Cure, evo tek sam sad uspjela škicnut šta ste pisale ... ;)
Također me je jako razveselilo što se na VV počela pažnja pridavati imunologiji. To prije nisu radili i ja sam 5 godina pokušavala sa odličnim embrijima, a imunološki sam slučaj. Evo, ukratko o mom problemu: MM oligoasthenozoospermia - ICSI metoda. A ja: NK stanice 19.4 % ( normalno za trudnoću do 12 % ), Hashimoto sindrom - hipotireoza štitnjače ( autoimuna bolest u kojoj su mi pozitivna antitijela štitnjače TgAt, MsAt i TPOAt u dosta velikom titru ). Neistraženi DQ i DR lokusi na HLA tipizaciji ( pokušavala sam dobit obrazloženje od mag. Humar ali očito sam baksuz jer tad nije bilo reagensa, a tko će mi sad ponovo napisat uputnicu za HLA tipizaciju koja dođe HZZO 32.000 kn ... :/ )... Zatim Cross-Match test mi je negativan, a to znači da imam nisku razina antitijela leukocita; rađen je starom Microcytotoxicity metodom i nije pouzdan, a kod nas na žalost nema aparata koji bi napravi LAD test ... on bi bio pravi pokazatelj tih vrijednosti i u slučaju da u protočnoj citometriji LAD test bude negativan, treba učiniti LIT terapiju (Terapija leukocitnom imunizacijom) pomaže povisiti razinu antitijela leukocita u vašoj krvi. Injiciraju vam se leukociti vašeg partnera (ili donora), što pomaže vašem tijelu da poveća svoj broj antitijela. To bi vam trebalo pomoći ostvariti (održati) trudnoću. Također, u HR nije moguće napraviti biopsiju maternice na NK stanice jer IVIg i Dex pomažu smanjiti NK stanice u perifernoj krvi, a Humira rješava NK stanice u uterusu. Znači, to mi je još ostalo neistraženo i sad trenutno skupljam lovu za inozemstvo. LIT se može napraviti u Londonu, Milanu, Stuttgartu i Atheni, te Mexicu ... ostale države ga ne rade jer ga smatraju neetičkim zbog mješanja krvi - najvjerojatnije ... :roll: Imuno-terapije su uglavnom skupe i kod nas doktori pokušavaju i više postupaka, sve u nadi da će ipak mnogima uspjeti i bez toga. No, ponekad je imuno-terapija jedino rješenje.
I još nešto za kraj ( kako bi rekao pok. dr. Beer ):
NE POSTOJI IDIOPATSKA NEPLODNOST, POSTOJI SAMO ONA KOJOJ SE NE ZNA UZROK !!!
I zato drage moje, na pravom ste putu i svakako nastojte otkriti uzrok, jer jedino papir sa nalazima, crno na bijelo,
može vam biti pokazatelj da li vam je potrebna ta terapija ili ne. Eto, nadam se da sam bar malo pomogla. Sretno !!! :heart: