Hej ljudi popila sam terapiju pa cu iduci tjedan na testiranje!Al pojavio se jedan veliki problem!Nakon 12 dana od zadnje menstruacije ja sam opet dobila i evo curim vec 7 dana bez prestanka!Kakve sad to ima veze i otkud mi sad to???? :? :? :/
Printable View
Hej ljudi popila sam terapiju pa cu iduci tjedan na testiranje!Al pojavio se jedan veliki problem!Nakon 12 dana od zadnje menstruacije ja sam opet dobila i evo curim vec 7 dana bez prestanka!Kakve sad to ima veze i otkud mi sad to???? :? :? :/
:cry: Cure imam ozbiljan problem.....
a sam prije 1,5 mjesec išla na laparo i prije toga odradila briseve i svi su bili negativni....
Međutim prije tjedan dana MM išao urologu, urolog otkrio upalne promjene na prostati i poslao ga na testiranje kad ono-KLAMIDIJA!!!
Za pretpostaviti je da je riječ o dugogodišnjoj infekciji kod njega (obzirom na upalne promjene na prostati) i da su moji brisevi bili lažno negativni i da sam išla na laparo s klamidijom (provjera prohodnosti jajovoda između ostalog)....
Užasavam se pomisli šta mi se sad događa u trbuhu kad su mi tu prokletu beštiju šuknuli u jajovode i maternicu....
Ima tko kakvu utješnu riječ? Ili možda kakvo iskustvo?
Kolike mogu biti posljedicve u 2 mjeseca klamidije u materištvu i jajovodima?
:cry: užas, strah me i pomisliti!
Bok,
Radila sam vag. briseve+cerviks briseve i Chlamidia je negatinan. Ipak u napomeni kaze "Uraditi test ELISA Chlamydia". Sta to treba da znaci?
Bok!
Htjela bih znati kako se radi bris cerviksa na klamidiju, ureaplasma i mikroplasma, koji je postupak, kako se vade brisevi?
Hvala :heart:
kao papa testCitiraj:
Citiraj:
mila80 prvotno napisa
hvala, pozdrav :) !
Evo, podižem ovaj topik. ja jučer dobila nalaze cervikalnih briseva i isto su pozitivni na klamidiju. Za terapiju sam dobila sumamed, ja i MM te još Rojazol vaginalete. KOntrola za mjesec dana. Nemam pojam od kad sam to vukla, vjerojatno oko goinu dana , a načini dobivanja su razni. To jest spolno prenosiva bolest, ali ja ju nisam dobila na taj način. Vjerojatno od kupanja u bazenu ili od korištenja nus prostorija ovdje u firmi. Najčešće naziv te bakterije sve asocira na varanje partnera, ali ne mora biti. Ja sam sa svojim mužem u braku skoro 10 godina, 12 godina smo skupa. Ja ju imam, on nema. A nema vjernijeg partnera od mene ili njega.Citiraj:
ZO prvotno napisa
Sretna sam kaj su mi konačno otkrili kaj mi je, jer sam stalno imala iscjedak, uz liječenja vaginaletama. Stalno sam imala kao upale mjehura, a nalazi urinokulture bili uredni. Često sam imala oštre bolove u donjem dijelu trbuha. Nadam se da će sad to sve nestati. I ne pojavilo se više!
Smajlić, i ja sam ju imala, prije nekih 4-5 godina. Dobila terapiju doksiciklinom 3 tjedna. Nakon 6 tjedana kontrola. I nakon još 6 tjedana kontrola. Dr. mi je rekla da ju bez ta dva kontrolna brisa ne smatra izliječenom. Meni su se srećom pojavili simptomi pa sam relativno brzo reagirala. Sad na početku trudnoće sam ponovila briseve i sve je bilo negativno. Ali uvijek me pere strah kod svakog mogućeg peckanja da nije opet.
Pa se kontroliram barem jednom u dvi godine.
meni je malo čudno kaj budu meni klamidiju izliječile 3 tablete Sumameda i 6 ili 7 vaginaleta?
Jeftini test na hlamidiju je dosta nepouzdan, ima dosta lazno pozitivnih rezultata. Znam, jer sam imala iskustva.
Posle sam uradila PCR test, s tim testom se direktno umnozava hlamidija, nije na foru osvetljavanja uzorka, i 100% je pozitivan, jer ako ima iti jedna hlamidija u uzorku, razvice se.
Taj PCR test je dosta skup, ali nekako sam mislila bolje da to platim, nego da pijem ogromne kolicine antibiotika bez potrebe.
Takodje sam u jednom privatnom labu bila i lazno pozitivna na ureaplazmu. To sam preverila u drugom labu (bilo mi je sumnjivo jer je mm negativan, a ja "jako" pozitivna) i brisevi, i moj i mmov su bili negativni.
meni su testove uvijek radili u mikrobiološkom lab-u u Zaraznoj. Ne znam kakve testove koriste.
A što se sumameda tiče, to je daleko jači antibiotik od doksiciklina, moj je savjet samo ta dva kontrolna brisa jer vremenski odmak ipak daje neku sigurnost u potpuno izliječenje.
Hvala, betty blue! Naravno da ću ići na kontrolne preglede. Nadam se da će sve biti kak treba. :/Citiraj:
betty blue prvotno napisa
ah, završila sam terapiju Sumamedom i Rojazol vaginaletama - ali iscjedak je još uvijek prisutan, i to obilan kao i prije! Kao da se ništa nije promijenilo. Sad sam već lagano zabrinuta. Moram nazvati doktora i pitati što dalje.
MM je pre nekoliko godina imao hlamidiju...ja nisam valjda zato sto koristimo kondom. On se resio tako sto je mesec dana pio tri vrste antibiotika i probiotik celo vreme posto je prvi antibiotik bio cini mi se oko 500 mg hemomicina :(
Uglavnom resio se i sada imamo jos jedno dete.
Znam ljude koji su se dugo lecili. Mislim da je stvar u tome da je napadnes sa hrpom antibiotika u duzem periodu.
Mene isto kopka kako se prenosi posto je moj ginekolog rekao samo seksualnim putem sto bi znacilo da je moj muz dobio negde za vreme braka posto smo tada vec imali jedno deta, a opet drugi kazu da mozes dobiti i preko wc solja i sl...ja se nekako nadam da je ovo drugo tacnije :lol:
Inace isti ginekolog mi je rekao da je vrseno neko istrazivanje po kojem oko 30 posto trudnica ima hlamidiju i da je to sada moderna bolest. Kaze da muskarci koji imaju hlamidiju tesko mogu da naprave dete zato sto "hlamidija zajase na spermatozoid pa se on tesko krece" (njegove reci) :lol:
:lol:Citiraj:
tina1975 prvotno napisa
nikad čula...
inače, zvala sam dr. i pitala što dalje, jer je iscjedak i dalje neumoran. reko da kupim Vagisan vaginalete. Trošim, vidjet ćemo. iscjedak još uvijek prisutan.
Evo i mene nakon duzeg vremena(selili smo se pa nismo imali net neko vrijeme)!Da vas sve pozdravim i javim da sam popila terapiju i testirala se i bila negativna!Po onome sto sam uspjela saznat na netu u zadnjih god.dana najvjerojatnije ja sam tu bestiju vukla godinama u sebi i to mi je i izazvalo reumatski poliartritis!!! :shock: :shock: :shock:
Cure testirajte se bar 1 godišnje da ne zavrsite sa nekom kronicnom bolesti kao ja!P:S ev jedna dobra vijest trudna sam oko 5.5 mjeseci i sve je ok! :*
evo mene opet na tu temu. Nakon korištene terapije sa Sumamedom i Rojazol vaginaleta, pa Vagisan vaginaleta, dr. me opet poslao na pretrage na klamidiju, ovaj put neku detaljniju. Nalaz dobiven danas glasi ovako:Test Hybrid Capture II metodom za detekciju Chlamydia trachomatis je negativan. Super, ali - iscjedak je i dalje prisutan, možda u malo manjoj mjeri, ali je tu, isto kao i povremeni neugodni bolovi u donjem dijelu trbuha.Dao mi je ponovo Vagisan vaginalete. Ali imam osjećaj da i opet nakon njih bude sve po starom. Kaže da se ponovo javim ako ne prođe, da idemo na daljnje pretrage. Pitam koje i što bi to još moglo biti, kaže da bi moglo biti svašta.Pitam kakve pretrage ćemo raditi - kaže da će me samo vaginalno pregledati - što je činio svaki put do sada i pitam se da što bi još mogao vidjeti. Papa test od prije par mjeseci je uredan. Ima li netko slična iskustva ili ikakvu predodžbu o tome što je to? Niti pijem pilule niti koristima ikakva druga hormonska sredstva, nit pijem lijekove, urinokultura je isto uredna. Što mi je?
To je stvarno lijepa vijest! :heart:Citiraj:
S ev jedna dobra vijest trudna sam oko 5.5 mjeseci i sve je ok! Kiss
Joj, isto..isto...i ja. Popila tonu atb. i dalje upala mjehura, na kraju ubrisu uretre pozitivna klamidija. Popila sam sumamed,doksiciklin i ofloksacin, puno bolje sam ali iako se pomalo stalno smanjuju, simptomi su još uvijek pomalo prisutni, i ponovno sutra odoh do ginića.Citiraj:
pirica prvotno napisa
a ja još uvijek prijavljujem iscjedak. Nema klamidije, ali iscjedak je još uvijek tu! Već mi je dosta i ginekologa i vaginaleta, pa ne znam što bi još moglo biti? Papa test super, brisevi super, ne svrbi, ne peče, ne smrdi, ništa, ali iscjedak je koma!
kod mene isto :( ja sam vec odustala od vaginaleta i ostalog. Primetila sam da mi se pojavljuje kada mi padne imunitet i nestane posle samo od sebe.
Iscjedak može biti sasvim normalna pojava. Na tvom mjestu ja se ne bih zabrinjavala.Citiraj:
smajlić prvotno napisa
Ne znam , nikad ga nisam prije imala, a stvarno je dosta obilan. Ne znam na kakve bi još pretrage trebala ići.Citiraj:
martinaP prvotno napisa
Joj, razumijem te. I ja sam popila i Sumamed i doksiciklin i još jedan antibiotik, simptomi manji ali još prisutni. I opet bila kod ginekologa, sve ok kak je bilo i niš se dalje ne zabrinjava. Samo kaže kako je to opaka bakterija i ponoviti briseve da se nije negdje još zavukla, ali jedino šta mi pada na pamet je da svi ti antibiotici narušavaju imunitet (naročito Sumamed-ja sam ga pila po gram tri tjedna za redom) i vjerojatno totalno izmijene vaginalnu floru. Možda bi ti trebala nabaviti neke prirodne vaginalete (imaš na Dolcu Doderlein med se zovu-laktobacili) ili u Vlaškoj Priroda liječi -Acidosalus za piti i za vaginalnu aplikaciju (isto laktobacili). Ili onaj Femigel na bazi čajavca. I puno c-vitamina. Ne znam kaj više drugo, čekati da prođe 5 do 6 tjedana i ponoviti briseve, u svakom slučaju treba proči više tjedana jer ako je prerano od antibiotika onda može biti lažno negativan test.Citiraj:
smajlić prvotno napisa
i da, šta ako je bris ponovno pozitivan, kaj onda, onda te opet nakljukaju sa istim antibioticima?
Kod mene je zanimljivo to da sam išla ponovit briseve nakon 2-3 mjeseca, i bili su ok. Opet mi je propisao Vagisan vaginalete zbog iscjetka, a niš mi ne pomažu. Sad ću pričekat jedno mjesec dva pa idem opet k njemu.
Inače sam isto mislila dok sam imala klamidiju da imam jake upale mjehura, a na kraju je to bila ta beštija. Vidjet ćemo.
Jel ikako moguće da sam ja radila briseve na klamidiju, ureoplazmu i mikoplazmu i da su negativni (3 puta ponovljeni) a da mm ima te m.o., jer i njega šalju na briseve uretre???? Ako neko zna molim za odgovor. Naravno da se ne štitimo ničim jer sam na "prije začeća"
Evo i ja imam problem zbog te klamidije!!!! u 36 sam tjednu trudnoće i radila sam briseve u bolnici i nalaz je rekao da sam pozitivna na klamidiju ! jel netko imao sličnih iskustava na ovu živinu u ovako visokom stadiju trudnoće???
gin. mi je rekao da popijem Sumamed 1g od jednom i da je to riješeno no mene je malo strah kako će to utjecati na dijete !!!!
pozzz
Pozdrav cure!
Neznam ima li jos netko da prati stranicu.. imala sam klamidiju prije nekoliko godina,saznala sam za nju nakon izlijecene esherihije coli (ako sam dobro napisala)..dobila sam je tada od prvog,sada bivseg decka. Ljecila sam ju sa dvije tablete sumameda odjednom nataste. Uz preporuke da pijem nekoliko mjeseci caj pd susene brusnice i da jedem sto vise crvenog bobicastog voca i jogurta. Nedavno sam bila opet na pregledu,ponovila sam test na klamidiju i bio je negativan,međutim,zabrinuta sam malo zbog iscjedka,cestog mokrenja (popracenog peckanjem) nakon spolnog odnosa i ponekad bolnim spolnim odnosom. Moze li to imati veze s tim sta sam imala klamidiju pa da nije dobro izlijecena?
Nemam nikakvih sumnji u sadasnjeg decka i volila bih naravno bebaca uskoro,ali volila bih znat kakve su sanse za to da i dalje imam smetnji unatoc negativnim testovima? :/