Danas je opet spavao sat, probudio se i plakao plakao plakao...
Dozivao mene i dedu (njemu 2 najbitnije osobe)
A sad je jos poceo povracati. Vec 2x je povratio i zali se da ga boli pupan.
Mrzim i mrzim.
Printable View
Danas je opet spavao sat, probudio se i plakao plakao plakao...
Dozivao mene i dedu (njemu 2 najbitnije osobe)
A sad je jos poceo povracati. Vec 2x je povratio i zali se da ga boli pupan.
Mrzim i mrzim.
Ajoj Njojza :love:
Jadan maleni mis!
Drz'te se!
ja sam Lei davala isto te kapi od Twinlaba a povremeno i Ehinaceu . Sad ne znam jel bi joj opet to davala ili možda taj med od Petrovića. Najbolje bi mi bilo da dajem nešto sebi jer sam imala već dve hunjavice otkad radim, u uredu svi šmrcaju a ja sam kao neki svemirac koji je pao među ljude pa je neotporan na viruse. Goga, daje li se First defense preventivno ili kad već započne bolest?
Koliko se sjećam i jedno i drugo, samo u različitim dozama.Citiraj:
Mima prvotno napisa
F je toliko povracao da je pedijatrica rekla da moramo u bolnicu..bojali smo se da nije dehidrirao jer totalno klonuo.
sreca, nalazi su pokazali da nije i vratli smo se kuci. toliko sam sretna da bar nismo morali nociti u bolnici.
sad je zaspao i nadam se da ce uspjeti zeludac da se smiri da bar malo tecnosti unese u sebe.
Uh! Držite se! Šaljemo vam morske puse ozdravilice!
đizus, koliko ste se raspisale u ova 2 dana.
Njojza, pa stvarno nemate sreće, jadan mali miš :( .
Nemoj mu davati naglo tekućinu- najbolje na žličicu (1-2) svako malo, jer mu je želučić iziritiran, pa bi mogao opet povraćati... Valjda će do ujutro biti bolje...
Što se tiče vitamina, ja sam Marti počela davati Propol babypa ćemo viditi. Ima li tko iskustva s matičnom mliječi?
Njojza :* ozdravilica... jadniče malo, najgore je gledat svoje bolesno dijete, a ne možeš mu puno pomoć, a ono baš ne shvaća previše što se sad događa i zašto je bolestan... mazi ga i pazi
uh kako smo "divnu" noc imali. ja njemu nisam mogla objasniti da ne smije piti puno odjednom. Dam mu na kasikicu on sve povrati a hoce jos...Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
Pio je ovaj neki rastvor da ne bi dehidrirao...
I samo je trazio "ode, taja i iki" (vode,caja, i siku)...a meni se srce stezalo fakat jer vidim da misli da mu mama neda da pije.
Na kraju sam mu dala jer jednostavno nije razumio zasto ne smije piti. Kad je vidio da zaista povrati sve sto popije, na kraju je zaspao....
Nocas je jos dobio i proljev a stomacic ga toliko boli da vristi svaki put kad cujem kako mu crijeva krulje....
Posto je MM imao ovu stomacnu gripu prije par dana, znam da se zalio kako ga boli svaki milimetar, i savijao se od bolova...znajuci to jos mi je teze jer ne mogu pomoci Farisu.
I samoj mi zvuci pateticno sve ovo ali fakat me dusa boli, jer malo sunce nema snage ni ustat iz kreveta...samo kunja.
Jesti isto ne moze jer sve povrati.
Sad sam opet zvala pedijatricu pa je rekla i sama da je bolje da ne jede nista nego da povraca....nek doji i pije caj pomalo i eto...
Cekamo da prodje
Sto rekla mina, stvarno je najgore gledat svoje bolesno dijete.
a miško mali što ga je sve snašlo! :(
puno, puno :love: za što brži oporavak!
Ajoj, Njojza :( baš vas je krenulo.
Meni su te želučano-crijevne viroze 10× gore od dišnih. Em ne možeš jesti, ne možeš ni piti, možeš dehidrirati i još te sve boli. Šaljem :love: da što prije prođe.
A mi smo jučer popodne imali tantrum u velikom stilu ispred kuće pred svekolikim susjedstvom... uz još gori nastavak doma. Do večeri ga je prošlo, ali je zato mene spopala užasna glavobolja i poslije grčevi u želucu, sigurno na psihičkoj bazi. Sreća da nema takve ispade svaki dan (zapravo, ima ih prilično rijetko, kuc-kuc, ali kad ga spopadne... čuvaj se tko stigne!).
Što se konkretno dogodilo? Kako to rješavate? Zanima me, jer mislim da mi to još nismo imali ili ja to ne prepoznajem.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
hvala svima za ozdravilice, zelje i sve ostalo :love:
Konkretno, vozio je tricikl (tj. gurao ga) duž Gagarinovog puta 6× (brojala sam), pa je htio i sedmi, ali već je bio umoran, a to se vidjelo po tome što mu je tricikl bježao u stranu i nije ga mogao vratiti na pravi put. To ga je razljutilo pa je počeo cendrati (prvi znak) i tražiti piti. Rekla sam mu da možemo ići piti doma (nisam imala vodu sa sobom), a on na to da neće doma. Dobro. Još smo malo hodali, a on je sve više gunđao i cendrao i na kraju sjeo nasred puta. Kako ne dozvoljavam da se valja po cesti, mirno sam ga prenijela sa strane na klupu i rekla mu, ako se hoće odmoriti, neka sjedi na klupi. Na to je bijesno sišao s klupe i opet se bacio na zemlju. Tako 3-4 puta, onda sam odlučila da idemo doma. Tu je bijes počeo, ali je ipak pristao sam hodati i gurati tricikl do kuće. Pred kućom, nije htio ući, nego je opet sjeo na tlo (uz glasne proteste), pa mi nije bilo druge nego uzeti ga na ruke i unijeti u kuću. Računala sam da će, ako popije vode (jer bio je žedan), doći k sebi. Nastala je urlačina koja se pojačavala kako smo se približavali stanu. Doma je urlajući vikao da hoće van, što u takvom stanju nije bilo izvedivo.
Onda je popio vode, a ostatak počeo prolijevati po stanu (što zna da ne smije), lupati vratima, izlaziti bos na balkon, i slične nepoćudne aktivnosti. Smirio se sam od sebe, postupno. Ja sam se trudila održati isti ton glasa i djelovati pribrano, iako me glava rasturala. Srećom, pred kraj je došao MM, pa ga je on preuzeo.
Tipična situacija proizašla iz umora i žeđi. Plus to što je jako osjetljiv na bilo kakvu temu koja se tiče tricikla. Jutros je, čim se probudio, izjavio da hoće van na triciklu :mrgreen:
Aha! Imali smo mi takve, ali kraće ispade. Za sada samo doma. Ali mi nemamo tricikl. :mrgreen:
I naši su dosad bili samo doma. Ovo je bio prvi "javni". Ali preživjeli smo ga :mrgreen:
Ajme Tanja, jesi ti to babysittala moje dijete :mrgreen:
Ko da citam nesto sto sam ja napisala o Leonu. I MM uvijek smiri situaciju :roll:
Jel to neka muska spika ili sta :lol:
ajme, kad napišete tantrum, to mi tako preozbiljno zvuči...
a i mi smo ih onda imali, uvijek kad bi se previše umorio, a još se htio s nečim igrati, npr. gurati kolica.
Više nije znao u kojem bi ih smijeru gurao, nismo mu mogli pomoći da ih usmjeri, nakraju bi morali odnijeti i njega i kolica. Dobro bi još bilo kad smo se šetali svi troje zajedno; ali kad bih bila sam s P. bilo mi je ( :P ovo je smajlić koji plazi jezi kod umora ), jer do doma imam oko 100-njak skalina iz bilo kojeg smijera, bez prilaza autom. :roll:
sad to nekako rješavam tako da ga na prvi znak umora pomalo usmjeravam prema doma....
