Felix, u ljekarni na dolcu ga naručuju, dođe ti idući tjedan! I radi se o masti (čisto ulje u vazelinu).Citiraj:
Felix prvotno napisa
Bem mu miša, ne mogu se sjetiti kako se zove!!!!!
Printable View
Felix, u ljekarni na dolcu ga naručuju, dođe ti idući tjedan! I radi se o masti (čisto ulje u vazelinu).Citiraj:
Felix prvotno napisa
Bem mu miša, ne mogu se sjetiti kako se zove!!!!!
Mislim da je sama masaža bitnija od sastava ulja pa bi u nedostatku pomoglo i obično bademovo.
Kako se plakanje javlja predvečer, prevenirati masažom popodne.
moja malena je imala grčeve , u poletku sam ih smirivala uz pomoć masaže trbuha, čaja od komorača za mene i kapi sab simplex, i onda sam negdje na netu našla podatak da moja prehrana mliječnim proizvodima može uzrokovati grčeve jer mlječne kravlje bjelančevine moj organizam samo prebacuje u moje mlijeko, a one su "teške". Otkad sam izbacila mliječne proizvode iz prehrane grčevi su se znatno smanjili i nestali.
Zaboravih reči: isključivo dojenje.
bebac rodjen 21 01 carski,odmah nadohrana tek je uspjeli izbaciti nakon 20 tak dana sad je samo majcino mlijeko zahvaljujuci rodama i njihovoj podrsci usput puno HVALA
grcevi poceli nakon 15 dana nikad u isto vrijeme i nikad istim intezitetom medjutim bebac ima mjesec i 8 dana i zadnjih 7-8 dana je uzasni muce vjetrovi i to tako ponekad glasni i rafalni da bi se i odrastao covijek posramio
inace pijem kozje mlijeko koje sam dosta pila i u trudnoci premda ne zadnjih dana zadnjih dana sam pila bijelu kavu sa kupovnim mlijekom.
pomoc - kako da se rijesimo vjetrova
oni je tako muce da i u snu se grci i utuhne tek kad ispusti vjetar
svejedno ti je kravlje ili kozje mlijeko
pokušaj izbaciti mlječne proizvode na tjedan dana pa ćeš vidjeti jel u tome uzrok
;)
mladenka imamo isti problem sa svojom Irom.Ustvari ona se siroče muči praktčki cijeli dan,u snu(kad uopće hoće spavat) i kad je budna.Stalno stenje i tiska.Pedijatrica je samo rekla-zrak u crijevima-i to je to,to mora tak biti.A ja ju ne mogu više gledati kak se muči,a ne znam kako da joj pomognem.Inače je samo dojena,ima mjesec i 7 dana.Da,još nešto,jako volim mlijeko i obavezno sam ga pila svaki dan jer je pedijatr.rekla da je to u redu,čak punomasno a sad čitam sve ove silne postove i zgražam se kako sam očito ja uzrok njenom mučenju... :?
pa nije baš prirodno da se odrasli sisavac hrani mlijekom ;)
neki teški proteini iz kravljeg ( i sl.) mlijeka prelazi u majčino mlijeklo, može biti uzrok
ako beba hlapljivo sisa (naguta se zraka) treba je podizati da podrigne
sab simplex kapi pomažu bebi da se isprdi, postavljanje na trbuh pod nadzorom i masaže trbuha ( skroz lagani kružni pokreti u smjeru kazaljke, mali kreugovi pa proći od gornje lijeve dop donje lijeve strane oko pupka)
)
evo jedva smo sinoc progurali noć .čini mi se da je bilo najači intezitet do sada grčeva i to uz male odmore od 20 minuta spavanja i obaveznog plača nakon podoja
samo nije mi jasno i prije sam pila mlijeko tj kakao i nije nikad bilo kao sinoć
kad sam vidjela ovaj forum (inače ne sudjelujem u forumima tako da sam kasno pošla istraživati ovaj dio vaših stranica) već sam popila kakao(kozje mliojeko i neskvika) i uz to na brzinu poslala MB da nađe mast za masiranje
koju spominjete i jedina koju su imali a rekli da je to-to je njemačka mast bauchlein-salbe babynos mast od anisa i kima
nakon masaže koja je trajala jedva 2-3 minute zbog grčevitog plača kasnije kroz noć nije dala da se takne stomačić a kamoli da je umirilo?
da li je to mast koju spominjete ?
sija da li ti paziš šta jedeš?
