ima li kakvih najnovijih vjesti , vezanih uz to novo privatno rodilište?? nemogu pronaći nigdje na netu :cry:
Printable View
ima li kakvih najnovijih vjesti , vezanih uz to novo privatno rodilište?? nemogu pronaći nigdje na netu :cry:
Pa ja sam bila nedavno na pregledu kod dr. Podobnika i sestra mi je rekla da je to u procesu i da ce biti otvaranje u 10. mjesecu...
niti ja nisam mogla nista naci na internetu, tako da eto uzmite ovu informaciju sa rezervom...
E baš me zanima kolike će biti cijene.
Ako se otvori, možda ipak poradimo na trećem djetetu jer hoću caaaarssskkiii!!!!!! :mrgreen:
potpunose slažem s tobom :*Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
nadam se da će nešto i biti od toga :)
uostalom, ja smatram da svaka odrasla odgovorna osoba mora imati pravo izbora, zato ne shvaćam argumente kojima je gradnja takvog rodilišta nešto negativno..pa tko želi će ići, tko ne želi neće...
a da je stanje u našim bolnicama katastrofa, o tome se ne treba ni pričati..konkurencija ove vrste može samo popraviti stanje
Rodilište se otvara na jesen.Informacija direktno iz prve ruke ( dr. Podobnik - a ). :D
Mene isto zanima kolike će biti cijene. Ako je apartman u Petrovoj 600 kn dnevno, koliko će samo ovo biti....
a čuj, netko daje za auto desetke tisuća eura, netko sa skupe cvikse, a netko će za porod ili svoje dijete ...
Oni koji nemaju niti za jedno, imati će državna rodilišta, koja će ipak imati za vratom dah konkurencije privatnih, i nitko me neće uvjeriti da je to loše (konkurencija).
Što se samo dogodilo kad je opća praksa otišla u privatno, ili stomatolozi ... prije se čekalo satima, da ne kažem danima, sada kod svoga ginića ne čekam nikada duže od doslovno 5-10 minuta.
u varaždinu "apartman" nakon poroda ne košta ništa. Rađaona je isto "apartman" za porod, ali ako nemaš sreće onda si tamo gdje su dvije ili tri rodilje (ja sam rađala stvarno u prekrasnoj sobi).
Ali ga ne možeš niti rezervirati.
Ako imaš sreće imaš, ako nemaš nemaš.
po nekoj mojoj procjeni mislim da bi trebalo biti cca 1500€
praćenje cijele trudnoće kod privatnika će me koštat skoro 1000€ (barem kako je zasad krenulo), sumnjam da će to biti jeftinije
a kaj ću sad - krediti su se dizali i za gluplje razloge :)
Ja sam vani platila elektivni carski, lukuzan apartman (da ti mozak stane) sa satelitskom, privatnim tlefonom, frižiderom, dodatnim krevetom, jacuzzi-jem i 3 vrste menija za doručak, ručak i večeru 500 USA$, ali ako je ovdje i 1500€ mislim da bi platila samo da dobijem carski, apartman i humani odnos.
ma ja se cure slažem, definitivno ću platiti ako neću dobiti drugačije ono što mi odgovara. Jedina stvar koja me kod našeg zdravstva živcira je da ja za tu lovu koju mi uzimau ne dobijem skoro apsolutno ništa. Kod ginekologa idem privatno, kod stomatologa isto, imam privatno zdravstveno osiguranjekoje si plaćam, malu isto vodim privatno i njoj plaćam privatno osiguranje. Čekanje po bolnicama i doktora kojeg ne mogu birati - e pa nisam za to. Podržavam u potpunosti gradnju nečeg ovakvog, isto iz znatiželje su me zanimale cijene.
dobiš povrat poreza :)
www.osiguranje.hr
Citiraj:
Hrvatski liječnici godišnje uzmu tri milijarde kuna mita
Ukoliko je vjerovati istraživanju američke neprofitne organizacije USAID-a, oko 18 posto korisnika zdravstvene usluge u Hrvatskoj plaća "na crno", odnosno putem mita, prenosi Slobodna Dalmacija, koja godišnji iznos mita hrvatskim liječnicima procjenjuje na zapanjujućih tri milijarde kuna.
Američka neprofitna organizacija USAID je, naime, provela istraživanje o zdravstvenim sustavima u regiji, a rezultati istraživanja su, blago rečeno, porazni po hrvatsko zdravstvo.
Naime, čak 50 posto ispitanika smatra da je u Hrvatskoj korupcija među liječnicima "strahovito raširena", a prema istim podacima, čak 18 posto korisnika zdravstvenih usluga iste plaća "na crno". Ovi su podaci nedavno objavljeni u analizi analitičarke Svjetske banke Maureen Lewis, koja se bavila "neformalnim plaćanjem" u 29 tranzicijskih zemalja, te zemalja u razvoju.
U analizi se ne navodi odnosi li se tih 18 posto na ukupnu populaciju Hrvatske ili samo na korisnike zdravstvenih usluga, ali Slobodna Dalmacija procjenjuje da se radi o oko tri milijarde kuna mita godišnje, odnosno nešto više od 700,000 hrvatskih građana koji zdravstvene usluge plaćaju "ispod stola".
Redakcija - 22.8.2007
hoću reći plaćamo i ovako i onako, kako god okreneš
zelis reci da je ulaganje u poroda kakav zelis glup razlog? :?Citiraj:
icyoh prvotno napisa
po meni, puno je gluplje ulaganje u nabrijani auto koji ti ne treba ili trodnevno vjencanje da ti cijelo selo zavidi, a onda otici u rodiliste, lec na stol 'da te porode' i sve skupa pokusati sto prije zaboraviti :roll:
1500 ili 2000 ili 5000 eura nije puno, ovisno koliko ti je bitno to sto ces dobiti za te novce.
meni zvuči da je rekla da je kredite dizala i za gluplje razloge, pa može i za bitnije stvari
Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
I meni isto!
aha, sori :oops:
za privatno osiguranje djeteta ne dobiješ :/Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Felix krivo smo se razumjeli. ciljala sam na to da ljudi dižu kredite za tak glupe razloge (npr. moja frendica digla 5 000€ da kupi bundu) da ja uopće neću razmišljati hoću li platiti privat. rodilište. Naravno da hoću, pa makar trebala dići i kredit zbog toga.
Jer ako sam digla kredit za auto (koji je puno nebitniji od mog zdravlja i zdravlja djeteta) dignut ću i za ovo
ne znam otkud si izvukla da smatram da je porod glupa stvar - da to smatram ne bih uopće bila na ovim stranicama i raspravljala o rodilištima
uostalom svi smo tu radi istog razloga :)
:D :D :heart: :saint: poludit ću :DCitiraj:
Ivana1976 prvotno napisa
ako bude i treće mi smo tamo :D
a što se tiče kredita,digla bih i tri.S obzirom na današnje uvjete(osjetila na svojoj koži-dijete zaglavljeno u porođ. kanalu a doc. na doručku :evil: )bolje platiti pa si siguran da ovaj nije na gablecu!Kad se zlo desi onda se lupaš po glavi i ta lova ti ne predstavlja ništa,dao bi 1000 puta više
sori jos jednom - totalno sam krivo shvatila :love:Citiraj:
icyoh prvotno napisa
na ovo moram
:lol: :lol: mislim stvarno...Citiraj:
icyoh prvotno napisa
nije bed, krivo sam se izrazila :)
ma poanta svega kaj sam napisala je da smatram da je priv. rodilište super ideja i da bilokoja cijena nije previsoka za takvu vrstu usluge. Nemam ništa protiv socijalnih ginekologa i bolnica, no kad je riječ o zdravlju radije platim i budem mirna.
Ma čak i da se radi o istom dr koji bi me porađao u bolnici, uvijek bi išla privatno. (Žalosno) ali kad platiš drukčije te tretiraju. A i već se panično bojim poroda, najmanje kaj mi u toj situaciji treba je neljubazna baba od sestre, nadrk.. doktor, prljava posteljina i oprema iz II svj. rata (tak je bar kod mog soc. gin) :nope:
evo malo povijesti i kako je dr.p. govorio o rodinoj peticiji i zahtjevima prije 5 godina, baš zanimljivo...
http://www.vjesnik.hr/pdf/2002/09/22/25A25.PDF
[quote]U jednoj izjavi za novine voditelj
porodnog odjela KB-a
Ah, možda je pročitao par istraživanja u tih 5 godina. A možda samo ima osjećaj za tržište.
:lol: da, a i ako nije ništa pročitao, pa ima samo osjećaj za tržište, privatniku ćeš vjerojatno moći platiti da te pusti na miru, da ti ne govori dok si se j. trebala si misliti da porod boli itd.Citiraj:
VedranaV prvotno napisa
ako ne biti će prisiljen prilagoditi se tržištu, jer će spadati pod uslužnu djelatnost :mrgreen:Citiraj:
VedranaV prvotno napisa
a netko treba i financirati toliki pogon
a ono što mi je ustvari na pemeti cijelo vrijeme kao pozitivno: ako ćeš biti prisiljen dići se sa stola u sred poroda (one koje uobičajeno prvo odu u državno), i ići u drugo rodilište, barem nećeš morati sa bebom koja je navalila van očajnički tražiti gdje i kamo kao ja na prvom porodu, nego ćeš znati kamo alternativno uvijek možeš otići.
Ja bi vjerojatno prvo izabrala Varaždin, jer je postao relativno ok u zadnje vrijeme, ali bi si za rezervu dogovorila ili barem ispitala mogućnost za privatno rodilište.
Bila sam nekidan na tehničkom pregledu za uporabnu dozvolu rodilišta i kaže dr. da će početi sa radom za cca 15 dana. Prekrasno izgleda unutra. A što me je najviše oduševilo je ogromna plava kada! Naravno kada za rađanje.
Na kojoj lokaciji je bolnica?
kaj gotovo je već, i počelo sa radom :?
Mislim da će početi s radom negdje polovicom prosinca, a prijateljica mi se raspitivala za porod i cijena će biti oko 6000kn uključujući smještaj u apartmanu 3 dana. Navodno će imati i kadu i stolčić.
Ali ja ipak idem u Varaždin...
Adresa je Sv.Duh 112.
Bebe će biti sa mamama a mogu i tate prespavati na pomoćnom ležaju
Super! Sto se nije otvorilo prije 3g. :(
Hm, too good to be true. Ja čekam prve priče iz tog rodilišta...
imam prijateljicu koja ide kod tog ginekologa (inače treba roditi negdje u 6 mjesecu, pa je rekla da se sprema rađati u toj privatnoj varijanti).
i super, ali vam moram reći da sjećajući se njene prve trudnoće i poroda - nisam stekla neki dobar dojam o njemu.
naime, radio je amniocentezu debelo iza 20-tog tjedna, bez ikakvih indikacija, a najbolje mi je bilo kad ju je naručio na indukciju da rodi u njegovoj smjeni????
koliko god sam ju ja pokušala prosvijetliti u vezi prirodnog (ili makar prirodnijeg) poroda, nee, njezin dr je rekao to i to...
trebam li reći da je imala jako bolan porod...
ne znam...
možda je to zato što mene deprimira taj privatluk u zdravstvu, ali jednostavno nisam sigurna da privatno automatski znači bolje i prirodnije...
Naravno da privatno nije automatski bolje, ali ako ce zenama omoguciti da dobiju porod kakav zele (mozda to znaci i ne nuzno prirodan), onda je sasvim sigurno pomak na bolje.Citiraj:
cherry prvotno napisa