[/b]Nicol,svakako,ako ti bude kasnila M,odi i kupi testić,a ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za plus! :)
Printable View
[/b]Nicol,svakako,ako ti bude kasnila M,odi i kupi testić,a ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za plus! :)
Sorry,ovaj bold me zeza...
Nicol, šta bi? Jesi li radila testić? :?
Evo malo da obnovim temu...
Nešto sam razmišljala o mojim M i skužila da u zadnje vrijeme imam spotting nakon M. M mi traje tri dana, pa stane na jedan i nakon toga imam još tri dana "nečeg", ne znam valjda je to spotting.
Malo sam kopala po netu i baš i nisam pronašla neka velika objašnjenja....
Osim tehničkih podataka, nisam našla što bi to uopće predstavljalo. Kakvo je to u biti kvarenje (ne izgledom nego funkcijom) i kako to utječe na našu ovulaciju i s tim na plodnost?
Ako slučajno znate, bila big zahvalna na odgovoru...
:naklon: :naklon: :naklon:
spotting u principu oznacava prenizak progesteron i visok prolaktin (a takve vrijednosti u kombinaciji otezavaju ili onemogucavaju T jer ne moze doci do implantacije)
bilo bi dobro da odes napravit hormonalne testove
Ja bi samo dodala da od kada pamtim imam spotting 3 dana prije M i svaki puta sam od 1. ili iz 2. pokušaja ostala T.
Tako želim i vama svima! :love:
Želim samo napisati za sve koje budu čitale o ovoj temi da sam ja još jedan takav slučaj:imala sam spotting , bila T.Ali vas želim i upšozoriti da je to često znak mogućeg pobačaja,pa budite oprezne :)
Tek sam vidjela tvoj post....Citiraj:
sweety prvotno napisa
Kod mene je ista stvar. I to od kad sam prestala sa kontraceptivnim pilulama. Istina, povremeno imam jako visok prolaktin, ali moj doc kaze da je to prije nedostatak estrogena. Problemi sa progesterenom uticu na pojavu spotinga prije M, a estrogen na spoting poslije M. Drugi moguci problem bi bile bakterije u materistu. Kod mene su brisevi OK, tako da je mala vjerovatnoca da imam bakterije u materistu a ne i u kanalu.
U svakom slucaju, savjetujem ti ono sto savjetuju meni, prvo hormoni, a onda laparoskopija sa uzimanjem uzorka materista.
A da li to utice na plodnost - ne znam ti reci da li je to razlog, ali poslije skoro 2 godine pokusavanja - pocinjem da sumnjam u sve ;).
Nadam se da sam pomogla.
Hvala puno na odgovoru.Citiraj:
wonderwoman prvotno napisa
Nisam pametna i ne znam što da mislim. Kupila sam LH trakice pa ćemo probat još jednom točnije ciljat. Ako i to ne uspije, rekla sam sebi da idem drastično sa svim pregledima i modernom medicinom.
Briseve nisam radila, ali ove sam godine zbog sinusa popila pozamašnu količinu antibiotika, većinom Sumameda, zbog čijeg širokog spektra djelovanja sumnjam da je išta preživilo (bez obzira što su to različite grupacije). Nekako mi se čini da se spotting i pojavio tu negdje kad su me počeli zezati sinusi. Možda je i pad imuniteta u pitanju.
Da ne gnjavim, hvala ti puno!
Pozdrav svima!
eci :klap:Citiraj:
Eci prvotno napisa
ako ovo ne ulijeva nadu nama spottingašicama... :D
macka,držim fige.... :love:
I ja isto! :*Citiraj:
Pepina prvotno napisa
figa..
Citiraj:
pujica prvotno napisa
ja sam imala spoting mjesecima 4-5dana prije M,prošli mj ga nije uopće bilo,ovaj mjesec 1kap 25DC.koliko ja vidim kod mene nema apsolutne veze sa hormonima.progesteron mi je visok,prl je isto povišen,ali ako je razlog povišen prl zašto SP nisam imala i prošli mjesec.mislim da niko nema poima pravi razlog spotinga :?
Evo ja dižem ovu temu u nadi da će netko imati svježa ili slična iskustva.
Pa da krenem:
- imala sam ciljane odnose sa klomifenom. Ovulacija potvrđena na 11 dc
- 19 dc navečer pojavljuje se vrlo lagani svijetlo smeđkasti iscjedak
- ja naravno nakon toga potpouno razočarna, jer očigledno mi ciklusi opet divaljaju, mada su se nakon lpsc i odstranjene endometrioze smirili
-nakon 20 dc spotting i dalje traje, ali vrlo, vrlo oskudno, tu i tamo na papiru nakon nužde ili nešto majušno na gačicama
- u utorak na 23 dc, a 14dpo MM i ja imam odnos, čak sam se ponadala da će nakon njega M krenuti, ali ništa, i dalje samo laaagani spotting
- jučer na 24 dc cijeli dan ništa, sve bijelo, samo nešto laaagano na papiru nakon jedne nužde
- primjećujem da me grudi jako bole kada ležim na trbuhu i da su veeeelike, no i inače imam jake simptome pms-a Prijateljica mi sinoć baci bubu u uho i kaže, pa daj napravi test
- jutros radim test, uvjerena kako ću po tko zna koji put vidjeti čistu bjelinu, a kada ono pojavljuje se crtica, ne umišljenja, nije sjena, nije ni prava crta, ali je normalno vidljiva, debela je i svijetlo,svijetlo roza, ali vidljiva i to kada se gleda normalno :mrgreen:
Ne mogu vam opisati kako sam se osjećala, ruke su mi se počele tresti, srce lupati, jer mi se odjednom pojavila nada da sam ja ipak možda trudna, iako već 6 dana imam lagani spoting. Odmah sam stavila 2 utrogestana, mada ih do sada nisam koristila.
Ispričavam se na duljini, ali ako netko imao sličan slučaj molim vas neka se javi, jer ću ja do sutra kada ponavljam test puknuti od znatiželje.
drage moje .. sad slušajte ovo
menge su mi redovite svakih 30-35 dana , prije menga me obično po tjedan dana jako bole prsa.E sad tijekom ovog mjeseca , pojavio se neki smeđi iscjedak , kao spotting i to je trahalo tjedan dana , sad već pet dana iscjedak još traje s tim da ujutro i malo krvarim , ali sve nekako sluzavo , grozno :( menge još uvijek nema iako je već debelo trebala doći , prsa me uopće ne bole((a uvijek me bole prije menge) , samo taj neki grozni , strašni sluzavo-krvavi iscjedak .Mislim si moža zbog toga što sam ovaj mjesec izgubila 4 kg?? ili? ma više ni sama neznam kaj mi je :cry:
Borka, super ako si trudna i to je sasvim moguće uz spotting, barem tako kaže moja privatna ginićka. Tj., kaže da ta krvarenja ne moraju imati nikakvo kliničko značenje i ne moraju utjecati na zatrudnjivanje. Predmenstrualni spotting imala sam samo tri mjeseca dok sam pila vitex, ovaj mjesec sam ga prestala piti i sada nema nikakvih krvarenja. Još ćemo vidjeti jer mi je danas 25 dc pa se stignem i ja nadati čudu.
Vibram da sve bude o.k. Koliko znam, test za trudnoću, ako je pozitivan, ne može biti greške. :love:
Vikiki, joj kako je super čuti ovakvo nešto. Ma samoj sebi govorim da se ne smijem previše nadati, ali do sada sam napravila jedno 7-8 testova i svi su bili snježno bijeli, ovo mi je prvi puta u životu da vidim crtu.
Dobro jutro :sing:
Ni sama još ne mogu vjerovati da ću ovo napisati, ali DA, trudnoča je moguća uz spotting!!!
Danas u 6:00 ponovila sam test i fino je pozitivan!!!
Jučer sam zvala ginića i rekao je da stavljam utrogestane 3x2. Danas ujutro nema više spottinga.
Totalno sam zbunjena, nakon jučerašnjeg šoka, jer se stvarno nisam nadala da će biti pozitivan test, danas sam skroz zbunjena, miješaju mi se osjećaji sa srećom, strahom, nervozom, pa opet srećom :P
Eto da ne duljim, moja nova parola je: Trudnoća je moguća uz spotting :mrgreen:
borka :D
Borka :D :D
borka pa ovo je prekrasno :D :D
Borka :D
Moje pitanjce ako netko zna. Previsok prolaktin - ima li lijeka za to?Citiraj:
pujica prvotno napisa
mislim da se Bromergon pije kod povišenog prolaktinaCitiraj:
Citiraj:
tiki_a prvotno napisa
pirica hvala ti :*
moje čestitke borki :D
Drage cure, puno vam hvala na čestitkama :heart: Čitam i ne mogu vjerovati da vidim svoj nick, to mi je uvijek bilo tako nestvarno, a sada se meni dešava.
Evo da i ovdje javim, napokon sam dobila nalaze bete koja iznosi 121, zadnje M bila je 4. 2.
Svima vama želim da doživite ovakvu smušenost i sreću kako se ja danas osjećam :love:
:D :love: :D :mrgreen: :D :heart: :* borka!
čestitam i veselim se!!!
lijep pozdrav drage moje! danas se logirala samo da s vama podijelim svoju situaciju i molim za poneki savijet.. od pubertetskih dana patila sam od policističkih jajnika i vrlo neredovitih menstruacija, nalazom hormona ustanovljeno je da moje tijelo nema ovulaciju, no u sve to nisam htjela vjerovati jer su mišljenja doktora bila različita. ovo ljeto opustili smo se i M je kasnila, prvi test pozitivan :D , drugi test jasni + sreći nema kraja, odlazim ginekologu koji mi daje uputnicu za beta HCG, ujutro šok dobila M jest da nije bila obilata i bila je neke tamnosmeđe boje, svejedno odlazim vadit krv beta HCG iznosi 201,43 ginekolog zabrinut govori mi da čekamo 2 dana da se vidi drugi nalaz beta HCG... to je sutra a ja danas ludim jer ovo tamnosmeđe ne prestaje curit i dobivam osjećaj da nešto nije dobro... u međuvremenu pijem Utrogestan 3*2 .....i molim Boga da je sve ok..
Od srca ti želim urednu trudnoću i da ti se beta podupla do sutra.
Pametno ti ništa nemam reći, ovdje su pisale žene koje su imale obilna krvarenja u T pa iznijele T normalno i rodile bebicu, ma bilo je raznih situacija.
Miruj i opusti se koliko možeš :love:
maaja, sve što možeš je mirovati i čekati drugi nalaz, a i nadam se da ti je gin. dao Dabroston ili Utrogestan.
Znam više cura koje su krvarile u vrijeme kad su trebale dobiti M. - od smeđih iscjedaka do naglih izljeva krvi - i trudnoće su poslije bile uredne i iznesene do kraja.
Iz sveg srca navijam da beta za dva dana bude dupla!
Aha, vidim da uzimaš utriće, super!
I kod mene u vrijeme očekivane menstruacije curilo nešto smeđe, kao da ću svaki čas dobit, ali nikako da krene. Od dosta žena sam čula da su imale sličan "problem". Meni je doktor dao Utrogestan, na zadnjem ultrazvuku je sve bilo ok. Držim fige da je i kod tebe tako.
puno vam hvala na ohrabljenju... ovaj forum je najbolja stvar koja stvarno pomaže u takvim situacijama... danas beta 291,70 porasla za 90 u dva dana znam da se nije očekivano poduplala al me hrabri da raste... možda moja mrvica uspije...
Be ta se do 1.600 mora duplati svaka dva dana, od 1.600 do 6.000 svaka tri dana, a iznad 6.000 do svaka 4 dana (dok ne dosegne 100.000 - 200.000). To je jedno od objašnjenja, no dobro može biti i ako raste 66%.
Nažalost, od moje tri neuspjele trudnoće u zadnje dvije beta se nije duplala kako treba, nego je rasla za 30 - 50%, i obje su završile missed ab.-om. Hvala bogu, ima i slučajeva cura kojima beta nije rasla školski, ali je sve bilo u redu s trudnoćom.
maajo, vibram da budeš među ovim sretnijima i da sve bude o.k.
:heart:
i ja se nadam da ćeš biti među sretnijima ~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:Citiraj:
maaja_k prvotno napisa
evo i mene da ti malo zavibram ~~~~~~~~~.
A i meni bi trebale vibre, sinoć završila na hitnoj jer sam prokrvarila.
Doktor me pogledao i sa bebom je sve ok, srčeko kuca, od zadnji puta je narasla. Užasava me dijagnoza Ab. imminens, iako znam da to moraju napisati u slučaju krvarenja. Držim fige sama sebi da ne bude daljnjih problema.
Zabice evo i tebi vibrice~~~~~~~~~~, samo se ti hrabro drzi mila, puno odmaraj i bice sve u redu. :* :love:
pozdrav,
zanima me dali je netko imao sličnu situaciju, zadnju mengu sam imala 16,07 koja mi je trajala dva dana(inače traje najdulje 3-4)ali nije bila uobičajna nego neke smeđe boje sa nekakvim ko ugrušcima, ništa slično pravoj dosadašnjoj mengi, međutim 04,08 sam primjetila smeđi iscjedak koji je bio gust i trajo je dva dana, ali ništa pretjerano jer sam mogla koristit normalan dnevni uložak, dali je moguće da je u pitanj trudnoća s obzirom da ne koristimo nikakvu posebnu zaštitu, osim metodu prekinut snošaj( nadam se da mu je mali izletilo) , rano mi je za napravit test pa čekam 13,08 da mi vještica NE stigne