Joj ovo me sad malo pokolebalo, mislim ovo trebate provjeravati končić...
Ja ga nikad ne provjeravam :oops: , odem kod ginića i on pogleda ultrazvucno jel spirala tu. Kad mi bude rekao da je nema onda ćemo ju skupa tražiti :mrgreen:
Printable View
Joj ovo me sad malo pokolebalo, mislim ovo trebate provjeravati končić...
Ja ga nikad ne provjeravam :oops: , odem kod ginića i on pogleda ultrazvucno jel spirala tu. Kad mi bude rekao da je nema onda ćemo ju skupa tražiti :mrgreen:
Danas sam konačno našla vremena da pročitam veći dio ovog kaj je do sad napisano o MC i odlučila ga naručiti/nabaviti, whatever.
Pitanje za vas koje ga već duže koristite a imate jače menge: kako znate da je pun :oops: ? Da li se osjeti da ga treba isprazniti nakon 1 sata, ako je već tad pun?
Naime, moja zadnja menga je bila horor, bar prva dva dana. Krv je i tekla i ispadali su mi ogromni ugrušci. Kupila sam biljni čaj (od rusomače?) i odmah nakon prvog popijenog mi se stvar smirila - ili možda prirodno sama od sebe. Anyway, nisam sigurna da bi ti ugrušci stali u mooncup, tak su bili veliki. Nisam išla giniću jer se stvar smirila sama od sebe a i prošlog proljeća mi se događalo isto (samo dugotrajnije), pa nisu našli nikakav poremećaj - razlog je valjda bio stres na poslu :evil: . Sad sam baš otegnula...
Dakle, pliz, recite mi kak znate da je pun? Ili ga moram vaditi svakih sat vremena za provjeru u kriznim danima? :?
I još jedno pitanje. Može li ta stvarčica ispasti dok npr piškim ili kakam? Uh, kakvo pitanje. Pretpostavljam da ju taj vakum zadržava, ali da li se ikad desilo da je nekoj od vas sama od sebe ispala van? :P
Modesty - ja osjetim otprilike koliko lijevam, ako je jače, onda ga češće praznim, nekih dana mi se za pola sata napuni, a nekih se za veći dio dana napuni samo do pola. Vjerojatno ćeš sama skužiti.... neka te to ne brine. Mislim da ne može ispasti van nikako, treba otpustiti vakuum, a i tada ju je potrbno vaginalnim mišićima malo pogurati van. A za velike ugruške, ne znam što bih ti rekla.... koliko su veliki hm... moraš probati ;)
Najbitnije je na počeku kad probavaš i na početku menge kad ide više provjeravati češće...to shvati kao vrijeme učenja...kasnije skužiš i znaš...kasnije ti se može dogoditi da i zaboraviš da je unutra...tak ti je dobro...
Gdje ste ga nabavile i kolika mu je cijena?
Meni se par puta dogodilo da sam pomislila nakon tuširanja, e sad još treba muncap stavit i skužila da već jesam :mrgreen: Fakat je TOTALNO neosjetan .Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
Ja isto imam menge s ugrušcima i ja osjetim kad mi je pun, jer osjetim kao neki pritisak na maternicu. A počne mi i curiti kad se napuni, jer ispod ruba ima sitne rupice, valjda baš zato da se ne prepuni.
Jedno pitanje: ja Divu stavim dosta duboko, kad čučnem mogu napipati samo vrh onog pipka. Pokušala sam pliće, ali mi je neudobno i smeta mi kad mokrim, kao da mi pritišće mokraćnu cijev. Neki srednji položaj ne mogu pronaći, jer mi se sama povuče unutra. Dakle moguća su mi dva položaja: ful duboko (tada ju uopće ne osjećam ali ju teško izvadim) ili plitko da dno viri van (ali tada sam je stalno svjesna i čak mi bude neudobno).
Cure, kako je kod vas?
pa jesi odrezala pipak?
Meni mooncup što niže, tako ne curi. Ali ne osjetim ga uopće. Dakle, što niže, ali ne toliko da osjetim. S tim da on hodanjem pođe još mrvicu gore.
Koliko tih čašica moras imati 3-4-5 :? sory neznam :oops:
Nisam odrezala pipak, ne znam kako bih ju uopće izvadila da nije tog pipka! Ovako povučem za njega do točke kad mogu palcem i kažiprstom uhvatiti dno.
Inače, Diva je nešto dublja od Mooncupa, pa je možda i to razlog zašto ne mogu potrefiti taj niskianesmetajući položaj. A ima i skoro duplo kraći pipak, i nije taj pipak ono što mi smeta, nego osjećaj prisutnosti.
