Moj je endo na dan punkcije bio 9,5 mm. Zadovoljna.
Printable View
Moj je endo na dan punkcije bio 9,5 mm. Zadovoljna.
Probaj sa omegom,ginko bilobom i folnom kiselinom,i to čim prije,meni je pomogloCitiraj:
crvenkapica77 prvotno napisa
strike, dat cu glavu da si sigurna trudnica..s takvim endometrijom bit ce ih i vise...znala sam to kad sam vidjela sliku s tvog avatara u cekaonici u MB i kad si mi ti jedina s foruma dolazila na misao
sta je sa Andolom jel se i on uzima??
i koji obični ili andol 100???
Joj Aleksandra,ne bi se uopće bunila. Dr.nam je rekao da nam preporuča 1 embrij,a mi bi 2 embrija,pa sad neznamo,dal da ga poslušamo ili ne.Citiraj:
aleksandraj prvotno napisa
Kako to misliš da si vidjela sliku avatara u Mb?
ananas, cikla, sok od ananansa, sok od cikle :zaljubljen:
tako sam ja i evo uvatilo se i što je nabolje tak mu je dobro da neće van...još... :mrgreen: :mrgreen:
Znas onaj tvoj usnuli andjelak, isti je takav na panou u cekaonici u bolnici...
Citiraj:
aleksandraj prvotno napisa
Onda ću baš pogledat kad budemo u bolnici,nismo još bili tamo. :* :love:
A kaj misliš,kad će te opet stavit u postupak?
Kod mene je 2 mj. nakon kiretaže i rekiretaže endo oko 7, što je slabo za postupak, ali ipak dobro obzirom na na mali protok vremena od kiretaža.
Moj savjet je cikla i Kal-ov B sa folnom.
Ne znam..al necu nista poduzimati barem sest mjeseci (osim prirodno ;) )
jel se smije piti vrkuta kada se koristi klomifen?????
Ja ne pijem vrkutu u toku mjeseca s klomifenom.
Zbog čega? Znatiželjna sam jer ne znam kakva je kontraindikacija.Citiraj:
MMK prvotno napisa
Napisala sam da ja ne pijem, zato što nisam sigurna je li se smije ili ne.
Za macinu travu znam da se ne smije.
Sve tvari koje utiču na neki način na hormone mogle bi pojačati ili neutralisati djelovanje ciljanog lijeka.
E sad to je sve moje tumačenje.
Btw. sjećam se da sam čula da kamilica i mislim aspirin istovremeno u kombinaciji, mogu dovesti do krvarenja želuca.
Podižem malo, dali tko ima kakva saznanja za čaj od koprive vezano uz prokrvljenost. Znam da on pomaže kod loše cirkulacije, niskog tlaka, hladnih nogu :) pa nekako mi je to povezano.
podižem malo ovu temu
danas sam imala transfer,danas mi je 19 dc
Čula sam da je doktor izmjerio 8 pa 10 ... na kraju je rekao 8 endometrij... da li je to OK? ili bi bilo bolje da je 10??? do sada se nisam s tim opterećivala...ali pošto mi je ovo već 3 IVF malo sam zabrinuta da možda i ja imam neki problem koji doktori nisu vidjeli? zašto se moje mrve ne ukopaju u mene? :(
Bokić Mravak, neznam kako bi to end pao , u razmaku par dana ili? A, čuj, naravno da je važno da je podloga optimalna, a i da žuto tijelo odradi svoje (tu ga malo varamo sa utrićima). SAmo ti miruj i nemoj puno razbijati glanu. Ja i dalje pijem sok od cikle, koda će mi sada pomoći :) moš' mislit. Sve što je bilo u tvojoj i doktorovoj moći, odrađeno je. SAda samo dosadno čekanje:love2:
ne znam koliki mi je ednometar bio prije... nisam to nikad pitala, niti mi je itko ikad govorio o tome... ne bi ni sada čula da u ordinaciji nije bila naučnica pa je ona mjerila zajedno s dr.
Nikad se nisam s tim opterećivala jer nisam za to ni znala... blaženi neznanje... sada samo razmišljam o tome :( ... mogla sam piti ciklu... ionako je obožavam i ananas... a vrtuku sam pila prvih 6 mj. ove god. možda su mi zato endić u prijašnjim postupcima bio OK....
mravak, endometrij od 8 mm je u redu, neka donja granica bi bila oko 7, sad samo blaženo čekaj betu i sretno!
dr. R mi je jednom prilikom kazao da je optimalna debljina endometrija od 8 do 14 mm
malo podižem...
na zadnjem uzv sam 11dc imala endometrij 7.35 mm. dosta tanak i iznenađujuće mi je to bilo jer na 2 ICSI do sada uvik mi je bio oko 10-11mm. pa sad dal možda ki zna dal se može endom stanjiti od kontrac tableta? obzirom da sam ih sad pila, a u prijašnja dva postupka nisam pa mi to dolazi kao jedini razlog
looks, a o kojem postupku pricas? jel tijekom stimulacije endo tanak??
o ovom postupku. 11dc sam bila na uzv i u to vrijeme pila drugu turu kontrac
Looks, kad si na kontracepciji, to i nije pravi ciklus, nema razvoja folikula , nema porasta fsh, nema ni debljanja endometrija...normalno je da je endo tanak, da je debel ne bi valjalo...to je sve ok...
tako sam i ja mislila, ufff kako mi je lakše da si potvrdila...hvala zedra...
podižem temu
spremam se na ET a zadnji put kad smo bili endometrij mi je bio oko 7 mm nakon estrofema ali je problem u miomu koji se probudio i porastao uz pomoć istih navodno,pa sad gledam čime bi mogla dodatno zadebljati endometrij a da istovremeno ne utječe na miom
vrkutu znam da ne ,ananas znači,cikla(taman sam napravila,ja je obožavam ali kao salatu,jel to ok?),ginko?
ima li ko kakvih saznanja,znači bitno mi je da istovremeno ne utječe i na rast mioma
:-o
đurđa (ne pratim te:-)), i ja imam iste, i baš iste probleme, endo mi bude max 7,5; a miom lagano raste, uzimam ciklu i ananas, i nadam se da ćemo doći do 7:-(.
čekaj,ali prošli put ti nije bilo problema sa miomom?
i ne ,ne mislim da me pratiš!!!
znam to:-D
Miom nije veliki, do 2 cm, al svaki put malo poraste, ajmo se pratiti i s uspješnim postupkom:-) (sad smo opako OT:-)).
:klap:
Spremam se na FET u Mariboru. Prije toga namjeravam napraviti
briseve (mikroplazmu, ureoplazmu,..) Pomislila sam da bi bilo dobro pritom
provjeriti i debljinu endometrija i imam li ovulaciju. Zanima može li to oboje istovremeno na dan očekivane ovulacije, ili se endometrij gleda par dana prije? Pokušala dobiti Mb na telefon,no nisam uspjela.Danas 10 dan ciklusa, a ovulacija oko 15-17 dana(nisam provjeravala ovulaciju od zadnjeg uspješnog transfera u 09.2008).
draga katice, pripojila sam tvoje pitanje postojećoj (još nedavno aktivnoj) temi o debljini endometrija
obzirom da ista već postoji pa se, prema pravilima foruma, ne bi trebala otvarati nova
evo, zato molim cure koje su bile aktivne na ovoj temi (i druge, naravno) da se uključe i pokušaju pomoći
svakako si kod nekog ginića s dobrim uzv-om bar dva puta prije isčekivane ovulacije prati rast folikula i endometrij. ako si to možeš dopustiti, financijski mislim, odi k dobrom MPO-ovcu... i pošalji mariborčanima mail umjesto zvanja, brzo odgovaraju za FET-ove.
katice briseve moraš odraditi prije postupka, a folikulometriju u kojoj će ti odrediti ovulaciju i debljinu endometrija predlažaem da odrediš (kao što je ksena napisala) kod gina s dobrim uzv-om. Gin će ti reć sve, da li ti endo zadebljava zadovoljavajuće, da li ti je JS dovoljno velika i kad ti je točan dan ovulacije. Ako budeš imala endo koji ne zadovoljava tvoje kriterije debljine ;) probaj dodat u prehranu ananas (sok ili voće) i ciklu (po mogućnosti pij i onaj sok koji ostane u staklenci). Matična mliječ je meni jako uspješno zadebljala endo. Držim ti fige!!!!
katice kad ideš u FET u Mb možeš ići u "prirodni" (ako imaš ovulacije) gdje samo LH trakicama pratiš ovulaciju i trebaš im javiti kad je test pozitivan (ja sam se uz to pratila i na UZV kako bih bila sigurna u ovulaciju i debljinu endometrije) i onda te 3 ili 5 dana od toga naruče na FET; druga varijanta je kad se uzima estrofem, to ne znam kako ide. U svakom slučaju javi im se mailom pa će ti sve objasniti. Sretno
Hvala cure.
Išla na pregled 13 dan ciklusa endometrij ne prevelikih 7 mm, miom u 10 mjeseci sa 9 mm narastao na 24 mm. Dr vidi jedan mogući polip, pa će Mb pričekati da početkom ciklusa da vidimo što je.
meni je nakon 14 dana estrofema 3x2mg bio samo 6 mm pa mi je dr produžio još 6 dana 2x4mg i bio je 7,2. već sam mislila da je nedovoljno za postupak, međutim dr je rekao da idemo dalje..produžio mi je još 10 dana estrofem i dodao duphaston 2x1. kad dobijem menzes počinjem s trisequensom..i onda valjda slijedi postupak..nisam dosad uzimala trisequens..je li on isto jača endometrij i smijem li vrkutu, ananas ecc. uzimati istovremeno s hormonima
prag, trisequens je isto estradiol. Ja bi preporučila cikliu i ananas, al vrkutu baš i ne (možda će druge cure znati više o vrkuti-spominjala se na raznim temama).