Citiraj:
tatek prvotno napisa
JAKO pazimo da ukorimo Zrinku svaki put kad ucini nesto Vedranu (pokusa uzeti igracku, srusi nesto). Isto tako, VRLO CESTO kad ukorimo Vedrana radi neceg takvog spomenem da isti propis vrijedi i za nju kad njemu ucini istu stvar.
mozda biste tu mogli drukcije - umjesto da ti ili TZ korite zrinku, naucite vedrana kako da sam rijesi problem: npr. da jkoj on kaze NE, ili da je njezno odgurne ili pomakne, da joj ponudi neku drugu igracku u zamjenu za onu koju on zeli i sl. Kod nas to dosta dobro funkcionira. I jos komentiramo uz humor: "Joj, kako ona jos nis ne kuzi... morat cemo je nekako nauciti... daj joj ti pokazi" i sl.
Citiraj:
tatek prvotno napisa
Meni se i dalje cini da je glavni problem paznja tj. vrijeme provedeno sa njime. Ja sam otprilike 50-50 sa njima oboje i ja ne osjecam toliko posljedice, no kod MZ je drugacije (prvenstveno radi cuclanja i mazenja nakon toga) i mislim da nam je tu za mijenjati stvari.
ja bih rekla da se tu mozda varate (tak smo se i mi dugo varali ;) )
ono sto si rekao u nekom ranijem postu - kako ste lose reagirali na njegov pokusaj brige o Zrinki - mislim da kljuc problema lezi u tome.
Pokusaj to vidjeti ovako: za Vedrana i Zrinku nije rjesenje da svaki od njih dobije svoj dio kolaca (=nepodijeljene roditeljske paznje) - vec je vazno da njih dvoje nauce komunicirati medjusobno sto bolje, i da zajedno dobivaju roditeljsku paznju (npr. dok ona cica, nek se TZ zeza s Vedranom - mozda na Zrinkin racun: "pogledaj kak stalno hoce cicati - pa kak joj nije to vec dosadno - stvarno je mala beba..." ili nek ju on skaklja dok cica, ili nek za to vrijeme stavlja lutku sebi ili zrinki na cicu - tak nesto...)