spavati i andrej se predomisli. iskrade se iz kreveta, otapka do vrata i otvori ih (da pobjegne tati).
ja: ajde zatvori vrata i vrati se.
on se vraća ali ostavlja otvorena vrata: nek se ufta!
malo kasnije opet se hoće iskrasti iz sobe (to mu je svakovečernja fora).
ja: a kud ćeš ti?
on: mmm... idem u dućan po pivu pa ću se vjatiti!
tete izlaze iz kuće a on hoće s njima. objasne mu da idu u grad pa ne može.
on, usrdnim glasom i mašući ručicama: samo majo uzmite andenčeka pa me vjatite baki na jučak!
Andrej je tak slatki mali prefriganac :lol:
a, klokolo!!!!!! :lol:
Jucer na kupanju: ja stojim u plicaku, E pliva u relativno dubokom ali nedaleko od mene jer sljunak strmo pada, i ne moze doseci dno nogicama.
I zove me ona iz vode: "Mama, dodji plivati samnom, ovdje je voda dugacka!"
Dugacka voda = duboka voda, naravno. :lol:
Kloklo, ovo je predobro! :lol:
B: Mama. ja sada idem jesti a ti se igraj!
I jos jedan:
R: Toys r za nas umjesto toys-r-us
miro se glupira po sobi i glumi nekakvog ratnika s mačem
marko:jel da da tata baš i nije normalan?
Marko :lol:
A nama je Leona sva u nekoj pajcek fazi…umiremo od smijeha...
Pita je tata: kako izgleda dinosaur? A ona veli: Ko pajcek…
Danas nije stigla do WC-a i popiškila se propisno, zalijala sve, gaćice, hlačice, čarapice ( da, inzistira na čarapicama iako je vani + 1000 stupnejva), pod na putu od sobe do školjke i nesretno zaključila: popiškila sam se ko pajcek...
Idemo danas spavati i ja se bacim na krevet s uzdahom: umorna sam ko pas…
A Leona isto uzdahne: i ja sam umorna ko pajcek :lol:
Joj, odvalit ću na malog pajceka. :lol:
Kod nas, danas:
- Mama, suta idemo na more!
- Ne idemo sutra, nego u petak.
- Mama, ja ću plivati.
- Znam da hoćeš. A kaj će beba raditi?
- Močit' noge. :lol:
andrej proučava tatin ožiljak od cijepljenja: a kaj je to?
mm: bio sam u vojsci i dobio pikicu. nadam se da ti nećeš ići u vojsku.
andrej: nadam se da hoću. :roll:
išli smo baki čestitati rođendan, poklon, cvijeće i sve to... gladuš utrčava u stan: baka, di je tota?!
Mrvica gleda na sat (pokazuje podne i pet). Odjednom veli: "Sat je digao noge". :lol:
MM učio Lovru kako kariola ima jedan kotač, bicikl dva, a auto četiri.
MM: Lovro, reci mami koliko auto ima kotača.
L: Četiri.
MM: A bicikla?
L: Dva?
Ja: A brod? Koliko brod ima kotača?
L: Brod nema kotača.
Sutradan.
MM: Lovro, koliko auto ima kotača?
L: Dva. A brod nema kotače, čamac ima kotače, mama nema kotače i Lovro nema kotače. Lovro ima cipele i mama ima cipele.
Goga40 prvotno napisa
Mi još ne brbljamo ali imamo tu i tamo smješnu dogodovštinu.
Jučer npr. peremo zube, Ivan stoji kraj mene i grize četkicu, ja se okrenem na tren i četkica završi u wc školjci, nakon čuđenja i mahanja rukicama nema-nema zatrči se prema sobi. Pogledam, on vadi igračke i ja nastavljam sa pranjem zubi, za tri sekunde stiže i nosi svoju četku za kosu (stoji među igračkama jer ima skroz kratku kosu) i gura je u usta pokušavajući oprati zube a oči mu trepere od sreće i kao da hoće reći evo vidiš da ima :heart: