puce obratite pažnju na ovaj topic
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=908466#908466
:)
Printable View
puce obratite pažnju na ovaj topic
:)
Podižem.
Moja teta, ing.biologije je bila na nekakvom predavanju i sva mi je uspaničena javila da su potvrdili da su Pampersice kancerogene!
Moram je uhvatiti za tko, gdje, kako i kada!?
Uglavnom, mali horor ako je istina :(
Dobila sam probne uzorke Violeta pelena, nemam s njim iskustva, ali probat ćemo kakve su, izvana su simpa :)
Dođi ti u subotu u VŽ, pa da vidiš platnene :heart:
E ispravak ili modifikacija mog posta gore - radi se o seminaru inžinjera biologije i prof. biologije u Opatiji; Austrijanci su pravili istraživanja na adsorbentu koji koriste u Pampers pelenama. Koristili su taj adsorbent kao stanište za puževe i desila se jedna jako čudna stvar. Naime, puževi su dvospolci koji se razmnožavaju unakrsnom oplodnjom, a zbog tvari u podlozi (ovo iz pampersica) jedinke bi postale jednospolci i to samo muškog spola - pa ako djeluje na puževe, kako dugoročno djeluje na naše limače?!
Čista jeza!!!
Cure, molim da obratite pažnju na topic:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...944&highlight=
i da se lijepo zabilježite :mrgreen:
.. ajmo osigurati našu dječicu! :heart: :love:
Jazzmamice, ti u subotu u izvidnicu, pokupi sve što možeš o platnenim pelenama, fotkaj itd, da mi ne bi Katjić prešla u dečkiće, a moj bebolino u Nevena Ciganovića jednog dana! :lol: :lol: :lol:Citiraj:
jazzmama prvotno napisa
podižem!
ajde cure, uljepšajte nam dan!
Bijasmo danas na štandu, ali Rodine majice su vrlo rano razgrabljene i moj bebili nije ništa dobio :(
A tko nam je kriv kad smo spavali do 11! :mrgreen:
Inače curama svaka pohvala, teško je organizirati takav event u takvim uvjetima! :klap: :klap: :klap:
Mi naravno opet nismo bili jer smo izvisili s prijevozom. Trebao se vratiti doma do 10, ali se, kao i uvijek, nešto zakompliciralo i došao u 13.15 i rekao da kaj hoću, imamo čitavo popodne da odemo u Vž, nema problema. :evil:
Samo ne znam kaj bi u subotu popodne u Vž osim da prošetamo..i tak smo ostali doma.
I mi smo zvisili - a tako je malo falilo...
baš mi je žao :/
mi smo bili i uopće me sram to spomenuti
jerbo me tak oprala grižnja savjesti kaj se nisam bolje izorganizirala s Oskijem i ponudila pomoć za štandiranje bar na sat vremena (makar nisam Roda) da curama ak niš' drugo držim stalak s majicama koji im je otpuhivao vjetar - mislim, za to bih bar poslužila.
jer su šetači tak navalili na štand da su ga skroz okupirali!
tak da smo nakon kupovine majice i objašnjavanja nama poznatima "kakav je sad pak to štand", fino pokunjeni zbrisali... :/ :oops:
vimmerby ti si mi baš dobro sjela. Drago mi je kaj si došla.
Btw. pitaj kad bu ono na TV :mrgreen:
Mi sve smo bile super!
A svima koji ovaj put nisu stigli - vidimo se slijedeći put :D
hildegard, :* !
kaj se tiče priloga trebalo bi biti na Panorami (od 18:10, točno vrijeme još ne znam, ali traje svega 18 minuta pa nije jako teško i sve pogledati :mrgreen: ) na 2. HTV, sutra, daklem ponedjeljak.
ak' se kaj promijeni, još javim.
:DCitiraj:
vimmerby prvotno napisa
hop, hop! :bouncing:
ništ se (još :mrgreen: ) nije promijenilo! nadam se da ste unatoč divnom vremenu blizu telke koja ima odašiljač na Ivanščici! što će reći da možete gledati Panoramu Varaždinske i Međimurske županije.
(sad ak' opadne avion na recimo varaždinsku Vijećnicu nisam kriva ak' se nekaj ipak promijeni...)
zuker kommt zuletzt!
Jel' bilo na TV? Mi smo prespavali :oops: .
Mi smo gledali. Tko je bila mama s bebom? :)
bilo je na TV-u (tako kažu), beba s mamom je Kraljica
a mi nismo vidjelli... došla mi kolegica s posla, pa smo se zapričale, a kad sam se sjetila bilo je too late. :(
btw. se vidjelo da mu je platnena bila previše stegnuta? tak mi je bilo žal kad sam ga skinula, a bilo mu je malo natiskano oko nogica... posle sam se sjetila isto da sam ga preskinula onak nabrzaka, nisam ga ni pobrisala, niti stavila podlogu ispod nego direkt na onaj madrac...
kak je to sve skupa ipak izgledalo?
i činilo mi se da si to ti, koliko se sjećam tvojih fotki još tamo na zimskim trudnicama.
prilog je bio ultra kratak (baš mi je bilo žao jer nekim temama daju gomilu prostora, mogli su i tome malo više), koliko se sjećam, vidjelo se od onda kad je već pelena bila pod Štefekom. ja nisam skužila da je previše stegnuta, ali možda sam ja previše zurila u samu pelenu, kak izgleda, pa u tebe, da skužim jesi li to ti...možda da se javi netko kompetentniji.
je ono bila Marijana iz 9mjeseci pričala s nekim za štandom u vrijeme snimanja? i taj dio je bio tako kratak da se malo kaj vidjelo.
da, bila je Marijana, eto postoji mogućnost da ćemo moći tamo organizirati sastanke, javit ćemo čim nešto dogovorimo! :D
vidiš, to mi nije palo nikad na pamet!
a još sam se s njom zezala kak ćemo osnovati klub mama, bivših trudnica vježbalica :)
to bi bilo super stvarno, a i cure su super i spremne pomoći u svezi bilo čega kad mogu.
Danas smo Elinor i ja u šetnji Čk prvi puta vidjele novopečenu mamu i bebu u marami, ostale smo :shock: jer se to ovdje nažalost ne vidi tako često :/
Ako se netko prepozna :* :heart:
Danas smo Elinor i ja u šetnji Čk prvi puta vidjele novopečenu mamu i bebu u marami, ostale smo :shock: jer se to ovdje nažalost ne vidi tako često :/
Ako se netko prepozna :* :heart:
nešto je zablokiralo :roll:
cure a ja sam danas vidla tatu sa bebačom u marami u međimurki :klap:
:D
Ja sam bila prva i mora da su me proglasili luđakinjom (skupa s MM-om). :lol:
Na nesreću, Rahela nije dijelila moje oduševljenje maramom, pa smo od tog sporta odustali i prodali maramu.
No, nakon nekog vremena (negdje s godinu i pol) počela je pokazivati veliku sklonost nošenju, pa sam iskoristila ljetni pareo kao kratku maramu i nosila je na boku. Još i sad ju ponekad tako stavim - ali to primjenjujemo samo doma i na moru.
Jeste gledale jutos Dobro jutro Hrvatska i prilog o rodilištima?
A ja sam onako trudna do zuba i totalno nepripremljena, selila iz Vk i rodila u Čakovcu. Da sam bar bila informiranija, premda mi je bilo i u Čk ok.
Barem ću za iduće biti pametnija :mrgreen:
A ja mislila da sam jedina čije dijete ne voli maramu - izdrži do 5minuta. Još nisam odustala, evo, ni sad nije htio spavati (2put mi zaspao na rukama, ali čim sam ga spustila u krevet, odmah vježba glasnice), pa sam ga uvalila u maramu i sad spava na meni, ne mogu vjerovati, iako je malo i drečao. Budemo vidjeli kaj bude sutra, a stiže mi i premaxx sling, pa možda bu kaj od toga.
Da se malo pohvalimo, bili danas na prvoj kontroli i imamo ravno 5kg! :shock:
Rodili se s 3,620, a išli doma 8. dan s 3,700. Pa kad je tata doktoricu pitao da mu je nekad kakica pjenasta i više vodenasto izgleda, da nije to možda loše (na putu prema proljevu), rekla mu je nek se ništa ne brine dok ima tu kilažu. Sav se zbuckao, ima šlaufiće po vratu, sve po rukama, po nožicama, pa čak i ispod pupka. Tata mu je zadnjih godina sve mršaviji i mršaviji, pa ne znamo na koga je, jedino ak je pobrao gene od moje bake, svoje prabake, koja ima isti podbradak kao i on sad.
Pa vi ste veeeeliki :saint:
Moja mačka sa 7.5 mjeseci ima malo više od 7kg.
Ona je također imala jako problema sa dnevnim spavanjima, a moja improvizirana marama je činila čuda, samo se malo morala naviknuti, ponovo, na osjećaj da je stisnuta kao u mom stomaku
:heart:
Sling je druga stvar - slobodaaaa! Sve vidi, okreće se u svim smjerovima glavicom, ima slobodne ruke!
evo, i sad čitavo jutro je u marami, na meni i spava :shock:
Hera, ne mogu ti poslati pp, daj molim te posalji mi neku mail adresu na koju da ti se javim, ili, pretpostavljam da ti je pun inbox pa ga malo isprazni da ti moze doci post.. ;)Citiraj:
Hera prvotno napisa
Joan, kako ste vas dvoje?
Žao mi je što se nismo vidjeli na kavi - moji Slavonci su me ovaj vikend oborili s nogu :mrgreen:
a evo, sitno brojimo :)Citiraj:
jazzmama prvotno napisa
da, da, rece mi Elinor da si bila zaposlena ;)
Cure iz ČK i VŽ, dajte bacite oko na ovaj topic; bila bi šteta propustiti!
Pregled autosjedalica u Čakovcu u nedjelju 20.5.
Mi dolazimo, nadam se.
Osim ako beba ne urani, termin mi je 06.06.
Ljudi, što sam ja sve propustila :shock: , preselili smo se pa nisam imala internet sve do danas (skoro dva mjeseca) :( i sad evo čitam da ste puno radile, svaka Vam čast i nadam se da se sljedeći puta konačno i ja pridružujem. Pozdrav! :*
Tek sad vidim da me dugo nije bilo ovdje...
Jazzmama, još nisam vidjela ovaj avatar, :? :? :? zaista previše "lećem" okolo, a premalo surfam :mrgreen:
Joan nam tako sitno broji, evo i ovdje malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe brzo i lako (i da napokon krene!)
Imamo gornju 1. :D :D (nakon burnog vikenda)
Gdje se u Čk ili prije u Vž mogu kupiti kvalitetne prave autosjedalice? Ja bi Maxi Cosi ili sl., a nemam ideje gdje da počnem tražiti :?
Maxi cosi imaš u Međimurki. Mani je problem što mi takva sjedalica ne stane u auto s još dva bustera, pa sam kupil neku no name, kojoj pojasevi nisu baš najsretnije riješeni.