Ja isto moram pohvaliti našu Safefix plus, stvarno je odlična, i lako se montira. :)
Printable View
Ja isto moram pohvaliti našu Safefix plus, stvarno je odlična, i lako se montira. :)
Römer Kid za dijete iznad 15 kg cijene sam našla oko 1500 kn. Jeste tako i vi plaćali? Što ste kupili, zadovoljni?
Römer Kid je u TL-u 999 kuna, a Römer Kidfix 1499.Citiraj:
makita prvotno napisa
XCitiraj:
Honey prvotno napisa
Je li kidfix ima isofix il je u nečem drugom razlikaCitiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
ima isofixCitiraj:
makita prvotno napisa
ja napokon digla i merver za kidfix, na kraju nas je izasla 159 EUR
Mi bismo za M kupili Römer duo plus. Zanimaju me iskustva s tom sjedalicom i u cemu je bitna razlika u odnosu na Römer King. Sada imamo Römer baby safe i izuzetno smo zadovoljni no dijete mi je veliko (visoko) i tesko, a dize se i na noge tako da cemo za koji mjesec morati u sljedeceu kategoriju. Teska srca, jer znam da su nule najsigurnije.
Kaj nije duo plus s isofixom, a king bez?Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
Duo plus je sa isofixom, a safefix je sa isofixom i onom "nogom" za učvršćivanje.
točnoCitiraj:
Honey prvotno napisa
Mi imamo duo plus i vrlo smo zadovoljni.
Kada smo birali dezen nismo ni skužili da ima 3 vrste materijala (vjerojatno i cijena). Mislim da se zovu: Classic, Trend line i High line. Izabrali smo crveno-plavu Pierre i kad nam je stigla vidjeli smo da je ona High line (od velura). Predivna je, taaako mekanaaa!
E sad pitanje; jel bolje sa ili bez isofixa? :oops:
Meni je osobno bolje sa isofixom, lakše se montira.
Nedavno smo kupili autosjedalicu baby safe isofix plus i montirana je i čvrsto uglavljena. Mene muči njezin nagib jer mi se čini da mi dijete nije dovoljno 'zavaljeno' nego je bliže sjedećem položaju. Stoga molim one koji imaju tu autosjedalicu da me poduče kako da provjerim jel nagib dobar i, ako nije, kako da je adekvatno nagnemo?
http://autosjedalice.info/cms/index....tpage&Itemid=1
na ovom sajtu imas sve o autosjedalicama, ima i o nagibu pa si malo pogledaj.
Hvala. Ja sam to sve detaljno proučila no tamo nema odgovora na moje pitanje. Dakle, ako je sjedalica fiksirana isofix sustavom, kako onda smanjiti nagib autosjedalice ako je isti neadekvatan? Jer kod isofix učvršćivanja podmetanje nečega pod autosjedalicu ne dolazi u obzir.
S druge strane postolje ima nogu koja u okomitom položaju ne doseže pod, a ako ju stavim pod tupim kutem, doseže, ali još više podiže nagib autosjedalice.
Ili to tako mora biti?
jel to ova sjedalica?
http://www.britax-roemer.de/produkt....1&id=3&navid=5
Imamo 2 Romer safefix -ice i moram priznati da više nikada ne bih kupila AS bez isofixa. Čak smo u jedan auto dali naknadnougraditi isofix (koji btw uopće nije skup) jer MM nije htio čuti da nam se dijete vozi više bez toga.
Uglavnom, imam samo riječi hvale 8)
Ja sam dodatne navlake i dijelove naručivala u BC Brežice i da sada sam sve uspijela dobiti.
Noga od isofixa ne treba stajati okomito (niti joj je to svrha), Također se može produljuvati i skračivati pa se taj nagib podesi kako ti odgovara.
Da, to je ta autosjedalica.Citiraj:
tweety prvotno napisa
Hm....ovako je teško opisati, ali pokušati ću.
Sjedalica 0 i 0+ kategorije koja se montira sa isofix sistemom stvarno može biti malo prenagnuta za vožnju novorođenčeta.
Prijatelji kojima sam je montirala, savjetovala sam da prvih nekoliko mjeseci dijete voze u AS montiranoj pojasevima (sjedalica se jako dobro fiksirala i pojasevima), jer se baš nikako nije mogao namjestiti prikladan kut.
E sad, Fran se trenutno vozi u KIDFIX-u (grupe 2-3) i znam da se "konektori" mogu okretati za 180 stupnjeva.
Ako se to može i sa ovom vašom 0+ grupom, onda bi možda mogla staviti nešto pod dio baze da smanjiš kut. Tada konektori ne bi bili ravni sa podlogom, nego bi se spajali na isofix malo pod kutom.
Znam da je koma to ovako objašnjeno, ali možeš nas posjetiti na sljedećem pregledu pa ćemo pokušati.
Puno ti hvala. Shvatila sam što misliš, provjerit ću fiksatore. Moje dijete je sad 6 mjeseci staro pa valjda taj kut i nije tako važan? Sve mi je to jako važno da ispravno namjestimo jer idemo na dalji put.
Još ću ovih dana uzeti trokut i libelu da otprilike odredim kut- da mi je srce na mjestu. Još jednom puno hvala. :)
imam nissan micru i u papirima od auta piše da joj najbolje odgovara romer sjedalica. ima li tko isto auto? iskustva molim.
uskoro trebamo kupiti veću, v. samo što nije prerasla jaje.
na listi odobrenih vozila za npr. Duo Plus sjedalicu piše da se sve navedeno odnosi i na NISSAN ISOFIX sjedalicu, pa pretpostavljam da je i Nissan jedan od proizvođača za kojeg Roemer radi sjedalice. iz toga zaključujem da je to vjerojatno najbolji izbor. no za svaki slučaj provjeri prilikom kupnje.Citiraj:
vidra prvotno napisa
hvala :)
evo mene opet.
sutra idem u obilazak dućana, ali ovom web potragom sam suzila izbor na:
1. romer duo plus
2. romer lord
(odgovara mi autu još kiddy kojeg nema u st i neki modeli romera kojih uopće više nema)
na web stranicama tl su neki modeli koji nisu na www romera. ima li uopće kod nas kolekcija 2008 ili?! ako je tko vidio ili kupio u posljednje vrijeme
Vidra mi imamo romer lord, ja sam jako zadovoljna. Najvažnije je da kad je montiramo stoji kao zakucana (fiat tipo).
Iskreno, možda bih bila zadovoljna i nekom drugom, ali kad smo mi kupovali ta je jedina bila dostupna. Kod nas još ne postoji zakon o obaveznom vezivanju dece pa malo ko kupuje, pa zato malo i uvoze.
vidra mi imamo duoplus, pamučni materijal (erik-classic line), kupili smo i TT (u turbo limacu), doslo nas je sve skupa 2700kn. Imamo Toyotu auris, mislim da njima također radi AS Romer kao i Nissanu i ostalim japancima. Mi smo prezadovoljni, šef također ;) lako se namontira jer ima isofix.
bila sam u tl, tintiliniću, adaxu ...
u st ima samo u tl romerica.
u jokera od romer as ima samo novi model duo plus 2499kn. mogu naručiti i druge, ali ne mogu probat u svom autu prije nego kupim.
a šta ako mi ne paše :roll:
lord koji meni paše (po uputstvima od auta) uopće nema ni za naručit.
rekla sam da im ja dam novac, ali da ne blokiraju račun dok ne probam as. da ne može.
sad sam na sto muka.
na webu tl imaju lord. ne znam što bi, naručila internetom po uputstvima iz auta mi se čini najsigurnije.
ima li tko u st lorda da mi posudi za probat :saint:
Moja je King - ako ne nadjes bolje, raspoloziva ti je za probu.... :love:
hvala ti, i ne znaš kolika :heart:
samo što mi king ne piše u uputstvima. sutra zovem magmu u zg jer u web shopu imaju lord plus koji mi paše, pa možda imam sreće.
ako ne, još te držim u rezervi :*
p.s. ženske u tl ne daju probat as :(
ponavljam se :oops:
u zagrebu na žitnjaku, provjereno preko nekoliko puta, daju.Citiraj:
vidra prvotno napisa
kontaktirala bih TL na tvom mjestu po ovom pitanju.
joj, baš ti hvala, imam đokera :*
Provjereno jednom. Je da su malo kolutale očima :mrgreen:Citiraj:
tweety prvotno napisa
meni čak nisu ni kolutale.
ili ja nisam ni pogledala da vidim kolutaju li :mrgreen:
Ja ću se samo pohvaliti da smo kupili King plus u Kiki na akciji i jako smo zadovoljni s njom (a i bebač uživa). Nismo ju tražili na probu, jer je prodavačica izjavila da sve sjedalice idu u svaki auto, a da mi nije pasala ja bi im vratila, no bila sam sigurna da će lijepo pasati u našoj Fiestici.
nema u hr ni jednog lorda, toliko o ažuriranju stranica tl.
ženska na tel u zg je bila ljubazna, ali od nikakve koristi. i ona kaže da moram naručit i platit. a za probu u dućanima kaže da može ako one hoće. ha ha
evo se telefoniram s nissanom i krasnim meštrima koje sam zamolila da provjere je li se klupa zadnja u micre mijenjala u zadnjih par godina, pa ako nije da mi vide koje as pišu za nove modele.
čekam da čovjek prevrti razne papire.
javim ...
nissan majstor nije otkrio ništa.
sad se dopisujem s romerom u njemačkoj.
saga je okončana. moja cura ima novu romer lord plus. vjerovali ili ne, kupljenu u splitu :roll:
ja se sad pitam kog su vraga u kompjuteru gledale ženska u magmi u zg i ove po dućanima. našla sam je sa strane u tl u kauflandu, di napokon radi ljubazna i sposobna cura. za ne falit našla je još jednu istu as u varaždinu preko komp.
pa ako kome treba :love: