Evo i nas sa ojedinama po guzi, već 3 dana pokušavam zaliječiti ali nejde, pa sam kupila Sudokrem i sad imam pitanje da li se ona koristi stalno ili samo kad se pojavi indikacija u smislu ojedina, prištića, osipa i sl.?
Printable View
Evo i nas sa ojedinama po guzi, već 3 dana pokušavam zaliječiti ali nejde, pa sam kupila Sudokrem i sad imam pitanje da li se ona koristi stalno ili samo kad se pojavi indikacija u smislu ojedina, prištića, osipa i sl.?
Mene ovo isto zanima. Mi koristimo Sudokrem stalno jer mici ima osjetljivu kožu. Probala sam promjeniti kremu (JGL, Pavlovićeva, Nivea), ali joj ne pašu, odmah se zacrveni guza. Valjda nije štetno koristti sudokrem. :?Citiraj:
winnerica prvotno napisa
Mi smo nakon Sudocrema imali goru situaciju nego prije.Počele su se stvarati ranice, pa bih vam iz iskustva preporučila da ga oprezno koristite. Možda bi bilo bolje pokušati s Bepanthenom.
Evo i nas sa crvenilom guze već 5 dana, Bepanten potrošili cijeli, ali nije ništa pomoglo. Sada smo namazali Sudocrem pa čekamo do jutra. :roll:
Ovo s rivanol otopinom mi zvuči dobro, probat ćemo sutra...
Probajte sa crnim čajem(ruski,indijski).
Tako su E.tretirali guzu u jednoj njemačkoj klinici nakon operacije kad je dobila ojedine.
Kod mjenjanja pelena guza se opere čistom vodom i nakon toga natapka čajem(koji je sobne temperature).Dan ili dva povremeno su ju mazali i sa kremom koja sadrži cink,ali kratko i ne kod svakog presvačenja.
mi smo koristili bademovu kremu a i sad je ponekad koristimo.
Prva nam je bila Pavlovićeva mast, a od onda koristimo Weldinu kremu. Namažem mu možda jednom dnevno, još uvijek koristim tu prvu kupljenu. Joj moram vam ovo reći, micek je jučer kad sam ga presvlačila sjeo i vidio si pimpača. Začuđeno me pogledao i kažiprstom ga poceo zapetljavati i - još svašta, ne mogu to opisati :D :D :D Skoro sam umrla od smijeha.
:lol:Citiraj:
Vala prvotno napisa
Starijeg sam mazala JGL kremicom, a malenu pocela JGL ali je stalno imala nekakvo crvenilo na usminama, bili kod dermatologa i od tada prema njegovoj preporuci koristimo Deflamol i sve je OK.
Za Sudocrem mislim da nije namjenjena za svakodnevnu higijenu vec za tretiranje osipa.
Baš nam i ne pomaže taj Sudokrem :/ , guzu peremo s vodom, Sudokrem mažemo tanko (samo na mjesta ojedina), pelenu mijenjamo svaka 2-3h (nekad i češće) i niš... :cry:
Čekam sina da dođe doma i pričuva malecku, pa idem do apoteke po Bepanten i Rivanol...
iskljucivo sa kremom za guzu iz ljekarne.
kupovala sam u 3 ljekarne, manje vise su bile iste.
iznimno bepanthen.
u slucaju gljivca plymicol li canesten iako su u ljekarn rekl da moze i rojazol.
koristim samo dječju mast iz ljekarne i zadovoljna sam sa njom
također koristim dječju kremu iz ljekarne a pravi je moja mama ;)
winnerica, probaj s bezpelenastvom. tako nema nikakvog osipa ni ojedina. ja cak ne koristim ni kremu, a guza joj je :zaljubljen:
ostale, slobodno mi recite da sam dosadna vise s tim :mrgreen:
u rodilištu (bili smo 8 dana) su koristili (kršitelj koda)ovu i guza je bila super, a sad kad smo stigli kući već 10 dana koristimo L'occitaneovu maman&bebe - slične je gustoće a na netu smo našli informaciju da je bez opasnih kemikalija (istraživali smo kad smo na telki vidjeli da poznati brandovi sadrže one neke opasne kemikalije).
za sad je sve ok..
meni je Biopharmova nezamjenjiva
sanira i pokojin mamin lišaj,he he
A da li je taj Deflamol isključivo za ojedine (nešto kao plimikol i to) ili se može korisititi kao zaštitna krema?Citiraj:
sanjam71 prvotno napisa
Mi mazali malo bademovom ,potrošili jednu kutijicu, sad ne mažemo ničim-peremo svako jutro guzu (pošto se po noći ne presvlačimo ),često mijenjamo pelene,malo se obrišemo i to je to. Guza k'o san :)
A prvo dijete sam non-stop trackala...
JGL
JGL od pocetka i nikad nikakvih problema s guzom. do 11 mj najmanja? mi potrosimo jednu sigurno za dva mj, ak ne i prije, sigurno i prije. mazanje svaki put kad mjenjam pelenu, danas npr. 7 puta.
Mi smo u platnenima i ne koristimo vlažne maramice. Guzu mu perem pod pipom i dobro posušim i to je to.
Ako dobije ojedine jer je u pokakanoj peleni, a ja prekasno skužim :oops: u kadu nalijem vode i maslinovog ulja i pustim ga da se brćka..... crvenilo prođe za dan dva, ovisno koliko je jako bilo.
Također sam čula da neke mame vaticom mažu maslinovo po ojedinama.
Može se u maslinovo staviti i gospina trava (ne znam da li svježa ili sušena) i pustiti da odstoji pa to koristiti za ojedine.
Mi smo u početku isprobavali kremice i jednokratne pelene, a najbolje se pokazalo maslinovo ulje u kombinaciji s korištenjem platnenih pelena i nekorištenjem vlažnih maramica.
Probali smo i koristiti tutu za kakanje prema uputama s bezbelenaških stranica, ali se J i ja nismo baš skužili. :(
mi to zovemo kantarionovo ulje. moj tata napravi svake godine. to je najbolja stvar za (gotovo) sve probleme s kožom. od ojedina, do grebotina, lišajeva, osipa...ma liječi sve :DCitiraj:
Mirtica prvotno napisa
nedavno je M. imala neke male čudne točkice na jednom bedru. kantarionovo ulje nije puno pomagalo jer bi se odmah upilo u hlačice. onda sam smućkala malo nivea kreme (one najobičnije, u tamnoplavoj kutiji, masne, guste) i koliko god je moglo 'popiti' kantarionovog ulja. dobila sam neku emulziju koju sam mazala 2 dana (nema šanse da se samo tako upije, kod svakog mazanja je još bilo tragova od prethodnog) i sve je prošlo :D
Možeš li napisati recept? Svježa ili sušena gospina trava? Koliko dugo treba stajati prije upotrebe? Koliko se često može koristiti?Citiraj:
puntica prvotno napisa
Ja sve manje vjerujem u kemiju, a sve više se okrećem prirodnim izvorima kozmetike i moram priznati da nam koža svima izgleda puno bolje.
Još jedna preporuka za tretiranje ojedina: sve ručnike, gaze, krpice i sl. što se koristi za njegu guze prati bez omekšivača. Umjesto industrijskog omekšivača, može se koristiti prirodni, to je alkoholni ocat. U pretinac za omekšivač staviti octa (par žlica) i ne trebate se bojati da će vam veš smrditi po octu!!! Izvrsna stvar!!! Za miris se može dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja (ja najčešće zaboravim). Svi ručnici su mi jednako mekani kao kad sam koristila omekšivač (sušim u sušilici).
evo ga: stavi se u staklenku šaku gospine trave (svježe) na 3 dl maslinovog ulja. stoji na suncu 45 dana. nakon toga se procijedi i koristi dok se ne potroši (ne znam jel ima neki rok trajanja :? ) Količina gospine trave može varirati pa onda dobiješ koncentrirani ili blaži oblik. boja bude crvenkasta a miris...prepoznatljiv :lol:Citiraj:
Mirtica prvotno napisa
ja koristim kad treba, to nije baš često jer, na svu sreću, koža nam je svima super. koristila danas, ogulila sam si negdje podlakticu pa sam namazala, odmeah je prestalo peći, nadam se da će brzo zarasti...
sori na ot
molim vas recite mi di kupujete Weledinu kozmetiku??
Evo sad baš čitam sastav Masti za djecu: Pročišćena voda, lanolin, vazelin, eterično ulje lavande. Dakle ovdje nema ni traga bornoj ;)
Moguće da svaka ljekarna ima svoj recept, jer i Pavlovićeva je bila različita u par ljekarni u kojima sam ju kupovala, varirala je od smeđe to žute boje.
weledu imas u zagrebu u gardenu.Citiraj:
sunchica prvotno napisa
aha, iz splita si. mogu ti ja kupiti pa poslati postom, ako nemas nekog tko bi ti donio.
hvala, našla sam u biobio imaju :D
Ja sam se opskrbila sa weledom u Grazu, i tou njihovom dm-u, cijene su 30% niže nego kod nas.
Kupila sam kupku i šampon u jednom, kremu za lice, kremu za guzu i tijelo. Kod nas sam kupila Rivanol i sudokremu, te JGL.
Meni je sudokrem savršem i zaista za sve. Inače ne volim kreme nikakve, već maslinovo ulje, ali ova je odlična.
U trudnoći sam dobila tu kremu za sebe, za prištiće i odlična je.
Sada je koristim za hemeroide,za prištiće, njemu za guzu, kad se jače izgrebe noktičima, kad ga komarac upikne, doslovno za sve i sve nam prolazi
I nama je sudokrem super, a koristimo i JGL kad smo u jednokratnim pelenkušama.
Trenutno koristim Pavlovićevu mast, a pre toga Alverde baby kremicu na bazi nevena i babylove isto neka za guzu sa ekstraktima kamilice i nevena.
I mogu vam reći da je Pavlovićeva izbacila bornu kiselinu iz sastava :D i sad smo na njoj i super nam je guza.
Osim toga, ponekad preventivno namažem Jekoderm.
weleda od nevena , izvrsna krema.. malo skuplja , ali odlicna..pogotovo za one koji drze do priprodnih proizvoda bez ikakvih stetnih sastojaka
u početku je imao neku malu ranicu blizu čmara i to smo riješili puderom iz apoteke a mažemo samo JGL i nikad ništa nije dobio - koristimo platnene pelene :-)
Mi isto koristimo JGL i platnene pelene.
JGL, odlicna je :)
ovo mi koristimo, prva liga je krema http://www.kremazaguzu.com/
Ja koristim pavlovičevu iz ljekarne, misllim da su bolje od ovih markiranih. Guzu mažemo ne uvijek nego samo nakon kakice ako se zacrveni. Rijetko smo imali problema, par puta kad je kakica malo duže stala u peleni. U tom slučaju sudokrem ali u jako jako tankom prozirnom sloju pri jednom presvlačenju, a kod drugog presvlačenja pavlovićeva. I tako dok ne prođe crvenilo. pavlovićeva iz ljekarne na Ljubljanici iako živimo na sjeveru Zg-a. ;)