:DCitiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
jako zbunjena teta mi je sad rekla da se zbog radova još ne zna kad će biti roditeljski, a ona ne zna ni hoće li nas obavještavati (svi koji znaju su na sastanku) pa nam ne preostaje drugo nego zivkati.
Printable View
:DCitiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
jako zbunjena teta mi je sad rekla da se zbog radova još ne zna kad će biti roditeljski, a ona ne zna ni hoće li nas obavještavati (svi koji znaju su na sastanku) pa nam ne preostaje drugo nego zivkati.
a kaj smo mi suncokreti :? đizus, ja sam takva zbunjoza da čovjek ne bi povjerovao da otpremem dijete u vrtić.
pinocchio, pa kad vi krećete? :lol:
to sad više nitko ne zna. planirali smo u pon.18.09., ali u laginjinoj je navala na sistematski pa ne znam hoćemo li stići do ponedjeljka obaviti.
i nije cijepljenja, a priorixa ni za lijek. vidjet ćemo uskoro ...
brrr, idući ponedjeljak! prebrzo!
ja više uopće ne znam što je s tim roditeljskim. je li naša grupa već krenula ili..? gore su totalno zbunjeni.
tete su vam gore. baciti ću oko dal ima i djece. sutra vam javim.
nisam mogla izdržati pa sam nazvala danas i razgovarala s jako ljubaznom i dragom tetom sandrom (druga je ivana). naša grupa je sunce, upisanih 22, od toga ih je trenutno u grupi 17, 3 ih ostaje na spavanju. u dvorište će vjerojatno ići od slijedećeg tjedna.
u prizemlju smo, ali teta kaže da je lijepo. ja joj vjerujem i jedva čekam, možda zato što se nadam da će sve ispasti i bolje nego što se mogu nadati. :D
pa dobro, onda tog roditeljskog nije ni bilo ili što?? :?
nema nam druge nego jedan dan doći po vas i popričati s tetama oko svih detalja... za mjesec-dva. :mrgreen:
očito sam i ja nešto pobrkala. Pogledati ću ponovno.
Ja sam danas išla ravnateljici i nisam ju našla - moram se strpiti do petka.
zara je u suncokretima.Citiraj:
Vidjela sam da vas u Suncokretima ima 17 (nisam pogledala imena teta) i soba vam je prekrasna. Glanc nova i jako sunčana.
još nismo krenuli jer smo se tek sad vratile doma, meni je konačno malo bolje.
pinocchio, od čega se sve sastoji sistematski u laginjinoj?
od nas samo brzopotezno javljanje. ja sam na g.o. pa osim adaptacije pokušavam ugurati još sto stvari u ovih par dana tako da do foruma niti ne stižem.
dakle, jučer prvi dan dočekalo nas je 10-tak dječice i dvije tete. njih 5-6 neutješno je ridalo sat i pol. lada se super zabavljala, a ja sam pokušala pomoći tetama i tješila još dvije curke. danas gotovo identična situacija. izašla sam na 10-tak minuta i škicala: lada se vješala po vratima i dozivala me. rekla sam joj prije toga da idem kratko do dućana pa sam je kasnije malo podmitila. nije plakala.
sutra ću je ostaviti 30-tak min i ako bude jako plakala onda se vraćamo na početak na početak priče.
moj zaključak: lada nije u svom cijelom životu plakala koliko su neka dječica jučer i danas plakala. meni je to nedopustivo i ako ona bude slično reagirala ne znam što ćemo jer nemam plan b.
e da, lada je u svojoj grupi najstarija što mi nije drago. najmlađi (iako je veći od lade) ima 19 mjeseci.
lut, ne znam u kojoj ste ambulanti ali ako ste u laginjinoj dogovorite dosta unaprijed jer su prebukirani. nas su ugurali tako da stignemo krenuti u vrtić kad smo planirali. na pregledu mjerenje, vaganje, slušanje srca i gledanje grla. platili smo 50 kn, dobili potvrdu i to je to.
i kad krećete?
sad sam pročitala ponovno pa vidim da ste i vi u laginjinoj. znači vrijedi sve isto kao i kod nas.
krećemo kad obavimo pregled :mrgreen:
pinocchio, kak napredujete?
kak naplaćuju ovaj mjesec, obzirom da su molili roditelje da ostave djecu doma ako mogu (odnosno, koliko ćemo mi morati platiti za rujan u kojem nećemo provesti niti dan u vrtiću)?
inače, na sistematski idemo idući petak, pa ako će sve biti ok, u suncokrete (ili kako zara priča ljudima po parku "ja ću vam biti suncobran u vrtiću") stižemo onaj prvi ponedjeljak u listopadu.
i jel bio tak sastanak ili nije??
o plaćanju nemam pojma. nisam se niti sjetila pitati, vjerujem da nas neće zaboraviti obavijestiti. mislim da plaćate kao za čuvanje mjesta, a to je nekih 80 kn. o roditeljskom isto nemam pojma.
kod nas je sve bilo ok prva 4 dana, a danas su pale prve suze :šmrc:. mene je svo vrijeme mučilo to što je lada najstarija u svojoj grupi, a ima dosta djece u dobi oko 20 mjeseci (iako ima i 2,5 godišnjaka), ali sam danas razgovarala s psihologicom i uvjerila me da je to za nju bolje nego da sad ide u grupu koja je zajedno već 3. godinu i u kojoj bi ona bila najmlađa. zapravo me dobila s tim što je rekla ako je njoj ok, onda se za sada ne trebam brinuti, a vrijeme će pokazati svoje.
tete su ok, mislim da se može s njima sve dogovoriti. vole kad djeca prođu dobru adaptaciju uz roditelje i stvarno imam dojam da im nismo smetali cijelo ovo vrijeme (a znali smo ostati i po sat i pol).
dvorište još nije u funkciji i nitko ne zna kad će biti. e to im je skroz bezveze.
lutonjice, koja je dob u zarinoj grupi? ako ne znaš, probaj doznati, pliz.
Ovak za plačanje.
za dijete do 3 godine plaća se 200 kn, kada je barem jedan dan u vrtiću. Ako nije, onda 40% cijene, a to je 80 kn.
Čim napuni 3 godine cijena je 400 kn (pa 40 % je 160 - ak dijete nije u vrtiću.
Roditelji su očito jako gnjavili ravnateljicu (među njima i ja) zašto dvorište nije u funkciji. Netko je rekao da je to zato jer trava nije narasla i to se proširilo vrtićem. Međutim, problem je taj da su oni dvorište prekopali i zemlja je jako mekana.
E, tako je ravnateljica obećala da će djeca ići u petak van. I išli su. I stvarno je zemlja jako mekana. Ali klincim je dvorište bilo tak fora, da ih mi roditelji nismo uspjeli odvući doma. Baš je bilo simpa.
Pojma nemam dal će danas ići van.
Naša grupa, pinocchio, odgovara tvojoj Ladi i stvarno ima puno djeca. Al je istina da ima i nove djece. Sigurno 3,4 - morala bih provjeriti.
ne znam koji je pravi razlog da klinci ne mogu u dvorište, ali da su imali cijelo ljeto za radove, imali su. ali čekalo se kraj ljeta :evil:
danas je lada plakala...puno. užasno se osjećam što ne mogu s njom nastaviti ići na adaptaciju dok god joj vrtić ne postane normalna stvar. mm ju je ostavio 1 sat i 45 min. odmah sam znala da je to previše, ali on je imao svoje planove i nije vodio računa o tome da je ponedjeljak, a još je došla hrpa djece koja je ozdravila. bilo ih je 18, jedna teta i svi su urlali :( (osim tete, valjda)
pusa-sušilica suzica :love2:
sad joj je valjda sjelo da je to zaozbiljno...
ivy, može jedna i za mene' :šmrc:
jučer sam joj dala upute ako bude tužna neka moli tetu da je utješi. baš me zanima je li probala. jadna teta vjerojatno ne bi niti stigla...
Cure, mi sljedeći tjedan imamo roditeljske sastanke (obje naše grupe)- tak da možete nazvati i pitati ima kaj kod vas.
a u koje vrijeme vi imate? sigurno u radno :/
reći ću mm-u neka sutra pita kad odvede ladu u vrtić.
btw. naša adaptacija ide bolje od planiranog. toplo se nadam da se ladi neće u jednom trenutku ipak dogoditi neki klik zbog kojeg ćemo biti opet na početku.
lutonjice, ide suncobranka sutra na sistematski?
Ma ne, obično je roditeljski oko 4 ili pola 5. Danas su mi tete tek najavile, jer se one isto moraju dogovarati. Ima još djece braća/sestre.
je je, idemo sutra :DCitiraj:
lutonjice, ide suncobranka sutra na sistematski?
a u ponedjeljak suncobran u ruke pa put pod noge u voćarsku
kod frana se klik dogodio nakon mjesec dana. upozorila sam tete.one su malo više pripazile na njega i vrlo brzo je prošlo. u to vrijeme smo nakon vtića išli ravno doma na igranje i maženje. trebao mu je mir.Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
P.S.Suncobranki šaljemo puno pusa i želimo bezbolnu adaptejšn
ako zatreba i mi ćemo tako. mislim da je u takvom trenutku lagana igra ili razmazivanje po doma jedino što im zapravo treba.Citiraj:
tweety prvotno napisa
lutonjice, sretno :love: reći ću ladi da je potraži u dvorištu 8)
i ja to mislim. i mislim da je jako važno prepoznati kad im je potrebno drugačije provođenje vremena od uobičajenog. npr. franu koji je inače prepun energije u tom su periodu odgovarale mirne igre. nuđenje uobičajenih rekvizita za divljanje, sprava za penjanje, vožnju.....činile bi ga užasno nervoznim.Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
kad je faza prošla, vratila se volja i energija za beskonačna bauljanja gradom....
ovo je slatko, ali ja to nikako ne bi učinila.Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
mislim da cure sad moraju shvatiti kome "pripadaju", tko su im osobe od povjerenja, od koje se grupe nikad ne smiju udaljavati itd.
lijepo je kad su djeca istraživači, ali vaše je igralište veliko i nema šanse da teta može pratiti koje dijete gdje odluta, zato je bitno da poštuju pravila koja im teta postavi a koja se tiču boravka u dvorištu.
Kod Zare je to čak i druga priča, jer je ona vrtićarka, ipak starija, i vjerojatno će lakše shvatiti i pohvatati tko je njena ekipa i kome pripada, ali kod Lade (kao i kod Frana) se ja ne bi igrala sa upućivanjem na nekog čija je grupa možda na drugom kraju dvorišta i izvan vidika tete.
Fran npr. ni dan danas ne kuži da je on Mravac i da je on dio tog nečeg.
Ravnateljica mi je čak pokazivala kako jasličarci imaju svoj dio u dvorištu, prilagođen njima. ne znam dal to postoji i nakon preuređenja.
ma nisi valjda pomislila da će lada slijediti moje upute? :lol:
iako mudro zboriš.
yes i to je jedini komad dvorišta obložen starim dobrim betonom :xCitiraj:
tweety prvotno napisa
mm je promatrao iz prikrajka šta rade u dvorištu. i stvarno je ovako kako ti kažeš-drže se svoje grupe, a ako odlutaju iz stada tete idu za njima i vrate ih.
beton, je zato jer jasličarci, mislim po pravilniku ne bi smjeli na otvoreni pijesak. u našoj su grupi imali dva "bazena" na nogarama, visine malog stola u kojima je bio čisti pijesak kupljen u samoborki. sve to nešto nama ružno ima zapravo svoje -zato-. pitaj tete sve što ti je bezveze, meni je pomoglo da se osjećam bolje.
ooo da, mislim i to onda kad najmanje očekuješ zato tu sad kao nešto pametujem i idem i sama sebi na živce. :roll:Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
da bi se ja osjećala bolje dovoljno je da beton zamijene gumenim oblogama koje su sad već u svakom drugom parku :*
i samo ti pametuj. ja volim kad ti pametuješ :love:
raznježžžžCitiraj:
pinocchio prvotno napisa
Pinocchio, ak sam dobro skužila Lada je u Suncu, a to nije mlađa jasdlička grupa. Oni su u sobi pokraj naše. Kada uđeš u vrtić , onda lijevo. Ili griješim?
Prije su dvije mlađe jasličke grupe (sobe desno) imale platnenom ogradom ograđen dio dvorišta, a sada nakon uređenja to su maknuli i baš su jučer posadili čemprese kao nekakvu prirodnu granicu.
Momentalno je "frka" jer su se djeca zaželjela dvorišta a i zato jer je novo. "Veliki " su tek od jučer u novom dvorištu - do sada su bili u Meduzi ili u Sjemeništu (to im je apsolutni hit ove godine).
Mi smo kod F. dobili novu tetu i jako smo zadovoljni - nadam se da će ostati.
Uz to su nam najavili da će nam dugo čekani sport ipak početi!!!!!
Pozdrav ekipi iz DV Medveščak
Evo nadopune za listu s početka topica:
.
.
.
8. b. (tatadrazen) - voćarska
Nisam baš aktivan na forumu, tu i tamo pročitam što me zanima. Lurker, što bi se reklo 8). Ali bar sad znate da sam tu. Ako mogu pomoći ili ako kome zatreba kakva informacija, slobodno gnjavite.
Pozdrav
tatadražen,
mojih dvoje su u Voćarskoj. Možda se znamo? u kojim su ti skpinama djeca/dijete?
e pa dobro nam došao tatadrazen :D lijeko je imati jednog tatu za diskusiju.
NanoiBeba, prste k sebi :* . tatadražen je s nama u suncu i ima jako slatkog sinčića.
btw. grupa sunce će imati roditeljski slijedeći tjedan o čemu ćemo biti pravovremeno obaviješteni.
da, mi smo desno od pčelica. to je starija jaslička.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
ekipa iz sunca, cool! :)
pinocchio, zalijepiš ovdje kad će biti roditeljski, je l' da?
(vi, iskusni vrtićarci... ;) )
ms.ivy, još samo falite vi i dvoje klinaca. ostali su na okupu i sad već veći dio vremena veseli i zaigrani.
novost je i to da imaju još jednu mladu tetu kao ispomoć koja ostaje do daljnjega. puna je entuzijazma i jako brižna. dakle, 3 tete skoro cijeli dan :D
obavijest priljepim i vozača dogovorim, ako zatreba :naklon:
ako je nakon 4, imam vozača. :)
super novost za tetu!
ček ček pinochio, nešto mi je promaklo
koja sad treća mlada teta? ivana, sandra iii ...?
nisam vidio, ali koliko sam čuo od mž, u utorak i srijedu (ili ponedjeljak popodne i utorak ujutro) bila je neka zamjena jer su obje tete (ivana i sandra) bile bolesne. mž ju je opisala kao stariju gospođu drčnog nastupa - i ja sam telefonski razgovarao s njom i meni je tako zvučala :(
pretpostavljam da ne pričaš o njoj
@NanoiBeba
k'o što ti je pinochio i rekla, b. je u suncu
@pinochio
jes brza.... :shock: