joj, mi smo ih uspjeli naci u onom ducanu sa auto opremom kad ides iz grada, pa preko puta peveca kod pumpe, kad prodes bili brigCitiraj:
Mum2Be prvotno napisa
ja bar mislim :oops: pitat cu md, znam da smo sve pretrazili i nema
Printable View
joj, mi smo ih uspjeli naci u onom ducanu sa auto opremom kad ides iz grada, pa preko puta peveca kod pumpe, kad prodes bili brigCitiraj:
Mum2Be prvotno napisa
ja bar mislim :oops: pitat cu md, znam da smo sve pretrazili i nema
Hvala na informacijama.Cula sam da bi se to moglo naci i u kineskom,pa cu sutra nastaviti potragu.
ja kupila u TL.
pitala sam i tocno sam ti rekla
imaju i za zadnju sajbu onaj veliki
to su oni crni sa mackicama
uf i mene je mucilo koju kremicu kupiti, trazila sam microban ali kod nas toga nema u apoteci, mora se naruciti, a posto nisam htjela cekati kupila sam: Nivea Baby, Sonnen-Milch, LSF 50+ ultra
zasad sam zadovoljna, osim sto je moj malisa prirodno jako tamnoput pa izgleda ko da sam ga vec osuncala :mrgreen:
Jedino mi se ne svida sto od kremice bude sav ljepljiv i mastan :/
uf i mene je mucilo koju kremicu kupiti, trazila sam microban ali kod nas toga nema u apoteci, mora se naruciti, a posto nisam htjela cekati kupila sam: Nivea Baby, Sonnen-Milch, LSF 50+ ultra
zasad sam zadovoljna, osim sto je moj malisa prirodno jako tamnoput pa izgleda ko da sam ga vec osuncala :mrgreen:
Jedino mi se ne svida sto od kremice bude sav ljepljiv i mastan :/
e...sad ste me ubile u pojam :cry:
ja kupila dva komada Vichy-eve kreme za klince sa faktorom 50 (da ga mogu trackati cijelo ljeto), sva sretna kako sam nasla veliki faktor, i sad citam kako Vichy nije dobio prolaznu ocjenu....
a jesam sucker......
Ja sam zadnjih mjesec dana u potrazi za microsun kremom od spiriga(samo mineralni filteri za zaštitu od sunca). Konačno su ih počeli dobivati, samo što je ove godine duplo skuplja - cca 100,00 kuna. Microban (sa kemijskim filterima za zaštitu od sunca) se više ne proizvodi.
:)
Mislim da ćemo i mi nabaviti ili microsun ili DM-ovu (do sada smo uspješno izbjegavali sunce, ne izlazimo čak prije 18 sati). Vidim da mnogi spominju Microban - ja ne bih koristila za bebača ništa sa kemijskim filterima, već samo s mineralnim.
Mustelinu bih isto probala, no cijena je je bezobrazno visoka. Mislim da se više isplati nabaviti je preko neta, nego kupiti kod nas.
Mislim da ćemo i mi nabaviti ili microsun ili DM-ovu (do sada smo uspješno izbjegavali sunce, ne izlazimo čak prije 18 sati). Vidim da mnogi spominju Microban - ja ne bih koristila za bebača ništa sa kemijskim filterima, već samo s mineralnim.
Mustelinu bih isto probala, no cijena je je bezobrazno visoka. Treba provjeriti, no možda se više isplati nabaviti je preko neta, nego kupiti kod nas.
kak izdržite?Citiraj:
ne izlazimo čak prije 18 sati
ja marge još nisam mazala (imam DM babylove faktor 50), iako smo vani svaki dan od 9 - 11, 12 i tako negdje od 16,17 - 20 (ja ne mogu bit u kući). ako je u kolicima, one dijelove tijela koji su eventualno na suncu zaštitim tako da strateški namjestim tetra pelenu po kolicima. ako je u slingu, ima na glavi šešir šiiiiiiiiiiirokog oboda koji joj pokrije čak i ručice, a noge sakrijemo repom od slinga (jer ima skroz gole noge)
Pa zapravo vrlo jednostavno :mrgreen:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Naime, prije ručka ima jedan kratki spavanac, pa se igramo, gugučemo....onda kuham ručak, a nakon toga njemu je ubrzo vrijeme za još jedan spavanac...Nakon toga smo obično u punoj formi i izlazimo vani, a tad obično ostanemo do 9 - tek tada baš pada noć, a onda idemo kući na kupanje :)
Pitala sam pedijatricu trebam li trackati bebaca s necim obzirom da ima samo 2 mj i rekla je da obavezno treba i da preporuca Mustelu 50+. Ne izlazemo ga najjacem suncu. U setnjici smo ranije prijepodne i predvecer kad tatica dodje s posla. Zastitim ga od glave do pete. Ali svejedno ga namusam. Bebac voli mazanje ali i mazenje :love: .
Samo da prijavim: nekidan smo kupili MVG kapicu ("legionarku") i prezadovoljni smo! Sad smo potpuno spremni za sunce :mrgreen:
A od krema za početak DM-ova Sundance faktor 50- za sada zadovoljni. A za eksperimente uvijek ima vremena ;)
došli su lijepi sunčani dani..jeste počeli sa mazanjem?
ima tko kakav prijedlog za zaštitnu kremu za bebača od 3 mj sa atopijskim dermatitisom?
Lucas - i ja imam to isto pitanje... ova tema je od prije 2 godine, i kako izgleda, ta najpopularnije Microban 30 se više ne proizvodi (a ko zna, možda se sad opet proizvodi? morat ću ja vidit u ljekarni).
moj mali isto ima atopijski dermatitis i imat će 8-9 mj. kad lito poćme pa ne znam s ćime ga mazat... ?!
microban sad ide pod drugim imenom
MicroSun Baby
http://www.zastitaodsunca.com/index....bpage=microsun
za tako malu bebu i jos s AD - NIKAKVA kremaCitiraj:
Lucas prvotno napisa
tanki dugi rukavi, tanke duge hlače, sesir, hlad, hlad i samo hlad
Lutonjica - hvala na informaciju!!! :) ja ću baš vidit kakav je taj MicroSun Baby.
i mene zanima ova tema. Baš ću vidjeti da li je ima naša ljekarna. :)
S obzirom da će ona imati po ljeti već navršenu godinu dana,da joj uzmem svejedno tu Microsun baby ili onu drugu što piše u linku? :/
Ev oja sam baš danas uzela malom L'Erbolario - Piccolosole i čini mi se ok. I on ima blagi atopijski dermatitis. U ljekarni su mi preporučili to ili nešto od La Roche. Inače drže i Vichy, Mustelu, A-Dermu i još tonu drugih stvari, ali su za ove dvije rekli da su bolje. Za Microsun rekli da trenutno nema.
ne znam kamo da stavim ovo pitanje,ali nekako mi paše ovdje,pa da pitam:
Cure jel znate gdje ima za kupit u Rijeco šeširići MVG? Ja bih ga kupila ali gdje god pitam blijedo me gledaju :? .
Može pomoć?
:love: :heart:
A da ih nazoveš i pitaš kome šalju robu u Rijeci? Stranica im je u izradi, ali na dnu imaš njihov telefon i mail.Citiraj:
Daisy@ prvotno napisa
http://www.sole-mio.hr/mvg-sole-mio.html
Ja sam isto jučer kupila L'Erbolario Piccolosole zf 25, preporučila mi teta u ljekarni. 125 ml 110 kn.
P je inače tamnoputa, svaki dan smo vani i mislim da će joj to biti dovoljno. Naravno, uz šeširić i ostala pomagala :)
maslačkica hvala :love: :*
Bass - Užarska2a, RijekaCitiraj:
Daisy@ prvotno napisa
smijeh me uhvati kad ti vidim lokaciju a ti bolje poznaješ dućane u Ri nego ja odovuda :lol: :lol: :oops:
:love: :*
Ne, ne draga... ne znam Rijeku - nego malo Interneta :lol:Citiraj:
Daisy@ prvotno napisa
Ne razumijem zašto pedijatri preporučuju mazati djecu ispod 6 mj?!?!?!
Pa staviš ih u kolica, namjestiš suncobran i uvijek imaš pri ruci koju tetru za dodatnu zaštitu ako od nekud još sunce prolazi..... ima za kupiti univerzalnih suncobrana za oko 70-80 kn.... pa ne mora baš sve biti u kompletu :roll:
Meni je žao tako rano počimati sa svim tim parabenima i čudima.... nek djeca uživaju ;) pogotovo ako imaju dermatitis....
Za kasnije preporučam Uriage kremu za djecu.... bez parabena i parfema... dostupna u DM-u na ljekarna odjelu (nema svaki dm taj odjel)... košta oko 180 kn za 100 ml, 50+ zaštita (s točkicama i jeftinije ;) )
Viši i Mustela su s parfemima i parabenima.... masovno ih preporučuju.... stvarno ne kužim zašto.... valjda misle da ako košta, valja :roll:
I meni je žao mazati ih s bilo čim.Citiraj:
Mirtica prvotno napisa
ALI, moje se dijete prvih 12 mjeseci nije htjelo voziti u kolicima. Nosila sam ga u marami, spustila bih ga u kolica tek kad bi zaspao u marami (do tad bi ga nosila i gurala prazna kolica). U tom slučaju nije uvijek lako izvesti da ne prođe malo sunca po licu unatoč kapi s širokim obodom.
Prema stranici www.cosmeticdatabase.com većina proizvoda za bebe na našem tržištu nije dobra za bebice, uključujući i Mustelu, bar one koje sam ja pregledala.
Dr.Hauscha ima grozne rezultatem kao i Vichy, Nivea, Eucerin itd. da ne nabrajam.
Aveneva za lice sa zaštitnim faktorom 50 ima dobar prolaz, mogu je korisiti i bebe od 6.mj.života.
Čini mi se da sam negdje pročitala da zaštitni faktor iznad 25- 30 nema nikakvog većeg efekta tj. da npr. faktor 50 štiti 1-2 % više od faktora 30. Može li tko potvrditi/ opovrgnuti i obrazložiti.
Hvala!
ja kupila AVENE za djecu, SPF 40.magistra mi preporučila. kaže da je bolj od Vichyeve, a i od Mustele, a duplo je jeftinija od Mustele. Kaže tkđ. da je Mustela precjenjena.
120 kn, lagana, fino se razmazuje.
Valjda je dobra
provjeri je li isključivo mineralna zastita.
jer se one tesko razmazuju i ostavljaju bijeli sloj.
pa ako se lako razmazuje, nisam sigurna da nema i kemijskih filtera
Curke, gdje ima za kupiti tih šeširića Mama Voli Gabi u Zagrebu? Stranica im još nije gotova...Ima u City centre One ili u Avenue Mallu ili tako nešto?
Usput, meni je pedijatrica rekla kad ga je puštala iz rodilišta OBAVEZNO krema za sunce. Sunce ne mora biti direktno, može i reflektirati. MM je svijetloput (kao i dijete) i on sjedi u hladu i pije kavu i izgori...znači, moguće je.
Bokić
Misliteljica, pogledaj ovdje i obrati posebnu pažnju na * kod prodajnih mjesta.
La Roche nema baš dobre razultateCitiraj:
Leilani-m prvotno napisa
http://cosmeticdatabase.com/wordsear...roche&&start=0
ostaje bijelo, ali je losion, pa nije gusto.šta u sastavu nije poželjno???mislim da ovako veliki zaštitni faktor mora ostavljati trag ili se varam???Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
mora negdje biti naglaseno da se radi isključivo o mineralnoj /fizičkoj zaštiti, ili mora pisati da nema kemijskih filtera
ako ni jedno ni drugo ne pise, znaci da se radi o kemijskim filterima, a to nije za bebe mlađe od godinu dana (iako ih ja ne volim ni za starije, i moju dvogodisnjakinju jos uvijek mazem iskljucivo kremama s mineralnom zastitom)
evo bas sad gledam, ako imas Avene BIJELU liniju, onda je to mineralna zastita i ok za bebu
http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/240/
ako imas Avene NARANCASTU liniju, on ima i kemijske filtere, a to ne smiju bebe mlađe od godinu dana
http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/239/