evo samo da kažem još nešto..prije 2 dana napravila sam test - i trudna sam!!
nakon dugoooo pokušavanja..sad mi netko može reći da prirodni preparati nemaju veze s tim, ali dokazi su tu..
prvo sam riješila pcos, akne, a sad i ova radosna vijest..
Printable View
evo samo da kažem još nešto..prije 2 dana napravila sam test - i trudna sam!!
nakon dugoooo pokušavanja..sad mi netko može reći da prirodni preparati nemaju veze s tim, ali dokazi su tu..
prvo sam riješila pcos, akne, a sad i ova radosna vijest..
tako je bilo i kod mene
bila sam na kontroli kod ginekologice par dana prije začeća, rekla mi je da, kad se odlučim za trudnoću da dođem pa ćemo pokušati s nekom hormonskom terapijom, jer bez toga neće ići :/
mjesec dana nakon toga bila sam opet kod nje, ali na trudničkom pregledu :lol:
ne mogu vam opisati šok kad sam skužila da sam trudna, jer nisam mislila još imati djece, a mm i ja smo se odlučili ne paziti jer je ginekologica i onako rekla da nema nikakve šanse da zarudnim :-o
mislila sam da će drugi put biti veći problem zatrudniti (jer su mi jajnici nakon prve trudnoće i dalje bili policistični a ciklusi 42dana, i to anovulatorni). ali opet sam zatrudnjela iz prve :-o
ovo ne pišem da se hvalim, samo da vas utješim. uvijek postoji nada i postoje čuda, i postoje dijagnoze koje nisu tako crne kao što ih prikazuju :love2:
Bok cure...
Nakon dvoje dječice začete čim smo to poželjeli, saznadoh na uzv pregledu da su mi jajnici policistični. Pretpostavljam da su takvi tek od nedavno jer bi mi valjda jedan od par ginekologa kod kojih sam išla do sada to spomenuo. To bi ujedno značilo da to što smo dvoje djece dobili odmah, ne znači da ćemo tako lako do trećeg...
Sad se trudimo bez terapije pa ako ne bude išlo, idemo dalje na pretrage...
Eto pridružujem vam se i nadam se da ćemo se sve što kraće ovdje zadržati..
Puntice, ulijevaš nadu...
Imam jedno pitanjce...
kako znate da su vam ciklusi anovulatorni?
već nekoliko dana (otkad mi je u tridesetitrećoj godini života po prvi puta(!!!) dijagnosticiran pcos) pokušavam doći do slijedeće informacije: zanima me da li je moguće imati sindrom policističnih jajnika i redovitu tj. relativno redovitu menstruaciju i ovulaciju???
12 godina sam uzimala cilest. prestala prije točno godinu dana. otada imam menstruacije svakih 30 - 35 dana. unazad 5 ciklusa pratim ovulacije pomoću LH testova. povećanje LH svaki mjesec prate i bolovi u lijevom ili desnom jajniku koji traju nekoliko sati. dakle, prema svemu navedenom, ispada da imam ovulacije. nisam nigdje naišla na podatak da je moguće imati ovulaciju svaki mjesec i istovremeno pcos.
pcos mi je utvrđen ultrazvučnim pregledom: tipična biserna ogrlica. nalaze hormona podižem sutra.
ne razumijem moju situaciju...
ima li netko sa istim ili sličnim iskustvom??? imam tisuću pitanja...
bok cure....eto nisam se dugo javila al eto da s vama podjelim svoju situaciju....bila prosli utorak kod privatne doktorice....trazila sam pregled cijelog abdomena da vidimo kako mi tijelo diše...radila mi je ultrazvuk,papu,cak je i pipala rukama i stiskala me...uglavnom posto imam pcos...jako izražen(debljina),požalila sam se da me često zna boljeti lijevi a ponekad i desni jajnik...kaže ona meni odi zlato sjedi na stolicu i digni noge(sto mi je bilo simpatično i smješno)!!!!uglavnom pogledala je s ultrazvukom jajnike i rekla ah da zato vas i bole jajnici...ja rekoh sta je bilo..kaze ona meni da su jajnici ogromni...evo dimnezije:lijevi 45x33mm,desni 44x38mm...kaze ona meni da su do bola policisticni i da ovulacije nema na vidiku...i da je nece ni biti...pijem duphaston da bih dobila menstruaciju....rekla mi je da ako želim imati djecu (imam 24 god.)da bi vec trebala poceti raditi na tome jer lječenje može potrajati..a ja naravno djecu obožavam i dala mi je komifen piti od 5 do 10 dc dva dana nakon zadnje tablete folikulometrija...malo sam se pribrala i razmislila te odlučila o promjeni svoga života pogotovo sto se tice hrane...nepusim vec 6 tjedana(bila sam mali pusac), nepijem nikakav alkohol,pocela drugacije jesti....od proslog utorka kako sam dosla od doktorice sam krenula na djetu,voće i povrće i pileće bjelo meso večinom kuhano,riba i puno zelenila...nema vice kruha,tjestenine nista slicno...samo puno povrća i voća u ogromnim količinama i ribe te mesa i od proslog utorka do evo sad je srijeda skinula 4 i pol kile...iako je prvi tjedan bilo jako teško nekako sam izdržala...sad jedem čisto da sam nesto pojela organizam se naviknuo...i super se osječam...jer posto imam kila podosta nesmijem uci u trudnoću s toliko kila,mogu mi bubrezi odkazati,dijabetes mogu dobiti i tlak mi moze raditi probleme...tako mi je doktorica rekla.....za sad mi ide i jako sam sretna....nadam se 15 kg dolje....pozelite mi puno srece nadam se da cu vas sve jednog dana razveseliti kad uspijem u svome naumu i napokon vidim +!!!!!!zelim ga od srca svima vama koji se trudite pobjediti kile i taj sindrom....pusa...javim vam kako napredujem....PS.oprostite na dugom postu....
tamarelica, sretno, ocito si se stvarno potrudila, samo tako nastavi. Ako je tvoj pcos uzrokovan debljinom onda ti mozda i uspije da regulacijom tezine rjesis taj problem. Bilo bi bolje za tebe da si se ranije odlucila preuzeti zdravlje u svoje ruke i ne udebljati se toliko, ali nikad nije kasno, good luck.
javljam se yasad 6 kila dolje i to mi je posve super,odlicno u dva tjedna 6 kila.....ni presporo ni prebrzo...nadam se da ce jos ici dolje.....pusa....
Pozdrav svima! Nova sam ovdje... uvijek sam imala školske cikluse do zadnje menstruacije koja je bila 02.05. Prvo šok, odmah do ginića, poslao me vaditi hormone i dijagnoza je pcos, na UZV nema cisti... sad čekam da mi se ginekolog vrati s godišnjeg i idem po ratni plan obzirom da želimo bebu :-)
Imate li kakve utješne riječi za mene, pokušavamo već 5 mjeseci....
tralala sretno s pokusavanjem, nadji dobrog Mpo doktora i on ce te sigurno dobro uputiti u daljne lijecenje. Pripazi dobro na prehranu i tjelovjezbu.
Pozdrav svima!
PCOS od 17-te godine , sad imam 34, pila Diane35 do prošlog ljeta. Nakon toga nisam imala M 10 mjeseci, znači početkom 6.mj. dobila spontanu M i nakon toga bila na pregledu kod ginića jer MM i ja radimo na bebi.
Dao mi je neke tablete za izazivanje M, te nakon toga 5 dana klomifen i svakodnevno gluformin. 13 DC bila na UZV i rekao da su jajnici počeli reagirati ali slabo, što i nije čudno jer dugo nisam imala M, te da čekam slijedeću M i nastavim s klomifenom i gluforminom te da se vidimo u 9.mjesecu na UZV da vidi dali je bilo O.
Večeras dobila opet M, 18 DC !!! E sad sam skroz zbunjena jer nisam očekivala M ovako brzo, prije 5 dana sam bila kod njega, i sad po tome bi sutra trebala opet početi s klomifenom...
Ginić je naravno danas radio zadnji dan i na godišnjem je do 9.mj., i ne znam dali da počnem s klomifenima dalje...ima li netko slična iskustva?
Hvala unaprijed.
pitanje....dobila sam 27.07..trajalo je do 31.07 cak je bilo i 1.08.malo smeđe...evo sada je znaci 8 dan ciklusa a mene na dodir neugodno bole grudi,i od jutros me boli lijevi jajnik i malo doljnji dio leda....inace imam policisticne jajnike i na duphrastonu sam bila...jel moguce da ovuliram.....ili me jajnik boli jer je velik....neznam sta da mislim....sluz je prozirna i da se rastegnuti.....inace je bjelozute boje u ostalim danima ciklusa....neznam sta da mislim....pomoc....
Mozda ovuliras, ali ako ne mjeris tempearturu i ako nemas LH trakice pri ruci, tesko da ces moci nesto reci sa sigurnoscu. Postoji li mogucnost da odes na UZV?
Kod PCOS-a, LH trakice mogu pokazivati stalno pozitivan rezultat.
danas imam osijecaj kao da cu dobiti sve me nesto trga...katastrofa a dok.mi na gooodisnjem....
temperatura je jutros bila 36,5 .....osjecaj je kao da cu dobiti....a pazim sta jedem skinula sam 7 kg u ovih mjesec dana....osijecaj kao da netko nesto dolje popravlja...ceprka....s time da se bol siri cak u bedra....
Sve ok, dobila sam doca na mob, kaže da to nije prava M, i dao mi Duphaston da pijem 10 dana, i onda kad dobijem nastavljam s klomifenima, a na gluforminu sam svakodnevno....
pa ćemo vidjeti..
evo me ...danas se pojavila sluz i to bezbojna na toaletnom papiru se moze rastegnuti do 10-15 cm...kao ljepilo izgleda...lijevi me jajnik ubija doslovno i to dok mirujem dok se krecem na poslu neosijetim ga toliko tj.nemam vremena ga osijetiti...sinoc sam eto onako bezveze si mjerila temperaturu i bila je 36,9 c...skoro 37c i bila bi tolika tem.da sam malo duze drzala....ovih dana je bila oko 36,5,36,7,36.8...e sad to sve ipak nemora znaciti nista jer...pijem 7 dana u mjesecu duphrastone....nakon toga vjestica dode za 3 dana...jucer i dva dana prije smo bili vrijedni...pa cemo vidjeti sta ce biti dalje....skinula sam 7 kila i sad nisam sigurna dali me bole zbog toga sto su mi jajnici veliki pogotovo lijevi(45x33mm)...ili oviuliram...posto sada pazim sta jedem nije me bolio.....sve 5 i sad odjednom bolovi,cak me i bedra na toj strani znaju boliti....dojke me nebole toliko vise...al ovaj lijevi jajnik...uh....nisam pametna....
Našla sam zanimljiv blog na kojem ima dosta o policističnim jajnicima, pa možda bude zanimljivo http://theprimalparent.com/2011/07/0...rian-syndrome/
wow....... odlican clanak i blog! Istrazivati cu i dalje postove od te iste zene, hvala!
pcosovke, obavezno procitajte ovaj clanak, isplatiti ce vam se!
Pozdrav svima...Prvo dijete sam rodila prije 7 godina, i sada sve intezivnije razmišljam o drugoj trudnoći. ALI...u međuvremenu sam imala prilično opsežnu konizaciju (nalaz mi je bio karcinom in situ, užas), a sada, na prošlom UZV pregledu, me doktorica ''šokirala'' i nalazom policističnih jajnika.
Dakle, to je napisala samo na račun onoga što je vidjela na UZV-u. A vidjela je one famozne ''kuglice''. Međutim, iste takve ''kuglice'' je bio vidio i moj bivši ginekolog (kojeg sam otkantala jer nikad nije htio odgovarati na moja pitanja, nego bi samo odmahnuo rukom i rekao ''nije to ništa strašno'') i sjećam se da me je jednom prilikom UZV-a pitao (gledajući jajnike) doslovno ovako : ''vi ste lako zatrudnjeli, jel' da?'' Tad sam mislila da su te ''kuglice'' dobra stvar, odnosno da sam plodna ko šipak :mrgreen: A što sad ?
Nova ginekologica me uputila na hormonske pretrage, koje moram ovih dana obaviti. Menstruacija mi kasni skoro puna dva mjeseca (inače nije redovita ko urica, otkad znam za sebe odstupa par dana, ali ne znam jel ikad ovoliko izostala)...Budući da mi se sve to poklopilo s planiranjem druge trudnoće, baš sam nesretna...Ne znam što me čeka...Prvi put sam zatrudnjela bez ikakvih problema, bilo je ''iz prve'' :mrgreen: Već sam se počela nalijevati čajevima od vrkute, marulje i sladića...Što bi još moglo pomoći? Znam da moram čekati nalaze pretraga, ali baš sam nestrpljiva :-|
Hvala vam svima na odgovoru, ako sam nešto zaboravila, a sigurno jesam, samo pitajte :-)
evo ti prave prilike da procitas clanak kojeg prije 3 posta stavila Sirius. sve ce ti bit jasnije
Pogledala sam blog i ..... I don't like it a bit :/
Hvala na odgovoru i savjetu al ne mogu shvatit ozbiljno savjete poput ''ne jedite povrće'' i ''jedite juhu od kostiju'' ...
Nisi ozbiljno shvatila svoj zdravsteni problem, i s takvim stavom neces daleko dogurati. Moras vise procitati o pcos i o prehrani i o korelacii medju njima. Tj, ako zelis da ti bude bolje naravno! a ako ne zelis onda nemoras nista poduzeti.
http://theprimalparent.com/2011/07/0...rian-syndrome/
procitaj ovaj cijeli clanak od vrha do dna pa se onda javi s misljenjem
Abys, to je normalna reakcija. Netko još nije spreman na jako radikalne korake, nije to lako. Zapravo bi najlakše bilo popiti neku tabletu i voziti dalje, ali nekad to nije dovoljno. Usput , ja sam pročitala skoro cijeli blog i nije me šokirao, ali ja jesam u filmu da postoji relana mogućnost da određeni ljudi imaju ozbiljne poteškoće unatoč normalnoj, zdravoj i uravnoteženoj prehrani koja se standarno preporučuje od strane službenih nutricionista. Ali isto tako znam da svatko može preuzeti slijedeći ili drugačiji korak tek kad bude za to spreman. :)
Da, ljudi su takvi, nezainteresirani, ovce, svi bi samo popili tabletu...e pa ne moze. Svatko tko ne zeli uloziti trud i energiju da bi odrzao svoje zdravlje e pa neka onda bude bolestan!
Ja jesam malo pregruba sad , ali nervira me koliko ima ljudi sto se nista o sebi ne brinu i evo ih zivi i djecu radjaju, a ja umirem pomalo svaki dan od svih bolesti sto su se na mene nasadile, mucim se ,citam, sve sam skoro probala i ne uspjeva, i go**o bi pojela da znam da cu od njega ozdravit, nije fer.
Pa, Abys, hvala što si me napala i nazvala ovcom, samo zbog toga što imam drugačije mišljenje, i što sam pristojno odgovorila da se ne slažem s nekim blogom koji je pisao, btw, potpuni laik.
Drugo, da mi nije stalo do vlastitog zdravlja, ne bih bila na ovom Forumu i molila za savjet.
Treće - i ja se nalijevam čajevima od trava, i ja sam izbacila kavu i alkohol, i ja vodim kalendare i brojim dane, i ja ostavljam bogatstvo na privatne ginekologe, jer me tzv. ''socijalni'' ginekolog ne stigne pregledati, budući da nisam trudnica a kod on naručuje samo trudnice ...
Mogla bih ja nabrojiti i ''četvrto'' i ''peto'' itd., ali iskreno, ne vidim smisla u tome.
Žao mi je što imaš problema (žao mi je zbog svih djevojaka i žena kojima je ovaj Forum utočište, pomoć i utjeha) i nadam se da će ti sve na kraju riješiti i da ćeš ostvariti sve što najviše želiš.
Kako možeš reći da ja ne brinem o sebi ? Da sam ovca i da sam nezainteresirana ? Ja sam ovdje iz istih razloga kao i ti - jer imam POTEŠKOĆE.
Nije valjda da si toliko gruba prema meni jer sam napisala da već imam jedno dijete - ? Zar sam zbog toga nekakav uljez ?
Stavila si link na neki neozbiljan blog i odmah očekuješ da se svi odreknemo voća i povrća i krenemo čučati kamenice i oštrige ? A da ja sada stavim neki link na nekog Baba - Sana koji preporučuje čajeve od konjskih kopita, i da te krenem vrijeđati ako napišeš da ne vjeruješ kako bi ti takav čaj pomogao?
Pročitaj opet što sam ja napisala i sve što si mi sasula i razmisli malo ...
Evo da se javim i s nalazima hormonalnih pretraga !
Iako mi je zadnja M bila 30. lipnja, dogodilo se da sam krv vadila baš u vrijeme ovulacije :-D
Odmah sutradan kod ginekologice - koja je UZV-om potvrdila O !
Ne mogu vjerovati :-)
Jedino što joj se nije svidjelo je testosteron koji se približio gornjoj granici ref. intervala ... Ali bar nije izvan njega !
Ufff...sada slijedi par tjedana neizvjesnosti...Već sam počela piti Centravitov prenatal, za svaki slučaj :-)
Ginekologica je super, nemam riječi, ljubazna i strpljiva....Ali nema ugovor s HZZO-om, pa si je nažalost ne mogu priuštiti na duge staze...S teškom mukom sam pronašla ''socijalnog'' ginekologa koji je pristao upisati me, ali ne zna kada će me primiti ?! Moj bivši ''socijalni'' je raskinuo s HZZO-om i otišao u privatnike, na što sam ja raskinula s njim, ali budući da svi odlaze u privatnike ovi malobrojni ''socijalni'' ne znaju gdje će s nama :( Tako je to u mojem gradu ...
cure, molim vas da se ne vrijedjate medjusobno i da postujete razlicitost misljenja i stavova, a o ginekolozima mozete na nekoj od tema o njima, ima ih puno, treba samo koristiti pretraznik
Uletavam kao padobranac,ali samo da vam ulijem nadu! Isto imam PCOS.S prvim klincem sam ostala trudna nakon što sam sama sebi rekla ''baš me briga,ako bude-bit će '' , a s drugim odma isti mjesec kada sam odlučila.........pa mojoj sreći nije bilo kraja jer sam se već pomirila sa činjenicom da neću imati svoju bebicu.Zato cure,samo pozitivno i sretno ! :)
PINKY molim te bila bih ti neizmjerno zahvalna da mi kažeš ime svog doktora i br telefona, naime ja sam uvjerena da je to jedini pravi način za liječenje,a tako malo doktora tim putem to radi, problem se samo odgađa sa kontracepcijom. HVALA možeš u privatne poruke ako ne želiš javno
da se pridružim ovoj temi..
od kad sam prvi put bila kod ginekologa, doc mi je rekla da imam jako puno cista..ali nije dizala paniku oko toga, niti mi je preporučivala neke lijekove ili kontracepciju.
nisam to nikad shvaćala kao neki problem jer mi ona nije na to tako ukazala.
zatrudnila sam od prve!
kad sam rodila i krenula na redovne preglede s vremena na vrijeme, te kad sam počela spominjati da bi htjela uskoro drugo dijete, novi ginekolog me poslao na pregled u bolnicu, u petrovu, baš zbog velikog broja cista, i zbog toga što sam odbijala piti kontracepcijske pilule..
ginekolog u bolnici me pregledao i dijagnosticirao PCOS, i rekao da ako mislim ikad zatrudniti da bi trebala krenuti s terapijom.
Kad sam mu rekla da već imam jedno dijete koje je začeto bez problema, iznenadio se i rekao da smo očito pogodili savršen tajming, što nije ni čudno jer smo bili mladi i vrlo aktivni, tako da nismo ni mogli promašiti pravo vrijeme :)
ja sam i dalje odbijala terapiju kontracepcijskim i nekako mi se ciklus unormalio, svaki mjesec dobivam mjesečnicu, i to već zadnjih dvije godine, iako meni nikad nije posebno kasnila, kad sam bila mlađa onda je, ali sad ne.
tako da, uskoro se spremamo na drugog bebača, i nadam se da će biti bar približno brzo kao i s prvim.
ne gubite nadu!
da, slažem se sa mona 29! promjeni ginića što prije !!!!!!
Cure drage voljela bih vas malo utješit...godinama slušam priče o svojim policističnim jajnicima, ovulacije nema, pila sam yasmin kako bi ciklus "došao sebi"...bla bla i kad sam sve to pustila sa strane, odjednom trudna!! Šok i nevjerica, nitko sretniji od mene. Ginići su mi govorili kako ću morati uzimati nekakvu terapiju kako bi izazvala ovulaciju, svašta...eto nadam se da će se i vama posrećiti, mislim da ima nešto jače od medicine! Sretno cure!
neve86 pitanjce - koliko dugo nisi pila yasmin kad si ostala trudna? ja sam prestala sa yazzom i sad se nadam iz ciklusa u ciklus.