pa mislila sam na soaker tipa uložak, naime sva tri pojma/predmeta na slici mi izgledaju isto... za neki,mislim booster, piše da nije za insert za pocketicu... :tele:
Printable View
pa mislila sam na soaker tipa uložak, naime sva tri pojma/predmeta na slici mi izgledaju isto... za neki,mislim booster, piše da nije za insert za pocketicu... :tele:
Svi su u biti dodatni i koristiš ih uz regularni insert, ili uz fitted pelenu ili ponekad u AIO. Obično samo booster, soaker i doubler nisu dovoljni sami za sebe u pocket peleni. Jesam li i ja zakomplicirala?!
Olivija što se mene tiče jesi :mrgreen: Ali ja ionako više niš ne kužim :? Ok, odlučila sam se za početak za jedne rodine da probam pa me zanima recimo onaj uložak ide uvijek u pelenu ili samo po potrebi (duga šetnja, noć....) i jel se pere ili baca????
obicne iliti fitted pelene vec u sebi imaju usiven ulozak tj. pojacane se medu nogicama
neke bebe slabije piskiju ili je recimo taj usiveni ulozak od frotira pa dobro upija i onda ti ne treba dodatni ulozak
neke fitted imaju nasiven dodatni ulozak kao recimo jezik (znaci samo je sasiven na jednoj uzoj strani za pelenu
znaci dodatni ulozak mozes i ne moras staviti u fitted pelenu
pocket pelena ima samo 2 sloja (vanjski nepropusni i unutarnji od flisa ili pamuka) ta pelena ne moze upijati i onda se u nju izmedu ta dva sloja stavi ulozak, doubler, tetra pelena... na nacin da ta pelena na ledima nije do kraja sasivena pa kroz to umetnes ulozak unutra, zato se i zove pocket=dzep
aio pelena je kao fitted ali ima vanjski sloj nepropusan
Malo mi je jasnije, ali koliko vidim to opet sve ovisi o vrsti pelene :roll: Uf, koliko podataka :mrgreen:
ja sam isprobala dvoje poketice i stavila sam uloške i obje su promočile za samo dva sata kao da su od papira.
što radim krivo?
nadam se da su to samo početničke greške
a i ne sviđa mi se previše što joj je guza sada podosta 'debela' u platnenima :/
Koalice - za noć ćeš ziher trebati i uložak.
Riana - koju si pelenu koristila i čime su je napunila? A za veliku guzu - a navići ćeš se! Ja neke hlačice nisam ni mogla navući, a i bodići odjednom postanu prekratki... Tak je to kada se strata kasno (s planenima!)
jao, o ovom nisam ni razmisljala :shock:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
za sad imam par rabljenih (5). čekam covere, valjda danas stižu.
poketice, pretpostavljam, jedna ima nepropusni sloj + uložak a druga nema nepropusni vanjski sloj + uložak, kaj ja znam kakav, uložak.... jame, koja zbrka!
debela guza...
da bodići su definitvno na knap.
fora je u tome kaj sam sad negdje između. danas moram kupiti još jedan paket jednokratnih i tako sve dok ne skupim dovoljno platnenih, koje me još i ovako 'neugodno' iznenade :mrgreen:
pa mi je splasnuo entuzijazam od pre par dana...
:(
....
Ma ne brinite! Nema panike ni ako se dijete smoči - malo ćeš u češće presvlačiti i nikome ništa. I nama se dogodi s vremena na vrijeme poplava. Obično su to dva razloga: ili nisam dobro namjestila samu pelenu (obično ne prijanja lijepo oko nogu) ili uložak nije dovoljan za količinu urina koju moj mališan ispusti. Nekada samo malo pišne, a nekada k'o veliki. A imam nekih pelena koje baš i nisu neki šampioni nepropuštanje... Malo si pročitajte ovajtekst, pa će vam biti malo jasnije. I ja sam u početku bila ziher samp s jednokratnim pa sam uvijek nijh nosila za van, no dođe to ubrzo na svoje.
eto, i ja se tješim da nebreš odmah biti stručnjak
a veće bodiće sam trebala kupovati i prije jer je buftl oduvijek nosil velike pelene. tak da imamo finu zalihu!
:mrgreen: Skriveni sloj PUL-a i uložak od konoplje. :mrgreen:Citiraj:
Riana prvotno napisa
:mrgreen:
riana, strpljivo na početku - poslije ćete uživati i birati pelene ovisno o prigodi, raspoloženju, boji majice i sl. :*
ja bas nisam ljubitelj pocketica jer mi cesto pustaju
koliko sam shvatila samo fuzzi bunz ne pusta (iz mojih, a i tuđim iskustava) al i ona pusti nakon 2-2,5 sata
fitted nam NIKADA nije pustila jer ako i pređe moc upijanja kroz cover ne ide van nego se on nekako smoci iznutra
sto se tice odjece i mi furamo broj veci zbog pelene :mrgreen:
To što pocketica pusti nakon par sati je i normalno: napuniš je s komadićem platna i očekuješ da sve to ostane između nepropusnog sloja i razigranog djeteta - malo teže. Fitted će upijati do zadnjeg ruba i čička i drukera prije no što se nakupi dovoljno tekućine da krene van. Ja volim pocketice i fitted koristim jedino za noć, ali naučiš s vremenom kako koju napuniti i sa čime tako da se ne sekiram kada odemo u šetnju ili u goste. Sad sam se sjetila jednog nedavnog blama: stigle one prekrasne male SB AIO, ja ih oprala samo jednom, i obukla za u goste :lol: ajme kako mi kak je miš bio mokar! Morali smo od Frana posuditi body... Teško je objasniti da su platnene bolje kada mama ne pročita da se moraju oprati nekoliko puta prije prve upotrebe!
E pa to nisma znala da se moraju prati nekoliko puta prije prve upotrebe :shock: Zašto????
pranjem dobijaju vecu moc upijanja
mozes ih i 24h drzati u vodi prije pranja
ma ja ti to ne radim, na nekima pise da ce za 3-4 pranja postici moc upijanja, pa cekam, ovak i onak ce se oprati bezbroj puta
meni je bed koliko su fitted mokre unutra, na maloj guzi
ne prakticiram dugo ostajanje u peleni
mijenjamo svaka 2-3 sata
vidis mene fascinira kako mu je koza suha bez obzira na mokru pelenu
juce smo dobili od mare pelene na probu.
sad sam totalno zbunjena....one su deblje i vece od rodine puse, ulozak je deblji....
nadam se da Lei nece biti velike. suse se i izgledaju mi ogromno nasprem njene male guze :mrgreen:
(ovak na prvi pogled su mi najdraza "vrsta" kakve su rodina pusa, ne AIO, ne pocketice vec...grrr, moram opet surfat da vidim kak se zovu. koliko novog materijala za ucit. MM me sinoc pitao "jesi ti sigurna da se zelis u to upustiti?" :mrgreen: )
bez brige, i mene je to pital kad sam mu počela trubiti o platnenima.
njega sam privoljela na "upuštanje u avanturu" obećavši da on ne bude "to" trebal mijenjati ak bu mu baš tak čudno!
sad je već zaboravil na obećanje, tralalala....
:)
joj, jedva cekam da se posuse pa da ih isprobamo
(pola se susi vani a pola na radijatoru, i ko za inat danas nema ni sunca ni vjetra, a dovoljno je toplo i ne trebam paliti grijanje....)
Zaštitne su ti ziher suhe, pa lijepo umotaj Leu u tetru dok čekaš da se ove fensi pensi posuše :D
i što prije nam pokaži slike Leice u platnenim pelenama :*
Lea trenutno ima prvi put u zivotu platnene!!! i to rodinu pusu! preslatka je!!!
(i za RP mi ne treba novi bodic!! guza joj nije puno veca nego u jednokratnim....sad bi isla do RG po paket :mrgreen: ) :D
evo, moja velika cura je bila 2h u RP, za to vrijeme obilno dojila, doruckovala...i skinem je da je premotam- suha. stavim je na tutu i popiski se ko velika. sad smo se vratili nazad u RP :D
:D super!
ma bravo za leu :D
baš mi je drago zbog vaše odluke, znam da ti je neobična velika guza u platnenima, sa jednokratnima kao da ni nema pelenu, al isplati se
:*
iskusne, molim vas ocijenite ME Sandy Diaper od 1 do 4!!! 1 je najgora, a 4 najbolja ocjena.
:*
mi ju koristimo za noć, super upija
za dan mi je malo široka među nogicama
ajd nek bude 3
al kud baš do 4 :lol:
:mrgreen:Citiraj:
aries24 prvotno napisa
i ja dajem 3Citiraj:
mamuška prvotno napisa
ja dajem 5 :lol: super nam je
kak da znam jesu li prevelike? curi nam sa strane...jel moze to biti razlog?
Stavila si Rodine? Čini mi se da bi ih mogla smanjiti za jedan druker u visinu. Ali to nema veze s curenjem: cure ako zaštitne gaćice nisu dobro namještene. Zaštitne gaćice su dobro namještene tako da nema lufta između nogu i gaćica, i da platno ne viri van.
ove kaj su iscurile su indisposables. rodine sam smanjila za druker.
koje zastitne preporucate (cije)? (sad imam na probi, jos nisam kupila, pa ako se odlucim za ove poput rodinih da znam koje zastitne)
Naruči si svakako promo paket od Mother Easea - prekrasna frotirska pelena (za noć) i odličan cover za nekih stotianjk kunića ( Mother-ease® Cloth Diapers
Introductory Offer )Kako ja puno više koristim pocket i aio, to nam je jedini cover kojeg uopće imamo...
Žene su jako zadovoljne i s MIB (oliti smib) coverima - baš mi se čini da se neki i prodaju tu na našem forumu.
Indisposables su također fitted, tako da je vjerojatno pitanje covera... (ne znam, nemam s njima iskustva..)
ja imam MIB cover (zaštitne 92 kn s poštarinom, ovak 15 kn manje)
i jednu kamarisovu (dobila na poklon!)
i super su, na drukere.
propustile su jednom (zaštitne), ali zato jer nisam dobro 'upakirala' platnenu.
Definitivno ME ili Popolini. Ova ME intro offer ti je super, meni je posiljka stigla za niti 10 dana.
Mi se totalno uhodali s platnenima :mrgreen: