jel tokom jutra u Pub-u? :mrgreen:
i ja sam trenutno četvorka, niš se ne pokrivam
Printable View
bravo...lijepo rečeno.... sa malim sam dojila UVIJEK I SVUGDJE .... i obožavala sam to...nemaš brige sa bočicama,kašicama,grijačima,glupostima....kad je dijete gladno, odmah imaš sve spremno.... mi smo dojili posvuda...i u parku, na plaži, u autobusu,tramvaju,vlaku, u velikim gradovima, u selendrama, kod susjeda, u kafiićima, u ambulanti.....
kao što su i cure napisale,nema svetijeg prizora od majke koja doji dijete....
a ovi prekrivači za dojenje su mi :-o ..... odvratno nešto! tek tada se privlači pažnja i radoznali pogledi...
pa ako se već toliko sramim svog djeteta i svoje funkcije majke/dojilje onda ću radije ostati doma i sakriti se u svoja 4 zida...i dojiti....
ak babuskare od 100 i kusur godina mogu pokazivati svoje cice po plažama pa čak i po dućanima,trgovinama na moru , il nadobudne zvjezdice i selebovi stavit cice na izvolte i pojavljivat se posvuda u bilo koje doba dana i niko ne pravi famu oko toga, čemu se sramiti nečeg tako lijepog i prirodnog kao što je dojenje?
....i da.....i ja živim u selendri.... pa kaj?
ne kuzim zasto je uopce stvar da li se cica vidi ili ne..poanta je da dijete doji..mislim da je potpuno pogresno raspravljati o tome kad netko voli intimnost a nekome je svejedno..netko ode na plazu i skine gornji dio a netko ga ne voli skidati..ima nas puno takvih koje ne volimo poglede a to nema apsolutno nikave veze s dojenjem kao takvim i apsurdno mi je reci da takvi ljudi trebaju sjediti doma i ne izici van..ili jos gore, pustiti bebu da place i trcati doma i ne podojiti je u tom trenutku kad trazi papanje..
ono sto je bitno je da se ljudima ukaze na vaznost dojenja, prije svega su tu kljucni pedijatri, osoblje rodilista i patronazne sestre koje u tim trenucima najvise uvazavamo (barem ja jesam) te da nam pomognu ukoliko dodje do problema..a ovo da li ce netko vaditi cicu ili pokriti je meni osobno sasvim nebitno
dojim uvijek i svugdje i uopće mi nije bed
ne pokrivam se, nije da imam neku raskoš, al majica i bebina glava su dovoljno da se ne vidi niš
veći mi je problem što malena zvrkica reagira na svaki zvuk i pokret, pa se cica često lufta bespotrebno :roll:
pobala sam staviti tetru čisto zbog njenog mira, al neda frajerica ni to
živim u manjem gradu i vidim mame kako doje, neke stave tretru ili sl., neke ne
i moram reći da ih sada vidim više nego kad sam rodila prvu curku
inače, mm me stalno zeza da vadim sisu čim izađem u javnost :-) a ja je vadim samo po potrebi, tj. prema zahtjevu malene - a to je često
i da, prije nego sam rodila, viđala sam žene kako doje i bilo mi je ok, al sam bila uvjerena da bi mene bilo previše sram za to, ono - nema šanse u javnosti
predomislila sam se onog trenutka kad sam rodila :-)
"a ovi prekrivači za dojenje su mi :-o ..... odvratno nešto! tek tada se privlači pažnja i radoznali pogledi...
pa ako se već toliko sramim svog djeteta i svoje funkcije majke/dojilje onda ću radije ostati doma i sakriti se u svoja 4 zida...i dojiti...."
Ne vidim razloga ovakvom žestokom stavu o komadu krpe koja nekome služi da dojenje vani izvede sebi i bebi zgodnije. Je li netko ovdje rekao da mu je grozno vidjeti mamu koja doji u javnosti bez pokrivanja? Nije. Svatko će dojiti kako mu najbolje paše. Meni npr., koja koristim prekrivač i već jako uspješno dojim skoro 6 mjeseci, (a bilo nas je svugdje), uopće ne smetaju niti malo ni pažnja ni radoznali pogledi i više puta sam ušla u razgovor s nepoznatim ljudima baš povodom dojenja na javnom mjestu a i potakla neke "sramežljive" da doje vani.
Dakle, ne znam citirati; prva dva reda gornjeg posta su ustvari citat iz posta kojeg je napisala Lucas.
I ja sam dosta puta dojila u javnosti i to najčešće pokrivena maramom za dojenje jer mi je tako više pasalo, ja sam bila opuštenija, a onda i beba. Ne vidim u čemu je problem, nismo svi isti, ja ne volim da mi ljudi gledaju gole grudi koju god funkciju one u tom trenu imale, a bome se nisam htjela ni zatvoriti u 4 zida. Meni su te marame genijalne.
meni su te marame ok
ko voli - nek izvoli, vrlo jednostavno
meni ne treba :-)
ja sam dojila mjesec dana samo,jer je nestalo.dojila bi pred mužem,mojim frendicama i pred mamom. ni u ludilu pred svekrvom,i mojom bracom. kod mame sam bila jedno popodne i mali je bia gladan.krenila sam ga dojiti.a moj brat (mislila sam da mu je neugodno) sta pokraj mene i pricaaaaa on ...,prica.baš me iznenadija.ispalo je da je meni više neugodno bilo nego njemu. :)
mislim da nikad nisam vidila neku mamu vani da doji.ja nisam imala prilike, ali nemam ništa protiv.
Baš sam se nasmijala na postove :lol: Mi smo mladi, i ja sam baš mislila da kad dođu njegovi prijatelji od 19-20 god, neču moć dojit i gdje i kako ču (živimo sa svekrvom..) Ali kad se to dogodilo, L. bila gladna, on je ponosno njima rekao da se sad maknu sa kreveta jel nas dvije moramo leći i papati. oni su se malo čudili prvi put, ali reakcije su bilo ok :) I sad kad idemo van s njima, ako L. plače, cendra, onda mi čak ti prijatelji viču "vadi sisu i daj djetetu!!" :lol:
(dok moram priznati da mojim frendicama nije svejedno što dojim vani i NJIH je sram :shock:
A i dojimo svugdje, kad god ona ogladni... Jedino nam je postao problem što je sad več 8. mj. i malo sisa, a malo zurnja okolo, pa se zna desit da se vidi i cijela cica... A neželi ništa preko glave. Ali md-u tone smeta, ako vidi da baš netko bulji, uputi mu "ljubazan" pogled:lol:
Moj maleni je dojio jako kratko, ali u tih 20tak dana naravno da se privikavao i svako malo je tražio.
Ljudi su dolazili k nama, mislim nikoga nisam zvala baš te prve dane.
Ako je plakao, dala sam mu sisu, samo što su obično k nama dolazili svi u sobu jer nemamo boravak.
Nisam baš primjetila da je nekome neugodno gledati kako mali papa, a na kraju krajeva ako im je smetalo mogli su otić u kuhinju.
Ni MM se nije bunio nikada.
Evo sad kad dojimo, dojimo cim mali trazi i gdje god trazi ali moram priznat da se ipak malo pokrijem tetrom ili necim, jednostavno mi nije ugodno ako ima muskih u drustvu. Pred zenama vadim sisu bez problema. Nisam neka sramezljiva, cak suprotno al eto, jednostavno se ne mogu osloboditi tog osjecaja nelagode.
Moj je isto meni došao s primjerom Romkinje, s cigaretom dok doji. :roll:
Hehe... da me znaš. :)
Prije god i pol sam palila jednu za drugom, davila se ...
Žena mog kumćeta je dojila u tramvaju, rekla je da se osjećala ko romkinja, ali dete je tražilo svoje i ona je dala
Nisam jedino dojila u objektima javnog prevoza, crkva i sudova, dvugdje drugdje jesam nije tam bilo potrebe, ali su parkići,plaže ...... i ostali javni objekti bili moji
Što znači "osjećati se kao Rom"? :)
To je bilo prije podosta godina, mali i,a puno prek 20, tad ae valjda samo rome vidlo da doje u javnom prometu, alu ti ne brigaj
Ja kao "teski" podrzatelj dojenja sam pokleknula prekjucer...
Isla prvi put s bebicom i jedan od shoping centra nakon sto se beba pocela buniti izasla sam van i vani ju nahranili i bas si razmisljala "koja sam ja g*** zbog nekih zatucanih kojima je to "fuj"gledati ja sam izasla van s bebom na vjetar...
Valjda to da se samo od roma ocekivala takva razina nekulture da vade sisu vani ;)
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Meni se čini da je to osjećaj kada si slobodan biti svoj, biti prirodan, čak i kada te okolina koja je to zaboravila gleda s prezirom.
Moram priznati da nikad nisam vodila racuna o tome gdje jesam ili nisam dojila. Gdje god je dijete bilo gladno, jelo je.
Jučer sam na Indexu pročitala da je dosta zemalja u kojima se gole grudi u javnosti kažnjavaju globom i zatvorom. Koliko je Indexu vjerovati.
Da li to znači da je u velikom dijelu svijeta zabranjeno dojiti na javnom mjestu?
http://www.index.hr/black/clanak/u-o...ka/857344.aspx
Za Brazil sam se iznenadila (sjetite se ljepotica na karnevalu). I za Island, bome.
U javnosti mi nije bio problem dojiti, ali sam tražila neki mirniji kutak. Sramežljiva sam i pogledi su me smetali. Doduše, treća sisavica je u prvo vrijeme sisala skoro stalno pa mi se znalo desiti da hodam po Ilici i dojim jer se gospođica nije mogla strpiti tih petnaestak minuta koliko nam je trebalo od mjesta gdje smo sjedili (i gdje je cijelo vrijeme provela na meni) pa do mjesta gdje smo ostavili auto.
Jako mi je lijepo vidjeti kad netko doji u javnosti.
Ja nema gdje nisam dojila i to onako s ponosom.
uvijek oni topli pogledi podrske.Tako i ja kad vidim zenu koja doji dijeye nekako joj pogledom rijecima nastojim dat do znanja da radi pravu stvar.
ja sam svoju ulogu majke dojilje sjvatila kao promociju dojenja u javnosti :-)