No dobro kako da onda izbjegnem te hormone u jogurtu, oni me najvise muce? Bakterije organizam ubije ak je zdrav, a hormoni djeluju i puno su stetniji za djecu nego odrasle, kod odraslih horm. rasta moze recimo uzrokovati rak.
Printable View
No dobro kako da onda izbjegnem te hormone u jogurtu, oni me najvise muce? Bakterije organizam ubije ak je zdrav, a hormoni djeluju i puno su stetniji za djecu nego odrasle, kod odraslih horm. rasta moze recimo uzrokovati rak.
uredno izbjegavamo mlijeko, ali kako jesti krumpirpire, jedno od omiljenih poslastica mame i tate (sto automatski znaci- daj meni!)
19mj. i jos ga nije okusila. vjerojatno je u nekom kolacu ili pecivu...ako joj dam pire krumpir (koji se naravno radi s kravljim mlijekom) koliko me treba peci griznja savjest? :mrgreen:
samo kuhane i malo maslaca ili ulja gore, pečene... :mljac:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
ma lako za alternativu, ali ja bas volim klasican pire.
a htjela bi ga jesti tako da se ne skrivam od nje :mrgreen:
Leonisa, Stavi umjesto mlijeka vrhnje za kuhanje. Još je bolje.
hm...njega sam nekoc znala zamijeniti u nedostatku mlijeka...mogla bi opet :mrgreen: tnx :*
pa vrhnje za kuhanje se isto radi od mlijeka, sta ne :? Ili je bas samo mlijeko tako lose i bljak, a preradjevine su ok :?
prerađevine su prerađene 8) :PCitiraj:
mina30 prvotno napisa
i lakše za probavu
Da se javim sa svojom situacijom. Isključivo sam dojila do 6.mjeseca kada smo započeli sa dohranom. I sve je super krenulo. Međtuim, ima nekih jela (npr. gris, žganci, ili špinat) gdje sam prisiljena dodati adaptirano, jer svog nemam dovoljno za izdojit, ali ona ga ne prihvaća!! nema šanse. sto kombinacija pokušala, i ni jedna ne pali! I tak mi onda ništa ni ne jede! Ja kuham po dvije vrste jela svaki dan, ali
ona ne prihvaća nikakvu kombinaciju I danas sam već bila očajna i skuhala sam gris sa kravljim mlijekom (razrijeđenim) i pojela je!!
S jedne strane osjećam olakšanje što će mi sad jesti povrće u kombinaciji sa mlijekom, a pak s druge strane se bojim kako će reagirati na to. Sad pratim da vidim reakcjiu. Ako je bude, prestajemo
a zašto mora jesti povrće u kombinaciji s mlijekom? :?
pa čini mi se ukusnije ako joj dodam mlijeko u špinat sa krumpriom, ili blitvu. A i nije to bogznakakva količina mljeka, a nije ni u svakom obroku. Namjeravam stavit u nešto što inače ne želi jesti.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Uglavnom, reakcije nije bilo!!! :D
ja svojoj nisam radila kašice sa mljekom
čemu? pa ionako sisa
moje kombinacije:
povrče/voće - palenta/riža (kuhano na vodi)
iz toga se da izvući dovoljno kombinacija
najdraža joj je bila špinat-žganci
mediteranska kuhinja
ma moja je prefrigana, ne jede bilo kaj, zbilja sam svašta probala. No i dalje ću joj nuditi tu i tamo..
ovo je malo OT - ali kako to da kad otvoren tetrapak stoji u frižideru ne pokvari se čak 2 tjedna? (a na poslu kad nismo imali frižider znalo je i van frižidera opstati po tjedan dana, pa i ljeti)Citiraj:
Davor prvotno napisa
Nakon što se otvori tetrapak, slobodno se naseljavaju bakterije, ako nema nekih antibiotika, ili ne :?
:shock:Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
ja ga znam zaboraviti van frižidera ujutro - kad dođem s posla, mlijeko već pokvareno :/
samo ono iz tetrapaka, trajno, ostane nepokvareno. Ono "sviježe" se pokvari dosta brzo.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Jednostavno, ono svježe dolazi zapakirano sa svim bakterijama pomoću kojih će se pokvariti.
:lol:Citiraj:
Davor prvotno napisa
logično
Od koliko mjeseci djeca mogu piti rižino, a od koliko sojino mlijeko?
Zbog visokog sadržaja glutamata sojino "mlijeko" bi bilo najbolje zabraniti u potpunosti. Žalosno je da se jedenje soje uopće povezuje sa zdravom prehranom. Soja je štetna i od soje atrofira mozak.
Mene zanima kako "pripremiti" domaće kravlje mlijeko? Kad se mlijeko skuha i ohladi, napravi se kožica u kojoj je izdvojena mliječna mast. Kad skinem tu kožicu, dobijem obrano mlijeko. Kakva je prehrambena vrijednost takvog mlijeka?
Sasvim usporediva s trajnim obranim mlijekom iz dućana s ~2.8%MM.
Natrčao sam onomad na opis pripreme mlijeka jednog jogurtoljupca koji je svježe mlijeko termički obrađivao u poklopljenom loncu u pećnici na 90°C. Nisam to (još) isprobao, a lik tvrdi da se tako ne separiraju masnoće.
Škorup se neće napraviti, ili možda jako malo ako se mlijeko već samo hladi poklopljeno, dakle pećnica nije potrebna ;) !
Pozdrav!!!!!! ja sam mama 6-mjesečne curice i počeli smo konzumirati dukat kravlje mlijeko i sve ok.
pa s obzirom da ti dijete već odavno jede krokiće, keksiće i slično vjerojatno joj od kravljeg mlijeka neće biti ništa kao niti od spomenutog
svatko radi kako misli da je najbolje, ali s obzirom da je danas pristup informacijama zaista jednostavan ne bi škodilo čitati i razmisliti o onome što se preporučuje za dijete od 6 mjeseci
OT s obzirom na broj postova mogla bi biti šala, ali isto tako na jednoj stranici na face-u se javlja ekipa kojima su takve stvari najnormalnije u životu tako da me ništa više ne čudi...:-(
(jedna mama daje djetetu od 8 mj da liže bombone i njoj je to baš fora :-()
Ja djetetu od 8 mjeseci dajem dukat kravlje mlijeko, ja sam odrasla na kravljem mlijeku a mislim da ste i vi svi koji ste protiv kravljeg mlijeka.
bravo za tebe, sad si nam otvorila oči
Jel netko od mama koje ste hranile djecu s ad koristio prijelazno mlijeko?Jel to isto?
Kad je moja cura prestala dojiti imala je godinu i pol,dakle nedovoljno za kravlje.Tada je išla ona reklama o prijelaznom mlijeku između dojenja i kravljeg.Ima od nekoliko proizviđača.Ja jedan primjerak nadobudno donesem doma,dam svom zlatu (koje stvarno nije izbirljivo dijete) u najljepšu šalicu,a ona napravila facu ko da sam joj naftu dala.Pljunula je i brislala jezik od tepih!:lol:
Inače je ako joj se nešto ne bi svidjelo progutala i rekla da joj se ne sviđa,ali ovakvu filmsku reakciju nismo nikad imali.Kad je probala još jednom baš joj se želudac dizao,nije glumatala.
Probala sam i ja,bljutavo i totalno bezukusno.Jel to formula slična ad ili nešto skroz drugačije?
Jako je voljela jogurte,obične i voćne.Kravlje mlijeko je probala sama dok sam ja bila u kupaoni.Ostalo je na stolu,a ona brzopotezna.Nikakve reakcije osim oduševljenja nije bilo.Pedijatrica mi je rekla da se ni ne trudim opet s prijelaznim već da nastavimo s kravljim,ali onim punomasnim.
Otkad je godinu i pol premalo za kravlje mlijeko?
Otkako su krenule reklame za "prijelazna mlijeka"
Svasta.
Ja cu se i ovaj put drzati one granice od godinu dana.
Meni i MM-u mlijeko smeta,ne probavljamo ga dobro,napuhuje nas....kao i dosta ljudi koje znam....pa je vjerojatno da ce takve reakcije imati i beba od 12mj...
Ne mislim svojoj N. davati kravlje mlijeko prije 2ge godine i to cu se potruditi nabaviti domace koje cu prokuhavat....
Svatko radi kako misli da je najbolje,valjda prati reakcije djeteta na hranu koja se uvodi pa shodno tome i reagira...
Drage moje, nije mi namjera spašavati svijet, ali baš ste izabrale proizvod koji se radi od praška. Probajte: ako dulje ostane, ne kiseli kao pravo mlijeko, nego truli. Na vašem bih mjestu nabavljala mlijeko manjih mljekara, npr. Veronikino. Eto, možda sam izlanula nešto nekorektno, ali u itekakvom interesu djece.