:lol:
a face male pametne :lol:
Printable View
a face male pametne :lol:
Tako su mi preslatke :heart: te njihove provale, ja ih sve zaboravljam :( a moja ih samo sipa iz rukava
Evo nekoliko od proslog tjedna:
Ja MM-u – pala joj je temperatura
B – paja tuja puf na gjavu
MM i ja :lol:
B- nije smijesno, ja sam vidjeja
Ja - danas nisi nisata jela
B - jeeesam, pola metja mjeka (pola metra mlijeka)
Secemo po kvartu i zaustavimo se pred svakom lokvom vode, B sa stapom muti po vodi i kuha kavu, rucak, juhu....
Dodemo do nove lokve u kojoj je bilo malo blata
- eeeh zagojijo jucak (zagorio rucak)
naš prvi biser :D
stojimo G i ja na balkonu i kiša lijeva.. a moje malo zlato će upirući prstićem u kišu: kisa pisi-kaka (kiša piški) :)
Nije baš neki biser alije prvi...
Prekjučer sam radila do kasno i ulovila sam ih kad su već bili u kimbićima (samo da ih vidim). Mislav je već spavao a ovo dvoje đimaju po kimbićima (tj pričaju i dobro se zabavljaju). Skuže me onak u mraku pa krenu
Dora: Mamaaaa...
Domagoj: "Spavaaa"
Dora: Spavaaaa
Domagoj: Beba spavaaa (misleći na Mislava) i Dora se naravno složila da Beba spaavaaa
U subotu smo ih pokušali staviti spavat popodne pa su se prvo svi kolektivno pokakali, pa kad smo ih presvukli su popljuvali vodu iz kljunova po sebi i krevetu. Trebalo je dakle promjeniti plahte i presvući djecu. Opet smo ih vratili u krevete i onda je Domagoj izlazio i nosio im igračke, da bi ih na kraju sve našli zajedno u Domijevom kimbiću...
:naklon:Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
:roll: daaaj sad se sramim :oops:
Priča mi danas bebisiterica kako joj je Keti neki dan došla i govorila "bojat" (obično kaže neku izvedenicu od "Keti bojat - čuva", i često naznači što ju je prepalo).
Pita je on: - Tko se boji?
Keti: - Tata.
Siterica: - A koga se tata boji?
Keti: - Mame! :lol:
(ju viš.. karijera vještice mi nikada nije bila u usponu!)
Najnovija fora za otkantavanje kao odgovor na neželjena pitanja je: "kad mi prođe rođendan"
-Kad ćeš se onda pokakati u tutu?
-Kad mi prođe rođendan.
-Kad ćeš popiti to mlijeko?
-Kad mi prođe rođendan.
Otkud mu samo ta fraza :?
Evo naših prvih (nenamjernih, ali meni urnebesnih) bisera:
1. U našem velikom parku ima nekakav spomenik poginulim borcima iz 2. svj. rata i isklesan lik borca. Šećemo jučer parkom, Kaleb me vuče prema spomeniku, upre prstićem i provali "Tito!" Strgala sam se od smijeha jer fakat izgleda kao Tito!
2. Neki dan se gleda u ogledalo, opet upre prstićem i čisto i najrazgovijetnije moguće izvali: "Adnan!" Mali se već prekrstio. :lol: Jučer je tati rekao "Enis!" Mi smo u stvari Muslimani, samo što to još ne znamo. :)
ajme, kaleb :lol:
adnan je naš susjedić i andrejev dragi prijatelj, pa znaj da je kaleb dobro odabrao.
E klinci su zakon ja jedva cekam da pravo probrblajmo!
Ali neki dan sam dozivjela nesto slicno!
Imam dvije sestricne jedna je trudna, a druga ima malisu od tri godine.
Sjedimo mi tako i pricamo, a on zagleda u trbuh i zagleda.
Upita ga trudnica da sto mu je ?
A on kaze dosadno mu je.
Pa onda se odi igrati
Na sto je on spremno:
"Pa daj ga izvadi da se malo poigramo"
Moj Ivan ima godinu i pol i novcanik zove 'kuna deset' :mrgreen:
Mazim Arpija i velim mu kako je bio slatka, bucmasta mala beba, a sada je narastao pa je veliki dječak. Iste sekunde: "Onda mi mama donese žvake!"
Naime, žvake spadaju u kategoriju stvari koje papaju samo veliki.
Živimo blizu okretišta buseva i Arpi je jako rano naučio da žuti busevi voze u Samobor (a svi plavi po njemu voze u Mikuliće, ali to je druga priča :mrgreen: ). Prošli mjesec smo bili u Švicarskoj i u gradu u kojem smo bili su svi busevi žuti. Dolazimo na autobusni kolodvor, a Arpi s ovakvim izrazom :shock: "SVI busevi idu u Samobor?!"
uzme Vid kartonsku kutiju za jaja, donese mi ju i poučno kaže:
- Vidiš, tu ti žive jaja!
Moja sveki se sad bakći s njima na moru i vidim da nije baš spremna na "terorističku jedinicu".
Dakle obukla ih je lijepo u piđamice i posjela pred tv i otišla stavit popiškine gače da se isperu i vrati se, aono moja trojka sjedi lijepo i pristojno di ih je ostavila. Osim jednog sitnog detalja - omoti od čokolade ispred njih.
Gospoda si je naime sišla s trosjeda, otišla do frižidera, otvorila ga, uzeli si čoksu, zatvorili frižider i sjeli natrag di ih je i ostavila.
Baš sam se nasmijala! Hvala vam svima! :lol:
Mi još za sada nemamo neke bisere, jedino što bi eventualno mogao biti biser je Liamov izraz za mene i MM kad smo zajedno.
Tada nas zove tat-mama. :heart:
Produženi vikend smo proveli s kumovima na Pagu. Oni su nama vjenčani kumovi, a mi smo krsni njihovom sinčiću J. (ima skoro 2 god). I stalno smo spominjali kum, odnosno kuma <ime> , i to su upotrebljavali u J. i Keti.
Dan nakon povretka u svakodnevnicu vozimo se u autu, MM i ja komentiramo nešto Keti nezanimljivo, i ona pokušava dobiti totalnu pažnju (melje li ga melje..), a mi razmjeniti barem dvije rečenice u komadu. Odlući Keti nešto poduzeti, i zadere se.. "kuma mama".. (valjda ću se bar na to odazvati!)
Evo i naših novih!
- Sjedi Ariana i kaka (to je pravo vrijeme za bisere). Pita ju tata jesi se pokakala, a ona će njemu: Ne, govno je tek u tunelu!!!!!!!!!!!!
- Dva barbe veslaju, Ariana ih pogleda i kaže: Vidi, barbe lupaju lopatama!!!!!!!
I meni najdraži:
- Pitam ju ja: Koga mama jako voli? - Ona će meni: Arianu! I Ariana jako voli TATU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Loooool :lol:Citiraj:
ajam prvotno napisa
dugo se nisam javljala ovdje ali moram s ovim biserom
neki dan svira neki teski folk na TVu i Faris utrci u sobu i ko hipnotiziran gleda (neka teta u usim pantolama, raspojasala se i plese li plese i pjeva)
a moje dijete onako od srca "uuuuuuuuuu jest dobaaaaaaaaa (dobra)"
ja sam se zamal ugusila od smijeha. i pitam ga, pa dobro sine ko je dobar a on meni u cudu "pa pjesma mama, a vidi kako teta pjese" i onda zavrti guzom :lol:
Imamo kutiju u koju smo spremili hrpu plišanih igračaka s kojima se odavno nitko ne igra. Tin je pobacao sve van, prevrnuo kutiju i zavukao se u nju. Dođem ja u sobu, vidim njega unutra i pitam ga "Gdje je Tin?"
On ispali ko iz topa: "Peče se u pekani!"
Jedan dan nam došli prijatelji u goste, cura se zove Nina. Ja ju predstavim Tinu, a on se dalje igra, zabavlja društvo, pjeva pjesmice, pobire pljesak, odjedanput dođe do Nine, upre prstom u nju i kaže: "To je Nina-nana!" (tako zove ljuljačku)
Bili mi nedavno u Zadru. Išli poslušat morske orgulje.
Dođemo mi do orgulja, a D. ništa ne kuži:pa di su?
Ja mu objasnim da to svira iz rupica koje vidi u podu, legnemo i naslonimo uho. On se oduševi, ustane i pucajuć od ponosa uperi prstom u rupicu kaže: Mama, sad znam di je ta jegulja!
Evo jedan "bezpelenaški".
Trudimo se stvarno se trudimo (bar mi odrasli)
"Dora, moraš na tutu?"
"ne"
"jesi sigurna"
"da"
okrenemo se, dapravimo dva koraka a moja cura "kaka" (piški stoječki)
"tko kaka?"
"Doja"
Mama, znaš ti onu pjesmicu karalam?
Misliš na ovu ... Ja posijah lan baš na Ivanj dan / karala me, karala me Ivanova majka
Da, na tu mislim.
Pa znaš li ti, što to znači, karala me?
Da. To je barba Karalam koji reže travu.
Bili smo u Podravini kod svekija, a oni ispred kuće imaju jednu drvenu klupu s naslonom, stol i stolice. I sjedi cura na klupici (na kojoj je i dekica, da ne bude tvrdo/hladno), pa se dekica pod guzom počela sklizati. Kaže Mm Tini:
Pazi da ne padneš na pod.
Na to je stric (MM brat) potegne gore, da opet dobro jedi, a ona će:
Bavo, tiko (bravo striko) :lol:
A-ha, i Tina je nas zajedno zvala matata (pa se ti nemoj odazvat :) )Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Kod nas je to mabo ili bama, zavisi koga primjeti prvog, a koga drugog.
I kod nas je tako, ovako prepričava lekciju: "Kad ideš preko ceste, daš tatimami ruku" :)
Joj, slatko :heart:Citiraj:
Honey prvotno napisa
Mi smo totalni tutleki za spiku i jos definitivno nemamo verbalne fore kao ove vasih slatkih genijalaca, ali imamo pregrst svakojakih veselih nepodopstina.
No, ipak cu izdvojiti verbalnu situaciju od jucer.
(Morate znati da Patrik jos ne govori, samo mama, tata, bljga i slicne njegove rijeci, ali jao dobro kuzi i totalno razumije sto se dogadja oko njega, cak ponekad i malo previse ;) )
Dakle, sjedi Patrik u hranilici a ja pripremam klopu. Pricamo, zezamo se, dodajem mu kutiju od tjestenine i uparkiram autic i velim da mu je to garaza. Odusevljen, igra se i brm brma, a ja dobijam jos koju minutu (uzasno je nestrpljiv). Kad mu odleti nekaj s hranilice (s one tacne) vice mama i ja mu dignem.
Nesto kasnije, doziva me nekim zvukovima i ja ne kuzim. Gledam prema njemu, on se smjeska i ponavlja "to nesto". Ja dodjem, podignem autic s upitnikom iznad glave a on jos jednom ponovi Aaaanja! i ja skuzim!! Dijete me pokusava dozvati imenom :heart: 8) (zovem se Sanja).
a evo kakav sam ja kompliment dobila.
prekjucer, bilo je uzasno vruce, i s posla sam dosla sva ljepljiva i znojna.
Tonka se ipak odmah zalijepila za mene, i cica, cica, i onda samo primijeti:
"Mama, mudis mi!" (=smrdis mi)
A tonceka u srdzbi casti s "Mudavac" (smrdljivac).
Kaže dida D.-u: Ja i ti smo stari prijatelji.
D. će ozbiljno: Nije, TI si staji (stari), a ja sam maadi(mladi).
Učim ja D.-a kako da isprati navečer našeg prijatelja: Reci mu laku noć, lipo spavaj i nešto lipo sanjaj.
D. ponavlja: Laku noć, jipo pavaj i sanjaj...da pilaš!
Što je optimizam?
Mm našao praznu kutiju. Otvorio ju je, pogledao unutra i pitao Tina čega tu ima, očekujući da dijete kaže kak nema ništa.
Tin pokaže prstom unutra i ko iz topa ispali: "Tu ima mjesta!"
Citiraj:
Honey prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:
Videk (18m) stoji ispred akvarija s razlicitim vrstama ribica i odusevljeno vice:
Pas, pas, zec, zec, pas...
Isuse pogutila sam se skoro od smijeha!!!!
Pas zec :heart:
Ja sam pozelenila od zavisti.
Nama je sve "ampa".
Pas, zec :lol:
Nama je još uvijek šišmiš sa raširenim krilima u slikovnici "miš skida jaknicu" :saint: Ne da se čovjek uvjeriti da je to šišmiš.
A baka mu je jedan dan pokazivala šalicu na kojoj je nacrtan Indijanac i objašnjavala da je to šalica iz koje je njegov tata pio kad je bio mali. Drugi dan ga pitam što je to nacrtano na šalici. Veli on "To je mali tata indijanac!"
nasao jutros faris torbicu od MMa u ormaru, onu sto se nosi oko pasa nosi kroz kucu, pogleda mene zacudjeno i veli:
"a kakva ti je ovo tojba kad je pjazna"