kurzua odi u Sloveniju - jeftinije ćeš proći
Printable View
kurzua odi u Sloveniju - jeftinije ćeš proći
Imam PP pramette i prezadovoljna sam, a oduševljenje dijele i još tri moje frendice (svaka sa istim modelom i različom bojom tkanine na kolicima :))
Beba leži na ravnom i gleda u tebe, kolica su topla i štite od vjetra. Kad bebo poraste samo se kupola prebaci na drugu stranu i kolica idu u sjedeći položaj. Sklapaju se u kišobran, lagana su i stanu u gepek.
Ovim modelom sam se poštedila kupnje košare i nakon toga kišobran kolica.
Ako ih budeš kupovala, nabavi i torbu koja ide uz njih, praktična je jer se zakači na kolica i sve ti je odmah pri ruci.
buduće mame koje sada opremate domove za bebice
svakako vam preporučujem ovu prematalicu
može stati svugdje, nama stoji iznad kade,
Jako je praktično prematati djete u blizini vode (pranje guze, svoje ruke i sl.) a pelene ostaju u kupaonici
koliko dođu PP pramette ?
prije godinu dana su bile u tintilinicu 2900 knCitiraj:
may prvotno napisa
u slo 2400kn i jos makni 20% povrat poreza
A kak je na carini, npr. ako kupiš kolica jel te puste ili se plaća carina, naravno išla bi ja koja imam trbuh do zuba?
I šta onda na slovenkoj granici potvrdiš i u Zagrebu digneš povrat od 20%, jesam u pravu?
Mi smo u Slo kupili sav namještaj za dječju sobicu (ormar, prematalicu i krevetić), svu odjeću, kadicu sa stalkom, ma sve i uvijek su naši carinici bili susretljivi i pustili nas, jer je za Bebu (nemoj ići na malogranični prijelaz i sve uredno prijavi - pokaži račune, barem su prema nama bili obzirni) :*
Na slovenskoj grani potvrdiš tax free tiskanicu, a povrat poreza dobivaš ili u pošti ili u dućanu gdje je roba kupljena (ovisi o toj tiskanici/pobrascu- to svakako pitaj u dućanu)
Mi smo isto apsolutno sve za bebu kupili u Brezicama, oni nemaju Tax free nego po starom sistemu, kad slijedeci put dodjes dignes DDV, sto je meni bolje jer se ne gubi na proviziji, a sigurno ces se opet vratiti ;) .
Nikad nas nisu carinili, lijepo smo im rekli da je za bebu, imali sve racune. Na velikom prelazu Bregana, jednom su MM-u cak otvoreno rekli. . . "vozi, bebe ne carinimo" :D
odite u roku od 6 mj. po lovu, ako se radi o Baby Cantru u Brežicama
Citiraj:
~lex~ prvotno napisa
..a di su slikice?? :(
Citiraj:
Pina prvotno napisa
Znači mora se opet doći u dučan, ne može se dizati u pošti u ZG-u?
kadicaCitiraj:
Ifigenija prvotno napisa
kolica
sic za auto,koji ti je super za sve,stvarno mozes svugdje snjim,kupi kvalitetan,peg perego ili max cosi.meni je mali u njemu spavao,po ducanima sam ga tako nosila,doma je znao biti cesto u njemu,i iz bolnice je dosao u njemu,i kad je imao grceve sam ga ljuljala u njemu i bilo je bolje!!!!!
krevetic
onaj ormaric za previjanje je bacanje novaca stvarno ti netreba
puno puno pelena
pamucne marame,pelene
benkice
pribor za nokte jer ce ti vjerovatno odmah trebati inace ce ti se bebac grebati ak se rodi s vecim nokticima
ja sam kupila (kršitelj koda) pumpicu za dojke koja me je spasila jer sam imala puno mlijeka pa kad je maleni spavao morala sam izdajati i ak ce ti trebatii u bolnicu jer njihove su koma
obavezno si kupi aven silikonske nastavke tj.neznam kak se tocno zove al to ti je ak ti je bradavica uvucena ilimako te jako boli stavis na nju i beba papa preko toga,meni je to bilo savrseno bez toga nisam dojila a bradavice ti se ne uniste
kupi par bocica najbolje su ti (kršitelj koda) i dosta ti je za pocetak jedna,dvije dudice i uzmi ih u bolnicu a mozda ti nece ni trebati al nikada neznas
robice stvarno ne trebas previse kupovati,jer beba brzo raste a toliko toga ces dobiti na poklon
sampone i baby puder za bebe,stapici za usi,spuzva,obavezno termometar,
posteljina za krevetic,jastuk ti netreba,ne jos.
za svaki slucaj kupi jedno mlijeko u prahu,ako ces trebati dodavati,sad neznam koje je najbolje,raspitaj se
m3028, stvarno se "ne bi štela mešati", ali mislima da je Ifigenija davno apsolvirala kaj sve treba kupiti! ;)
Evo nakon nešto više od tri mjeseca da se osvrnem na ovaj popis i da kažem što koristimo, a što je bio nepotreban trošakCitiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Nepotrebno i nikad korišteno:
skafander s vrećom za nogice i rukavicama (skida se pa ostaje zimska jakna vel. 62)- vreća nema prorez za AS, pa sam morala kupiti novi
- 4 švedske pelene (povijače) koristim platnene pa su povijače ostale oprane i neupotrebljene
- 30 tetra pelena (DM - koristit ih mislim za povijanje, podmetanje ispod bebe, brisanje...)- 10 je dovoljno
- 30 krpica za brisanje (30x30 cm pamučne- frotirne iz Ikea-e )- 20 dovoljno uz svakodnevno pranje
- pamučne rukavice (da se beba ne ogrebe) - nije nam trebalo
- mobil (igračka) za krevetić - zbog visine podnice krevetića za sad nije u upotrebi, ali kad podnicu spustimo...
- jastuk kao podloga za kadicu (na napuhavanje)- tata kupa bebu, pa je ovo suvišno, mada sam uvjerena da je praktično
jastuk za nošenje (ne treba, ali nisam odoljela ;-) )- fakat ne treba,skuupo (Jacadi ;) ) a jednom sam je stavila u njega
- noćna lampica (za presvlačenje u mraku) - ne presvlačimo se noću :mrgreen:
toplomjer (termometar za kadicu je moj lakat ;-) )- na kraju smo ipak kupili termometar da ne pogađamo
e i na kraju košara za kolica :roll: nam služi samo za dnevno spavanje. Van idemo samo u marami, a kolica ćemo nadam se koristiti kad počne sjediti. :heart: Košara se pokazala kao bačen novac.
Evo nakon nešto više od tri mjeseca da se osvrnem na ovaj popis i da kažem što koristimo, a što je bio nepotreban trošakCitiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Nepotrebno i nikad korišteno:
skafander s vrećom za nogice i rukavicama (skida se pa ostaje zimska jakna vel. 62)- vreća nema prorez za AS, pa sam morala kupiti novi
- 4 švedske pelene (povijače) koristim platnene pa su povijače ostale oprane i neupotrebljene
- 30 tetra pelena (DM - koristit ih mislim za povijanje, podmetanje ispod bebe, brisanje...)- 10 je dovoljno
- 30 krpica za brisanje (30x30 cm pamučne- frotirne iz Ikea-e )- 20 dovoljno uz svakodnevno pranje
- pamučne rukavice (da se beba ne ogrebe) - nije nam trebalo
- mobil (igračka) za krevetić - zbog visine podnice krevetića za sad nije u upotrebi, ali kad podnicu spustimo...
- jastuk kao podloga za kadicu (na napuhavanje)- tata kupa bebu, pa je ovo suvišno, mada sam uvjerena da je praktično
jastuk za nošenje (ne treba, ali nisam odoljela ;-) )- fakat ne treba,skuupo (Jacadi ;) ) a jednom sam je stavila u njega
- noćna lampica (za presvlačenje u mraku) - ne presvlačimo se noću :mrgreen:
toplomjer (termometar za kadicu je moj lakat ;-) )- na kraju smo ipak kupili termometar da ne pogađamo
e i na kraju košara za kolica :roll: nam služi samo za dnevno spavanje. Van idemo samo u marami, a kolica ćemo nadam se koristiti kad počne sjediti. :heart: Košara se pokazala kao bačen novac.
Koja je razlika između bodija i benkice? Ja sam mislila da je bodi benkica s nogicama.
Mislite da se izdajalica i bočice kupuju prije rođenja djeteta ili poslije?
Gdje ima za kupiti (kršitelj koda)ovih proizvoda? Po ljekarnama ili dječjim dućanima?
A onih gaza?
benkica je košuljica na vezanjeCitiraj:
Koja je razlika između bodija i benkice
body je isto što i ženski body, oblači se preko glave i kopča se dolje.
ima i body benkica - to je body koji se dolje kopča, ali se i po sredini veže pa se ne oblači preko glave, nego isto kao košuljica
definitvno poslije, i to samo ako stvarno zatreba.Citiraj:
Mislite da se izdajalica i bočice kupuju prije rođenja djeteta ili poslije?
što misliš da ti treba od (kršitelj koda)a? ne vidim ništa njihovog što bi ti za sada trebaloCitiraj:
Gdje ima za kupiti (kršitelj koda)ovih proizvoda? Po ljekarnama ili dječjim dućanima?
kojih? sterilnih ili običnih?Citiraj:
A onih gaza?
Hvala na informacijama!
Mislila sam na one obične gaze.
ja nisam ni s jednom ni s drugom koristila gaze, već umjesto njih, za brisanje svega i svačega, tetra pelene. puno mi je to praktičnije.
tetra pelene imaš po DM-ovima.
a ne znam gdje ima običnih gazica
obicnih gaza imas po ljekarnama, ja sam ih kupovala po 10m, tako su ih prodavali kod nas...Mislim da smo mi uzeli 20m.
I ja sam u fazi nabave oblekice za bebu i ne znam da li da kupujem broj 50 ili daa krenem od broja 56. Curicu čekam.
bolje ti je 56, a opet ovisi koliku ces bebu roditi, mi cak nismo 56 niti koristili, vec smo odmah isli u 62, a ako ces koristiti mozda pletnene onda ti je bolje kupiti vece brojeve
Pa normalno da mislim koristiti pelene. Stvarno ste počeli s 62? A kolko ti je beba imala kila? Cura ili dečko?
cura ;) (Anja) rodila se s 4300 i 54 cm, velika se rodila, ali smo i zbog platnenih uvijek morali uzimati vece brojeve, nego sto bi nam trebali da koristimo jednokratne
Nađa je bila 3050g i 52cm, ja sam kupila samo dva bodića i jedne štrample broj 56, sve ostalo je bilo 62 i veće. I bilo nam je OK. Te stvari 56 je bukvalno zadnji put obukla na kontroli sa mesec dana, i već su joj bile knap. Koristimo jednokratne pelene.
s prvim djetetom nisam imala ništa veličine 56, nego od 62 nadalje, rođen je sa 3600. Sada, mjesec pred porod beba ima oko 3 kg-rekao mi ginić na pregledu, beba će bit slično ko prva, ne kupujem vel. 56 8)
Ta vel.62 mi je sasvim ok, ako se nešto slučajno ne stigne osušit, obučem bebu u 68 i sve 5. Ovaj put još koristimo platnene od starta
L. je rođen sa 3350, 50 je bio dug, a 56 mu je prva 3 tjedna čak bilo veliko...
AS i robica
niš drugo...stvarno :P
može savjet, iskusne?
u nabavci smo, među ostalim, i posteljine.
što mi točno treba, termin je 14. veljače, znači bit će još marčanih bura...
posebno me buni fraza - komplet posteljine. molim vas, iz vašeg iskustva - koliko točno čega vam je trebalo odn. treba, plahtica donjih, jorgana, dekica, ogradica ...
margita je od rođenja s nama u krevetu pa nam ništa nije trebalo
međutim, zara je u početku bila u kinderbetu i bilo nam je sasvim dovoljno ovo:
jedan poplun (jorgan)
2 navlake za poplun
4 plahte
ogradica - ne vidim joj svrhu osim estetske
Uuuu Lut, ja sam skužila svrhu ogradice kad je Mia u snu provukla nogicu kroz rešetkice pa ju je pokušala povući nazad i rasplakala se. A od frendice mala se zabija glavom u kut krevetića pa i njoj dobro dođe ogradica.
:lol:
Meni to uopće nije neki big deal ako je prvih mjesec dana bebici sve veliko. Stvarno mi je svejedno jer jako naraste za mjesec dva tako da se ta robica stigne obući bukvalno 5 puta. Kako se ugl zna otprilike kolika će bit beba obzirom na uzv, ja bih pitala mjesec prije poroda i kupovala manje od 62 jedino ako je beba oko 3 kg ili još manja. Tada mi se čini da ima smislaCitiraj:
petarpan prvotno napisa
A vidim da se kod tih kompleta za posteljinu spominje poplun. Pa kaj vi pokrivate tak male bebe?
E, a kak je najboljee obući novorođenče za spavanje? Termin mi je u veljači.
I moja beba je bila zimska. Za spavanje sam joj oblačila pamučnu pidžamu sa stopalima kao ova na primjer: http://public.fotki.com/sretna-obite...jama50-56.htmlCitiraj:
Jelcek prvotno napisa
(mi smo platnenopelenaši, pa je pelena dosta debela)
i pokrivala sam je jorganom (poplunom), a neki koriste i vreće za spavanje.
Kupila sam poplun za veću djecu (120x70 cm), pa će ga koristiti do osnovnjaka ;) Imamo 4 kompleta posteljine (jastučnica, navlaka i plahta za madrac). Za prvo vrijeme sam imala dva kompleta, a poslije sam pribavila još dva.
Moram reći da je u sobi uvijek bilo toplo (centralno grijanje + kamin) pa dekice nismo koristili. S dekicom bi je pokrila za dnevno spavanje u košari od kolica.
da, dok se daju :mrgreen:Citiraj:
Pa kaj vi pokrivate tak male bebe?
ja ne podnosim vreće za spavanje i moje cure to nikad nisu imale, te sam ih zato pokrivala
Mi smo prve mjesece i bez kinderbeta i bez posteljine (ali mi smo ljetnići :) ). Sad imamo jednodijelnu piđamicu i vreću, a B spava s nama u krevetu. Preko dana ga pokrijem s debelim mekanim ručnikom. Još nismo kupili posteljinu. Ali sad imamo kinderbet i ogradicu :)
Od robice broj 56 nam je bio dobar prvih mjesec dana (imali smo malo komada), 62 može još i sad, ali polako prelazimo na 68.
Ja sam isto u početku bila ful zbunjena.. termin mi je u 1. mjesecu i nisam mogla ni zamisliti što sve trebam obući tako malom djetetu.. benkica, skafander, vreća.. sve mi je bilo kao viša matematika!
U prvim mjesecima trudnoće uzela sam si katalog iz TL i to mi je puno pomoglo, listala sam ga mjesecima i proučavala sve proizvode, gledala razlike između kadica, krevetića itd, pričala s frendicama, pokušavala to zamisliti u stanu itd.. također sam obilazila dućane s dječjom robom i malo gledala.. čisto da se upoznam s tim famoznima benkicama itd.. mislim da to pomaže.
Što se tiče kupovine, bar kad ste izvan ZG, definitivno TL i H&M za robicu, jer je jeftinije a neusporedivo ljepše i kvalitetnije!
I svakako posudite što možete, jer i ono osnovno se nakupi i dođe na lijepu cifru..
pozdrav:)
Molila bih vas pomoć , naime spremam se u kupovinu robice za bebu . S obzriom da nemam od nikoga za posuditi moram sve kupovati sama (bake i djedovi nikako da se ponude) recite mi da ali je isplatljivije ići u H&M ili se i kod nas može naći povoljne robice za prvih par mjeseci. I s kojom veličinom početi ?
Unaprijed zahvaljujem!! :)
Po mom mišljenju, isplati se ići u H&M, za brojeve bas nemam iskustva još (!!) ali rekli su mi da 56 stigne obući par puta jer jako brzo prerastu, pa neki odmah kupuju od 62 na dalje.. a ovisi sigurno i kakve ste vi građe, kakva će biti beba, velika ili mala itd.. prepustila bih ovo iskusnijima :)
kakve vi madrace koristite za dj.krevetić? jeste tražili neke posebne, bez opruga, anti bakterijske i anti ostalo, ili obične... npr. hespo classic (ima ih i u TL) ? MM malo cjepidlači s tim madracima, a ja mislim da ako su novi - da moraju biti ok, ionako će na njemu biti cca 2 godine..