MGrubi nije to ni losa ideja :lol:
Printable View
MGrubi nije to ni losa ideja :lol:
vrijeme je da ponesemo sa sobom plan poroda koji potpišemo, da se zna što je potpisano da se smije, a što ne. plan poroda štiti i rodilju i osoblje, samo da postane uobičajena stvar
pa valjda si mogu uzet par minuta vremena za "primopredaju" i reći riječ-dvije o rodilji koju ostavljaju
nije baš tako puno rodilja istovremeno u finišu
meni bi bilo dosta da mi dođe i kaže "ja sam xy, upoznata sam s vašim željama i od sad će se ja brinuti za vas"
ok, sad kad sam ovo napisala, vidim kol'ko sam zabrijala :lol:
možda bo ovo bilo moguće u nekom paralelnom svemiru
studeni, mislis da bi ih doktori prihvacali kao pod normalno da ih dodje neznam mjesecno trideset?
ili bi se i dalje "borili" protiv toga i radili sve ono sto sad rade?
uz duzno postovanje iznimkama
kap po kap nastaju sige u pećinamaCitiraj:
daphne prvotno napisa
kap po kap
i promjene počimaju
Prije par dana je rodila zena koja je rekla da ce napisati na bedraCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
"ne rezati" (a bilo bi fora).
Ne znam je li napisala, ali nije rezana (prvorotka).
meni ovo zvuči skroz logično i normalno 8) , uopće nisi zabrijala obadvije smo zabrijale...Citiraj:
aries24 prvotno napisa
mene je porodila ksenija :zaljubljen: u subotu navečer je bila njena smjena od 19. Barbara me došla vidjeti u ponedjeljak prijepodne. Dakle, nisu bile u istoj smjeni :)
mislim da DA!!!
kad bi žene počele masovno dolazit s planom poroda, brzo bi postalo normalno. i njima je zaštita kad žena crno na bijelo ima što hoće a što ne. i potpisala je k tome, znači zaštićeni su od tužbe, šefa, protokola i sl.
ako žena GOVORI da nešto neće, onaj koji je odgovoran uvijek pita: a jel to potpisala?
ako i nema plan poroda može npr na onaj pristanak upisat na što pristaje, a što ne:
ne želim epiziotomiju. upoznata sam s mogućnošću pucanja međice.
pametnom dosta :mrgreen:
hoćeš reći na onu "bianco izajvu" bismo mogle nešto i upisati da ne bude bianco :mrgreen:
Citiraj:
studeni prvotno napisa
:*
Studeni, ovo je skroz logično što si napisala ...
Mgrubi legendo!! Ja cu si ovaj vikend napravit majicu Pustite me da rodim!
i cuvat je s trudnickim stvarima za sljedece iskustvo!!
Nego, stvarno mislim da treba nositi plan poroda, potpisan i najozbiljnije napisan, ukratko, jasno i jednostavno. Pa imaju crno na bijelo. I ponavljat ko papiga.
Ja bianco izjavu nisam ni vidjela ni potpisala. Nisu mi ninudili. Prije godinu dana na SD.
ovisi o ustanovi da li će ti ponuditi bianco ili ne, barem sam to zaključila čitajući razne teme gdje se to spominjalo.
ja mislim na svoju nadopisati nešto u stilu "želim biti obaviještena o svakoj pojedinoj intervenciji i dati naknadno dopuštenje za nju", kao što je Poslid predložila. čini mi se da ih potpisom izjave zadovoljiš da te ne maltretiraju od ulaznih vrata, ali im isto tako jasno i glasno daš do znanja da se ti ni ne daš maltretirati i da nisu puno postigli što su ti uvalili bianco, dapače, sebe su uvalili u situaciju da moraju tražiti tvoje dopuštenje za sve.
i naravno, imam sažeti i kratki, veoma jasan plan poroda na jednoj stranici i imam jedan papir ispisan svim mogućim podacima koje bi me mogli tamo pitat, da u trudovima ne moram razmišljat o tome.
i čekam.....pa javim da li je koristilo. nadam se da hoće, tj. ako ja to sve pristojno donesem i dam, da će i njihova reakcija biti takva, pa ćemo imati sasvim ljudski pristojan odnos čitavo to vrijeme...ja sam optimista unatoč nekim lošim prijašnjim iskustvima, vremena se ipak mijenjaju, tj. svi ih mi mijenjamo! :)
Dobar plan, i ja sam imala takav isti, samo ga nisam uspjela provesti
ali stvari su se jako promijenile, pa imaš velike šanse da sad to provedeš ... samo odmah to napiši u prvi ćošak gdje ima mjesta i potpiši se (a mjesta baš i nema na toj izjavi) - da ne daš sestri priliku da ti kaže "ne trebate to ništa čitati, samo se potpišite", a onda slijedi rasprava
U Ri bolnici se kod drugih zahvata (kiretaža, amniocenteza) potpisuje izjava koja glasi otprilike: Dr me obavijestio o svemu što će mi raditi i ja sam suglasna s time.Citiraj:
Hera prvotno napisa
Izjavu potpisuješ uglavnom prije nego što vidiš dr i na izjavi nije naveden niti jedan zahvat, jer je izjava standardna za svih, pa vjerujem da se takva potpisuje na prije poroda. Po meni je to bjanko izjava, ali ne znam shvaćaju li je i bolnice tako.
Usput, Hera, i ja sam u fazi pisanja plana poroda i sve moje želje i ne želje stanu u jedan odlomak. O čemu ti pišeš na cijeloj stranici?
Moj će odprilike izgledati napisan u 2 stupca: ŽELIM i NE ŽELIM stupac i u svakome 3, 4 stavke. Je li tako OK?
ja imam 2 strane plana poroda :/
i bas razmisljam kako da to skratim
ja sam imala jednu pa ako ti pomogne, super.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Citiraj:
MOJE ŽELJE ZA POROD:
Ukoliko sve bude u redu sa mnom i s bebom, hoću da moj porod bude:
♥ BEZ dripa,
♥ BEZ epiziotomije,
♥ BEZ prokidanja vodenjaka,
♥ Da se pupčana vrpca prereže NAKON što prestane pulsirati,
♥ Uz prisustvo oca na porodu,
♥ Porod na stolčiću
♥ Želim koristiti loptu i mijenjati položaj ukoliko mi to odgovara.
Hvala Vam na razumijevanju i tome što ste voljni ispuniti moje želje
daj meni, ja ti izbacim sav visak :mrgreen:
zasto ja to nisam mogla tako kratko, moj plan poroda je skroz filozofski :roll: a zakomplicirala sam ga totalno, ono, sto ako carski, sto ako beba ima zuticu, sto ako ovo, sto ako ono.....
hvala, sad cu si skopirat tvoj ;)
i isprintam ga u milion primjeraka i samo ga uvaljujem: na prijemu sestri, pa medju svoje papire, pa doktoru, pa babici, pa ak se promijeni smjena drugom doktorui babici i tak dalje ili????
sve su mi uvažili pa je to dobar znak :mrgreen:
gle lutonjica, zutica nema veze s porodom. to stavi na drugi papir.
ma je to na drugom papiru
na prvom papiru samo porod i izgon
na drugom papiru poslije izgona (pupcana vrpca, skin to skin, dojenje po porodu, rooming in, pedijatrijski pregledi)
ali to je tako puuuuuuuno teksta
da, isprintaj u vise primjeraka i onda vadi po potrebi.
ja sam imala jedan, ali taj su mi stavili u moj "slučaj", bio je na vrhu svih papira.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
istina, ja sam potpisala izjavu, ali sam uz to imala i ovo pa je ipak SVE bilo napismeno.
i stvarno su sve uvažili, primalja me nagovarala da mi prokine vodenjak i da će onda brže ići, ja nisam htjela i nisu. pukao je tek oko 23:15, došla sam u 18:30, 5 cm otvorena, a rodila tek u 01:15.
Ipak napismeno ima neku težinu. Skužila sam da sve naprave kad imaš napismeno, a ako samo tražiš, često zanemare nešto.
napiši samo natuknice, boldaj bitno i to vidno smanji količinu papira, a istakne važno.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
ovo je isto bitno za napisati
Citiraj:
pupcana vrpca, skin to skin, dojenje po porodu, rooming in, pedijatrijski pregledi
OK???Citiraj:
PLAN POROĐAJA
Ime i Prezime
Želim biti potpuno obaviještena o svim medicinskim postupcima koji će se provoditi nada mnom i mojim djetetom i želim za njih dati svoje dopuštenje.
Sve dok je sve u redu s mojim djetetom i sa mnom, želim:
da moj partner bude prisutan čitavo vrijeme porođaja
porod BEZ dripa
porod BEZ prokidanja vodenjaka
porod BEZ epiziotomije
koristiti loptu, neometano se kretati i mijenjati polozaje
porod na STOLČIĆU
da se pupčana vrpca prereže NAKON što prestane pulsirati i da to učini otac
podojiti dijete odmah po porodu
rooming in
IZJAVA:
U ovom planu porođaja naveli smo naše želje. Prije ispunjavanja plana smo se educirali i spremni smo aktivno sudjelovati u porođaju kako bi naše želje bile ispunjene u što većoj mjeri. Svjesni smo da se porođaj može zakomplicirati i da će u tom slučaju liječnik i primalja donijeti nužne odluke.
Unaprijed hvala na Vašoj suradnji u provođenju našeg plana porođaja.
mjesto, datum, potpis oba roditelja
meni odlično izgleda :bouncing:
meni se ovo cini jako ok...
navela si sve bitno, kratko je i jasno
i meni se čini OK
[quote="Lutonjica"]i molim da se od mene ili supruga prethodno traži pristanak za svaki postupak koji je u suprotnosti sa dolje navedenim.Citiraj:
PLAN POROĐAJA
Ime i Prezime
Želim biti potpuno obaviještena o svim medicinskim postupcima koji će se provoditi nada mnom i mojim djetetom
dodala sam, hvala ;)
di se tu može još ugurati i da se dijete ne cijepi (bcg i hep. b)?
Bojim se da to ide posebno. Ionako ih ne cijepe odmah na porodu, nego drugi, treći dan.Citiraj:
aries24 prvotno napisa
ja se uopće ne sjećam toga cijepljenja drugi dan, a stalno je bio sa mnom, osim ono vrijeme dok sam ja išla gore kolicima, a njega su donijeli 15 min. poslije (jesu ga tad cijepili ?)
djeca se u rodilistu obicno cijepe onaj dan kad idu doma, bar je tako kod nas u puli
nama je u sobu drugi ili treći dan došla živčana sestra i uzela bebe i promumljala nešto.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Onda sam ja glasno pitala što je rekla. A ona bahato odgovorila; sad će ih doktorica besežirati.
Ne, ne, ne kažu cijepiti. Ovo ne razumiješ ako nisi spavala 48-72 sata i umorna si.