jupiii :D
jeste se uspjeli dogovoriti za međusmjenu?
Printable View
jupiii :D
jeste se uspjeli dogovoriti za međusmjenu?
Evo i mene s dojmovima. Super je, sad je to vec "pravi" vrtic. Nusa me ni ne pogleda ujutro, zbrise odmah klincima u sobu...Berlinka upoznala sam tvojeg muza i malu Janu. Meni se tete zasada cine super, Jelena ima blizanke doma pa eto i teta s majcinskim iskustvom nije na odmet :* U grupama, koliko je za vidjeti, ima jos mjesta. Zasada se jos svi zajedno igraju, pretpostavljam da ce napraviti grupe za par tjedana, kada se svi prilagode. Drago mi je da se familija siri...pozdrav svima
mi krećemo od ponedjeljka :D
za početak samo 2-3 sata tokom jutra, ja ću biti s njima, a dalje ćemo vidjeti...
pusa svim Viticama :love:
Haj! Danas sam ja bila s Janom u vrtiću. Još je sve kaotično pa se neću istrčavati s preuranjenim zaključcima. Žao mi je što nisam upoznala nijednu mamu forumašicu, ali sam zato upoznala prekrasne curke Tirnu i Nušu :saint: Obje su mi samoinicijativno došle nekoliko puta :love:
Što kažete da se mi vitičari, forumaši nađemo na nekom igranju/kavi i uživo podijelimo iskustva? Meni bi puno značilo, a mislim da ni klincima ne bi bilo loše da se malo povežu, ovako uz posredovanje nas koji ih najbolje poznajemo... Danas mi je većina djece izgledalo kao maleni otoci (ok Tirna i Nuša ne - vidi se da su "adaptirane", ali i velike), ali drugi mi se čine premali za uspostavljanje kvalitetne međusobne komunikacije...
Maxi, s tobom sad imam još jednu veliku zajedničku temu (osim VUR-a) i baš mi je drago što ćemo se upoznati! :)
može kava što se mene tiče.
nudim svoj stan jer imamo dosta prostora, samo se morate popeti na 3.kat.
hoćete ovaj vikend? ja radim u subotu ali popodne sam slobodna.
Mi smo na roćkasu u sub. popodne. Možda nedjelja ujutro? oko 10.30?
Mislim da nama odgovara nedjelja ujutro, moram još provjeriti s mm-om
nedjelja ujutro je O.K.
jel bolje u nekom parku pošto su najavili sunčano?
ako je kod mene mm će biti istjeran na ranojutarnju kavicu :mrgreen:
Može nedjelja što se nas tiče, baš se veselim. Ak bu lijepo vrijeme, bilo bi bolje negdje u nekom parku. Bundek, Ribnjak, Jarun...?
Ribnjak zvuči super. A možem prije i na plac :mrgreen:
Što kažete onda da se vidimo na Ribnjaku oko 10.30?
može Ribnjak 10.30
Može! Dakle,
hagulkica
maxi
Annar
berlinka
Ok, Ribnjak 10.30. Bumo nosile karanfile :mrgreen: ? Nas nemrete fulati, Nusa je sva naotecena od uboda komaraca :taps: , a ja sam širinski nezaobilazna.
Pa kako sad komarci :?
Pojma nemam, uletio valjda neki zadnji...Danas je vec bolje, dobila je homeopatski lijekic. Vidimo se sutra (ak nebudu sjekire padale).
vidimo se
Drage moje, nadam se da nećete zamjeriti upad...u vaš je vrtić u Rockfellerovoj prošlog ponedjeljka počela raditi naša teta čuvalica Maša...
baš smo se fino ispričale i hvali krasnu dječicu...eto, smatram se dovoljno adekvatnom (čuvala je mog anđela godinu dana) da kažem da je svo ovo vrijeme bila divna prema Borni; mislim da bolju tetu čuvalicu nismo niti mogli dobiti...
:dancingfever: da, i nama se teta Maša jako sviđa. I baš mi je drago da ima tak' dobre preporuke.
cure, ne znam da li da se hvalim pa da ne ureknem....
Lara već drugi dan nije htjela doma iz vrtića pa je danas nagovorila tete (i mene) da ostane na ručku i spavanju...srce malo, stalno je tumačila da je ostala sama jer je vel'ka cura , jela je puno (sve osim tikvica) i spavala 2 sata (doma nikad toliko) :heart:
danas ih je bilo samo 6, 3 trogodišnjakinje i 3 bebe kao Hana, super su se igrali i družili, pjevali i plesali, mijesili pogaču i nekako mi se sve zamjerke rasplinu kad gledam svu dječicu kako su vesela... :love:
Tirna šaljemo ti :* ozdravilice i da se čim prije dođeš igrati s nama
Baš mi je drago da se Lara već udomaćila :love:
Hvala za ozdravilice...ma u stvari i nije T. baš nešto bolesna, nema temp. malo šmrca i kašlje. Najvjerojatnije prekosutra dolazi.
:bye:
Zapisali smo se na "listu čekanja" u Vukovarskoj. Čekamo...
Mi smo danas bili 4.dan i prvi puta sam otisla na sat vremena.Kad sam dosla plakala je, ne zamnom, jednostavno su svi plakali.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Tete su drage i pazljive i jako se brinu za klince.
znači da je popunjeno? koliko sad imaju djece?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Grupa velikih je 20 komada i ne kane ju širiti. Čini se da su prilično osjetljivi na nečiju potrebu pa ako im se javiš mogli bi tvoje cure (ili curu?) gurnuti nešto ranije, odnosno čim se oslobodi mjesto. Često su napominjali "a...ko netko odustane radi visoke cijene..." - čini se da je to česta pojava.
ne pitam za moje cure, one su zbrinute :) , nego me baš zanimalo.
"trnoružica" ima jako lijepi novi prostor na Jordanovcu, sredili su i iznutra, kao i vrt koji im je prostran i zelen.
ako vam je tamo takva gužva, ovdje se zbog selidbe "pogubilo" dosta djece, tako da ih za sada svega šestoro(plus koliko sam čula još 2 koji bi trebali uskoro krenut).
a tri tete.
cure iz Rockeffelerove, danas je roditeljski, može sastanak 15 minuta ranije?
mi smo u vitici u vukovarskoj, pa samo da ih pohvalim.....
danas su mi bili preslatki kad su svi skupa cistili mahune koje ce papati za rucak
Kako je to dobro :love: Meni se grašak počeo sviđati tek nakon jedne takve seanse.
evo mi smo silom prilika (ne pitaj) oslonivši se na ex. svekrvu na brzinu prebacili malu iz državnih u privatne jaslice...
kako mene nije bilo cijeli tjedan, nisam stigla do vrtića, svekrva je dite vodila uredno cijeli tjedan na privikavanje, moj otac ih je samo dovozio i odvozio...
i ulazim ja u petak prvi put na razgovor :shock:
ma nemam ništa protiv eko igračaka, individualnog pristupa, ishrane bez mesa (u biti ne, imaju piletinu),... itd, koliko sam u polušoku uspila pobrati, ali me odbila teorija da dosta polažu na kršćanskim običajima il blagdanima (nemam pojma) jer moral uče samo iz tog... nisam neki vjernik (please da ne prebacimo temu u krivom smjeru) al sam toliko zbunjena da ne znam šta ću.
Nisam neodgovorna, izabrala sam vrtić privatni po nahođenju sveki jer sam dio obaveza prebacila na nju, al NIJEDNOM rječju ona mi nije dala do znanja ni spomenula da se radi o W. vrtiću i jaslicama.
ma sve to još nekako da to nije vrtić tek u otvaranju i tako sam tužna, jedna vješalica u hodniku,prostor u privatnoj garaži, mejaši (znat će cure iz ST), polica za papučice, zbrda, zdola, sve skupa,
zar nemaju svoje ormariće???
jeli tako svugdje, bez tapeta, pa ne znam ni gdje spavaju, u biti hitno pomoć, problem je u prostoru, ne znam kako izgledaju drugi w.vrtići...
u pon opet nisam u St a moje dijete treba u neke jaslice/vrtić, odnosno mora negdje biti zbrinuo, cura čuvalica kreće na fax... ja na rubu živaca
nine
bojim se da si fulala temu :/
Ne bih htjela da ovo ispadne krivo, ali w. vrtić nije prostor. Jesi li se informirala nešto više o w. pedagogiji, o takvom načinu pristupa odgoju djece?
Mislim da je osnovno da znaš sama sa sobom zašto daješ dijete u w. vrtić ili bilo kakav drugi vrtić. Svi imamo neke svoje vrijednosti koje su nam bitne u životu i koje želimo razviti kod svoje djece pa u tom smjeru tražimo i osobe (tete i vrtiće) koji će najviše zadovoljiti našim očekivanjima.
Nine, nemoj ovo shvatiti kao pametovanje nego kao način razmišljanja.
nisam fulala temu nego nemam vremena za tipkanje suvislih postova, već samo za brze natuknice.
dobila sam na PP odgovor koji sam tražila.
moje dijete neće ići u w. jaslice/vrtić/školu/šta već, za sada jer ja na to nisam bila spremna, odnosno jako malo znam o takvom vidu rada s djecom, i nemam vremena za biranje i razmišljanje, već brzo djelovanje.
i btw. (tko je već spominjao) ambijent/prostor je bitan, bar je to jedna od rečenica koje sam zapamtila u kratkom razgovoru s odgajateljicom, sve boje, svaki komad namještaja, činjenica da nema dj. radova po zidovima, itd, sve ima svoj razlog temeljen na toj pedagogiji. kratko rečeno, nije w. samo prostor ali se bitan dio baš upravo na tom i polaže.
žao mi je šta vam nisam slikala pa bi razumili o čemu pričam.
aj pozdrav, za ovu godinu tema završena :love:
Sasvim sam se odlučila da ću dijete dati u waldorfski vrtić (kada dođe vrijeme za to), ali me sada malo nine pokolebala kada je napisala da tamo puno polažu na kršćanstvo i sl. Da li tko ima provjerenu informaciju o tome?
Mi smo tjedan dana bili u Vitici i nisam dobila nikakav dojam o Krscanstvu....
Možda ste bili baš onaj tjedan kada nije bilo nikakvih blagdana :lol:
Ma šalim se, to mi je dobra vijest. Mislim, nemam ništa protiv, ali kako mi doma ne idemo u crkvu i sl., ne bih htjela da dijete bude zbunjeno...
Ja sam vise naklonjena istocnjackoj religiji, i isto ne idem u Crkvu, ali dapace ako u bilo koji ustanovama-vrticima uce o ljubavi prema Bogu, ja sam uvijek za!Da li se radilo o Isusu, Alahu ili Budhi...svejedno mi je, jer podrzavam bilo kakav interes vrtica da nauce djecu molitvi( ne zahtjevam od vrtica to,to je ipak u sklopu obiteljskog doma), ali je zaista lijepo na njihovom trudu.
u w. vrtićima se obilježavaju svetkovine kroz godinu, kao što su Miholje, Martinje, advent, Božić, Uskrs, a u što se nekako ukomponira to da djeca kroz te svetkovine simbolički dožive i sezonske promjene u prirodi.
to vam može smetati ako ste izrazito protiv bilo kakvog vjerskog upliva, jer, barem u našem vrtiću, ovo je sve vrlo suptilno i nenametljivo, barem u mojim očima.
u w. školi sam čula da postoji predmet "religijska kultura"( ili tako nešto) , u kojem se uče osnovne stvari o različitim velikim i malim religijama i vjerama.
Super!!
Smile8, potpisujem od riječi do riječi, jer i mi doma se tako ponašamo i vjerujemo. Drago mi je da vidim da ima nas i još :heart:
Pitanje u vezi Vitice u Rockfellerovoj, ako mi moze netko od mama-tata pohadaca pomoci: koliko ima djece (velike, male) i ima li jos mjesta?
(I jos: radi li se engleski samo u Vukovarskoj i kako, te sto je s dodatnim ucenjem njemackog koji se spominje na web-stranici?)
Za sada ih je 7-8ero.
Engleski imaju jednom tjedno.
Uvijek to popodne nakon engleskog u vrtiću doma slušamoTirnine kantautorske pjesmice na engleskom :lol: