Evo i mog dodatka
Stavila sam pola kreme pa namazala đemom sa krupnim komadima višanja(a mogu i iz kompota) pa drugi dio kreme i šlag. :)
Printable View
Evo i mog dodatka
Stavila sam pola kreme pa namazala đemom sa krupnim komadima višanja(a mogu i iz kompota) pa drugi dio kreme i šlag. :)
Moram podic ovaj topic jer je kolac JEDNOSTAVNO SAVRSEN!!!
:mljac: :mljac: :mljac:
ja danas pravila, malo sam skepticna, jos nisan provala.... nekako mi se cinila krema pregusta? inace radila kako pise na pocetku...
sutra kad probam doci cu hvaliti ili kuditi pokretacicu ovog topica... muz me vec cudno gleda sta sam navalila sa kolacima a ja sve skupila sa ovog pdf...
:mljac: a super brzo i jednostavno.
Malo prije napravila verziju "šta imaš doma",tj.nisam imala petit,pa sam stavila piškote, nisam imala šlag pa je bilo dobro i samo posuto kakaom,a još sam dodala na piškote i zrele breskve,tako da je i svježe.
Nije se stiglo skroz ni ohladit,a već nestalo. :mrgreen:
a nista morat cu ih i ja probati kad ste me sad zarazile
a sto volim te jednostavne recepte! :smile:
Sorry cure, al ja sam se baš razočarala, meni je kolač presladak, a smanjila sam količinu šećera i općenito mi je baš prosječan, puno mi je bolja krema za kremšnite, a nije baš nešto komplicirana...ah, ukusi...
meni isto ovako ali nisan tila kvarit dozivljalj ostalima...Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
I ja ih napravila i sad odmaraju u friđu, a ja pokušavam ostati skulirana da se ne sjurim dva kata niže (stavila ih u konobu da mi je pristup po noći što teži) i uronim u protvan.
Ono malo što sam liznula mi je bilo :mljac:
Prefinoooo! I super jednostavno.
evo i ja ga radila danas jer MM obožava kremšnite i on je s olficom prezadovoljan, a meni iskreno niksbogznakaj.
i ja imala preinake bez žutanjka ( kak prek ljeta izbjegavamo jaja još ih nismo ubacili u friškač), zatim sam dodala 3/4 šalice šećera i gore sam otopila čok jer MM voli kremšnite s čoksom. sljedeći put ću probati s pudingom od vanilije
E bas mi to danas svekrva donijela i ja probah i totalno great.
samo je ona gore napravila šaum,al nemres više od 2 jer se možeš ispovraćat
dakle evo mene opet. radila ali ovaj put sa 1 pudingom od vanilije,100 g grisa i jednim žutanjkom i naravno opet gore na šlag čokolada .
ovaj put savršeno čak sam i ja zadovoljna.gris se ne osjeti a sad su svi mislili da su prave :mrgreen:
i da najvažnije nisam stavila ni malo margarina i uopće ne fali
:mljac:
radila sam ovo neki dan, i ispao je mraaak.
napravila sam male preinake:
nisam stavila jaje i vanil šečer
kremu, tj. griz sam kuhala tako da sam u hladno mlijeko sasula sav griz i sav šečer, to kuhala i miješala na laganoj vatri, i dok se to kuhalo sam stavila maslac. kada se skuhalo, odvojila sam pola smjese i u jednu polovicu stavila čokolade za kuahnje, da bude dosta taman dio.
poslagala petit kekse i preko njih tamniju smjesu, preko bijelu smjesu i šlag. ispalo je- super! :)
Jednostavno PREKRASNO.
Dragi je naravno odmah pitao: a gdje je tu kokos, pa ćemo slijedeći put u kremu staviti kokas, a put iza toga čokoladne mrvice, a onda iza toga lisnato tijesto ...
Jutros mi je kolega koji me dugo nije vidio rekao da imama koju kilu više od zadnjeg viđenja, a ja sam rekla: da, u pravu si. Šta ću kad je istina :mrgreen:
Ja radila nedavno i da je fini je, nema šta. Osim...malo mi je pretežak, nemoš pojest više od dva da si ne znam šta...jako je zasitan. Brijem da je to zbog maslaca. Drugi put ga uopće neću stavit, jel bi moglo tako?
A MM se baš izjasnio da mu je lagan (što bi kod njega značilo da mu je jedna kocka 4x4cm malo). Probali sa kokosom u kremi, :roll: nije nešto. Bolja mi je izvorna verzija. Probam možda slijedeći put napraviti crne, sa čokoladom za kuhanje u kremi.
:D
super jednostavan za smuckati, prvi koji sam se usudila raditi s obzirom na moj novi schedule :mrgreen:
probala vec par verzija od gore navedenih :naklon:
svaki put se traze repete i recept
muchos gracias drage dame... ovaj mame! :bye:
Pravila. MM bio odusevljen. U jedan dio sam dodala coksu (za moju dusu :mrgreen: ). Super brz i jednostavan kolac. Bas po mom ukusu. :heart: za recept
Napravila ih danas. :mljac: su. Mislim da će sutra biti još bolje kad se keksi navlaže. Ja sam čak i na vrh stavila kekse. Možda nije trebalo ali.... od viška glava ne boli :lol:
može li umjesto maslaca ići margarin za kolače??
ja sam stavila margarin i super je ispalo
baš pravi ukus kremšnite
meni smeta miris tek skuhanog mlijeka, pa još i maslac..
ali kad se ohladilo, nije mi baš nešto smetalo :P
smlatili smo začas
sljedeći ću put probati sa pudingom i pola smjese griza
evi i ja sam ih napravila ali tepsija mi je valjda malo veća nego što bi trebala bit pa su jako niski kolači... :(
Nadam se da će bit ukusni, nisam još probala :)
kad sam stavila šlag taman su bili super.
Tepsija je ošla do večeri, poslije ću ga opet pravit :mljac:
Pitanje....kako stavite puding umjesto količine griza? Samo ubacite prašak ili ga onako malo prije izmutite s par žličica mlijeka?
ja u malo mlijeka umutim puding, griz i sve šta ide a ostatak mlijeka stavim da se kuha i kad provrije ulijem ovo šta sam mućkala
ni mojima niš posebno :/Citiraj:
malena beba prvotno napisa
ja sam radila već par puta i svi ih vole njamati.
a puno su laganije nego prave kremšnite.
mogla bi ih naoraviti i za Uskrs.
Ja kažem gostima "to su lafo krempite", a MM kaže "ne ove su prave".
Nama su stvarno izvrsne, probala sam i modifikacije, ali mi izvorni recept zaparavo najviše odgovara. Brze, i po našem kremoljupskom ukusu.
Ja spadam u one koji se nisu odusevili, vrlo je GRIZast
pa staviš manje griza :mrgreen:Citiraj:
ivananeda prvotno napisa
Da, probaj ovu verziju pola griz pola puding, ili probaj samo puding (2x).Citiraj:
mali karlo prvotno napisa
U našim današnjim novinama recept za domaće krempite i razlika u kremi je da tu ide 9 jaja, i brašno+gustin u mlijeko (što je meni isto što i puding). Ja ću se držati ovih.
meni bi isto vjerojatno bio prosječan i previše grizast, ali uz malo čokolade je stvarno super, svi koji su ga jeli, bili su totalno oduševljeni.
kod mene su ga samo svi pokusili i završui je usmeću nakon što se 5 dana 'kiselio' u frižideru :( . MM je pitao kakve su to kremšnite sa grizom :?
ja stavim 100gr griza, 1 puding .... i uopće na nije grizast :mrgreen:
napravila jučer s početnim receptom s prva stranice i oduševljena sam!
brzo, jednostavno i fino!
jako volimo griz ali MM uopće nije skužio da se radi o grizu i rekao je da su fakat bolje od pravih!
super! :D
napravila jučer s početnim receptom s prva stranice i oduševljena sam!
brzo, jednostavno i fino!
jako volimo griz ali MM uopće nije skužio da se radi o grizu i rekao je da su fakat bolje od pravih!
super! :D