...i vajtica (od sad si mi to ti w_m :* ) vrijeme ti je za drugo! I daj ne filozofiraj na onom topicu....ajmo u akciju! :mrgreen:
Printable View
...i vajtica (od sad si mi to ti w_m :* ) vrijeme ti je za drugo! I daj ne filozofiraj na onom topicu....ajmo u akciju! :mrgreen:
anekićima jedno veliko :heart: za još jedna super tulum. klinci su stvarno uživali, a ja sam uživala gledajući sve njih. da, baš su narasli, ali mene je ipak s nogu oborio majušni vid. on je jedno preslatko, preumiljato i predrago stvorenje :heart:
veli meni mm jučer na tulumu:"uuuuu, koliko trudnica na jednom mjestu!"
pitam ja njega:"koliko ih ti vidiš?"
mm: "ja sam izbrojao 4"
:lol: pa opet :lol: . elem, mamasankovićka proglašena si trudnicom :mrgreen:
uglavnom, mm baš nije povjerovao anekici i meni da su (prema nama dostupnim podacima) samo dvije trudnice.
i za kraj nagradno pitanje: jel' znate kako nam je započeo dan? :evil:
mislim da je vrijeme da i kod pinokijevaca krene serija tuluma!
pinokijice, kupuj štikle! za cijelu familiju, uključujući kana.
možda je tm-ovo muško oko skužilo nešto što mi ne znamo!
andrej, sinoć prije spavanja: mama, kak je bijo epo kod vida! :saint:
mamma san, ja čekam vas pa da budemo opet na istom ovakvom topicu :mrgreen:
super za provod!
mamma san, jel ti to mudro šutiš i držiš nas na vatrici ili šta? M0lim te da nam obrazložiš ove tvrdnje 8)
Ja sam skroz u komi jer mi je Dora ponovno zakurila noćas. Nismo uopće spavali...danas slijedi čekanje kod pedijatrice, vađenje krvi...samo da mi ozdravi. Ne mogu funkcionirati kad mi je dijete bolesno.
Pia je za sada super i u vrtiću je.
dora :love: za brzi oporavakCitiraj:
spooky prvotno napisa
spooky,vjerujem ti da ne možeš
i sama sam takva
spooky, evo vam objema pusa :*
kužim te - andreju je noćas procurio nos i samo čekam kad će krenuti grlo.
Evo i ja prijavljujem super provod kod anekovih.
Moja mala robijašica je bila malo zbunjena jer ekipu stvarno dugo nije vidjela.
Svi su bili preslatki, rasplesani, zaigrani...
Nika je bila oduševljena igračkama, pa šator, pa ekipom koja je skakala po krevetu... , tako je ispalo da smo išli iz prostorije u prostoriju.
S nekim ljudima nisam uspjela razmjeniti 2 rečenice ( s domaćinima npr. :oops: ).
Još smo nakon anekovih imali ples na Trgu, a ljudi su je raznježeno gledali.
Jedva čekam fotke.
Anek, hvala još jednom.
P.S. Ostao nam je šešir od vještice, javim se kada budem u blizini za preuzimanje.
Pinokijice, i ja ću spremiti ˝moje tikle˝ :mrgreen:
Ajte vrit! :lol: Samo mi je škemba ispala! :mrgreen:
Ako zatrudnim (daj Bože), mislim da neću stići niti komp upaliti, već će svi znati... :mrgreen:
Pinochijevka, a koja je četvrta? :mrgreen:
zaboga, pa ja!ja sam trudna već tri i pol godine :roll:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
I Spooky, jedna :* ozdravilica za Doricu!
Supeeeer!!! Daj se onda više porodi kad i ja da opet tulumarimo... :mrgreen:Citiraj:
tweety prvotno napisa
i to sam zaboravila :heart:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
spooky, od kad sam čula da je unuk jednog kolege završio gluh (na jedno uho, na drugo u velikom postotku, a rođen je sa zdravim sluhom), ne bi razmišljala niti jednu sekundu, da li ću mu dati antibiotik ili ne.
znam, može mi sad netko reći, da ali od antibiotika će mu otići jetra kvragu, ali onda mi je to previše razmišljanja za mozak koji nema toliki kapacitet pa se upetljavam u mrežu iz koje ne mogu izaći.
moje mišljenje o franovom uhu je da ako dođe do upale dajem antibiotik, a ako mu se, a nadam se da neće, uhobolje učestale, djelujem homeopatijom preventivno.
npr. sad znam da ću inzistirati da mu doktorica redovito pregleadva uši i vidi treba li raditi toaletu istih.
radim na tome :mrgreen:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
uh, znam da mi sad slijedi tvoj poziv.čekaj nemoj odmah,jer sam na drugom katu, gdje mi je internet, a mob dolje gdje sam ja (krasno sam ovo sročila, ali kužimo se)
Potpisujem te u potpunosti. S tim da naša pedica Lovri UVIJEK i kod običnog pregleda i da ga boli prst pregleda uho i "digalicom" usta (na Lovrino zadovoljstvo :roll: )...Citiraj:
tweety prvotno napisa
i
Tweety, daj nazovi...oćeš li da krepam od znatiželje??? :mrgreen:
Curke , znam, ali sam totalnu zbunjena jer je Dora prije tjedan dana završila jednu kuru antibiotika.žbilo je par dan OK i sada opet show...
Pedijatrica mi radi popodne pa sam još doma. Možda je trodnevna groznica, možda je ipak uho...najbolje da vadimo krv...
luda sam od brige...
Dora mi sada spava na rukama, a ja čitam po forumu u nadi da ću bit pametnija...
Eh sad..ja sa glupim pitanjem (sorry Spooky)...da li kapaš Dorici nos? Bez obzira što eventualno ništa ne curi iz nosa, ali da li se "nešto" čuje dok spava..da li dok je budna izbjegava disanje na nos? Da li se ponekad malo nakašlje?
Jer, sad govorim iz ovog svog stvarno sitnog iskustva (jer imam sreće da je Lovro više manje zdrav), ali čak i sad dok je bio bolestan i nos "mu je šljakao", nije mu curilo iz nosa...on naime sve "posauga". I čim je nešto u nosu, diše na usta i ponekad "zahrče" po noći.
Ako je tako, preporučam ti da joj kapaš nos i time što duže i bolje držiš prohodnim. Ako se tu i tamo zakašljuca, znači da joj se taj gnoj spušta na bronhije i potakni joj iskašljavanje (sirup od islandskog lišaja, sljezov korijen, namaži joj bronhije sa onom mosti od eukaliptusa)...
A ako doktorica inzistira na antibiotiku, daj je prvo pitaj za bris nosa sa antibiogramom?
I tako se toplo nadam da je sve ok... :heart:
mi smo dođli od pedijatrice i ne možemo još u vrtić :(
izvadili smo krv i urin
cure, da sye prebrojimo :D
cija djeca vec idu na tutu? Edita nece uskoro :/ Poludjet cu. Od jutros sam kao na traci. Dvoje djece, sam po tri puta presvukla.
Em je Edi pocela vadit stanje iz pelena :shock: A imam osjecaj da se tute boji. Pokusala sam je nevuc na wc solju, ali NECE.
Iduce godine krece u vrtic, a ovdje ne primaju djecu ako su u pelenama.
joj ja odmah pomislim na onaj Samijev RS bronhitis. Tesko je disao, hrkao i nos mu je bio zacepljen.Citiraj:
spooky prvotno napisa
mi so već strai tutari 8) , već cijelih 9 mjeseci i nije nam se omaklo niti jednom :D
evo i corpus delicti
(bolje ovo nego sadržaj tute :mrgreen: )
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...highlight=tutu
cure, što je s koncertom? je l' mammasanićka kupuje karte? 8)
Snorki, ne trči pred rudo. Pusti dijete neka samo kaže kad će na tutu. Ja sam svoje "zanovijetanjem" vratila u pelene... :/
Ajvić, nisam se pokrenula. Nije meni problem kupiti karte, ako ih još ima...ali daj se postrojite i to odmah!!! :)
više od 10 karata = 50 kn komad. koliko sam skužila (lutonjica i andrea se skoro poklale :mrgreen: ali nisu dale definitivan odgovor), naši malci ne trebaju kartu jer nam sjede u krilu.
tribina naprijed je popunjena ali ima mjesta u parteru, sad sam gledala.
ajmo...
