Kod mene prva 2-3 dana spotting pa prva dva dana puno treći pomalo a nekada četvrti malo ili samo spotting i još 2 dana spoting i gotovo
i još usput imam PCOS a da li spoting ima vezee sa ti to ne znam
Printable View
Kod mene prva 2-3 dana spotting pa prva dva dana puno treći pomalo a nekada četvrti malo ili samo spotting i još 2 dana spoting i gotovo
i još usput imam PCOS a da li spoting ima vezee sa ti to ne znam
cure, ovo je tema samo o menstruaciji, o boli i ovulaciji imate druge teme
Procitala sam sve postove i uvidela da niko nema ovakvu mecu.Naima,moja menstruacija traje 6,7dana a dobijam na 29-33dana.Imala sam missed ab.u maju prosle godine i od tada je moja meca ovakva:prva dva dana jace krvarenje praceno normalnom bojom krvi,druga dva dana sve tamnije i tamnije kao soc od kafe???skoro crno??i zadnja dva dana samo smedji iscedak.Bolovi su prisutni prva dva dana ali nisu jaki i ne moram piti nikakve tablete.U fazi sam pravljenja bebceta pa me to ipak brine iako mi je doktor rekao da je to ok pojava.Da li ima neko sa ovakvom mecom?Sta mislite jer to u redu? :(
Pozdrav!
Evo ja se ponovo vraćam na ove stranice nakon cca godine pauziranja, trebao mi je odmak od svega (missed ab. XV tj.). Missed je bio 04/07 i tek mi se zadnjih 6 mjeseci M dovela u red, dolazi na 35 dana, ali bez greške. I mene je na početku malo čudilo što su mi M dosta oskudne i traju 4-5 laganih dana. Međutim, tako je bilo i prije misseda što znači da ne bi trebalo baš imati puno veze s plodnošću, budući smo prvu trudnoću "pogodili" iz prve.
plave okice, kod mene ti je isto tako, 2-3 dana jače, tamno, gusto a zadnja 2 dnevni ulošci. I moj dr. isto kaže da je to ok.
Iva30,sada mi je lakse jer nisam nigde procitala da neko ima slicno. :) Ja jedino ne mogu da se setim da li mi je tako bilo i pre misseda jer nisam imala nikakvih ginekoloskih problema i nisam obracala paznju.Hvala ti na odgovoru :D
Nema na čemu! ;) Moj dr. kaže da je bitno da su ciklusi redovni i ovulatorni a sve drugo... :roll:
Evo ja imam jedan problem, pa ako netko ima savjet...
Dakle, unazad par mjeseci desio mi se neki poremećaj, pila sam najprije Dabrostone, onda Yasmin (sve po preporuci liječnika). Zadnja menga mi je bila normalna, no ovaj mjesec mi se 25. dan ciklusa pojavio smeđi iscjedak, trajao dva dana, pa onda dva dana slabije, da bi nakon toga pa sve do danas polako curilo(ovo je već sedmi dan!) ali nikako da procuri normalno.
Muka mi je ponovno ići kod ginića obzirom da sam u zadnjih tri mjeseca bila već par puta. Ima li netko iskustva sa ovakvim problemom?
Rode, molim vašu pomoć, situacija je ovakva:
-zadnja M bila je 25. 08.
- ovulacija: 8. 09.
-zadnji odnos: 11. 09.
- spotting: 18. 09.
-mjesečnica trebala nastupiti 21.09., no međutim ništa, samo neobjašnjivo lagano krvarenje evo već 6. dan, a od pms-a 0 bodova.
Jel moguće da su mi se hormoni poremetili? Što da radim?
:? Test na trudnoću nisam radila, jer mi je uvijek negativan, pa se bojim ponovnog razočaranja.
pa napravi test
imas ovdje puno primjera gdje je bilo plusica unatoc spottingu
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32052
Biti ću u nezvjesnosti još par dana, pa budem napravila :/
Hvala
evo i mog izvještaja: ciklusi 27-30 dana, redovite. Trajanje za poludit cca 7 dana, Prvi dan onako smeđe, drugi,treći, četvrti jako, peti i šesti malo slabije, a sedmi za dnevi uložak. Obavezno 7-10 dana ranije dobijem prištiće po licu i 3-4 groznih afti po ustima. PMS imam vrlo rijetko.
2-3 dana prije PMS
na dan kada dobijem jedva hodam od bolova
jako malo mi pomazu lijekovi, tj jako kratko
traje 5 dana uz obilno krvarenje prva 2 dana
jedva cekam trudnocu da se makar tih 9 mj rijesim vjestice
Kod mene situacija ovakva. Prva M nakon prestanka dugogodišnjeg uzimanja Triquillara (kada mi je M dolazila gotovo u sat) relativno normalana, danas mi je DESETI dan druge M i ja već lagano ludim. Čitam vaše postove i ne vidim da ijednoj M traje toliko dugo. Odmah po prestanku radila papu i UZV, sve ok. Kako silno želimo još jednu bebu, ovo me jako opterećuje.
podižem malo ovu temu..
naime, menga mi je straaaaaaaašna!! :evil:
obilna i bolna...oduvijek, ali ne baš svaki mjesec..
danas sam između 8 i 12 promijenila 10 uložaka, curim ko iz slavine, sve puno ugrušaka, dva puta mi se u tom periodu dogodilo da nisam niti vrata Wc-a još za sobom zatvorila kad PLJUS! - ugrušak, probija mi na hlače...strava i užas, gore od noćne more..grrrrrrrrrrrrrr :evil:
ne mogu normalno raditi..
i ne znam konkretni uzrok...zna li netko kako smanjiti krvarenja?
postoji li uopće način?
inače m traj 26-31 dan, obilna je prva dva dana, 3. i 4. normalna, 4. i 5. (ponekad 6.) samo u prolazu :)
magi, xanax, ira - :love:
meni taj prvi dan bude najgore, kako dobijem, a to je obicno ujutro, tako do sljedeceg dana a nekad i 2 dana ne prestaje potok iz mene teci....
Uzasno me boli i probala sam sve moguce lijekove ovog svijeta i spazmex i voltaren rapid i svi oni djeluju jako kratko i onda opet bol....
pa se onda jadna rastezem u te neke asane ne bi li mi pomoglo, ma kakvi
mrvicu i to je to
a da ne pricam da bude u wc skoljci uzasno puno krvi koja je bukvalno kao gel pa se dolje natalozi fuj fuj fuj
xanax, :( :love:
joooj, pa mora nešto postojati da nam malo olakša te prve dane..
skužile sam da ne smijem piti aspirin u vrijeme m jer on radi protiv zgrušavanja krvi, neofen sad izbjegavam jer sam pročitala da takvi lijekovi koji imaju u sebi ibuprofen štete kad planiraš trudnoću..
mene trenutno više muče ta preobilna krvarenja!!
kako ih smanjiti :(
yasmina, ja sam pokusala sa svim mogucim tabletama ali nista....
:love: :love: bice bolje :love: :love:
I meni je zadnja m trajala skoro 2 tjedna, s time da je 4 dana bila prava M, a ostatak curilo po malo. Pripisala sam to hormonima koji se još nisu posložili nakon dugogodišnjeg korištenja kontr. pilula.Citiraj:
ira2210 prvotno napisa
Da bi se situacija još pogoršala, 15. do 20. dan sam imala spotting sa laganom sukrvicom. Slijedeći ciklus (ako dođe, an e usuđujem se ni pomisliti da možda neće doć) idem na vađenje hormona. Danas mi je 32. dan i još nisam dobila (ne postoji odgovarajući smajlić za moje sadašnje stanje).Citiraj:
Žabica prvotno napisa
Evo i kod mene spotting :? Počelo jučer navečer... Nekako se tješim da je u pitanju malo jača ovulacija.
Meni su ciklusi od kad znam za sebe u haosu ( od 15-20 do najvise 29 dana)....nadala sam se da cu ispijanjem marulje i vrkute to malo srediti ali mucak :x ...Prvi mesec ispijanja dosla je na 26 dana,a vec drugi na 18dc
Trenutno mi je 17 dc,ovulaciju po BT sam imala pre 5 dana...pa sad...nadam se da se necu zarumeneti u narednih bar desetak dana...pa da mogu reci da je barem ispijanje cajeva urodilo plodom.Bebi se ne nadam (hhaha...kao! ne nadam) iz razloga sto mi je TSH proslog meseca bio jako povisen (16,10) a optimalno je do 4. Danas sam ponovo radila hormone i uz eutyrox 125 se spustio na 1,850....ali mislim da je kasno....do sledeceg meseca....
Ciao, marulju i vrkutu bi ti bilo najbolje piti 3 mj.-neće odmoći.Citiraj:
cicamice2 prvotno napisa
TSH ti je bio stvarno visok i vjerovatno ti on remeti cikluse. Bilo bi dobro da ga neko vrijeme česće kontrolises dok ti i doc. ne utvrdite idealnu količinu lijeka na duži period, prekontrolisi FT3 i FT4. :*
Ciao, marulju i vrkutu bi ti bilo najbolje piti 3 mj.-neće odmoći.
TSH ti je bio stvarno visok i vjerovatno ti on remeti cikluse. Bilo bi dobro da ga neko vrijeme česće kontrolises dok ti i doc. ne utvrdite idealnu količinu lijeka na duži period, prekontrolisi FT3 i FT4.
Jesam,mila i to kontrolisala....s obzirom da sam u hipotireozi od rodjenja (od 13 dana zivota pijem terapiju) kontrola ovih hormona mi je na svakih 6 meseci....ali sam na zalost bila bahata prema svom telu zadnje 2 godine i nisam isla na kontrole (frka oko svadbe,ispita....i jos mali milion neodgovornih izgovora).Nadam se da ce dobra supstitucija,marulja, vrkuta,velika zelja i po koji jos faktor makar malo pribliziti nas cilju....
Kod mene je stanje ovakvo:
prije je menga bila obilna i bolilo za popi.... a sada je već druga priča, već par godina imam smeđi spoting za koji se tek prije dva-tri meseca ispostavilo da je visoki PRL za koji sad pijem bromergon, a menga niti boli niti je ima tako da se sve poremetilo čak mi se i ciklus skratio za to uzimam utriće pa mi dođe na vrijeme....... :roll:
I mene ovo interesira :) ...Pa bih vas molila za vaša iskustva.Citiraj:
lola24 prvotno napisa
Ja u prosjeku dobijam 36-40 dan, znači varirajući ciklus (ponekad <> od navedenog). I jako je teško uloviti ovulaciju. A rješila radit bebu. Sada sam počela sa LH trakicama.
Inače, PMS me uglavnom dobro drma (nervoza, razdražljivost, nadutost, njanjavost :oops: ...), grudi nenormalno bole, i svi ti simptomi krenu negdi 10ak dana prije M. Kažem da mi traje 7 dana, stim što 6. i 7. jedva nešto, koristim dnevne.
:)
Ovo je za totalni :shock: ....a sto je najgore nije prvi put-vec mesecima unazad mi se desava da dobijem M,prvi dan lije,boli.. drugi dan isto a treceg i cetvrtog dana nista,ma ni tackica i onda opet krene,rekla bih da mi traje 5-6 dana...ali ovi prekidi mi uopste nisu jasni. Zna li neko uzrok tome?Nije prehlada....nije ni O....barem po BT,sluzi ima ali...nije sigurno ovulacija.Helpic....
Meni ciklusi traju ugl. 28dana, rijetko kada 29,30.
M 4-5dana, prvi dan jače (u razgovoru s prijeteljicama sam skužila da to nije jako ali eto meni je) i ostale dan slabo.
Ništa me neboli za vrijeme m.
26, 27 dana, već 10-ak dana prije počinje mi pms pa u valunzima hvata i pušta. M 4 dana, ponekad počne kao jednodnevni spotting, drugi dan najjače. taj drugi dan imam skoro pa nesvjestice od slabosti i bolove na granici izdržljivosti ako ne popijem tabletu.
ajme,baš vam hvala na pitanju:28-30 dana,1 dan spotting,1.dan za ubiti se-bolovi,grčevi,ugrušci,po noći poplava,glavobolja,i tako već 24(!)godine,2. i 3. obilno,ali ne boli,4. i 5. zanemarivo;mislila sam da će se nešto prominiti kad rodim,ali nije;da ne popijem tabletu protiv bolova,1.dan bih crkla,a inače imam visok prag boli; a onda ta tableta opusti mišiće,pa se krvarenje pojača..čovječe! :shock: a inače mi tsh varira pa se ne mogu pouzdati ni u to kad će M doći,evo sad čitam sa kalendarića iz 2008.g.:2*26.,3*27.,3*28.,2*29.,2*30.dc;uvijek mi nastoji prirediti iznenađenje,vještica jedna;i onda mi dođe najbolja frendica,mojih godina,djece kao i ja,i kaže da ne procuri,ne bi ni znala da je dobila,ni pms-a,ni spottinga,ničeg :P
Može li mi netko reći, ako ima iskustva sa oskudnim menstruacijama. Inače imam normalne m koje traju 5-7 dana, ali nakon zadnjeg spontanog, prije 1 godinu, imam jako oskudna krvarenja i traju 1 dan a dva dana samo iscjedak. Rekla sam dr. ali on ništa na to. Uglavnom dođe 28 do 32 dana. Ovaj mjesec je došla 35 dan i nikako kako treba, već 3dana sam mogla proći sa dnevnim uloškom. Jako puno sluzi ali krvi skoro pa ništa. Oprostite što ovako otvoreno govorim o tome (bljak), ali moram nekoga pitati.
Inače odmah ostanem trudna kad želim (moj problem je što trudnoće izgubim na početku) a sada već par mjeseci nikako, ima li to veze jedno s drugim. :?
Ne znam ti odgovoriti ali nemoj ti cekati da se dr smiluje nego mu lijepo zatrazi sve pretrage koje bi mogle biti u vezi sa tim problemima.
ocito da u nasem zdravstvu dok ne zatrazis direktno, drugacije ne mozes ni dobiti.
meni je cudno da bas godinu dana imas isti problem???
i da se gospodin nije sjetio nesto poduzeti u vezi s tim
drzim fige da sve bude OK :love:
hvala na savjetu i mislim da si u pravu,idam čim prije do dr.
i ako kaze: pa ja mislim da je sve ok, ti reci nemojte vi misliti, ja hocu dokazni materijal haha
salu na stranu, ljudi se cesto konformiraju i onda se ne usude reci svoje misljenje. boli te briga za njega/njih (za doktore) bitno je da slusas svoj instinkt jer on nikad ne moze pogrijesiti! Meni nikako nije normalno da bas poslije spontanog imas problema sa M....
ili on ne vidi nikakvu vezu
grrr
Nakon svega što sam prošla ne bi me čudilo da se opet nešto zakomplicira. Javiti ću ti što je bilo kod dr. Nekako me stalno kopka da je moguća trudnoća preko m. jer je ovo zaista bilo extra oskudno, a s druge strane ne želim umišljati, svejedno ću otići jer od zadnjeg spontanog nešto ne štima. Hvala draga što se brineš za mene. :*
ako si u međuvremenu bila na uzv i endometrij ti je ok,sa tako oskudnim krvarenjima,onda se ne treba brinuti;ja imam svaki drugi mjesec oskudno,pa bombastično,na uzv su mi rekli da imam zadebljan endometrij kad imam tako oskudno krvarenje,ali slijedeći mjesec da se sve "očisti" i bude ok debljina;ali to oskudno nije kao kod tebe 1 dan,već 3 dana oskudno,a 2 dnevni;možda ti je inače endometrij tanak,pa zato ne možeš zadržati trudnoću?
Mandy sad si me stvarno uplašila. Bila sam na uzv prije ljeta i bilo je sve ok, tako kaže dr., inače ovih godinu dana imam m jedan dan normalno i drugi dan stane skroz, ali ova sad me stvarno zabrinula jer je tako reći nije ni bilo. Pomislila sam na trudnoću ali se ne želim umišljati. Sad sam sigurna da moram dr. Malo se bojim jer tek kad sam mislila da je sve u redu sad evo opet neki problemi. Nekad se stvarno obeshrabrim. Ako mi je endometrij tanak postoji li lijeka za to
Duso, za sve ima ljeka nista se ti ne brini..a ovo cujem prvi put da kad ti je endometrij deblji imas oskudne mens. Meni ponekad zna biti 11 pa i 13 mm, a menge su mi katastrofa ziva, poplava prava, kad idem na posao stavim i tampon i ulozak (always nocni) pa mi zna procurit.
Nadam se, inače sam veliki optimist pa moram i sada biti, što bi ja cure bez vas