evo jedne koja ne pece nista
Printable View
evo jedne koja ne pece nista
ja sam ispekla dva, ali i pojela :mrgreen:
nisam ni ja nijedan ispekla, svi koje sam radila su samo mijeseći. (doduše, švicarci se peku, ali samo 5 minuta... to se ni ne računa)
i večeras sam mislila, ali dijete kozičavo, tek zaspala...
pa odoh još malo crtati...
ajde, pliz pogledajte moj topic o šećernom preljevu
Ja sam učiteljica,a pečem i kolače.I to s dvoje djece -to nam je super-kuća miriši po kolačima i imamo pravi osjećaj dolaska Božića.Knjižice sam pisala 2 po 2-kad sam stigla. :)
Nemojte se bedirati, ja nisam zaposlena pa stignem, ali najviše obavim navečer kad mišonja odluči spavati... osim toga, on mi pomaže - jučer mi je samljepo preko pola kile oraha uz bakinu asistenciju (pazila je da on ne padne sa stoličice :mrgreen: )
Jučer sam završila još dva - kuglice od mrkve i voćne kuglice bake Ane i za ove voćne kuglice izgleda nisam dovoljno kuhala smjesu pa je bila poprilično mekana. Onda sam u nju dodala mljevene kekse i orahe, uvaljala kuglice dio u kokos i dio u orahe. Kuglice su prepreprefine, samo što nisu baš tvrde i nisam sigurna jel mogu s njima u škrinju i koliko dugo mogu stajati, s obzirom da su od jabuka???
Nije ni čudo da sam dobila 20 kila pored ovakvih topica koje ne mogu zaobići :mrgreen:
Ja napravila od duple smjese vanili kiflice, ljepljene (ili ti vanili krancle), pitu od oraha, biskupski kruh, kekse na mašinu, žuverken (ili tako nekako) i čupave kiflice od oraha
Sutra za MM radim roladu od banane i kolač od maka i to je to !!!
i ja se pokrenula :mrgreen: .
napravila zvjezdice s marmeladom, medenjake i schvarzwald tortu (s portala), ali ta je za jedan roćkas
može recept za biskupski kruh?
ENGLESKO PECIVOCitiraj:
mashakra prvotno napisa
28dag brašna
25dag maslaca
25dag šećera
25dag oraha
2 jaja
Sve izmiješati, podijeliti na pola, pa u jednu polovicu dodati 2 štange ribane čokolade. Razvaljati i rezati kolutiće (krugove s rupicom u sredini), peći na 180, desetak-petnaestak minuta. Kad se ohlade spajati ih marmeladom od marelica.
Jaaako su fini.
A recept za rafaelo imaš na topicu Božićni kolačići part 1 :)
Cure, kako otapate cokoladu za glazure?
MalaSirena, hvala puno za recept - zvuči fenomenalno!
Ja ovaj put moram paziti na slatko, a MM to jede u malim količinama, ali sam pekla više vrsta jer moram snabdijeti i baku i uju jer baka više baš ne može puno. Tako da imamo vanili kiflice, išlere (s đemom od borovnica, za promjenu), bajaderu, orah štangice, jegerbrot i speculas. I još ću sutra pitu od pudinga.
Speculas sam uzela recept ovdje (provjerila i na BK 3. dio), ali mislim stvarno da nekaj fali u tom receptu, već je netko pitao, pa sam ja dodala malo soka od naranče i još malo margarina da bi se to uopće moglo zamijesiti...
ja sam to radila prošle godine i isto mi se desilo, da su ispale premekane, a stvarno sam ih dugo kuhala :/Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
ja sam počela tek danas popodne, napravila samo napoltanke bake anke, a sad se spremam još orahove prutiće by apri
ak ću imat snage, onda večeras još ispečem trokute by mima, ak ne, budem sutra
dobro je, samo nek sam ja počela :D
:? Ja sam samo ironizirala sebe i s iskrenim divljenjem komplimentirala žene koje su vješte u pečenju kolača i nalaze i vremena i snage za ispeći ove divote o kijima čitam na ovom pdf-u.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Na kraj pameti nije mi bila misao da eto jedino nastavnici kao ovih dana nisu mogli peći kolače-ja se inače volim šaliti na svoj račun,za kolače sam apsolutni antitalent i čitam ove topice jer se nikad ne zna,možda nešto i naučim od onih koji znaju bolje. :mrgreen:
apricot mislim da si pogrešno protumačila kompliment! :*
U mikrovalnoj 8)Citiraj:
Vanchy prvotno napisa
Biskupski kruh (ili ti tvrde kocke) - mogu stajati 3 mjeseca
28 dkg šećera
4 cijela jaja
dobro izraditi i dodati
32 dkg oštrog brašna
- orahe narezane na kockice
- cvebe
- čokoladu na kockice
(ja stavim oko 10 - 15 dgk svakoga) - možeš staviti i lješnjake i sl.
Pleh posipati brašnom
Peći na 180 30-45 minuta
Toplo rezati na štangice usko i ostaviti još da se suši u pečnici
(ja ih režem tek kad se ohlade i ne stavljam ih sušiti )
Joj i zaboravih ! :oops: Malo pecilnog praška (pola vrečice ili manje)
Isto u mikrovalnojCitiraj:
Vanchy prvotno napisa
mi upravo napravili dvije vrste, onu mamitinu roladicu, kekse one s rupom sto u njih ide pekmez, znas ono dole jedan, gore drugi s rupom, izmedju pekmez (nemam pojma kak se zovu, ja ih zovem oskarovi kolacici jer ih on obozava) i mislim da cemo sutra jos bajaderu po emiliynom receptu i to je to
klinci upravo saugaju kuhinju :lol:
a ja sjela malo odmorit :mrgreen:
ja ne saljem djecu na spavanje - meni je dosadno radit kolace samoj sa sobom
oki i melita su npr. sve kekse i orahe samljeli
narezali sve zele bombone i grozdjice
vagali secer, otvarali margarine... ma ludilo...
njima je uzivancija gurnut ruke u sve one smjese
i jos, na kraju, s veseljem ciste kuhinju dok im roditeljica odmara
:coffee:Citiraj:
apricot prvotno napisa
dajte malo više, kako to otapate čoksu u mikrovalnoj?
staviš u posudu i gurneš u mikrovalnu.
ja dvije minute na 900 mikrovalova.
onda u tu zdjelu stavljam ostale sastojke kako ne bih izgubila dio čokolade prebacivanjem.
ali, ove godine nisam nijednom otapala u mikrovalnoj - sve na pari.
Ja gotova!
14 komada, meni dosta. (do 5.1.)
Ak radim glazuru onda odmah stavim malo ulja...
ovo kaj veli apricot fakat funkcionira
ko se ne kuzi u valove ili mu ne pise nek stavi na najslabije i to je to
a ak se nije otopilo od prve ponovis postupak
i ja vam ne preporucam topiti cokoladu za kuhanje u mikrovalnoj
smrdi, smrdi - uzasno smrdi
ostale cokolade se rastope ko bog
al recimo dorina ili neka druga za kuhanje meni svaki put "zagori"
kak misliš da smrdi; smrdi jedino ak zgori, ak nafrljiš na jako i ostaviš predugo :?Citiraj:
Mukica prvotno napisa
meni niš ne smrdi, uvijek mi super ispadne
I ja uvijek čokoladu topim na pari.Fora je i u tome što se čokoladu treba samo rastopiti a nikad pustiti da zakuha ili se u ovom slučaju pregrije u mikrovalnoj.Ja još čekam drugu turu trubica da mi se ispeku,sutra ću filati i završavati.Napravila sam 11 i gotovo :D
Posuda više za pranje! Jok kod mene 8)
Ja zagrijem čokoladu dok ne smekša i onda miješam da se skroz otopi. Nije mi nikada zagorila :?
..e nek se zna da je to MOJA baka, znači točan naziv kuglica jeCitiraj:
MalaSirena prvotno napisa
KUGLICE ANEKINE BAKE JAKE :mrgreen:
..nemam pojma zašto su premekane, ja napisala recept točno kako mi je ona izrecitirala prošle godine; njoj uvijek ispadnu jako fine - i da, one jesu onako malo mekanije, ali to tako treba biti. nakon malo stajanja u frižideru budu savršene.
jesam, ljenguza sam za kolače - a šta mogu kad ta dotična baka
radi takva čudesa u ogromnim količinama..
njamiiii
cure svaka vam čast, koje količine i koje divote ste napravile !! :D
Evo kod mene pere treća mašina suđa danas,ali moram priznati da dok mi je mašina bila na popravku dobro sam svaki dan promislila šta će se kuhati i iz čega će se jesti :lol: Kuhanje u jednom loncu a jelo iz jednog tanjura :lol:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
znam ja da su od bake Jake, imam tak i zapisano :*Citiraj:
anek prvotno napisa
Znaš kako ja?Citiraj:
Vanchy prvotno napisa
Stavim čoksu u dublju posudu(prethodno je iskidam a maj komade, prelijem vrelom vodom i ostavim da malo odstoji. Samo odlijem vodu i čoksa je savršeno rastopljena,
Moje raffaelo kuglice su gotove! :D Upravo ih degustiram!
Ja se ispričavam, pobrkala sam kuglice tvoje bake s napolitankama bake Ane :oops:Citiraj:
anek prvotno napisa
Zaboravila sam samo napisati svoj rezultat - gotovo je 9 vrsta, još sutra ispečem kesten-tortu da bude svježa i to je to. Mislila sam više napraviti, ali mi se nije dalo pa smo radije bili dugo vani i prijepodne i popodne.
E da ja sam fakat u ovoj pozi :coffee:
mm peče 3 vrste...... makovnjaču,kiflice i orehnjaču
Evo ja sa svoje skromne 4 vrste: bajadera, breskvice, zvjezdice s marmeladom i roščići od oraha. Valjda će i svekrva nešto poslati, he he
I moram staviti svoj komentar za otapanje čokse u mikrovalnoj. Ništa jednostavnije, u pijat je izlomim na kockice, dodam 10-15 dkg marg., 2 žlice šećera i to roknem na minut i po i to je to. Ma super
gotova je voćna salamica i spekulaasi koje je andrej napravio uz moju asistenciju :D
Irchi ili netko tko zna gdje je recept za Schwarzwald kocke? Tortu obožavam, ali htjela bih nešto kremasto u obliku kolača, a ovo zvuči izvrsno...
Ja sam ispekla brune, trokute od lješnjaka, biskupski kruh i kolač od maka bez pečenja. Još ću kuglice od suhog voća i nešto sa kremom. Ove godine toliko...
Gotovo:šape,medenjaci,breskvice,išleri,salame od oblatna,keksići s čokoladom,cookies,danas slijedi:kokos-rolada ili kokos-kocke,mađarica,čupavci,torta,a ostalo šta sam planirala nastavljam iza 26. jer idemo 29. u posjet kod brata pa da odnesemo i nešto friško ;)
Ja svojim medenjacima i zvjezdicama dodajem sedmo nebo i prutiće od oraha koji su na kraju hrpice, ali jednako fini. sad idem napraviti roaldu od oblatni i napolitanke bake anke.
sveki je isto napravilo nekoliko vrsta, a sigurno i mama pa ćemo lijepo sve pomiješati :mrgreen:
Gotovooooooooo,ipak 12 vrsta jer sam na kraju u ostatke kremi dodala lješnjake,kokos,kompot od marelica,petit kekse,čokoladu i napravila oblatne :lol: 8)
score:
keksići s pekmezom
non + ultra
kiflice
salama sa želeom tamna
salama sa želeom svijetla
smeđe-žuta salamica
brun
napolitanke bake Anke
plivadoni tamni
plivadoni svijetli
žute štangice
bajadera
sedmo nebo
figaro
Za Novu godinu će Mamita donijeti tortu.
Obećala je!