Tantrumi? Mislim da ih zapravo imamo često, obično doma ali zna se desiti i vani... možete misliti kako to izgleda ako sam na sred ceste ili u parkiću sama s njih dvije... Mia vrišti u kolicima, ja lovim Stellu koja se valja po podu a ljudi me gledaju :shock: koje razmaženo i neodgojeno dijete i kak bi kod njih dobilo batina pa više mu ne bi to palo na pamet
U zadnje vrijeme se češće dešava jer ne jede i ne pije kak bi trebalo (više nemamo nekih pravilnih obroka i ne sviđa joj se skoro ništa od onog što skuham ili kupim za doručak, večeru- stvarno ne znam što bi Stelli dala jesti), a i ne želi spavati danju... pa glad, žeđ, umor... i znate nastavak
mi smo jučer prosalvili drugi rođendan
idemo u jaslice, hm...sve je super dok mama ne krene van...onda plače 5 min i nakon toga je ludilo...ali pošto tako plače i kad kod mm-a ostaje bez mene ne dira me to previše...jer znam da mu je to samo problem razdvajanje od mene i ništa drugo
s obzirom da ne želi popodne doma znam d amu je lijepo u jaslicama i da gušta a tako i tete kažu
pjeva, pleše, trči, skače, nezaustavljiv je
ima 14kg
nosi 25 br obuče
98/104 broj odječe
za svoju dob je ogroman
velika je svađalica...ako nešto nije po njegovom pošto poto će se potruditi dovesti to na svoje...
jako je druželjubiv, obožava djecu, brat mu je i dalje najomiljenija ličnost na svijetu
i dalje se vozimo u kolicima, sling nam je i dalje najdraže prenosivo sredstvo...doslovno je lud za slingom...nekad ga zna počupat s vješalice gdje stoji, skupiti i donijeti mi ga da ga stavim unutra i nosam po stanu
eto...tako vam je to kod nas.... :heart:
ja počinjem raditi za mjesec dana i to u tri smjene...bit će nam jako teško...ali raditi se mora...na žalost ničiju pomoć nemamo... :( sve se moramo sami potruditi i srediti...ali uspjet ćemo mi to...i puno gore situacije smo prošli pa ćemo i ovo
Ehej, Luka, pa sretan ti 2. rođendan! (sa zakašnjenjem)
A to mora da je super kad se braća tako lijepo slažu...
Asimon, točno ovako se kod nas dešava (s tom razlikom da ipak imamo lift pa je malo lakše). Zbog toga smo mi još prije pola godine ukinuli kolica. Ali tricikl... to je prevelika ljubav!Citiraj:
Asimon prvotno napisa
Wow! Stvarno veliki dečko. Sretan rođendan!Citiraj:
brane prvotno napisa
Lovro u pravilu prepoznaje kada je umoran i onda obično ide sljedeći dijalog (ako smo u šetnji bez kolica i nema MM):Citiraj:
Asimon prvotno napisa
L: umoan sam, mama nosi
Ja: mama te ne može nositi težak si
L: mama nije teška (to volim čuti :mrgreen:)
Inače, kolica još uvijek nismo izbacili. Najčešće ih koristimo za izlazak u grad (centar) gdje je teško naći parking mjesto. I, naravno, Lovro ih gura, osim kada se vraćamo.
Andrej ne bi priznao da je umoran čak i kad se ruši od umora :roll: Zapravo, u takvim situacijama je najteži, jer ja moram procijeniti koliko je stvarno umoran i treba li ga nositi ili ne.
Ima 13 kg, što nije osobito puno, ali meni ga je teško nositi jer imam slabe ruke.
Danas je malo fascinirao tetu čuvalicu. Igra se autićima i govori koji je koje marke. Onda dođe do jednog kojeg nije mogao nikamo svrstati i kaže "Ništa ne piše". Kao, ne može pročitati :mrgreen:
:lol:Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Uh, svašta ste se raspisale i ne baš lijepih stvari.
Mina, tako mi je žao što ti je sad teško, ali ti se nikad ne moraš zapitati jesi li loša majka jer:
1. dođeš ovdje na forum po savijet
2. ostaješ pribrana
3. držiš se svog načina odgoja 8)
4. beskrajno voliš djecu i ne pada ti na pamet udariti ih mada je tako lakše
5. jer si naša frendica, a mi se ne bismo družile s tobom da si loša mama :P
Njojza, tako mi je žao što ste tako bolesni. Šaljem od srca VELIKU pusu i nadam se da ćete brzo ozdraviti.
Ja sam postala imuna na Nikijeve tantrume, apsolutno me boli briga što drugi misle. Jedino kad smo u restoranu izađem s njim prošetat jer mi nije u redu teroririzirat okolinu. Na kave i tako ne idem jer je Nikiju to tlaka, a bitnije mi je da je on sretan, a ja ću popiti još kava u životu. I tako sam se tješila dugo i napokon se jučer dogodilo: ja sam sjedala na kavi s prijateljicama, a nisam morala stalno gledati na sat jer je Niki bio u vrtiću, a znam da je tamo sretan :) Sad bismo mogli na drugo jer je to totalno neprirodna situacija :mrgreen:
Brane, želim vam SRETAN ROĐENDAN :* puno pozdrava ljubilica.
