Ja sam bila i na ginekologiji i na pedijatriji i oba odjela su izuzetno cista i higijenski zaista na nivou!Citiraj:
Jenz prvotno napisa
Printable View
Ja sam bila i na ginekologiji i na pedijatriji i oba odjela su izuzetno cista i higijenski zaista na nivou!Citiraj:
Jenz prvotno napisa
moram pohvaliti Ergovitu i vježbe.Ja sam išla tamo do prije tjedan dana kad sam završila u bolnici i sad imam zabranu neko vrijeme, no čim dobijem zeleno svjetlo vračam se...Od negdje 15. tjedna sam imala jake bolove u križima i krenula u Ergovitu...Bolovi su prestali nakon dva tjedna vježbanja ali nisam znala je li to od vježbanja ili što se tijelo naviklo na trudnoću.Sad kad ne smijem vježbati bolovi su se vratili i zato jedva čekam dozvolu od dr. za nastavak.
što se tiće bolnice ja sam ležala na 2. katu i sestre su mi ok, a što se tiće čistoće tu bi se mogli malo aktivirati - podovi se peru samo jednom prije jutarnje vizite :/ ...o hrani neću ni pisati jer smo tamo svi odreda bili gladni ( izostavljam to što je neukusno i neslano!), porcije su minimalne, noževe ne daju (kao da smo na psihijatriji :lol: ).Sreća pa sam brzo otišla... :)
Molim Vas informaciju, jesu li Vam dozvolili piti vode tijekom poroda?
Spremam se upoznati svoju prvu bebu za 15ak dana u OS rodilištu i silno sam uzbuđena, ali se bojim višesatnog poroda i žeđi, to mi zvuči strašnije od bolova.
Hvala!
Ja sam rodila prije 2 godine i nisu mi dali ni kap vode,a to je nedopustivo. Sljedeći put nosim sa sobom galon vode i nema šanse da mi uzmu, mislila sam umrijeti od žeđi...
Nadam se da ćeš moći prošvercati malo vode,potrudi se jer jako dobro dođe,sretno i javi kako je prošlo,može!??
nemoj se bojati žeđi, ako će suprug biti sa tobom, vlažit će ti usta vlažnom gazom i to je to i nećeš na vodu misliti...Citiraj:
mama to be prvotno napisa
inače, ne smije se piti voda što mi je i razumljivo jer bi mjehur pritiskao kanal kroz koji beba treba proći..
nećeš moći prošvercati vodu jer u rađaonu dolaziš samo u spavaćici. neće ti dati da piješ ne zbog mjehura nego zbog event. carskog reza. moraš biti bez hrane i pića. ja sam dobila infuziju i mm mi je vlažio usta gazicom pa mi žeđ nije bila problem...imala sam drugih :mrgreen:
ja se ne sjecam da sam bila zedna, samo se sjecam da sam konstantno razmisljala o disanju i o svakom pojedinom trudu, ali onda opet ja sam bila gotova za sat i pol tako da...Citiraj:
mama to be prvotno napisa
to je totalna glupost i maglovit izgovor. istina je da se njima NE DA zenu skidat s ctg-a i pomoci joj da ode na wc ako mora piskiti. lakse im je ovako. :evil:Citiraj:
may prvotno napisa
nigdje, ali nigdje u svijetu osim kod nas i u par zemalja istocne europe neces naci na takvo apsurdno, nehumano i bezosjecajno pravilo.
meni je u austriji babica izmedju svakog truda dodavala casu vode, umirala sam od zedji.
U potunosti se slažem sa felix,to je stvar dobre volje osoblja. Meni je to više nego užasno i ne mogu se pomiriti sa činjenicom da ,veliki dio zbog toga što mi nisu dali piti vode, je moj porod bio meni trauma jer sam bila jaaaako žedna i od toga i nervozna,i slaba za prodisati trudove,bila je noć i nitko te ne zarezuje,hvala Bogu pa je mm bio sa mnom ,jer inače bi poludila od uslužnosti osoblja naše mile bolnice. :x
No vjerojatno ima i boljih iskustava,i boljih dr. od moje....bar se nadam.
Moja sestra već dugo živi u L.A.-u i tamo je rodila drugo dijete,naravno sve prirodno,bez epi,dripa i ostale kemije,a na samom porodu je pila cedevitu cijelo vrijeme ( mama joj dofurala ), tako da je teorija ne pijenja vode totalno meni smiješna,pa nek kaže tko šta hoće, a opet kažem da ću se pobrinuti da me drugi put nitko ne bojkotira u mojim zamislima glede poroda....
ja nisam ni jednom išla na wc nego su mi podmetnuli nekakvu zdjelu ispod kad god bih trebala mokriti. vodu ne daju piti zbog eventualnih komplikacija i anestezije. tako su mi rekle sestre i doktori.
A kad sam ja tražila vode , nisu mi dali nikakvo objašnjenje :evil:
a ja sam si vec pripremila jednu mini-bocicu Jane, koju ce mi MM "sakriti" i ponijeti. APP: ako prode, prode! :mrgreen:
Ivana B-G - samo ti ponesi vodu,a ako budu prigovarali reci da je za tm-a ,i ne daj se. Sretno !!!!
cure može preporuka za dobrog pedijatra,pedijatricu!!!
Dr. Bojana Petrov-Krizanovic u Retfali je super!Citiraj:
Pink-OS prvotno napisa
Mi idemo kod dr. Danilović u Industrijsku četvrt i zadovoljni smo, pogotovo zbog toga što imaju dvije čekaonice, jednu za savjetovalište = zdravu djecu i jednu za bolesnu djecu.Citiraj:
Pink-OS prvotno napisa
PS Što se tiče pijenja vode na porodu, ja sam mislila da ću umrijeti od žeđi pogotovo što sam ispijala litre i litre u zadnjima danima trudnoće. Međutim od ujutro kad mi je pukao vodenjak 6.15h nisam ni jela ni pila (osim jedne boce infuzije) a bila sam u rađaoni od 10.30h do poroda u 18.40h. Moram priznat da se uopće nisam sjetila vode...
cure hvala za odgovore oko pedijatra! ja sa na vjencu Ivana Meštrovića i najbliža mi je ova bolnica preko puta socialnog(ne znam točno tek sam
neko vrijeme u OS)jel ima tu kakva dobra pedijatrica ili pedijatar! zvala sam ovu dr. Bojanu Petrov-Križanović i prima pacijente,al ja nisam pitala jel uzima preko socijalnog ili je ona privatna pedijatrica,pa ako netko slučajno zna!? ja bi naravno preko socijalnog!
:love: svima
a preporuka za dermatologa za bebe?
Petrovica je pedijatar sa ugovorom sa HZZO-m, znači socijalna, ali se ona nalazi u Retfali. Super je sa djecom, kod nje nema plača, odvojene su čekaone ali jaaako voli davati antibiotike i redovito cijepiti. Ja recepte bacim u smeće i to ona zna ali mi i dalje redovno da amoksil ili tako nešto (čak i za virozu) a cijepljenje odugovlačimo uspješno.
Da li koja od vas išla u bolnicu na akupunkturu! ja sam se prijavila pa me zanimaju iskustva,da li vam je to pomoglo kod poroda! navodno da pomaže kod otvaranja!
Moja frendica je išla u KBO na akupunkturu i to sa uputnicom,bilo joj je zlo jako u trudnoći i kaže da joj je puno pompglo,probaj i ti,ništa te ne košta...i javi rezultate obavezno!
koga si zvala i jel mozes napisati broj telefona da probam i ja dogovoriti? (moze i na pm) hvala!Citiraj:
Pink-OS prvotno napisa
Citiraj:
Pink-OS prvotno napisa
ja sam išla... mislim da sam o tome negdje i pisala... to ideš tek od 36. tjedna čini mi se.... kod dr Bobić, na uputnicu od moje gin.
pomoglo ili ne, došla sam otvorena 6 prstiju, i u sat vremena pripreme još 3 i rađala 2 sata na stolu.... i kako čitam ostale, bilo mi je super... :)
a da, sad sam se sjetila da si pricala. i spomenula dr. Bobic. ok. valjda cu zapamtiti.Citiraj:
may prvotno napisa
a jel tvoja gin pravila problem oko davanja uputnice za akupunkturu?
i gdje se to ide kod dr. Bobic, u bolnicu?
draga ČOKOLINA nikako da ti odgovorim,uglavnom nisam ni ja još zvala,jeste da sam gore napisala da sam se prijavila,trebalo je pisati da sam se mislila prijaviti!možeš zvati direktno dr.Bobić,ona ti je u medicinskom i tamo se i ide,tamo gdje se ide rađati,ili ćeš sačekati mene da ti pošaljem broj sutra kad ga nabavim!
ok. napisi mi broj, mozes i na pm.Citiraj:
Pink-OS prvotno napisa
nazoveš bolnicu,tražiš dr bobić i dogovoriš.
ja sam išla na tečaj pa mi je akupunkturu ''dogovorila'' VMS koja je ''vodila '' tečaj...
moja gin nije pravila problema... a zašto bi?
ajme, ja sam tako silno htjela na tu akupunkturu
tjedan dana sam zvala kako bi uhvatila doktoricu
i kad smo se napokon dogovorile,
ja dođem u dogovoreno vrijeme, a doc je zauzeta i čekam sat vremena i na prijemu mi kažu - sjedite pred ambulantu doc je krenula dolje,
ja sjedim kao gljiva i čekam i čekam...
i dođe neka sestra i kaže doc je morala hitno u salu, ako će te čekati - to mpože potrajati1 najbolje da dođete sutra.
ja pitam kad?
a ona kaže- pa ne znam ja... možda u osam pa da čekate, tako ćete ju sigurno uloviti!
i ja odem doma i nazovem za pol sata- a doc. otišla kući....
toliko o tome da je u sali i daću ju dugo čekati!
dakle, prije tri sata je otišla kući
naravno da sam i ovaj tjedan zvala kao kreten i nisam je uspjela ni pronaći na odjelima a kamoli razgovarati s njom
i odustala,
ionako ću roditi, sat prije ili poslije... ne isplati se čekati i živcirati!
eto,
propala moja akupunktura
Toliko o osječkoj bolnici...........
a joj :(
o dr bobić govorimo?
ti si išla na tečaj za trudnice?
meni je sestra Perasović to ugovorila, možda i to ima veze...
ne mogu vjerovati da je Bobićka to napravila, možda je neki nesporazum bio...
da, nije više ni bitno!!!!
odustala sam ;)
jel gledala koja od vas sada na Panorami bio je prilog o akupunkturi za trudnice. Rekli su da nazalost, primaju samo 4 trudnice u mjesecu, da samo dva doktora to rade (koji jos osom Bobicke?) i kako to pomaze da se skrati vrije poroda, da priprema maternicu....i bile su 3 zene koje su posvjedocile da je to tako i da im je pomoglo i za mucnine u ranoj trudnoci i na samom porodu.
mene sad zanima kada ste vi zvale da se prijavite na vrijeme?
ja sam se odmah na početku tečaja izjasnila da želim akupunkturu dok su me ostale u čudu gledale jer nitko nije ništa ''zahtijevao''...
meni je pomoglo...
aha, znaci nije kasno ni u kasnoj trudnoci....Citiraj:
may prvotno napisa
na akupunkturu se ide tek od 36. tjedna...ranije ne možeš...barem na ''ovo'' za sazrijevanje cervikalnog kanala i za lakše i brže otvaranje.
kako je sa akupunkturom protiv mučnina, ne znam...
uh, ja nisam trebala odusatati
jer se nikako nisam otvaralma,
baš me zanima dai li bi mi akupunktura pomogla!!!!
nego, htjedoh reći nešto drugo!
ja sam stvarno imala težak porod (rekli su i lječnici)
ali osoblje u osječkoj rađaoni je bilo za čistu desetku!
Nisam mogla ni sanjati da liječnici mogu dati takvu podršku!
svaka im čast
Moram spomenuti i pohvaliti dr. Matu Curica s osjecke pedijatrije! Super je, pristupacan, susretljiv, jako dobar i drag prema djeci :)
Danas je podignuta optuznica protiv 3 doktora s osjecke ginekologije zbog nesavjesnog lijecenja trudnice u visokom stupnju trudnoce koja je umrla :shock:
Nemam baš lijepe uspomene iz osječkog rodilišta. Mislim da je OK ako nemaš nikakvih problema s porodom (ili bebom), ili ako si išao privatno kod nekog od liječnika koji rade u bolnici. Ima sestara koje rade svoj posao (neću reći divnih jer za to su plaćene), ali puno više ima onih koje su osorne, bezobrazne i pune sebe.
Meni se čini da se većina (što sestara, što liječnika) prema rodiljama ponaša kao prema maloljetnim delikventima - ništa ne pitaj i radi što ti se kaže.