Navodno ovaj na SD trenutno ne postoji... :?
Printable View
Navodno ovaj na SD trenutno ne postoji... :?
i meni se cini da ne postoji vise, to je sigurno isto dio politike odbijanja trudnica jer je taj tecaj trajao samo jednu vecer negdje 45min-1h, a sad se trebas malo pomucit da nadjes u zg tecaj na koji mogu oba roditelja nakon radnog vremena. mi npr. na nijedan ne mozemo :evil:
Rodila sam na SD početkom ovog mjeseca, a baš mi je ta činjenica da traže tečaj visila nad glavom cijelu trudnoću. Tamo se tečajevi više DEFINITIVNO ne održavaju, moj muž je na kraju sam išao u Dom zdravlja u av. Većeslava Holjevca- dva četvrtka je trajao od 3-6 pa, kako on radi do 4, svaki put je zakasnio. Ali, nitko mu nije zamjerio.
U bolnici pak ovisi na koju ekipu naletite- mene su pitali jel muž ima tečaj, ali nisu tražili potvrdu. Ima ih koji ne inzistiraju, al ajde ti riskiraj...
lukava puščice,
DZ u Zvonigradskoj (Trešnjevka) ima tečaj za 10ak dana s početkom u 17h pa bi vam možda odgovarao:
http://www.zagreb.hr/Dokument.nsf/VP...penDocument&07
Ili ako imate nešto organizirano u VG; SD-ovci priznaju bilo čiji tečaj.
Ima u VG u Domu zdravlja tečajeva, piše na oglasnoj ploči tamo gdje se održava fizikalna terapija. Moj muž vidio, al nama nije aktualno pa nije registrirao kada točno
dalma i dinna, hvala vam na savjetima i idejama oko tecaja (vidi, dinna je iz gorice, isto kako i ja!!!!) ali taj u zvoningradskoj (na koji bi najrađe i koji nam jedino pase) se treba prijaviti telefonski a cula sam da je sve zauzeto do 7.mj, a tad cu ja vec roditi! a na ovaj u VG cu odgegat bez MM jer je uvijek negdje oko 10h ujutro, naravno da nema sanse da on izađe s posla.
nego dinna, kako je bilo na SD?
jesi zadovoljna?
Mene zanima ako je mm bio na tečaju za porod prvog djeteta, da li to vrijede za sve sljedeće porode? Ili gnjave sa "svježim" potvrdama ili tečajevima?
ja doma imam potvrdu da smo pohađali tečaj, nema datuma i planiram je zaklamati i na drugu trudničku knjižicu, pa neda mi se dva puta slušati isto a tek MM-u--- :roll:
meni se čini da je SD održavao tečajeve u suradnji s Poliklinikom Vili; no, bez obzira na to, priznaju tečaj iz doma zdravlja. Mislim da se nešto može naći i u Klubu trudnica, imaju svoj web.
čini mi se da je taj tečaj od Poliklinike koštao jedno 400 kn, prokopajte po pretražniku.
A da li priznaju to što je za prvi porod bio na tečaju i na porodu, tj. da li ako sada ne odemo ni na kakav tečaj budu priznali to što smo jedan već prošli prije 3 godine + porod u živo :mrgreen: .
Iskreno niti mi se ide, niti imam vremena. U vrijeme tečaja Janko je doma, a MM ionako doma dođe tek u 17h.
ma ja sam cula vec vise puta da se tecaj treba samo jednom proci i da to vrijedi za cijelu vasu (reproduktivnu) buducnost. a pogotovo ako je TM vec asistirao pa bilo bi idiotski da ponovo prolazi te formalnosti, pogotovo kad je s tim upoznatiji od svih onih koji idu prvi put.
dakle, opustite se, nekad dodje na porod, ali i ponesite tu staru potvrdu ili trudn. knjizicu gdje ti to pise.
Evo najsvjezije iskustvo sa Sv. Duha (doduse nije moje ali i mene je koja sam tamo rodila, ovo jaaaako ugodno iznenadilo): dakle frendica je rodila prije par dana gore, i prezadovoljna je! prvo, zadovoljna je jer su je iako ne pripaada tamo, mislim da je trebala u Vinogradsku, bez puno navlacenja primili gore. O stvarima tipa klizma, brijanje i to ne znam, ali mislim da i nije toliko bitno, jer ono cime je ostala zapanjena i odusevljena je babica koja joj je odmah na pocetku rekla da ce nastojat izbjec epiziotomiju, da se niceg ne boji i da ce je ona masirat (ona se toga jako bojala obzirom da su je prosli put, kao i mene, iskasapili, tako da nismo sjedile par tjedana). I stvarno, iako je rodila jako veliku bebu, 4,5 kg, babica je vodila sve, masirala međicu i nije bila rezana niti je pukla. Sve je sretno proslo u 2-3 sata! prezadovoljna je! (ostale detalje stvarno ne znam, ali i ovo je doista, bar meni, jako lijepa novost!)
buba klara,to je sigurno bila ona babica na N.super vijest!
Masirala medjicuza vrijeme izgona? Koliko sam upucena, to bas nije pametno, jer tek tada moze puci. Mozda ju je samo natapala uljem?
e, stvarno ne znam kako se zvala babica i u kojem trenutku joj je ona masirala međicu, ali uglavnom čuti već same riječi od osoblja da ce ti pomoc masirajući te, da te nece rezat, i naravno da to stvarno i naprave- zvuce sjajno!
Sa SD-a cesto cujem iskustva da se babice trude sacuvati medjicu. Svaka cast! :D
evo,rodila prije 2 tj.na sv.duhu...dojmovi?ne znam da li bi se izjasnila kao pozitivni ili negativni zbog vise razloga - ukratko cu ispricati pricu - u 3 ujutro dosla sam u bolnicu i zadrzana zbog postepenog otjecanja plodne vode,bila 2 prsta otvorena,primljena od sestre saske, nisam sigurna jel sam tocno zapamtila ime...ugl.djelovala mi je u pocetku pomalo mrzovovoljno,medutim i ja bih takva bila da mi neko u 3 ujutro dode na posao...ali promjenila sam misljenje i sestra je ok,da ne duljim dalje...plodna voda je dalje postepeno otjecala i rodila sam u pola 8 navecer...sam dojam sto se tice predradaone je pozitivan...smjestena nakon poroda, nakon odlezanih onih obveznih 2 sata, na odjel ginekologije jer nije bilo mjesta na babinjacama..dojam ok...moj "horor" pocinje nakon otpustanja ture rodilja doma i smjestaj na odjel babinjaca...i forsiranja dojenja...imala sam najvecu zelju i volju dojiti medutim na tom odjelu su mi napricali takve kontradiktorne stvari o dojenju, tj.svako ima svoju verziju price,od toga da dojke ne masiram da cu napraviti superlaktaciju i na kraju se zavrsilo da sam dobila upalu i toliko izludena od sveg zatrazila ablaktaciju...takoder jedni su mi pricali da imam mlijeka a drugi da ga uopce nemam,da maloga forsiram da sisa...posto je ranije roden,bio je preslab za vuc mlijeko,u pocetku odbijao cicu ili bi spavao,ne bi znao sta sa time...ugl.da ne duljim dalje prosla sam pakao i da nije bilo jedne sestre sonje supljine s pedijatrije i pedijatrice bednjas mene bi od tamo mogli samo proslijediti dalje na jankomir..navedena pedijatrica moze posluziti kao primjer po strucnosti,pristupu i svemu ost.kakav bio doktor trebao biti a sestra po svojoj toplini,trudu...ugl.nemam rijeci kojima bi se mogla zahvaliti tim divnim zenama...
i poanta te cijele skracene price je sto koliko sam ja shvatila da vlada los odnos izmedu pojedinih odjela,npr.babinjaca i pedijatrije...po meni pola odjela babinjaca je ok,a pola :evil: dok na pedijatriji vlada puno pozitivnija klima..da ne pricam da su me na tom odjelu smrtno uplasili sa mojim slucajem, u stanju premorenosti zena samo to zeli "cuti",da cu dobiti sepsu ili zavrsiti da kiruskom stolu zbog uplale...da ne nabrajam dalje milijon dr.stv.gdje ispada na kraju da pola njih ne zna svoj posao kad pricaju razlicite stv..
ponavljam u svemu ovome puno sam zahvalna onih 2 zenama koje su me umirile i dale mi nadu da ce biti sve ok...
eto to je u kratkim crticama moja prica...
već sam negdje komentirala kako svaka sestra ima druge savjete o dojenju, zato se treba što više informirati i ako se može proći Rodin tečaj o dojenju.
Nego mene za Sv. Duh zanima stručnost doktora. Jer od sveg mi je najbitnije da oni reagiraju na vrijeme, te pritom ne ugroze ni bebu ni mene.
Nije mi čak ni bitno oče li me maziti, paziti, nego da naprave najbolje za mene i bebu. Znači da mi neforsiraju vaginalni, ukoliko sam za carski.
Meni je sad gin. rekao da je bebi pupčana oko vrata.
Te me zanima ukoliko ostane tako kako se doktori na Sv. Duhu ponašaju, da li se odmah ide na carski (što ja bi jer bih htjela izbjeći nedo Bog komplikacije) ili se prvo forsira vaginalni?
E da još, da li se radi uzv prije samog poroda?
Kod primanja u rodilište prvo se radi ctg, pa uzv, a onda i brijanje i klistir. Barem su tako meni prije 2 tjedna.Citiraj:
Adi prvotno napisa
da li je na Sv. Duhu potpuni rooming in, i po noći? Može raspored.
E da da li presvlačite bebe i da li treba ponjeti pelene?
Koliko vas je u sobi? Da li svaka soba ima wc i tuš?
Bebe su uz mame cijelo vrijeme, osim kad ih kupaju od pol 8 do 9.