Mene sad čekaju festivali jer nam je svim troje rođendan + renovira se zgrada i stavili su skelu tako da gosti vjerojatno neće moći na balkon + hotel je pun prepun + tjedan dojenja...ali sve su to slatke brige (osim renoviranja zgrade)
Mene fasciniraju vaša dječica koliko pričaju i tako slatko (ne piše koje je auto :lol: )
Niki skoro uopće ne priča, on dosta brblja ali ga ne razumijemo.
Da li je razlog tome što zadnjih godinu dana najviše vremena provodi s tatom koji je po prirodi šutljiv ili je jednostavno tako...ne znam.
Ja sam totalna pričalica, što se vidi iz duljine posta :oops:
Hvala! :love: Kad bi mi bar to netko stalno ponavljao... moram si ovo isprintati pa čitati kad sam loše...Citiraj:
Mina, tako mi je žao što ti je sad teško, ali ti se nikad ne moraš zapitati jesi li loša majka jer:
1. dođeš ovdje na forum po savijet
2. ostaješ pribrana
3. držiš se svog načina odgoja
4. beskrajno voliš djecu i ne pada ti na pamet udariti ih mada je tako lakše
5. jer si naša frendica, a mi se ne bismo družile s tobom da si loša mama
:lol: za "ne piše koji je auto..." Stvarno su nekad prepametni, Stella isto zna izvaliti nešto da ostanemo totalno zbunjeni jel to naše malo dijete reklo ili kak je skopčala nešto
Kupili smo multivitamine od Twinlaba. Kak ste vi to davali? Probala sam i nije mi neki okus, onu "špricaljku"- ne znam kak bi nazvala, neće ni vidit pa sam uštrcala u sokić u tetrapaku. Jednu dnevno, jel da? I koliko dugo ste davali, jednu tu bočicu- to bi bilo nekih 50 dana ili kroz cijelu zimu?
Kupila sam i sebi čuda- Biobran, zel. magmu, spirulinu... ne znam da joj izmrvim tableticu magme i spiruline pa ubacim u sok :? Nisam uzimala prašak zbog okusa- pročitala da nije baš fino pa lakše mi progutat tabletu al ne znam bi li i kak Stelli, piše da mogu djeca
Evo i nas nakon par tjedana pauze od foruma.
U međuvremenu smo obavile biopsiju tankog crijeva i Dora nema celijakiju :D tako da sam presretna.Nalaz je pokazao da ima jako mnogo nekakvih alergenih stanica ali još uvijek nismo sigurni jeli problem još nešto osim mlijeka.Ima oko 11 kila,neće da jede a kad jede neće da sjedi,traži da ide na Cece(Wc) tako da smo bez pelena preko dana..........priča kao navijena svaki dan sve više i više.Broji do 10 ali ne redom i to je sama počela sa sitnim kunama prije nekog vremena.Sjela curka za stol uzela novce i broji ¨cetri,tri,ocam...........¨ Oprostile smo se od Sarajeva jer nam je tata dobio premještaj u Sudan pa sad uživamo dok je na godišnjem.Pusa svima.
Prošlu zimu smo davali pola kapaljke. Iskapali u žličicu i L. bi to popio. Sada dajemo cijelu kapaljku, ali pomiješano sa nekim napitkom jer odbija piti na žličicu (ne znam zašto mu se okus tog sirupa više ne sviđa).Citiraj:
mina prvotno napisa
Ne znam hoćemo li nakon 50 dana kupiti novi i nastaviti. Vjerojatno nećemo odmah nego nakon neke pauze. Nisam pametna.
Najgore je, što mi se čini da nema učinka. Evo, nakon dva tjedna jaslica šmrca. Istina je da su to neki prozirni šmrkljići, ali pretpostavljam da će se pretvoriti u zelene, pa onda opet sve po starom, ... antibiotik ...
Ja se ne sjećam koliko smo davali, prema uputstvu valjda. A davali smo na žlicu, Lea obožava piti lijekove i sa tim nemamo probema (kuc kuc u drvo).
Mislim da u uputstvima piše (ili mi je apotekarica tako rekla) da treba pomiješati oko 1 mL (kapaljka) sa čajem ili sokom. Kako Andrej ne pije ni čaj ni sok, ja sam mu to davala na žličicu i oblizivao se (ali on ima malo čudan ukus što se "lijekova" tiče - jedna od prvih riječi bila mu je da traži "nina", tj. vitamina). Jedna bočica trajala nam je oko mjesec dana. Nakon toga smo radili pauzu od kojih tjedan-dva (ali ionako je zimus bio tako često bolestan da, kad nije pio vitamine, pio je antibiotik ili Prospan, pa mi je već bilo svejedno, samo da ne kuri).Citiraj:
mina prvotno napisa
:D Ovo mi je jako drago pročitati! Super za Doru!Citiraj:
irenas prvotno napisa
Irenas, tako mi je drago za Doru.
Nadam se da će TM biti doma za rođendan
Irenas, super :D
A za vitamine, na hrvatskom piše samo sastav i doziranje... ono do godine pola kapaljke, od 1-7 punu kapaljku (1ml)
Ne piše ništa da može u soku, hrani... natašte, poslije jela...
pa eto da vas pitam, lakše nego čitat onaj sitan engleski i tražit jel ima što... a uz to nisam baš neki englez, a bome ni njemac (iako sam učila godinama), ni francuz ni talijan... zapravo sam skužila da mi nijedan strani jezik više baš nejde jer sam se uljenila i izbjegavala sama prevodit i sad sam skoro pa samo hrvat, tu i tam nešto za silu natucam
I jel davao tko magmu, spirulinu... mališanima?
Ovo za vitamine u soku ili mlijeku mi je rekla apotekarica, pa valjda vrijedi. Iako, kako sam već rekla, nije bilo nikakvih problema da Andrej to proguta zasebno. Davali smo mu jednom dnevno nakon doručka.
Sad ste me podsjetili s tim "osnaživanjem imuniteta", možda bih trebala razmisliti što ove godine, a opet, prošle zime ništa nije imalo učinka - nagutao se i vitamina i meda, pa je opet često bio bolestan.
iako do sad nismo pili nista od vitamina aza jacanje, nakon dugotrajnih bolestina odlucila sam se da mu kupim maticnu mlijec i da dajem da malo ojaca....
nadam se da ce od toga malo ojacati jer samo ishranom mislim da ne moze nadoknaditi ono sto je izgubio...
btw: juce je F bio bolje do navece. navece je opet poceo povracati :/
Hoće,hoće prvi je propustio ali ovaj neće.Ni jedva čekamo roćkas.Bit će nam oko 20 djece(smajli pada u nesvijest) i njihovi roditelji naravno.Citiraj:
-Sanja- prvotno napisa
Pusa Farisu :* da nam brzo ozdravi.
Prvo puno poljubaca svim malim bolesnicima :love:
moram vam se malo pohvaliti:
P. prepoznaje brojeve! Na početku ljeta su ga zainteresirali kućni brojevi dok smo se šetali. Pa smo mu pokazivali i objašnjavali; dvoznamenkaste smo čitali odvojeno: npr. 14 - jedan, četiri.
I tako cijelo ljeto, svaku šetnju, pa doma numeraciju novina.... gdje god bi vidio broj, tražio je da mu ga "pročitamo".
Sad bez greške kad vidi 2 viče daaa, 1 - de-da, 3 - tiii najvišim mogućim glasićem , 5 - peee, druge izgovara malo nerazumljivije, pa ih ne mogu napisati. Ali uvijek reče isto za pojedini broj!
jučer me posebno oduševio: jedemo grožđe i stavim tri bobe ispred njega - a on viče tiii !! :heart: Znači skužio je i značenje broja!!!
pametnica mala :heart:
F zna edan, daaa, tiii, pet (a prepoznaje nula, pet i jedan)
napredujemo :mrgreen:
Asimon, super! A shvaća li već koncept brojanja ili prepoznaje brojeve kao znakove?
Mi se oko brojeva-znakova nismo posebno trudili, tako da ne znam prepoznaje li ih. Nastojim mu prebrojavati predmete u svakoj prilici, ali isto tako ne znam koliko je popamtio. Mislim da isto tako broji do tri, ali nisam sigurna (bojim se da je njemu svega po tri, isto kao što mu je dugo vremena svaka boja bila plava).
Ali zato, kad ga pitamo koliko ima godina, kaže "dive".
dusa moja draga on je superCitiraj:
tanja_b prvotno napisa
pita juce wewa F koliko ima godina a on ko iz topa. Pet :lol: