bubimira, TATA MATA, jel ima kaj novo u parkiću ? Jesu kaj postavili ?
Printable View
bubimira, TATA MATA, jel ima kaj novo u parkiću ? Jesu kaj postavili ?
nema još niš.
a baš sam danas pomislila da ne bumo valjda morali čekati do drugog proljeća :/
šmrc :cry:
Pitanje,nigdje ne piše cijena kvadrata??
Da li je moguće dignuti kredit za kupnju tih kuća ili moraš imati novce?
U naselju Kalamiri cijena m2 je bila 1200 €. Prvih 20% mora se uplatiti odmah (za što se može dignuti i gotovinski kredit) a ostatak kad se dobije ključ u ruke, naravno kreditom bilo koje banke.Citiraj:
miši prvotno napisa
Postoji neka informacija da su sve kuće prodane, ali može se provjeriti u uredu prodaje, možda jenešto ostalo ili je netko odustao.
Eto da Vam se pridružim i ja te kao prvo pozdrav susjedima Tatamata i bubimira čekamo Vas na kavi!
Što se tiće kuća sve su prodane čak i one neizgrađene al se tu i tamo javlja neka već izgrađena na prodaju. Upravo je jedna takva u našoj ulici na prodaju pa tko je zainteresiran može kontaktirati poduzeće Solin Mandić oni imaju sve detaljne podatke.
I kao što je već rečeno živjet u njima je mrak a pogotovo za klince :D
Parkić je u gradnji. :D
stavili su ogradu oko cijelog parka i iskopane su rupe u koje će valjda doći "oprema"-ljuljačke, tobogani i neznam kaj će sve biti.
lea.marijela koja kuća se prodaje?
jupi za parkić :D
prodaje se Maja tip 600 u bijelom nizu, 099/210 4565
ljudi se sele u veću kuću u Kalamire
a cijena? 175000 EURa :shock:
meni je to puno puno previše
pred 2 mjeseca smo bili u iskušenju kupiti maju u kalamirima za 150000. da tip nije muljao s lovom na jesen bismo se od tamo javljali...
ooo pa ima puno zaprescanaca ovdje!
mi smo doselili prije par mjeseci iz Ri u Zapresic, iako sam ja uvijek imala neku posebnu vezu sa zg... al sad ne bi iz Zapresica u Zg ni za zivu glavu!!
zapresic je super mjesto za zivjet, pogotovo s klincima!! ko se dvoumi nema razloga, svima preporucujem zapresic. super su veze i autom i vlakom. do centra si zacas, a i do jankomira gdje idemo u nabavku svega. do zg-a cak ni nemamo neke potrebe ici.
uglavnom i mi sad planiramo kupit kucu i ovaj topic mi je dao super ideju... :D :D
postavlja se "oprema" u parkić :D
Izgledat će u stilu Bundeka
Bubimira u našoj ulici na broju 13 (dvojna kuća).
Di...kad ? :mljac:Citiraj:
lea.marijela prvotno napisa
ja ću samo nadodati da sam se jučer provozala po 'dvorima' i pokraj parkića (bilo mi usput svratit iz krap.toplica) i baš sam bila happy kad sam vidla kako je zgodan (i krcat). a tek naselje. skroz sam zazujala. toliku koncentraciju obitelji sa hrpom klinaca nisam vidjela, ne pamtim, u kojem naselju. valjda su se svi razmilili van jel je vrijeme bilo prekrasno :D
al me jedna stvar naživcirala za poludit. ulica prema parkiću bila je puna automobila. jedva sam prošla (a bila znatiželjna). pa nije valjda da su ljudi došli tamo u parkić od ne znam kud pa da su morali doći s autom. aaaaaaa
uostalom kamo god došli, malo dalje ima nekoliko ok mjesta za parking. ne znam baš koji vrag ih tjera parkirat na cesti :roll:
(ah sam sam se malo ispuhala)
Inesica, izgleda da smo se mimoišle. Ja sam maloga čak i pustila malo u park da isproba, iako još nije sve završeno. To je bio doživljaj !
Bed je jedino bio kaj su se nakrcala velika djeca i malo su divljali po toboganima, ali i to će proći. Sad će jedno vrijeme biti navala na parkić.
Tatamata a di bi ti pa kod nas naravski sam najavite da uredim đumbus i pripremim neke slance il slično: sen ti kavu bez kolača!
jel ovo mene išlo??? :oops:Citiraj:
lea.marijela prvotno napisa
Zna li netko kolika je cijena kuce na vlastitom zemljistu?
:lol: Ma daj bubimira baš si me uhvatila na krivoj nozi. Naravno da te nije išlo, kava je bila više nego dosta i sori ak sam pretjerala kad mi je negdje ok onda zaboravim na vrijeme. Baš sam te mislila zvrcnut no imam ludnicu.Od kad smo uveli novi antiepileptik izgubila je skroz apetit i sad se borim. Noću ne spavam hranim ju da nadoknadi dok spava, jer u snu klopa tak da sam prek dana zombi.Plus kaj imamo vježbe i ostalo.
Big mamy Dok smo mi dogovarali kupnju kuće prije 4g. cjena je gradnje na vlastitom zemljištu bila oko 500 eura a sad obzirom da su cjene skočile vjerojatno je i ta cjena nešto viša.
Bok svima iz Novih dvora...
Bili smo ovaj vikend malo provozati se po vašem kvartu i baciti pogled na parkić. Kao što sam već negdje prije napisala, mi čekamo svoju samostojeću Anticu u Kalamirima, no to neće baš tako brzo... a mi čeznemo i čeznemo....
Čak se izgleda ni beba neće roditi dok smo tu u ZGB :) Prešli smo termin neka dva dana! :lol:
Pa smo išli pokazat bebi u trbuhu bar gradilište! :D
E da je beba vidjela svoju kuću, već bi se požurila. Ovako kad je vidjela samo livadu, misli si da joj je u buši još dobro i da se nikud ne mora žuriti.Citiraj:
Svea prvotno napisa
Nama je rok za useljenje (usmeni) bio 1.9. a sad se pomaknuo na 15.11. Uglavnom kasni infrastruktura. :cry:
bubimira, jel gotov parkić ? jesu postavili podloge ispod tobogana i ljuljačke ?
andi... o kojoj godini pričaš - 2008? I za koju kuću je taj usmeni rok bio?Citiraj:
Andi prvotno napisa
M nemamo usmenog roka, samo onaj pismeni - a to je kranji rok 31.12.2009... što je još jako jako dugo, ali mi se nekako nadamo kada gledamo kako ove kuće lijepo napreduju da bi ipak bilo nekaj ranije gotovo.
Inače, opet smo jučer bili i vozili se... da nas neko zapamti vjerojatno bi mu izgledali kao neki manijaci. Vozimo se lagano sporo kroz Nove Dvore i buljimo u svaki vrt, svaku grančicu :)
Jučer smo i prošetali uz golf terene pa sve okolo po šumici... joooj... kako je tamo lijepo :))) i čini mi se da sve mirište po divljem luku... ili to moj pretrudan nos osjeća nekaj drugo... ne razmem se....
Pričam o 2008. mi smo u nizu H, a nizovi A, B, H i G su imali usmeno obećanje da će se useliti ove jeseni, ali zapelo je ...Citiraj:
Svea prvotno napisa
Nismo ni mi niš bolji, svaki put se vozimo 20 na sat i baš kao i vi, svaki put, ponovno buljimo u svako dvorište, zato su nas ovi iz novih dvora prozvali izviđači.
Stvarno je prekrasno tamo, a posebno se veselim golf terenu i onoj šumici, bit će mi zamjena za Maksimir.
Dobro, naziv je skroz pristojan :) Meni su padali na pamet mnogo nezgodniji nazivi....ihihihihi....
Dakle H niz je 3 ili 4 po redu...? od glavne ceste??
Naše kuće se rade zadnje....
:(
Niz H je preko puta niza A uz glavnu cestu, a useljavati će se 2. po redu, prvo ide A koji gleda na srednju školu (žuta fasada) onda H (fasada boje bijele kave), pa onda B (fasada boje marelice), pa onda G itd. Mandić kaže da mu je namjera do kraja 2008. useliti sve kuće u nizu, a iduće godine dvojne i samostojeće, tak da vi veliki još dugo morate čekati, nažalost.Citiraj:
Svea prvotno napisa
Evo ljudi da se i ja oglasim nakon godina i godina praćenja foruma sa strane. I mi smo budući stanari Kalamira i useljavamo u drugoj fazi (2009.g.). Trenutno nas je troje: naša buduća prvašica, MM i ja, ali krajem godine očekujemo "pojačanje" pa jedva čekamo useljenje u našu kućicu. :D Bila sam prije tjedan dana u oglednoj kući i gđa. Dražena mi je rekla da bi u optimističnoj varijanti do 7. mjeseca 2009. svi bili useljeni.
Ako to bude i koji mjesec kasnije budemo preživjeli ali bi zbog malene voljela da tamo krene u drugi razred.
Pozdrav svima! :*
O, evo nam još susjeda :D Koja ste kuća ?Citiraj:
bree prvotno napisa
Mi smo br. 32 dvojna - Tanja, a vi?
