taman sam se odlučila za sveti duh i onda me ovaj zadnji post totalno obeshrabrio :(
Printable View
taman sam se odlučila za sveti duh i onda me ovaj zadnji post totalno obeshrabrio :(
Ja sljedeći put prašim u Austriju! :)Citiraj:
realna prvotno napisa
svugdje ima nikakvog osobla. u najboljoj bolnici možeš naletiti na nad.kanu sestru i da ti cijeli porod bude komaCitiraj:
icyoh prvotno napisa
Koju titulu ima Stanojević, prim ili prof?
Nailazim na netu na jedno i drugo, iako češće prim, u Vjesnikovom članku iz mislim ožujka o.g. naišla sam na prof.
to bi joj vjerojatno bilo najbolje :DCitiraj:
jedna se djevojka skoro sama porodila u kupatilu
u varaždin :DCitiraj:
vec dva dana se pitam kam da ja odem rodit, da bude bar humano...
ja sam rodila prije 16 mjeseci na SD, i bila sam uzasno razocarana tada, a danas jos i vise, i niakd vise ne bih isla tamo roditi.
kod poroda me uzasno zivciralo to sto se za svaku sitnicu moras raspravljati i pravdati, izmedu ostalog i zasto zelim da mi muz biude na porodu :roll:
trazila sam rooming in, na kraju se ispostavilo da beba skoro pola dana uopce nije s tobom. sestre uopce ne zele pomoci kod dojenja, jedna je rekla da su to sve gluposti, da mucim sebe i dijete. jedna od pedijatrica mi je ostala u posebno losem sjecanju, subasic se zove, ta me dotukla sa svojim izderavanjem na mene da sta ja hocu, i zasto ne sutim ko ostale zene tamo, nego imam neke cudne zahtjeve (jer sam pitala kaakv je to rooming in a dijete odnose svako malo, i jer nisam zelejla da ga nadohranjuju jer ja zelim dojiti, a ovako je to nemoguce jer mi ga donose sitog i on stalno spava).
najbolaj doluka mi je bila sto sam otisla iz bolnice na vlastiti zahtjev drugi dan (treci od poroda, ali dan poroda se ne racuna)., rodila sam u ponedeljak, a oni su me htjeli drzati do petka. da nisam otisla u srijedu bacila bi kroz prozor sebe ili nekoga drugoga.
higijena i udobnost me uopce nisu zanimali, ma da su i stakori plazili po podu ne bi me smetalo da je ljudski faktor bio ok.
drugi puta, ako ga bude, sigurno necu ici na SD.
Da li je netko rađao kod dr. Ujevića? Vidim skoro sve druge doktore, no nitko ne spominje njega
ja nema pojma kako su se zvali svi ti doktori koji su se izredali u tih 24 h, koliko je proslo od mog dolsaka u bonicu do izlaska bebe. ne poznam id otprije jer sam do zadnjeg tjedna bila u nozemstvu pa nisam ni isla na preglede na SD, a kad su dolazili nitko mi se nije predstavio, a ja nisam imala naocale da vidim kako se zovu (ako su uopce imali sta napisano)
icyoh
mojoj frenici je radio carski,ona je bila zadovoljna.
Pristupačan i po mom misljenju koliko sam ga uspjela
upoznat o.k.Mislim da mu je tata isto ginić,a za zenu sam sigurna.
Ima neki topic o njemu-znam da sam citala -procackaj malo.
:)
Imam pitanje za cure koje su bila na Duhu - imate li iskustva s dr. Zudenigom?
Kakav je??
mogu samo reći da me pregled kod njega užasno bolio...Citiraj:
šapica prvotno napisa
inače je o.k., ništa više od toga, ne priča puno, kao robot, obavi svoje i aj bok!
Ja sam ležala na sd dva tjedna prije prvog poroda, na sreću nije me on nijednom pregledao, ali ovo što je yasmin napisala sam čula od mnogih cura koje su ležale sa mnom.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
Bježi od Zudeniga ko vrag od sv.Vode....Užasssss..Mene je pregledavao i bio je grub koma,a šogy se izderavao,a na njenu sestru koja je odbila amnio...,napravio joj je nasilu,,,,
Moja sestra je bila Zudenigova pacijentica i ona ima samo riječi hvale za njega. Kaže da je dosta povučen ali da je o svemu mogla porazgovarati sa njim. Odgovarao joj je na sva pitanja. Nije htio inducirati porod nego je čekao da sam krene iako je većina dr.-a tamo to htjela ubrzati. Iako priznaje i ona da je malo grublji kod pregleda.
Nova iskustva?
neko s novijim iskustvom? :?
Ja sam rodila svog sineka na SD-u 06.11.07. Bilo mi je poprilično ok(iako nagovaram muža da drugi put idemo u Austriju).No na početku prije predrađaone vam gurnu da potpišete suglasnost za izvođenje zahvata kojie oni smatraju neophodnim-sestra nije bila baš sretna kad sam pitala jel to neophodno,i da ne želim npr. da mi rutinski šiknu drip,itd...onak me kiselo pogledala i rekla "da oni niš ne rade rutinski"(u što sumnjam-jer su mojoj rođakinji prije godinu i nešto dali drip bez potrebe,samo da ubrzaju porod jer im je bila gužva).Srećom,nije bila gužva kad sam ja rađala,pa mi nisu dali ništa-ni drip niti ikakvu drugu kemiju.
Bez epi nisam prošla-rekla sam babici da ne bih ako nije potrebno,ali navodno bi beba zapela(ja uska a glavica velika-ajd,pa ću im povjerovati da se ne bih živcirala zbog te "sitnice").Ali me doktorica super zašila-je da me još dosta boli,ali se opće više ne vidi da sam bila rezana.
Rodila sam u 8:48 h ujutro,pa je smjena koja me porađala još bila friška,odmorena, a i muž je bio čitavo vrijeme uz mene pa su svi bili jako ljubazni.
Super je što smo u rađaoni ostali sa svojim sinekom čitavih sat vremena.
I rooming mi je bio fantastična stvar-sestre nisu odbijale pomoć ako ih se tražilo(čak su umorne mame mogle tražiti da im djecu uzmu pedijatrijske sestre k sebi ,ako bi djeca bila plačljiva pa nisu više znale što da naprave) .
Eto,meni je uglavnom bilo ok.
E,da-užasni su im oni jastuci u kojima su bebe-jedva sam čekala da dođemo doma da mi sinek konačno malo dođe k sebi od te oblekice-jadničak spavao je čitav dan kad smo došli(za sve ono kaj se nije odmoriio u bolnici).
on je meni "obavio" hitni carski. mogu reći da je sa ekipom spasio moje dijete i mene.Citiraj:
šapica prvotno napisa
rez fenomenalan.
Nisam bila kod Zudeniga u trudnoći, ali sam nekad bila njegova pacijentica dok je radio u domu zdravlja. Pregledi mi nisu bili ni bolni ni neugodni, dosta je šutljiv, ali je odgovarao na moja pitanja. Koliko sam primijetila kolege su ga tada dosta cijenile što se stručnosti tiče...
Čini se meni da je kod nas u stvari jako teško liječnicima koji rade u bolnici, o specijalizantima i volonterima da ne govorim. Izgleda da su svi toliko isfrustrirani, premoreni i pod nečijim nadzorom da nakon nekog vremena izgube volju da išta promijene...
Zudenigo
šutljiv ali pristupačan
bolni pregledi, potvrdilo više forumašica
rodila na sv.Duhu 21.8.07,porod je trajao 14 sati,bez epiz.s dripom,svi su bili ljubazni,suprug cijelo vrijeme samnom,kad sam rodila ostavili su nas da upoznamo nase zlato,sestre ok,boravak sasvim ugodan!
ima li tko kakva iskustva sa dr. Turudić na sv. duhu ili je netko cuo nesta o njoj...kakva je i to... :?
Otisla sam u Brezice i bilo je prekrasno!!!!Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Ko da su udaljeni od sv. Duha 10 000km i 100 godina....
pa napiši nam opširnije
realna ajde napiši svoje iskustvo iz Brežica malo detaljnije. Baš bi me zanimalo!
ok, sad tek vidim priču s poroda!
Imaju li na SD rooming in i mogućnost smještaja u apartman(iznajmljivanje apartmana)?
JA bih vrlo rado uzela tu opciju da beba bude sa mnom.
meni je ona koma.Citiraj:
morena24 prvotno napisa
nisam kod nje vodila trudnoću. cca dva tjedna prije poroda imala sam laganu saobraćajku i ostavili su me na promatranju u predrađaoni tu noć. ujutro me dotična tako pregledala da me s pola prsta otvorila na dva-tri i htjela mi inducirati porod jer kao ja se otvaram i čudom se čudi kako nemam trudove i kako se ne vide na ctg-u. htjela mi je uvaliti drip, a ja nisam dala. otišla sam doma i popodne od njezinog pregleda prokrvarila pa se opet vratila na SD i ostala na promatranju preko noći. sreća njezina što je onda više nije bilo :evil:
gotovo sam sigurna da nema apartmana :/Citiraj:
jasna2 prvotno napisa
ja sam bila kod dr.Habeka na prvom pregledu ,molim Vaša iskustva :?
ja idem u srijedu kod dr. Matijevića. Ima li tko kakva iskustva kakav će pregled biti, koliko često će me naručivati.. U 36-tjednu sam.
Ja imam pozitivna iskustva s dr. Turudić. Bila je moja ginekologinja nekoliko godina prije nego što sam ostala trudna. Vodila mi je cijelu trudnoću i na kraju me porodila (2006.), moja iskustva su skroz pozitivna. Vrlo jednostavna osoba, uvijek spremna odgovoriti na pitanja i dati potrebna pojašnjena i što je meni bilo važno bila je dostupna.Citiraj:
morena24 prvotno napisa
Ima apartman - mislim da je to soba br. 4, ali su dva kreveta unutra i ako im je gužva/netko fensi šmensi i sl... - onda ništa od komfora apartmana. Štoviše - jedan dan u sobi sa mnom je i bila jedna ženska koja je bila nekih mjesec dana na patologiji, pa je upoznala i sestre i sve redom, pa kad se porodila zamolila da ju stave u apartman (kao najbolja je soba, ali nisam ju pitala po čemu). No kada je ušla unutra, a ono smrdi... pa je našla neko trulo voće u ormaru - bacila. A ono opet smrdiiiii - dok nije skužila da to smrdi cimerica :shock: :( Pitala ja sestre (kad se pročulo po hodniku) da je'l ju ne mogu odvesti na tuširanje ili nešto reći - pa vele da ne smiju, jer je to kao pravo pacijenta...Citiraj:
yasmin prvotno napisa
Mislim - priča je tragikomična, i moglo se isto dogoditi i u sobi u kojoj sam ja bila smještena - ali eto: tako sam saznala da postoji apartman :mrgreen:
sorry ako je netko već pitao, da li treba ponijeti svoju spavaćicu ili dobiješ bolničku?
i još jedno tehničko pitanjce, pošto ne spadam na SD nego u Petrovu ( a tamo se ne vraćam za ništa na svijetu), a trenutno vodim trudnoću kod moje ginekologice u domu zdravlja, koliko kontrola treba obaviti na SD da budem sigurna da me neće odbiti kad dođem u rodilište?
netko mi je rekao da je dovoljno 2-3 pregleda,ima li tko slično iskustvo?
Bio je jedan od liječnika koji me porodio (još su dvojica bila u timu) i bio je fenomenalan :heart:Citiraj:
bibita prvotno napisa
Kad smo se kasnije znali sresti na hodniku uvijek je pitao kako sam i kako ptičice.
spavaćice- kako hoćeš: možeš nositi svoje, a možeš uzeti i njihove (relativno su normalne jer su od makoa na cvjetiće, ali ja sam preferirala svoje)Citiraj:
kerida prvotno napisa
pregled - naruči se telefonom u trudničku ambulantu u 36. tjednu. Sestre će te prvo izribati da ne odgovaraju ako te ne prime i sl. no ipak će te zapisati i dati neki termin. Ne znam kako dobiti termin kod željenog doktora. Za kontrolu će te onda automatski naručiti za 8 dana, i tako redom dok ne počenš sitno brojiti, tj. kako će se već do kraja trudnoća razvijati.
Olivija kaj nisu više one spavaćice od onog bijelog suka?
Dobiti termin kod željenog doktora.. Nazoveš i tražiš da te naruče na kontrolu kod dr. tog i tog, zar ne? Barem sam ja tako radila prije 2 godine.
Onak su neke više kao prave kućne spavaćice nego kao one bolničke (npr. u Merkuru su od onog platna kakva su i bolnička odjela, s ogromnim izrezom naprijed pa ti cice same ispadaju van). Uglavnom su o.k. (fali poneki gumb i sl. ), ali je meni bilo draže biti u svojima.
Na takve sam i mislila. Krivo sam gore napisala, trebalo je pisati od sukna.
Takve o kojima ti pišeš s prorezima do pupka su bile i na SD prije 2 godine pa su meni moje isto bile draže
Obavezno se moraš naručiti? Ja sam se prije 2 godine samo pojavila (istina bilo je ljeto i moja je dokica bila na godišnjem pa su sve slali na S. Duh) i najnormalnije su me primili... Jesu malo gunđali :mrgreen:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
I još sam si mislila da ovaj put skužim koji doktor radi koji dan pa da neke zaobilazim u širokom luku :roll: