Reći ću samo :D :D :D i uživaj
Printable View
Reći ću samo :D :D :D i uživaj
ja podižem, jučer na pregledu (17+3) cista na bebinom mozgu od 6mm. kontrola za tri tjedna :cry:
:love: pirica, da nestane netragom :love:
Vibrice da nestanu ~~~~~~~~~~
Srceka za bebu :heart: :heart: :heart: :heart:
pirice, cista će nestati :love:
Uf, znam kak se sad osjećaš :love2: (meni su se noge odsjekle kad mi je gin rekla da moja curka ima cstu) ali i sama znaš da ne možeš utjecati na trenutno stanje zato probaj biti što smirenija i vjeruj da će cista nestati.Citiraj:
pirica prvotno napisa
Ja sam uvjerena da je za tri tjedna više neće biti :love:
U to ime ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba i nazad :*
Drzim ti fige da sve bude OK! :heart:Citiraj:
pirica prvotno napisa
Pirice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ih na sledećem pregledu ne bude i da bude sve ok! :heart:
:love:
pirica, ajoj stvarno nikako da mozes da se opustis i uzivas u svojoj trudnoci, ali iz ovoga sto sam procitala te ciste se povlace, sve mame su javile da ih kasnije na pregledu nije bilo :love2: mogu misliti kako se osjecas , ali sigurno ce sve biti dobro.
Drejka, jos samo malo :D
javi se ponekad na PZ da znamo kako si :heart:
pirice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nestane :heart:
Ajme Pirice, baš mi žao da su opet neki problemi na pomolu, iako sam sigurna da će proć. Očito ste i ti i bebač u ovim tjednima skloni izraslinama, proći će to sigurno.
Držim fige!
Pirice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
ma ne brini. sigurno će se povući. to ti zaista nije ništa strašno niti zabrinjavajuće. To je i moja beba imala i dr je rekla kad ju je vidjela da ima cistu da je to najobičnija glupost koja nestane (tim riječima). I kaj je bilo na kontroli- nestala je. Tak da oko toga stvarno nemojte brinuti, pogotovo ako je probir bio ok i ako su sve kosti i organčeki na mjestu i zdravi. Znam kolko brineš al opusti de malo jer bu ti kasnije žao kaj si se živcirala a to se sad ne smije. :lol:
ma ne brini. sigurno će se povući. to ti zaista nije ništa strašno niti zabrinjavajuće. To je i moja beba imala i dr je rekla kad ju je vidjela da ima cistu da je to najobičnija glupost koja nestane (tim riječima). I kaj je bilo na kontroli- nestala je. Tak da oko toga stvarno nemojte brinuti, pogotovo ako je probir bio ok i ako su sve kosti i organčeki na mjestu i zdravi. Znam kolko brineš al opusti de malo jer bu ti kasnije žao kaj si se živcirala a to se sad ne smije. :lol:
Evo moram dići ovu temu da ne otvaram novu.
U 20-tom sam tjednu, doktorica mi je neki dan na UZ vidjela dvije obostrane ciste na bebinoj glavici promjera 6 mm, i rekla da je to jedan od indikatora za DS. Poslala me na KBC Rijeka (iz Istre sam) na amniocetezu, ali doktor nije htio obaviti, da je kasno. Onda me doktorica pitala jesam li spremna ići privatno u polikliniku Kos u Zagrebu na 4D UZ.
Ne moram reći da sam očajna, da li te obostrane ciste znače visoku mogućnost za DS? Ineče, sva ostala mjerenja sa UZ su u redu.
Hvala vam na odgovorima.
Ježica :love:
meni na kontroli koja je bila u utorak sve 5, nema ciste
nisam sad sve čitala, pa neznam dal je još aktualna tema...
mani su u prvoj trudnoći isto rekli na uzv (19tj, 3D) da beba ima dvje ciste, moguć hidrocefaluc, ali ništa za paniku???!!!
za 4tj na kontroli ciste su nestale,
;)
zapravo objasnili su mi ovako;
sve bebe imaju te ciste koje se nekom vide na uzv nekom ne, one su bezošpasne, i nestaju razvojem bebe tj rastom mozga...
znači ako netko u tom razdoblju /od16-23tj/ na uzv niti nezna da je beba "imala" ciste....
tak da netreba se brinuti,
mada znam da nikome nije svjedno kad čuje takvu dijagnozu....
Citiraj:
daisy may prvotno napisa
Hvala, do sada nisam niti znala za te ciste, ali zabrinulo me to što su obostrane. Jesu i tebi bile?
jesu, na svakoj polutki mozga po jedna,
sad neznam točno kolko su bile velike, jedna veća, druga puno manja...
ja isto do tada nisam čula za takvo što,
bdw bila sam kod Dr Kosa na uzv-u, odličan doktor....
al ipak mislim da za dijagnozu DS ipak "treba" i još neš ne odgovarati ne samo te ciste, (n.nabor, veličina ploda za dob, veličina trbuščića, nosna kost....)
Ovo sve ostalo je u redu. Jesu li ti ciste još postojale kada te gledao Dr.Kos?Citiraj:
daisy may prvotno napisa
Što je rekao?
on ih je i otkrio, k njemu sam hodala na uzv...
I još nešto me zanima. Da li povlačenje cista znači i da one nisu indikator DS-a? Ili su one indikator iako su se povukle?
Da li to znači da se bebe sa DS rađaju sa tim cistama? :?
Bok!
Trudna sam 11 tjedana
Na UZV-u su otkrili cistu na bebi u trbušnoj šupljini
U zadnja dva tjedna bila sam na 4 ultrazvuka i cista je sve veća.
Ako je netko imao sličnu situaciju neka se javi jer stvarno vise ne znam sto da mislim!! :/