Mi smo H - 52, vidim da se već znamo, imaš pp !
jesu sve kuce prodane tamo?Citiraj:
bree prvotno napisa
Bilo je rečeno da su sve prodane ali točna informacija može se dobiti u oglednoj kući od investitora. Mislim da su neke dvojne kuće dobili kooperanti tako da možda će se te prodavati kasnije.
Uvijek se može dogoditi da netko od nas koji smo za sad zakaparili silom prilika odustane. To nama kupcima nikako nije u interesu ali svašta se u životu može dogoditi.
hvala na odgovoru...
mi smo bas u fazi kupovanja neke nekretnine, a ovo mi je super. cak smo mislili kupit zemljiste i sami radit montaznu kucu, al je to ipak veca procedura zbog dozvola i svega...
bas cemo se raspitat pa mozda i mi doselimo u susjedstvo ako jos ima sta :mrgreen:
jel ima ko iskustva sa dom-projektom?
Pomoć, javite se bubimira, TATA MATA ili netko od stanara Novih Dvora !
Ja sam od 01.03. ponosna stanarka Kalamira i preporođena sam, makar još uvijek živim na gradilištu, ali moja kućica-moja slobodica.
Imam jedan problem. Klinci užasno kašlju i to onaj dosadni suhi kašalj koji užasno napinje, a ja mislim da je to od grijanja, upuhivanja toplog zraka. Zato sam htjela pitati da li ste imali sličnih problema, da li ste ugradili ovlaživač (gosp. Štimac to računa 2000 kn) ili ste možda kupili one aparatiće za svaku sobu pa tako ovlažujete prostor ili ste to riješili na neki treći način ?
Please help !
hej Andi, ma baš smo danas šetali do trajbara pa smo prošli uz vaše kućice. Lijepo će vam bit naselje. :)
Ovlaživač... mi smo odmah uplatili taj što doše od štimca. sam kaj se ne sjećam više dal je koštalo baš 2000 kn.
iako iskreno i moja starija kćer kašlje dosta u zadnje vrijeme...sad neznam jel to od tog grijanja il nešto drugo, iako smo u nekim pretraga zbog madula pa više ni sama neznam. al moram, priznat da mi je to grijenje baš bilo na pameti kao razlog :/
neznam kak vam je s mirisima u kući...ja se sjećam da se nama još neko vrijeme osjetio miris friško polakiranog parketa što mi je baš smetalo al brzo se to proluftalo. možda im to smeta?
Naša kuća je bila završena dosta prije nego smo uselili, tako da nema mirisa laka ili maleraja. Gotovo sam sigurna da kašlju od upuhivanja toplog zraka.
Znači vi ste ugradili ovlaživač u centralni sistem, da li možda mjeriš postotak vlage ili možeš ovako reći da je to bila dobra investicija ? Ja bih ga sutra ugradila kad bih znala da funkcionira, inače idem kupiti pojedinačne ovlaživače.
Hvala ti za info.
Da, naselje svakim danom sve više liči na naselje, stanari se polako useljavaju i PREKRASNO JE ! Jučer smo pola popodneva proveli na ulici, išli od vrata do vrata (puno nas se upoznalo prije više od godinu dana na forumu) djeca se igraju, odrasli čavrljaju ... RAJ NA ZEMLJI ! A Zaprešić mi je predivan i presretna sam da sam otišla iz Zg. (mada ga jako volim, ali ... )
znaš kaj al ja ti se nisam nikad s tim ovlaživanjem zamarala. nije nam nikad ništa smetalo. do sad s tim kašljanjem kod malene.Citiraj:
Andi prvotno napisa
i zapravo neznam ništa posebno o ovlaživačima. zašto misliš da ovaj ne bi funkcionirao u odnosu na te pojedinačne?
sad, mjerač vlage nemam...al imaš ti koji bum izmjerila kod sebe pa ti kažem :mrgreen: iako nam ovih dana grijanje više ne radi.
Hvala buba ... vidim da ćemo se uskoro morati dogovoriti za kavu, čim nam Mandić napravi vrtove :D
Sve više razmišljam da ipak ugradimo taj centralni ovlaživač. Valjda će se i parketi manje razilaziti.
ma tko treba vrt za čakulu? ;)
nego, baš si me sad zainteresirala za taj ovlaživač. baš bi me zanimalo da mi kažeš još koju.
inače mi smo prva dvojna kuća s desne strane kad iz našeg parkića gledaš na vaše naselje.
imamo dječju kučicu na dvorištu. po tome su nas znali jer su se sva djeca bila napikirala na nju (iako je pala u drugi plan od kad je parkić gotov. :) )
nisam u kanadskim kućama, al sam u susjedstvu :mrgreen:
htjela sam vam samo reći da to kašljanje vjerojatno ipak nema veze s grijanjem, mi svi doma strašno kašljemo, i pola vrtića, i pola susjedstva, to je neka viroza
držite se i dobrodošli