Sestre promijene pelenu u 15 i u 21, a u međuvremenu mame.
Treba ponesti pelene i vlažne maramice. U sobi su 3 mame i 3 bebe, a wc s tušem je kraj svake sobe. Na badnjak je nestalo wc papira, pa ga je zgodno imati sa sobom. Inače, ostala sam iznenađena kak je wc čist.
Čim odnesu bebe ide vizita, pa doručak, pa vizita pedijatra. Tokom dana bude još jedna vizita pedijatra.
Je l se dobije njihova spavaćica za rodit?
Da l da nosim svoju kratkih ili dugih rukava? :love:
Odmah kad te prime ideš u njihovu spavaćicu. Poslije kad trebaš čistu zatražiš drugu.
Ja sam nosila jednu svoju čisto za slučaj da nemaju i nisam ju niti vadila iz torbe. Bilo mi žao da ju ne zakrvarim.
Inače, tamo je jako vruće zbog malih beba. Spavaćice su im svakakve, ali su čiste. Neke imaju kratke rukave, neke trifrtaljne, neke duge, pa čak ih ima i različitih rukava :roll: .
Hvala ti, zanimala me ta procedura!Citiraj:
yocurly prvotno napisa
to je uredu da su njihove spavačice da nemoram misliti koliko mi mojih treba. Ali ću ponjeti i svoju za svaki slučaj.
eh da vidim da opet ima tečaj za trudnice kod njih pa me zanima mi koji nespadamo pod Sv.Duh da li ga je obvezno proć?
Da li primaju uopće trudnice koje nespadaju tamo?
Primaju trudnice koje ne spadaju tamo. Ja već drugu trudnoću idem gore, a ne spadam k njima.
Potrebno je naručiti se jedno 3 tjedna prije i bilo bi dobro da znaš kod kojeg doktora.
Tečaj možeš obaviti bilo gdje, ne inzistiraju na njihovom. Nas na kraju nisu ni tražili potvrdu da je suprug prošao tečaj.
misliš kod naručivanja za pregled i uzv moram navesti ime doktora kod kojega ću?
Ma ne moraš, kažeš u kojem si tjednu, kad trebaš pregled i u skladu s tim informacijama te naruče, sasvim svejedno kod kojeg dr ćeš doć na pregled.Citiraj:
Adi prvotno napisa
e sad dobila sam od susjeda informacije da ipak trebam znati ime doktora kad se naručujem. Nerazumijem zašto. I da li mi stvarno treba veza ili slobodno dođem na preglede?
Kad sam ja zvala, rekla sam ime doktora kod kojeg sam htjela ali sestra me odmah upozorila da je kod njega najveća gužva i da ću čekati duže od termina koji je meni trebao. Zatim me upisala kod prvog slobodnog, za kojeg sam prvi put čula.
Kad sam došla roditi, nije uopće bilo važno kod koga je UZV već samo da je napravljen kod njih.
sljedeći tjedan zovem da se naručim. Da li trebam reći da nespadam tamo ili to nije bitno?
S obzirom da nemam vezu dosta me muči da li će me primiti.
Adi, ja ti mogu reći kako je bilo kada sam se ja naručivala, sve trudnice su pitale adresu, ako nisu spadale kod njih samo su ih otkačile (to što se tiče telefonskog naručivanja).
Ja sam otišla gore osobno, mislim u 26tom tjednu.
napokon me naručili i to kod dr. Habeka ali u određeni sat 13h. E sad kako nisam htjela puno zapitkivati da me neotpile nisam pitala ni gdje je pregled.
Nikad nisam išla na SV.DUh. Dajte mi pomozite, da li idem u trudničku ambulantu na pregled ili kad te naruče u određeni sat ideš negdje drugdje?
Da li ipak treba doći ranije ili nema potrebe ako ste u točno vrijeme naručeni?
Joj koliko pitanja.
vi koje namjeravate roditi na SV. Duhu jel ima neka termin kraj 3, početak 4mj?
Te jel ima neko friška iskustva ood tamo?
sad čitam na netu da na Sv. Duhu rade centralno naručivanje. Da li tko zna, ako se naručim email-om da li to funkcionira i da li se još uvijek može telefonom naručivat? ja bi trebala za cca 3.tj kod njih na uzv, znači sutra bi se najkasnije trebala naručit ili...
ja po mjestu stanovanja ne pripadam njima, ali mi je dr. Matijević rekao da dođem gore kod njega i ako mi budu radili probleme da kažem da sam njegova pacijentica, može to tako proć?
nazovi 3712247 i naruči se za UZV za dr.Matijevića (mislim da ima uzv četvrtkom)
hej mame!
jel netko zna nekog ili ste možda i vi rodile na SD-u na stolčiću?
naime ja sam rodila na SD-u u 5. 2007. i od stolčića ni S :roll:, a kao imali su ga
pa me baš zanima :P ako netko ima to iskustvo :)
Na SD nema stolčića.
nikad ga nisu ni imali.