đizs - danas mi je voćni dan i već sam si utuvila u glavušu da sam gladna :roll:
Printable View
đizs - danas mi je voćni dan i već sam si utuvila u glavušu da sam gladna :roll:
a ja sam si utuvila da ću od tolikog voća dobiti cirozu jetre!
vraćaj avatar, uopće te ne prepoznajem!
I meni je danas voce. Ujutro jedna bananuska.
A za rucak nam je cimerica (na poslu) koja je isto na undijetici ispekla jabuke sa cimetom,bademima i brusnicama. Njam jedva cekam rucak.
A veceru cu nesto smrljati kod kuce
i ja na voću...
banana za dor... kasnije bumo viiidliii...
valjda bu pala neka voćna salatica za lunch ;)
oš smokve apri? 8)
al zvjezdice su mi lipše - velika i mala ispod nje.
ja ću si kupit lješnjake.
(danas se opet vagala :mrgreen: i sad "opet" imam 80 dkg manje. mislim - ovo skakutanje i variranje. ko da sam na un-un dijeti. kupim vodu u nogama - celulitu bez obzira koliko vodurine salijem u sebe)
ja sam poludila kad sam u teni vidjela recepte za un dijetu.....pazite ovo....proteinski dan-piletina sa graškom :shock: i tak još cijelo brdo nebuloza
tena - to je baš za vas!
ma daj!
meni su super ovi recepti iz knjige, skroz jednostavni i raznovrsni.
i vrlo slični onome što smo mi i inače jeli (osim prženja luka i mljevene crvene paprike koju obilato stavljaju)
neki dan sam se čula sa kumom kad joj je bio uh dan..i sad ja je pitam kaj jede....ženska si je napravila umak od korabice ,graška,sira i sve to prelila preko tjestenine :shock: ja velim pa to si tri dana strpala u jedan,a ona veli ako piše tak u teni onda je to tak :roll:
pa, jel joj idu kile dolje?
ja niš ne vidim jel puno kiksa a inače baš i nije bucka
da.. čitala sam tenu i zbilja miješaju hranu.
znam za ljude koji ignoriraju voćni dan, svaki dan imaju mlijeko u kavi i opet mršave.
e, sad... sve su to ljidu koji su "gromade" - preko 90-100 kila i zato mislim da je njima sve to opet manji unos hrane i otud gubitak kila.
mi sa 5-10 kila viška smo "problematičnije" za skinut kile.
e sad, zanima me:
1. šta je sa rižinim mlijekom?
2. šta je sa "zamjenskim" sirom? onim od biljne masti. meni uopće nije loš kad ga stavim na pizzu.
ja imam za skinut više od 5-10kg :mrgreen:
pijem kavu sa mlijeko ali ne često i nisam na vodenim danima ,miješam dvije vrste proteina(samo nekad) eto :mrgreen:
meni je rižino mlijeko nekak bljak
ja ga tek nekidan probala... ništa posebno, a nije ni loše. ko da piješ vodu u kojoj se skuhala riža + slatkasto je i izgleda ko majčino mlijeko po boji (zato mi bilo malo bljak probat - nisam ni svoje nikad probala :mrgreen: )Citiraj:
Romina prvotno napisa
ja sam svoje onak liznula da vidim kakvo je :P
andor,a jel imaš kakve veze sa puhovima koji obožavaju smokve :lol:
nemam :mrgreen:
unosim ljeto i bujanje prirode za kontinentalne un-ovke :mrgreen:
e, sad ću zadržat ovaj avatar - bar dan dva.
anyway - jedem lješnjake, već treću šaku :D
ajme majko.....kaj to nije malo previše?
MA KAKVI - jedem još jednu dodatnu. 8)
andora,pa je si pokušavala
:? ,kako si do sada skidala kile.ajmo živosti!uvijek stigneš se predomisliti!evo ja danas za svoje pekla piletinu i radila tikvice,a za sebe skrobni dan!njihovo nisam ni pogledala..hrabro! :D
Kao što sam i mislila pozilo mi je nakon Vincekove Švarcvaldice.
A sutra cijeli dan slatko voće :( . Popodne doduše popijem čašu soka od paradajza pa mi je nekako lakše. Još ga i posolim :mrgreen:
cure, ja za sada izdržavam voćni!!!
jiiiiihaaaaa!!!!!!!
:D :D :D
danas bio prilog o UN dijeti na RTLovom Explozivu. nisam gledala od početka. uglavnom, nisam ni sumnjala da će "pohvaliti" dijetu. kaže nutricionistkinja da nedostaje mlijeka i mliječnih proizvoda u toj dijeti i odmah je pregledala novinarku koja je bila na UN dijeti i našla joj poremećaj/disbalans vitamina i šta-ti-ga-ja-znam....
spomenuli su i da je sve više restorana koji imaju menije prema istoimenoj dijeti :)
moj stav: nisam se niš bolje prije hranila, sad bar redovno jedem i izbacila sam slatkiše. a na UH dan jedem vege kolače ili palačinke od integralnog cjelovitog brašna i sojinog mlijeka. pijem više tekućine i dodatno vitamine.
kad se sjetim "uredskog restorana" od prije par godina i njihove hrane ...- ova dijeta mi je super!
ruža - tko god je rekao da je lako skidat kile do 30-e godine imao je pravo. ja sam prije 30-og rođendana i rođenja drugog sina lako skidala kile. u tjedan dana bih se skresala i sredila, sad to ide puno puno teže.
Mima - i meni je jako zasitan dan kad pojeden manistru sa pomama, a navečer kolač. zadnji put nisam jela čokoladu ni kolače, nego 2 šnite kruha sa margarinom i marmeladom i super mi je bilo. em sam uživala u kruhu, a premaz mi nije bio strašno sladat i zasitan.
lavache - i ja sam "izdržala" voćni dan. no ipak sam otišla u dućan i kupila predivnu glavicu zelene salate i začinila ju standardno. inače imam niski tlak pa mi malo soli na voćni dan dobro dođe. poslije toga sam bila super i nije mi više ništa trebalo (pojela salatu oko 17 sati)
Tessa - nisam gledala prilog... al kužim doktoricu... i meni najviše nedostaje mlijeko i mlječni proizvodi. zato ću danas jesti posni sir, ćevape i nevečer možda 2 jaja. ne znam smije li se - al ću ih pojesti "radi zdravlja"
sve u svemu jedem discipliniranije i ne pada mi teško otkad sam uvela zelenu salatu na voćni dan (koji me rastuži čim dođe).
Izdržala voćni dan bez ispada. Doduse predvečer sam bila živčana ko pas. Ali sam navečer išla u kazalište na balet pa me to održalo da ne žnjopnem nešto iz friža.
Danas tunjevina i salata :D
Samo da vas pozdravim i podrzim u dijeti.
Ja sam na -4kg posle 9 ciklusa! :D
Prija mi ova dijeta i stvarno uspesno izbegavam slatkise i grickalice!
A mleko ionako nisam mnogo pila, mozda mi malo nedostaje jogurt, ali ne mnogo!
imam kilicu manje!
što se tiče komentara nutricionistice - potrebno je balansirati, pa recimo dodavati soju ili nešto što već veggiima nadomješta mliječne bjelančevine.
znam gro ljudi koji ne jedu ni mlijeko ni jaja ni meso, a zdravi su ko dren. dakle - moguće je, samo se u prehranu treba dodavati stvari kao zamjenu...
uostalom, vitaminske preparate TREBA uzimati kako god se hranili. i ne vidim kako bi došlo do deficita kada mnogi ljudi zbog ove dijete redovito jedu povrće, a vjerujem da većina nije ni toliko voća pojela u zadnjih kajaznam koliko godina.
sjećam se one neke dijete u kojoj se svaki dan samo jelo meso. nikad nisam bila na tome, al' znam da je cijeli grad jeo samo govedinu i salatu, što je po meni puuuuno nezdravije od mahunarki, čušpajza, juhice, povrća i voća, zar ne?
joooj, ta mesna dijeta - to bi trebalo zakonom zabranit.
imam kolegicu koja se tako hranila duuugo vremena... pretužno mi je to i jako jako nezdravo.
a ovo za voće - ja sam ga u ovih 20-ak dana (isuse, nisam ni gledala kad sa krenula sa dijetom :mrgreen: ) pojela više nego u cijeloj trudnoći. da mi je netko rekao da ću jesti po 2 naranče svako jutro - pukla bih od smijeha.
čušpajz - :D vidila jučer u dućanu Podravkin i kupila ga. baš me zanima kakvi je.
danas mi je 30-ti dan!!! :D jučer nisam baš držala vodeni, malo sam šarala s voćem i mrkvom...
inače sam na -4, ali sam dijetu modificirala jer sam nakon 10ak dana skužila da mi se smanjila kol. mlijeka, pa nisam htjela reskirati...
uglavnom, jedem voće za doručak i to banane i jabuke... ručak i večeru prema danima, a ako sam gladna pojedem komad kruha bez obzira koji dan bio...
danas nastavljam s proteinskim i nadam se da će kilice isto tako polagano dolje... ne žuri mi se, do ljeta ima dovoljno vremena da se istešem za još barem 6kg :)
ja došla priznati nešto: odoh na vikend pa neću čuti munje i gormove :lol:
jučer sam poslije ručka pojela 7-8 kockica rahat-lokuma, Bog me poživio.
ako ima iskupa, nisam večerala.
brišem sad dok me Andora i lavache nisu objesile :saint:
:/ ne znam....ja bih na tvojem mjestu priznala da sam zgriješila (kao i ti) ali NIKAD ne bih priznala količinu (tih tvojih 7-8 kockica)...pa se stoga pitam: Da li ih je stvarno bilo 7-8 kockica? :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
da... krasno :coffee:Citiraj:
apricot prvotno napisa
čak ni potporu nis tražila.. niti da si najavila... niti imaš grižnju savjesti.
divno.... :raspa:
dobro kaže mamma san - kad kažeš 7-8 mogu samo mislit koliko si ih mraknila ustvari.
i dok sam ja u sunčanom splitu plakala nad zdjelom zelene salatice jer sam imala tvoju marelicu pred očima, i suzama razrjeđivala ocat - ona je lipo uvaljivala slasticu u usta.
sunce moje milo.... 'bem ti karakter :nope:
Ja jutros pojela jabuku, kad na licu oko usta crvenilo tipa osipa (alergije). A to sam primjetila da ponekada kada pojedem voce da se dogodi. :cry:
Pa sve mislim da ta dijeta mozda i nije za mene. Sve se nesto tjesim da su jabuke prskane nekim pesticidima i da je to od toga. :?
Jel se vama stogod slicno dogodilo?
pesticidi definitivnoCitiraj:
sasana prvotno napisa
ja imam sreću da nikad nisam imala problema sa kilama.a mljeko ,za sad ga ima dovoljno,pijem tekućine dosta i to je to.sutra mi je voćni dan,mislim da će sve biti ok,jer volim voće,a jabuke-mljac,mljac,mislim da nema dana bez jabuke.tko me god vidio da ju jedem poželio je jabuku. :)
meni se mlijeko smanjilo... no opet ne onoliko koliko bih ja htjela. :mrgreen:
bok žene! evo i mene nakon dugo izbivanja da vam svima pružim veliku podršku jer se definitivno isplati! skinula sam oko 14kg, čak sam došla do predtrudničke kilaže :D . prije tri tjedna sam imala pauzu od tjedan dana i od onda se ne pridržavam strogo. jedem i međuobroke i grickam ali se otprilike pridržavam vrste hrane tog dana. npr. uh dan žvačem prženi kukuruz, tortilje...jedem mavrovićeve makrokolačiće umjesto kolača i kile i dalje padaju. možda malo pomaže i to što sam opuštenija, nisam više toliko opterećena, ne mislim na svaki zalogaj i ne "važem" svaki obrok. hranim se bolje nego ikada, toliko voća i povrća nisam ni u trudnoći jela :oops: . jedna sam od onih koja je na ovoj dijeti otkrila koliko mi smeta mlijeko (ako se ovo što jedemo uopće može nazvati mlijekom).
samo sam htjela spomenuti da cijelo vrijeme dijete na proteinski dan kada je frka i nemam vremena jedem hrenovke za večeru.
zna li netko koje povrće/voće je bogato kalcijem? mliječno uopće ne jedem već par mjeseci, možda ipak fali.
a što se tiče provjeravanj minerala i vitamina nakon dijete...moji nalazi bi bili poražavajući prije dijete. stalno pečeno, topli sendviči, gluposti...
eto, samo hrabro!
ovo je lijepo čuti i jako ohrabrujuće,za početnike dijete.iskreno toliko sam se zainteresirala da uopće ne sumnjam uo tome da odustanem.imam cilj i držim se toga.inače volim kuhati pa mi sve ovo ne pada teško,nego mi sad još lakše,jer sve bude brzo gotovo,a primjetila sam i da nema nadutosti nakon jela.ovo je meni izazov,ali naravno najvažnije mi je da se pozitivno odražava na zdravlje,odnosno da se ne izgladnjujem.pa pa
aha!!!! i saw that! ozna sve dozna! :PCitiraj:
andor,a jel imaš kakve veze sa puhovima koji obožavaju smokve
tko me to spominje uzalud? :*