-
Možda sam krivo shvatila ton Martine poruke, ali sada se JA osjećam kao da se guram.
Ja sam samo upozorila na to što mi se čini kao najveći problem, a nisam htjela umanjiti važnost nijedne akcije, a ponajmanje tih letaka. Kao što rekoh, letci postoje, ali netko mora potaknuti ljude da ih čitaju. Odlazila sam u tu ambulantu svaka tri tjedna tijekom trudnoće i razgovarala sa mnogo trudnica, majki i baki pa sam na osnovu toga i donijela neki zaključak. Vjerojatno će me opet netko pogrešno shvatiti ali tko je tamo neka Roda, ako tako kažu moj liječnik, moja mama, moja baka.....
-
Meni je recimo palo na pamet, gledajući reklame Ministarstva zdravstva o lošem utjecaju pušenja, droga, bombardirali su nas onim stvrno groznim scenama uzroka pušenja i drogiranja, zar ne bi se moglo potaknuti nekoga da se daju edukativne reklame o pozitivnosti dojenja?
-
ja sam zapravo htjela reci da se ne gurate dovoljno.
-
Draga Marta,
ton ti je stvarno bio malo grublji, jer stvarno nitko ovdje ne misli da je udruga Roda "karavana", ali činjenica je da se nečije ideje i stavovi šire tako da se pokuša raširiti udrua u sve dijelove Hrvatske.
Ja osobno vjerujem da bi bilo dovoljno zainteresiranih da se stvari počnu odvijati i u drugim gradovima.
I upravo bi Udruga Roda možda mogla priupitati ljude što misle o tome, pa možda i posjetit koji grad, a onda ćeš se sama uvjeriti koliko nas ima spremnih volontirati, i pomoći drugima savjetima o dojenju, pa i ostalim stvarima.
Stvarno, ne vjerujem da je Jannocka mislila nešto loše.
-
cure, ma to je marti dio imagea :lol: ;) .
mislim da je problem sto jako puno forumasica koje (jos ;) ) nisu Rode imaju sliku o udruzi koja uvijek ne odgovara realnosti.
jer nije Roda neka visoko organizirana institucija (mada tako ponekad zablista :mrgreen: ), nego udruga volontera koje svi mi pojedinacno cinimo.
tako da ako se jedna, dvije, tri cure u Slavoniji npr. odluce aktivirat, to je vec slavonska Roda :D !
i vi ste te koje su onda Roda, a ne da neka imaginarna Roda treba dolazit u Slavoniju i vrbovat nove clanove.
vecina nas u udruzi su zaposlene mame i doprinosimo kada i koliko tko stigne i to na poljima ovisno o interesima.
ako zelite nesto mijenjati, aktivirajte se ;) (mislim da je to bila martina poruka)...
jer...svi smo mi (ili cemo tek postati)Roda :) !
-
protekle Rodine akcije:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=1
Rodina pristupnica (+ Statut i Vizija):
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=1&Tekst2ID=221
ali ako zelite pomoci s lecima ili bilo kako drugacije, uopce nije uvjet da ste clan udruge,
isto kao sto za clanstvo nije uvjet da se morate odmah bacit na neki projekt, ipak smo mi prije svega volonteri ;)...i ne grizemo :mrgreen: .
-
-
tek odnedavno sam s vama na forumu i još se upoznajem s vašim aktivnostima, ali moram reći da me sve do sada doista oduševilo :heart: . živim u malom mjestu u dalmaciji i nisam članica vaše udruge, ali imam dosta prijateljica koje imaju djecu ili planiraju ( u tim smo godinama ) pa pokušavam samostalno djelovati na njih svojim primjerom što se tiče dojenja , ali i drugih stvari :D i moram priznati da žene ( ali i NM ) doista rado slušaju i prihvaćaju dobra iskustva...
btw moram primjetiti da na hrvatskoj televiziji nema niti jedna emisija posvećena trudnicama, djeci, obitelji uopće ( kao nekada filipove bebe- koje tada nisam pratila jer sam bila cura) :( mnoge žene nemaju priliku saznati mnogo toga šta mi ovdje čitamo i takve emisije bi za njih bile izvrsne :D
rodina akcija za sv. Nikolu je bila super.
-
znas sta, marena, ja ti se nadam da ce mamma juanita napraviti niz prekrasnih emisija o rodiljama i djeci i prodati ih htv-u :D :D
inace se htv ne bude bas potrudio oko toga
-
renata, u nadi je spas :lol: ..jos ih napraviti, ali prodati :roll: ...
-
..ali nakon vecerasnjeg razgovora me opet hvata entuzijazam :)
-
a tu je ta karavana. joj marta, marta.... :lol: :lol: :lol:
-
Gdje ste slavonke voljne za akciju?Ja sam već mjesecima usamljena predstavnica ovih krajeva i jedva čekam nekoga da zajedničkim snagama podignemo tu slavonsku podružnicu! Bila bih sretna da više ne budem sama odavde i da s nekim imam priliku raditi, a posla je puuno!
-
Pregazila nas karavana :mrgreen:
-
Cure, ja nažalost stignem postati svake pete pa desete :oops:, pa nikako da se javim na ovaj topic, ali nadam se da dolazim u VK i Osijek oko Nove godine (a da vidite kako mi se familija natrpa u auto s pretjeranom količinom stvari za par dana, bome i ličimo na karavanu... :mrgreen: )
Ako sve bude OK, donijet ću hrpicu letaka i brošura pa se možemo naći i ako imate volje i želje možete ih ostaviti u ambulantama (ja sam zadnji put odnijela neke još pretprošlo ljeto, a u VK idem relativno često, ali uvijek zaboravim ponijeti :oops:). Znam da to nije velika akcija, ali mislim da nije loše za početak, prvi korak i tako počinje s edukacijom sebe i bližnjih... A dogodine tko zna, možda se bude organizirao tjedan dojenja i u VK. Ali neću nikog vrbovat, presmotana sam ja za to :mrgreen:
Inače ja sam vam Vinkovčanka i osječka snaha (trenutno u Zg), pozdrav svim Slavonkama :*
-
Čujemo se preko pp! Nadam se da ce se Kaja i Ivana Š. javiti. Mislim da su i one za suradnju pa bi se mogli organizirati!
-
Ivančice, evo drage volje ti nudim svoju pomoć.
Ako hoćeš čujemo se preko pp, pa da vidimo što se može napravit.
-
:D :D :D :D :D
izgleda da ce slavonija procvjetati :D
-
Cure, molim vas preporučite mi knjige o dojenju. Znam da je bilo riječi o tome na više mjesta, ali ja sam se totalno izgubila. Hvala!!!
-
meni je ova knjiga super
'the womenly art of breastfeeding' LLLI
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg...glance&s=books
-
Gorjana Gjuric, Sve o dojenju.
takoder, izdanja LLLI, kasno ti je sad narucivati, stiglo bi za 4-5 mjeseci, ali javi se u rodu, mozemo ti nesto posuditi
-
-
ja imam the womanly art of brastfeeding za posuditi
-
za one koje zanima socioloski pogled na dojenje u svijetu nekad i danas, evo dvije jako zanimljive knjige ;) :
"The Politics of Breastfeeding"
by Gabrielle Palmer
i
"The Milk of Human Kindness: Defending Breastfeeding from the Global Market and AIDS Industry"
by Solveig Francis, Selma James, Pheobe Jones Schellenberg, Nina Lopez-Jones
-
Ajme, al se zahuktalo :P . Evo me, javljam se. Gdje i kada ćemo se okupiti i dočekati "vinkovačku osječanku iz zagreba"? :mrgreen:
Nosit ću letke, radit ću svašta :mrgreen: , amo nemojte vikati. I Marija??? Kad i gdje ćeš doći
-
Janoccka, Kajo i ostale mame, evo me opet. Bila sam malo u gužvi pred Božić. Još nisam sigurna koliko se mogu angažirati barem trenutno. Volontiram u izviđačima 17 godina i puno svog slobodnog vremena odvajam na tu organizaciju tako da mi nije stran pojam organizacije nečega kao ni Kaji. Sada prije operacije mogu pomoći Kaji oko letaka. Voljela bih da se nas tri i Osječanka (oprosti čitala sam brzo pa nisam zapamtila ime) nađemo i da popričamo o mogućnostima i vremenu. U svakom slučaju u neko dogledno vrijeme mogli bismo se povremeno nalaziti u prostoru jedne udruge, ali to moram provjeriti. Ako bude bilo mogućnosti da Rodine članice vode tečaj sredimo to i preko medija. Ali prije svega, nakon što se nađemo molim Rodino osoblje da nas uputi u to što sve možemo i kako, da ne radimo mimo Udruge. Imam ja tu još ideja, ali molim vas da me razumijete da bih s nekim većim akcijama barem ja morala pričekati dok mi ne prođe operacija i oporavim se, tj. do proljeća, ako sve bude u redu. Smijem li ostaviti svoj broj mobitela ovdje ili...Sve naj za Božić.
-
cure drage, zbog novih pravila na forumu, zakljucavam ovaj topic i otvaram vam novi -
jos malo razmisljanja o dojenju
pa vas pozivam da tamo nastavite dogovore :)
hvala na razumijevanju :love:
cure koje se dogovarate o brosurama i ostalom, molim vas, otvorite poseban topic da se ne pogubimo :) hvala :*