1. ajvi i andrej
1. ajvi i andrej
2. mamma sanićka i Lovro
Kad onda? 10 ili 12?
10
za tutu
od 15.6. kad sam mu skinula pelenu,tuta je u opticaju.....
par puta se popišao po noći i sad je suh
znači nema dnevnu,nema noćnu......
a kad mu je sila ,gradacija ide ovako
piša mi se ( imamo 10 min fore)
jako mi se piša ( 2-5 minuta)
UPIŠAT ĆU SE,YO! ( kaplica je ppobjegla na gaće i snagom volje drži ostatak)
no ,s druge strane,nema pojma o matematici
On je mali genijalac! :) I zakaj bi kopao po matematici kad će biti fizičar! :*Citiraj:
maria71 prvotno napisa
i zakaj nam ništa ne škrabaš? Oćete i vi na koncert? :)
Ne trebaju, to je bila zadnja verzija :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
za koncert,ne znam..... iskreno,
a to za matematiku,možeš li zamisliti moj očaj,kad ga pitam -koliko nas je u obitelji?
a milijardu puta smo prošli brojeve s crvićima i zna ih napamet,al da ih poveže s objektima...............nema ćanse :mrgreen:
dok npr slova raspoznaje.....doduše na nivou simbola,dm,rtl itd
i nemojte me sad mlotekati,ja doma imam filmove koje jer stara snimala kad sam bila mala,i kad ih vidim padnem u očaj......
što sam ja sve znala sa 2 i pol godine :roll:
i užasno se bojim da ga neću pravilno usmjeriti u odabiru zanimanja...
ježim se kad gledam u srednjoj školi djecu svojih kolegica koji su u tu školu upisani samo zato jer im mame i tate tamo rade,pa ajde nekako je i završe..........a poslije-truba
ja bih da Marko bude vrhunski konobar,zidar,vozač bagera ili što god je ono u čemu bi on mogao biti najbolji,ne nužno matematika....ili neki faks
no bojim se da to neću znat prepoznat... :/
jer nisam bogata tako da mu mogu omogućiti da se do 30-te traži ,ili da bude prosječan advokat jer npr mm ima advokatsku kancelariju i sl
pa bitno je da on to u sebi zna prepoznat :)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ja s vidom još niti jednu brojku ili slovce nisam obradila, i uopće se ne zamaram, ima vremena /ma spominjemo mi malo brojke i slova u igri, ali ništa baš sistematski po tom pitanju ne radimo/ :mrgreen:
cure, nama je lutonjica kupila karte prije par dana, jer mi se javila u zadnji čas sa blagajne, tak da mi sigurno idemo :D
Potpisujem Anek. U svakom slučaju, ne moraš se bojati, Maria, da tvoje dijete neće znati prepoznati što ga interesira i s čim se želi baviti. Iskreno, ja od svojeg djeteta uopće neću očekivati da bude savršen u onome što odabere za svoje zanimanje. Jedino ću inzistirati da radi i zarađuje za svoj život. Kako (bitno da je "na bijelo" :mrgreen: ) i koliko, to je njemu na volju. A ako će sam odabrati profesiju koja ga veseli..ko sretniji od mene.
(tu moram odmah sebi upasti u usta: uvijek ću biti protiv utrka u bilo kojem smislu...vjerujte mi...bojim se toga. Ima to i od koga naslijediti.... :/ ).
I Maria, nemoj svoje dijete uspoređivati sa sobom u njegovoj dobi. Htjela ili ne, stvaraš mu pritisak..pusti ga. Prešišat će te ziher...kad - tad. Pusti ga neka on izabere taj moment. :love:
I glede koncerta...Aneki su s Lutonjičima...
tko je još na našoj listi? Ajde brzo.. (ima karata za deseticu)
Najprije, Dori šaljemo puno pusa-ozdravilica, a mami hrabrilica. :*
Vajtica, žao mi je što je Isa još uvijek bolestan, držim fige da nalazi budu u redu i šaljem i vama jednake ozdravičarsko-hrabriteljske puse. :*
I mi smo na tuti! Zapravo smo na mješavini tute i zahodske školjke s dječjim produžetkom, ovisno o raspoloženju mlade dame.
Do sad je imala samo nekoliko nezgoda u krevet za koje smo sve od reda mi krivi - naime, zaspali smo par puta i nismo je na vrijeme probudili da se popiški. Ne mogu od nje očekivati da se sama probudi, ona kad zaspi, zaspi.
Tulum kod Anekića zvuči super, ajde stavite fotke!
ja mislim da je jaaako bitno znati odgovorit na dječije potrebe kakve god one bile, a djeca su dovoljno pmaetna da nam pokažu šta im treba :love:
ja nikad nisam htjela da forsiram isaa, ali njemu je sve u čemu se ne uči nešto novo totalno frustrirajuće i ne traži on da mi stalno listamo slikovnice i sl. nekad je sasvim sretan i zadovoljan kad "pomjerimo" granicu poznatih brojki.
moram priznati, nekad znam dobit "pametne" prijedloge okoline da ne pričam s njim kao odraslim jer ću ga pokvarit :x
ALI cure, moj cincilinci sad ima apsolutnu fazu diskutovanja
ma o čemu god da se radi, SVE, ma sve počinje sa :mamice,molim te recimi, a zašto ti to mojas tako da jadiš?"
a jel to svi tako jade
volip li to da jadiš
jel teško
smijem li i ja
i ako SLUČAJNO! na zašto odgvorim :pa zato
on se zgrozi i kaže:nemoj mamice molim te to kazat
to nije odgovoj :roll:
ili ako nešto ne znam, a on bi volio da mu objasnim, onda kže: mamice molim te znaj :lol: ili pa nauči enisa :roll:
ja znam da je atipičan. lai ja neću da ga spuštam ispod njegovog nivoa, želim mu pomoći da se osjeća udobno u svojoj koži :love:
(najnovije
kad ustane ujutro:Guten Morgen Mama
Guten Morgen Papa
gut gešlafen
ih gut
ih.mmmmmmmm
ih hajse is
i skojo djaj jaje alt :lol: )
anek,
samo brzinska zahvala za pozivnicu na najhalloweentulum u zgb-u
puse videku
Vajtica, imaš pravo, po nekim stvarima u Isa i Fiona zaista slični (ne samo po crtanju po zidovima :lol: ). I ona stalno nešto pita, sve ju zanima, sve želi znati.
Mene su mnogi gledali jako ružno kad su skužili da je ona s nepune dvije godine znala neka slova. Kao, forsiram dijete. Ma, ne forsiram ju, nego mlada dama ima one velike podne puzzle i uredno me ispituje koje je koje slovo ili broj i što da joj kažem? Naravno da joj odgovorim. Neka je slova zapamtila, a neka nije. I to je super. :)
[quote="Sanja"]Vajtica, imaš pravo, po nekim stvarima u Isa i Fiona zaista slični (ne samo po crtanju po zidovima :lol: ). I ona stalno nešto pita, sve ju zanima, sve želi znati.
Mene su mnogi gledali jako ružno kad su skužili da je ona s nepune dvije godine znala neka slova. Kao, forsiram dijete. Ma, ne forsiram ju, nego mlada dama ima one velike podne puzzle i uredno me ispituje koje je koje slovo ili broj i što da joj kažem? Naravno da joj odgovorim. Neka je slova zapamtila, a neka nije. I to je super. :)[/quote
pa možda je isa njen ,budući, pinc :*
nikad se ne zna... :)
pa možda je isa njen ,budući, pinc :*Citiraj:
Sanja prvotno napisa
nikad se ne zna... :)
Tko zna? :* :)
Ne znam je li to za žaljenje ili hvaljenje, u mojim godinama - danas mi je rođendan.
Vajtica, Sanjekica i Maria...klinci su vam posebni! :)
Kao što jednoč reče Tweetilinčica, svi zepedeići su slatki i posebni i neponovljivi na svoj poseban način! :) Interesantno mi je kad čitam o tome što mogu i što žele..vršnjaci a toliko toliko toliko različiti i toliko posebni! :heart: