Hvala vam curke!! Ma mi ćemo uspjeti, par tih malih čuda nam uskoro dolaze!! Uopće ne sumnjam... :heart:
Printable View
Hvala vam curke!! Ma mi ćemo uspjeti, par tih malih čuda nam uskoro dolaze!! Uopće ne sumnjam... :heart:
ma ja moram svog što prije poslati na te pretrage, meni ta njegova sperma tako ima neki grozan miris, svaki put se skoro ispovraćam kad to pomirim.... a najgore je što on misli da je u meni problem, možda je grozno, ali ja bih radije da je u njemu problem.... mislim ako već imamo problema :/
niccoleta, sperma ima različiti miris - ovisno o onome što muški jedu - npr. nakon češnjaka miriši drugačije nego nakon jela bez njega, ali mislim da to nema nikakve veze sa brojem spermićaCitiraj:
niccoleta prvotno napisa
ok, hvala... ma neka on svejedno ide. ja sad ako dobijem, trebam kod ginićke na kontrolu nakon 3mj. dabrića, a onda je rekla da će njega slati.... :mrgreen:
Molim vas cure,imate li neki savjet za mog muža?Dijagnoza astenoteratozoospermia.Ne brine me toliko umanjena pokretljivost koliko neispravna morfologija.Negdje sam pročitala da se to ne može ispraviti...Ima li iko pozitivno iskustvo?
I još nešto(ostalo nekako mogu rastumačiti),ali šta znači ovo :
grade A motility ....................5%.............2,2 mill/mL
grade B motility....................11%............4,8 mill/mL
grade C motility....................15%............6,6 mill/mL
grade d motility.....................69%...........30,4 mill/mL
grade A: progresivno pokretni
grade B: pokretni u smjeru
grade C: pokretni u mjestu
grade D: nepokretni
Da bi nalaz bio dobar A+B mora biti 50%.
Za teratozoo.. ne znam, ali već će se netko javiti.
Do sada sam i ja imala takvo saznanje ali kao što sam već navela u nekoliko postova ranije, na stranici poliklinike Harni stoji rečenica da je za normozoospermiju potrebno 40% progresivnih... evo i link: http://www.poliklinika-harni.hr/teme...03spermiog.aspCitiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Čemu to smanjivanje granice? Ili sam ja opet nešto krivo protumačila? Malo sam zbunjena :?
MM ima 27% grade A i 21% grade B = 48% A+B, i dijagnoza mu je normozoospermija
Možda svaki labos ima svoje referentne vrijednosti?
Po toj nižoj granici je spermiogram MM u redu što se tiče pokretljivosti (još ih trebamo brojčano poboljšati) tako da ispada da imamo samo oligozoospermiju.Citiraj:
Charlie prvotno napisa
Malo mi je to bezveze... kod jednih ću otići i zbedirati se, a onda ću se od drugih vratiti sva sretna kao sve je u redu a u biti nije. :/
Charlie imas pp
Rezultat spermiograma MM je isto dobio ocijenu normozoospermia, ali progresivnih isto nema 40% nego A+B nešto preko 50%. Čak je u volumen nešto manji od 2ml. Rađen je u Petrovoj.
Evo kopiram citat sa prve stranice.Citiraj:
Svetska zdravstvena organizacija (WHO) postavila je granicu "urednog" spermograma na 20 miliona spermatozoida/ml, od kojih se najmanje 50% krece
Znači, najvažnije je da je minimalno 50% pokretnih tj. onih A+B.
MM je imao A= 34; B= 22 ; što je više od tih 50% ( 56%) i dijagnoza je bila normozoospermia.
I na ovom linku što si ga navela, piše da je potrebno više od 50% POKRETNIH spermija. Pod tim se podrazumjeva svi koji su pokretni.
Ovih 40% progresivnih o čemu se govori u linku mi je nejasno da budem iskrena, jer što je sa onima B grupe?
Dali postoji mogućnost "dvostrukog" vrednovanja? Tipa- ili 40% progresivno pokretnih ili 50% ukupnog broja pokretnih?
U prvom postu na ovoj stranici imam odgovor od pujice da su progresivni spermiji A+B. I ja sam mislila da su to samo A.
Storm imaš pp
Ja sam negdje vidjela i da je preko 25% progresivnih (A) dovoljno za normospermiju?!
Valjda postoji više kriterija?
Mogle bi mi napisat znanstveni rad na temu O~ :mrgreen:
Charlie - sad vidjela na odbrojavanju tvoj post, pa evo:
Vol - 4,8 ml
Spermiji - 74,1 mio/ml
A - 34%
B- 22%
C - 6%
D - 38 %
Kontrola ejakulata nakon 26 h
A+B = 25 %
Dijagnoza: Normozoospermia
ajde cure, ne dramite, kod vas je sve ok (mi npr. imamo samo 7mio/mil i 60% s deformiranim glavama)
Ajme, kako lijepe brojčice... :joggler:Citiraj:
ema1 prvotno napisa
Ajde sad kad već radimo detaljne analize da još priupitam kakve su ono vrijednosti sa jedinicama micron/s ? to je bilo na nalazu napisano ispod vrijednosti A,B,C i D u postocima.
Bravo, bravo :mrgreen:Citiraj:
ema1 prvotno napisa
Stvarno, mogle bi napisati neki rad...samo nam treba još uzoraka da bude sve službeno :mrgreen:
Pujice evo ideje za doktorat :lol:
Ma ne dramimo.... malo analiziramo :mrgreen:
Zrina - hm... evo nova nepoznanica ... nemam pojma s tim micron- nema toga u ovom nalazu od MM-a :nope:
Doma mi je nalaz pa budem ubacila točno kaj piše naknadno da sad ne stvaram zbrku ovdje bez veze. A da li se analiza morfologije spermića radi u svakom spermiogramu ili se to radi posebno? Ja mislim da nama nigdje ne piše ono koliko ih je nenormalnih oblika glave, repa i to...
I stvarno, nije da dramimo samo mi je lakše prčkati po njegovim nalazima nego po mojima, ovo mi je veći gušt. :mrgreen:
:yes:Citiraj:
Zrina prvotno napisa
Ako ste radili u petrovoj piše.Dole pri dnu morphology (30%).Kod mog je prvi put bilo 7%,drugi put 6%,a u Vuk Vrhovec 2%.Uglavnom nepravilnosti u predjelu glave :( .Šta mislite-može li se to popraviti?
kod nas je nepravilnih puno vise :(
Pujice :love2: ...Radite li išta da to popravite?Koliko kod vas ima nepravilnih?
Ja ni ne znam kakva je morfologija kod MM jer na nalazu od SD nema tog podatka :/ (ili ja dobro ne čitam)
Negdje sam pročitala da se morfologija poboljšava uzimanjem L-carnitina. Nek me ispravi netko ako griješim.
nepravilnih 60% (od ono malo sto ih uopce ima)Citiraj:
silkica prvotno napisa
a sad MM pije e vitamin, l-carnitin i l-arginin pa cemo vidjet hoce li bit poboljsanja kad ode opet na spermiogram za nekih mjesec i pol
MM tek idući tjedan ide na spermiogra, ali ja sam prije jedno mjesec dana dobila kutiju L-carnitina s nekim CD-om u ljekarni i dala mu da to pije.
Ja mislila on zaboravio i ne pije, kad neki dan pogledam, a ono 2 kapsule u kutiji.
Zlato moje, brine on ipak.
MM ide u petak (prvi put) napraviti spermiogram
Stigla ja doma pa reko neću dragocjene podatke držati samo za sebe dok je ovdje prava studija u tijeku :P .
Uglavnom: -volumen:1,7, koncentracija:32,1,Motility A: 23%, B:29%, C:10% i D:38%, morphology:30% i vitality:69%(ovo ne znam kaj znači).
Ono što nisam čula da je netko komentitrao se odnosi na velocity, linear velicity i linearity index i tu su neke četiri vrijednosti: MEAN,SD,MEDIAN i S.E.M. :? Valjda netko ipak zna nešto o tome?
Pujice,možda me nisi razumila,ali kod MM je 2% normalnih :( .
I MM pije vitamine,prooxed,l-carnitin,piskavicu(piskavicu ne baš redovno,kaže da mu naduvava stomak-da li je to moguće?)...Danas je radio bris uretre,pa ako nalazi budu u redu ponoviće spermiogram.
Suzzy,nadam se da si u pravu.
Prvi dio mjeseca sam bila puna optimizma,a sada ...Valjda je PMS :( .
I nitko ne zna ništa o velocity?
Ja sta znam o velocity je samo da su dobra pojačala i da cinimi se blic koristi te gelove za ulozke kemijski ne znam nista drugo :lol:
Zrina - nemam pojma....
Eto, kome će nego meni uvijek nešto biti čudno... :nope:
Itak se više neću zamarati sa nalazom: piše da je ok pa valjda onda stvarno je.
Zrina,meni se čini da su http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p010.gif tvog muža sasvim u granicama normale.
Jedno pitanjce
Moj MM je napravio spermogram i mislim da je ok.
Nalaz je sledeci:
Apstinencija 7 dana
Volumen(ml) ----------7,0
PH ----------------------7,8
Brzo progresivni ------70%
bavno progresivni ----- 0
U mesto podvizne------0
Imotilni -----------------30%
Milion/ml -------------68,0
Milion/ejakulat----------476,0
Normalni -----------------94%
Defekti glave -------------06 %
E sad me zanima kakve su one IMOTILNE jesu li te skroz nepodvizne?
ole, nalaz je i više nego dobar... 70% progresivno pokretnih :shock: , fantastično!
Ovih 30% je nepokretnih. Zanemarivo u usporedbi sa ovih 70%.
ole - šta ti je ženo! To je fantastičan nalaz kao što kaže Suzzy! Još i normalni 94% - ma super!
:D
Apstinencija 7 dana - eh mom bi trebalo prijetit smrću da tolko izdrži :mrgreen: Jedva je "navuko" 4 dana :roll: