ja ću ujutro na HSG, ne moram ni napominjati kako me strah
jedino me drži ono da dosta njih ostane T nakon toga... ali ja mislim da je kod mene tanak endometrij... na 10dc bio je 3mm....
evo, javim kad prođe
Printable View
ja ću ujutro na HSG, ne moram ni napominjati kako me strah
jedino me drži ono da dosta njih ostane T nakon toga... ali ja mislim da je kod mene tanak endometrij... na 10dc bio je 3mm....
evo, javim kad prođe
sretno :heart:Citiraj:
niccoleta prvotno napisa
Sretno Niccoleta...nemoj se brinuti...ja sam bila nedavno...nije tako strasno...zabolilo me je kao da mi je 1dc (ako imas bolne M. znas kako je to)...nije ugodno, ali nije ni tako strasno...jos jedno 2 sata nakon HSG sam osjecala bol, a onda je proslo...i bila sam ko nova.. :)
hvala svima
na kraju će se to raditi krajem 7.mj. sad ne mogu nikako.... hebiga
Ja sam juce odradila (privatno) HSG u opstoj anesteziji. Dva sata nakon toga uhvatila me groznica (bilo mi je hladno i pored 30 C koliko je bilo u stanu). A onda par sati nakon toga temperatura 39,8 C. Danas se temperatura kretala od 37,2 do 38 (hvala bogu, u ovom trenutku je nemam). Da li je naka od vas imala takvo iskustvo ili bar cula za tako nesto. Inace posle odradjenog HSG dobila sam preventivno da pijem antibiotike sto se pokazalo kao neophodno.
Ne znam da li je ovo kod mene reakcija na anesteziju ili reakcija na "maltretman" posto je doktor namestao matericu koja je bila malo pomerena. :?
Nabla, jesi li sigurna da si radila HSG (rentgen ili uzv)? :?
Nisam još čula da se radi pod općom anestezijom i da se tijekom tog snimanja radi i zahvat namještanja maternice... malo sam zbunjena.
Da, radila sam HSG (rentgenski). Doktor mi je objasnjavao posle na slikama sta je radio- vidi se tacno instrument na ulazu u matericu i ako sam ga ja dobro razumela kaze da ju je malo povukao da bi ju vratio na mesto. :?
Kod nas se u drzavnim bolnicama ne radi pod anestezijom, eventualno negde s lokalnom, a privatno se radi u opstoj a. (kosta oko 150 EUR) Inace, sve skupa je trajalo nekih 20-tak minuta.
Nabla i ja sam imala temperaturu poslije HSG , ali ultrazvučnog .Citiraj:
nabla prvotno napisa
To ti je normalna reakcija na zahvat , ali može biti i od kontrasta koji ti je pušten pod pritiskom u jajovode.
Kad kontrast prođe kroz jajovode , on se izlije u trbušnu šupljinu pa zna izazvati bolove , temperaturu itd
Mene su užasno boljela ramena i rebra poslije zahvata i to par dana .
Uzimaj obavezno antibiotike koje ti je liječnik prepisao i nešto protiv bolova i za skidanje temperature .
Odmaraj jedno dan dva zbog burnije reakcije na zahvat , a onda polako ...
U vezi " tretmana s maternicom" , vjerovatno imaš maternicu u RVF1 ili zabačenu prema straga " leđima" pa ti ju je liječnik istrumentom koji si vidjela na slikama ispravljao da može postaviti kateter s balončićem u šupljinu maternice .
Iz tog balončića se pušta fiziološka otopina i sam kontrast ...
Meni je na zadnjoj inseminaciji zbog izrazito zabačene maternice liječnik
morao ispravljati maternicu da uopće može gurnuti kateter ..dobro da si to prespavala , meni je to rađeno bez ikakve anestezije pa me užasno boljelo :/
Drage moje ja bih u četvrtak trebala na HSG,užasno me strah.Radila sam briseve ,papa i sad trebam kompletnu krvnu sliku,vaginalete 6 dana i sumamed 500mg 3 dana prije hsg popit.
AnneM, hvala ti na objasnjenju. Temperatura me drmala dva dana, sad sam OK. Bolove posle HSG-a za divno cudo nisam imala.
Majjo, nemas razloga da se plasis. Ja sam cak bila sklona da HSG radim "na zivo" jer sam se plasila anestezije. Koliko sam cula, bolovi su kod vecine kao menstrualni, a i to brzo prodje. A temperatura se retko desava (npr. moj doktor nije imao pacijentice koje su tako odreagovale). I ta temperatura nije nesto strasno- ja sam se vise uplasila od nepoznatog jer prethodno nisam procitala da neko moze tako da odreaguje.
Na HSG gledaj kao na jedan korak blize cilju
Drzim fige!
Nekako sam sve manje kul u vezi HSG-a, što je bliže taj dan. I već se, barem teoretski, pripremam. :mrgreen:
Cure, molim praktične savjete:
a) što uzeti sa sobom (neću biti hospitalizirana tj. doći ću, obaviti razgovor, pregled i nakon njega moći ići uz pratnju i organizirani prijevoz doma) - uložak (može biti uobičajeni?); trebam li još nešto?
b) koju tabletu preporučujete unaprijed popiti protiv bolova; Voltareni i slični lijekovi su isključeni jer ih moj probavni trakt ne podnosi; bi li koristio Analgin ili da si kupim Spazmex forte ili nešto treće?
c) ne pada mi ništa na pamet, ali možda se vi nečega sjetite. ;)
Puno hvala! :* [/i]
Uložak obavezno ponesi, a ja nisam popila ništa jer sam dobila laganu anesteziju, ali mislim da je Voltaren uredu, sretno :*
Pirica, hvala :love:
Međutim, problem je u tome što anesteziju ne daju, a Voltaren totalno ne podnosim (rasturi mi cijeli probavni trakt, temeljito, brzo i efikasno)... :/
Pa onda popij nešto što inaće piješ za bolove, mislim da bi ti to trebalo bit ok
Od kako sam "trudna", tj. već okruglo godinu i dva dana :lol: , ne pijem gotovo ništa... Mislim da sam popila tijekom svih tih mjeseci sve skupa dva Lupoceta i to kad su me kralježnica i glavobolja baš rasturale.Citiraj:
pirica prvotno napisa
Valjda spasmex ne bi smetao tom pregledu :? , nekako mi previše sve to skupa "opustio", jer njega sam nekada u svojim normalnim tj. bolnim ciklusima koristila za jezive menstrualne bolove prvih sati.
pa onda popij spasmex, kad sam se ja naručivala za hsg rekli mi netko obavezno mora doći s vama, ako vam bude loše da vas odvede kući, a nakon pregleda mi je to sve bilo tako smješno da smo MM i ja otišli na pivu. nemoj se bojati stvarno ne boli jako, meni je više "smetalo" stavljanje katetera nego puštanje kontrasta u jajovode.
Lipa moja tebi su tubice bile prohodne i lako ti je bilo ić na pivicu :mrgreen: .Citiraj:
pirica prvotno napisa
Ja se baš ne žalim da mi je bilo urnebesno bolno, ali bolilo je.
Sestra me morala pridržavat da dođem do ordinacije i nije mi baš jednostavno bilo doć do kuće.
Da MM nije bio samnom neznam kako bi.
Ali već za par sati sam bila dobro, a za dva dana ko da nikad ništa nije bilo. :D
Shanti sretno :D
( i da li si voltaren ikada primala u inekcijama, jer taj se daje za hsg (barem sam ja taj dobila) i on ti ne bi trebao smetati)
I svim curama koje čeka hsg želim bezbolan postupak i prohodne jajovode :heart:
Jesam draga, jedino u injekcijama ga toleriram. Ali to bih onda trebala dobiti od svoje liječnice, a onda radi u doba kad bih već trebala biti gotova.
Od ovih, iako ću masno plaćati, neću dobiti ništa protiv bolova... :/
Shanti draga, iako ne znam nista o HSG-u (meni su prohodnost provjerili laparoskopijom), evo savjet za analgetik... ni ja ne uzimam nista jace od Lekadola, pa mozda da popijes 2 Lekadola ili neki drugi paracetamol?
Sretno! :love: :heart:
Ja sam danas bila na rtg-HSGprivatno,bilo malo bolno kad su mi stavljali kateter,i kad su mi nešto ubrizgavali imalac sam osjećaj da će mi puknit maternica ali ta bol je relativno kratko trajala.Dobila sam slike i doktor kaže da su nalazi o.k
Majja :D bravo za nalaze.
Shanti - jesi ti sigurna da ti doktor koji će ti obavljati HSG neće dati voltaren inekciju :/
Znam da u bolnici ne daju, ali privatno :shock: .
Ja sam dobila jednu finu bockicu u guzu.
Posli sam se smijala jer me najviše bolilo dupe od inekcije (protiv bolova) :lol:
Sunce.n., hej, mila... :*
Ma, neće, kad je sestra rekla da ako želim mogu uzeti nešto protiv bolova. :/
Enyice... :*
Majja, super za nalaze! Sad se bacite u akciju... :D
Ja ću ovaj HSG možda ispucati u prazno, ako već povećava šanse (kako sam pročitala na forumu a i rek'o mi moj ginić) a opet ne bude O. Ma ima da izovuliram, pa kud puklo da puklo. :x :mrgreen:
Shanti-ja sam dobila voltaren inekciju u guzu
Ja sam popila normabel.
ja bih mogla krknit dva valerala, od jednog mi zadnji put (dok sam čekala dogovor za to) srce samo što nije iskočilo.... inače sam trtaroš, a ovo ću riješavat (nadam se) ili se nendam (ako bebolina dođe) do kraja idućeg mjeseca, mrzim kad mi nešto visi nad glavom
shanti ~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe ok!!!!! :*
Shanti :* i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Cure drage, hvala svima! :love:
niccoleta i Sunce.n. :* :love:
Bolje da sad unaprijed razmišljam samo o tome hoće li me ili neće boljeti, nego hoće li ili neće biti dobri rezultati... ;) O tome ne smijem ni razmišljati... unatrag dva mjeseca trbuh mi je nekako čudno napet i velik pa mi se već svašta vrti po glavi... :oops:
shanti, ja sam išla u Merkur na HSG i 1 sat ranije, po preporuci dr sam popila voltaren rapid. sam postupak nije ugodan ali se da preživjeti. Kasnije, cca 2-3 sata kasnije počne boliti, ali si onda opet mrkni tbl. Sutra si ko nova. Barem je meni tako bilo!!
Sretno!! :D
Sve je to ništa ako nakon toga slijedi mali :saint:
Hvala svima na vibricama... vjerojatno će uvertira biti samo Lupoceti, pa kako bude, bit će. 8)
Voltaren bi bio najbolji izbor, ali kad znam kakve posljedice od njega imam, neću o njemu ni razmišljati (uzrokuje mi gore bolove od onih koje on eliminira :mrgreen: ).
:*
Cure, ja u utorak 10.7. idem na UZV HSG u polikliniku Vili. Rekli su mi da košta 1.200 kn, može i na 2 rate na čekove.
Pokušavala sam se naručiti na Merkuru, ali dr. koja to radi ima nekih obiteljskih problema, pa onda ide na godišnji i nikako da se naručim. Za Merkur su tražili da kupim kontrast u apoteci na Dolcu.
Nije da mi se baš ide, ali...., da si kasnije ne predbacujem da nisam poduzela sve što sam trebala.
Uredno pratim što pišete o tom pregledu i vidim da ima različitih iskustava, pa ću vam ja javiti i moje.
snježana, želim ti od srca bezbolno i pozitivno iskustvo i da ti što prije krene ;)
Drage moje, evo izvještaja mog uzv hsg, danas sam ga obavila u poliklinici vili.
Citiram: "obostrano, nema vidljivih dokaza o prohodnosti niti jednog jajovoda....., prema nalazu, najvjerovatnije se radi o intersticijskom bloku, obzirom na dob (za 3 mj. navršit ću 38 g.) i nalaz, javiti se za ivf" :cry:
Dakle, ipak se moram preseliti k curama na potpomognutu oplodnju....
Na taj pregled otišla sam više onako "usput", dok ne zatrudnim, jer bila sam ja trudna prije 2,5 g, ali nije kod bebe bilo otkucaja srca pa su mi u Petrovoj radili kiretažu i tamo izgleda oštetili ulaze u jajovode :x (tako kaže dr. koji mi je danas radio pretragu).
Pregled mi je bio prilično bolan, ali da se izdržati, i nakon cca 1/2 sata polako bol popusti.
Sve vas lijepo pozdravljam. :love:
snježana :taps:
Snježana jako mi je krivo zbog nalaza :( . Vjerujem da ti je bilo jako teško čuti tako nešto :love2: .
Ali jako je dobro u svemu ovome što si ipak taj "usput" pregled obavila i sad znaš da ti nije za gubiti vrijeme.
Odmah se fino baci u akciju i neka ti već prvi IVF urodi uspjehom :heart:
:love2:
Drzi se draga znam da je sada tesko, ali nije kraj svijeta i josh uvijek imash sanse za malenog :saint: dokle god postoji i 1% šanse netreba se prestati nadati i pokusavati .. mnogo je cura s 1 ivf ostalo T. :love:
Hvala cure, baš ste drage.
Sad ću malo više boraviti na pdf-u potpomognuta oplodnja (moram sad saznati kaj me sve čeka), ali nadam se da ću vrlo brzo ponovno biti s vama.
Drage moje samo sam htjela reci da mi je ovaj pdf malo olaksao situaciju, juce mi je dr rekla da ce mi iduci ciklus raditi hsg pa sam ovdje pronasla puno korisnih informacija.
hvala vam ....
strangerica, srećno! kad sam ja radila uzv hsg, mene baš ništa nije bolelo, ali dr mi je rekla da su mi oba neprohodna, pa možda je zato i bilo bezbolno :lol:
javi rezultate...
zaboravila sam završiti misao... zapravo, tek sam kasnije na rodi saznala da to može malo i boleti, ali i milion drugih saveta: da li je bolji uzv, rtg hsg...itd.
javicu se svakako, trebala bih raditi oko 7.1 pa vidjet cemo. I da, dr mi je rekla da ce raditi taj uzv hsh.