Voljela bih probati baš Mooncup, ali obzirom na trenutnu financijsku situaciju morat ću pričekati neku ludu akcijsku prodaju.
Dovoljno je imati jedan.
Audrey, ne znam kakva je diva, pa pričam napamet, ali meni je pipak skroz odrezan. Uhvatim za dno i pritisnem i tako izvadim, ako se popeo gore stisnem vaginalnim mišićima dok ga ne uspijem primiti.
Eh, znam da
:lol:Citiraj:
...ZBILJA nema smisla kupiti još jedan. A ja bi kolekcionirala.........
Ma odakle si mi to iskopala :P
Al fakat je muncap jedan prekrasan izum.
jedan :shock: sta sam ga praznim i guram jedan ti isti 7 dana 7 noći :shock:
Pa izvadiš, izliješ, ispereš, staviš natrag.
Mislim, to je samo tvoja krv, nema ništa prljavo u njoj, eventualne bakterije odu pod toplom vodom.
Ma ok .. nije da mi se to gadi ili nesto samo sam mislila da se mora iskuhati poslje svake upotrebe :oops:
Zanimljiva stvarčica u svakom slučaju :)
A tek da je probaš....... :)
Čekaj polako još sam :zaljubljen: i pod dojmom platnenih :mrgreen:
Budem već isprobala ak nis posudit cu od vas jedan pa vratim :lol:
Razumijem potpuno. Osim ovog dijela s posudbom :P
Ma skuzit cesh vech :mrgreen:
Audrey imam i ja Divu. Mene je na početku žuljalo, pa sam odrezala pipak i život se skroz promjenio. Pipak žulja ništa drugo, zato ga odreži, a vadiš ga tako da ga primišza kupolasti donji dio što je izvedivo.
Još nešto...Divu s pipkom stavljaš automatski dublje jer je nezgodno kad ti pipak dolje na bilo koji način iritira tkivo. Kad je pipak odrezan onda ga ispravno lociraš.
Sve si mislim, možda se i vagina oblikuje prema cupu pa ga odmah "proguta" na pravo mjesto...malo se zezam...
Pa slično je i s mooncupom. Ja mislim da je taj pipak samo neki safety net, dok se ne uvjeriš da bilo što možeš iščeprkati van :mrgreen:Citiraj:
da li ste primetili da vam moon cup sam ode dublje.
ja ga stavim plitko a veci broj puta on sam ode dublje, bas se iznenadim, gde je pomislim
...pa to je to sandy da se okolno tkivo oblikuje po njemu pa ga samo proguta i postavi tamo di treba...
ja pomislila da nesto nije u redu, da su se opustili misici.
ne smeta mi samo sam proverila da li nas ima jos takvih.
inace pipak sam recnula.
samaritanka, hvala na logicnom objasnjenju.
dobila sam...
ne znam da li da sam tužna ili vesela jer ću konačno isprobati svoj mooncup :mrgreen:
uskoro ću i ja sa pitanjima ;)
samo naprijed i zgrij ga pod toplom vodom prije stavljanja.
Meni je ova menga prošla vrlo dobro uz minimalno curenja, a i samnjilo se krvarenje konačno :D
Cekana super dobre vijesti. Ak je minimalno onda su to samo ostaci krvi s vanjskih rubova čašice ili?
cure ne znam jesti li vidjele sad se mooncup moze naruciti i preko slo. stranice Štorklja
eto mene sa pitanjima - stavila sam, ali očito ne dovoljno duboko, pika me taj pipak (viri i malo van) - do kuda točno se smije odrezati?
zagrijala sam pod toplom vodom, thx
nisam vrtila lijevo desno
Mislim da je tako. Nastojala sam što pliće staviti i očito je u tome caka.Citiraj:
Buby pipak slobodno odreži do kraja.... on smeta u tom pomicanju čašice u smjeru u kojem i jest prirodni položaj cerviksa...tako sam si barem ja to vizualizirala :/
Zna li tko slučajno ima li mooncup za kupiti u Austriji? (Da sestri dam zadaću kad ode u šoping :) ) Ne mogu to naručit kad nemam kreditnu karticu, hm. A kad šalju poštom, to stiže u kuverti - jel moguće da se nekako putem ošteti ili zagadi?
mooncup ima svoju platnenu vrecicu, a mislim da je sve skupa jos u najlonskoj vrecici (ne sjecam se vise)...
ionako ga prije upotrebe treba oprati i sterilizirati :)