ja sam samo na lešo i neka mi se smije ko hoće ali svi pokušaji uzimanja neke druge hrane nisu baš bili uspješni po grčeve
Mlijeko i sve mlijecne proizvode (cak i npr. petit beure keks jer ima mlijeko u prahu - do te mjere se treba paziti) izbaciti na minimum TRI tjedna. Toliko otprilike treba da se tijelo odrasle osobe iscisti od tih mlijecnih bjelancevina. Krace od toga nema svrhe.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
da hvala izbacujem sve dok god dojim samo da se ne ponovi sinoćnja noć
Ukoliko neznas sto bi moglo smetati djetetu, nemoj izbacivati SVE ;)
Za pocetak izbaci mlijeko (ali zaista pazi da nema negdje mlijeka i njegovih preradjevina, niti u prahu u tome sto konzumiras - zaista mora do te mjere biti izbaceno), jer je u 60% slucajeva mlijeko glavni krivac. Tak da je najsigurnije od toga krenuti.
ajme, a mene su na početku dojenja svi filali mlijekom dok mi nije prekipjelo :nope:
noa srećom nije imao grčeve, bio je dojen i nadohranjivan adaptiranim
Katja je prvi puta imala grčeve sa malo manje od mjesec dana starosti. Samo je dojeno dijete. To smo shvatili tek retrogradno, jer nisu bili klasični grčevi u određeno doba dana. Trajali su po sat i pol i ništa nije pomagalo. Naše oružje je bilo puno nosanja i pjevanja i maženja. Na početku joj ništa nije odgovaralo, tj. prvih sat vremena, a kako je prolazilo tiih sat i pol, odgovaralo joj je nosanje u položaju avion. Ponekad bi ju smirila cica, ali u apsolutnoj tišini i morale smo se namještati u položaj koji joj odgovara. Nažalost u to vrijeme nam je dolazila rodbina u babinje, pa su stvar još dodatno pogoršali sa unošenjem u njeno ličeko ili pipanjem - joj, kako je slatkaaaa!!!:evil:
Tako smo nas troje uglavnom posjete prepustili svekijima, a mi se zabarikadirali u spavaću i nunali i pjevali i nunali i masirali pupicu i još malo nunali i pjevali. U vrijeme grčeva nije niti prduckala, već je samo grčevito stiskala nožicama. Onaj tren kada bi počela prduckati, stvar je bila riješena.
Pedica je preporučila Saab simplex, probali i nešto ništa, pa smo stali. Također i čaj od kima, u 1 dcl prokuhane vode, staviš 2-3 zrnca kima i odstoji 20 min - probali, istina da je počela cijeli dan prduckati i grčevi su bili manjeg intenziteta. Koristili tjedan dana, a obzirom da me svaki puta hvatalo grizodušje što je to moglo biti tih 20ml moga mlijeka, a ne čaja, pa sam krenula sa redukcijom moje prehrane: ništa ljuto, što napuhava i sl. Zadnje su ostali kravlje mlijeko i prerađevine i 3. dan kako sam to izbacila - STALI GRČEVI :D
Žao mi je što je cijelo to "traženje" trajalo do Katjinih 3 mj., da sam barem ranije znala tj. da sam ranije na Forumu pročitala iskustva drugih mama i to prvo izbacila.
Moj problem nažalost ostaje, jer i danas sa 5.5 mj reagira sličnim, ali mrvicu slabijim simptomima, na 1 dcl mlijeka, opet vrištavo plače i grči se. Probala sam ju testirati, jer bi kao problemi sa probavom već trebali prestati!
Inače morala sam se boriti sa "dobronamjernim" savjetima ostatka obitelji - možda je gladna, ma ne SIGURNO, pa odi u trgovinu i daj joj bočicu :x ili oni (ja i MM) ne znaju uopće s djetetom, stalno im plače ili pa, šta vi njoj radite.. :cry:
ajme pa na kraju ništa "ne smiješ"jesti...Mislim,ja sam se uredno davila u svim oblicima mliječ.prerađevina naravno misleći kako je to "zdravo",ali sad zaista neko vrijeme neću ni prismrdit da vidim jel to uzrok.Samo...Ja imam mali problem što ne jedem meso,jedem ribu i tome slično,ali meso ne podnosim.Jel to problem za moje mlijeko i bebu?
mladenka ja ti inače nisam jela baš neku "tešku"hranu,ali obzirom na to da viču kako ne smiješ ni krumpir i bla,bla,ipak pripazim na prehranu,ali kako je anchie rekla da ne treba ništa izbacivati ukoliko bebi ne smeta,mislim da je to u potpunosti ok pa još eksperimentiram.Npr.one groooozne mahune o kojima svi pričaju Iri nisu baš ništa smetale!
Upravo tako. Svi se boje te hrane koja kao napuhuje, a ispostavi se da je recimo mlijeko u principu najcesci uzrocnik problema. No kod nekih, mozda nije niti mlijeko u pitanju. Kod nekih mozda nema nekog odredjenog uzrocnika nego treba jednostavno vremena probavnom sistemu bebe da "sazrije".Citiraj:
sija prvotno napisa
Preventivno izbacivanje svega i svacega iz prehrane da dijete ne bi imalo grceve zaista nema puno smisla.
uf, grcevi.
v. ima 2 i pol mjeseca, 95 posto dojena beba (prelazili smo s bocice na sisu).
nakon 2 uzasne noci prije 2 tjedna, krenulo je nabolje.
vise nema grceve, al bljucka, prdi, podriguje...
i cudno je to. noc prespava tip top, budjenje, sisa, privijanje uz mene spavanac. ujutro je sretno budan pol sata, jede, otpajki jos pol na sisi, i onda krene - kmeckanje, sisanje, nosenje, grcevi, bljuckanje, sisanje...
mozda je problem sto nocu odbija podrigivat?
inace, slazem se da im fali maternica....
smiju mi se svi, al ja sam ziher da je on grceve dobio od pretrpavanja bocom u bolnici i mrvu traumaticnog pocetka zivota (9 dana odvojen od mene, posjecivala sam ga).
nekad imam osjecaj da je samo na sisi sretan :)
i na necijim, ne nuzno mojim, dobronamjernim rukama.
ej nisam mislila sve osim mliječnih stvari izbacit ali do jučer nisam imala pojma ni ja za krumpir a fino ga pojela (pire) ohho za ručak i kasnije mlijeko.......
a mojoj se lutkici tako čuje kruljenje nakon podoja to je strašno....
Moram priznati da od svih mitova koje sam cula, nikad nisam cula da se krumpir ne bi trebao jesti :?Citiraj:
mladenka prvotno napisa
imali ko iskustva sa čajem od kamilice i koromača naime meni je patronažna rekla da joj slobodno dam između obroka čaja i
činilo mi se da ima poboljšanja naime Mirna bi skoro odmah nakon čaja kakila
međutim kako su nas onda počeli hvatat vjetrovi pedijatrica mi je rekla da izbacim čaj da joj dam samo prokuhane vode?
naime i ja sam pila čaj od koromača samo da mi lutkici bude bolje a ispada da i ti čajevi stvaraju vjetrove?
i sad ti pudi pametan
nisam ni ja znala ali sam pročitala negdje na ovoj stranici nisam sigurna kod koga
pa valjda radi pire s maslacem ili mlijekom, vrhnjem, jogurte... ima više varijacija ;)Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Anci ni ja nisam znala ali sam pročitalanegdje na ovoj stranici
čuj,ja sa čajem iskustva nemam jer moja neće ni probat pa ne znam dal čemu pomaže,ja koristim jasno kapi koje ti svi guraju pod nos(mislim da bi i dragom bogu išla samo da joj pomognem)a dal nešto znače ili ne nemam pojma!Znam da klasične grčeve ona nije ni imala.Već sam luda od svih tih kojekakvih savjeta,daj,nemoj,moraš,ne moraš!
blažena,kao da gledam svoje dijete,noć spava bez problema,jedno sisanje i opet spava,al ujutro pa cijeli dan do večeri ona stalno nešto skviči i nema šanse da bi spavala.Nosanje,sisanje,zaspi na meni,spustim ju u krevetić-ona gleda! :roll:
Sad sam išla nazvati i pitati za ime te masti kako više nikad ne bih napisala "ne znam kako se zove!!"Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Uglavnom radi se o masti; WINDSALBE (kuminovo ulje u vazelinu bez ikakvih konzervansa i preporučuje se za masažu bebina trbuščića).
Ovaj topic je potonuo...a mislim da je ok, pa ga malo podižem. :)
Moja princeza ce za dva dana napuniti mjesec.ujutro i navecer place tako jako da i ja placem sa njom.pedijatar kaze da su grcevi.Dao nam je espumisan kapi prije svakog obroka ali ona i dalje plače.neznam sto da radim.Nosam je,ljuljam,ljubim mazi ali nista,najlakse joj je kada je prebacim preko ramena.stolica joj je postala vodenasta i strah me je da nije nesto drugo.molim vas za savjet
Jel je dojiš ili je na ad?
Šta znači vodenasta stolica?
Kod dojenih beba je normalno da stolica bude žuta, vodenasta sa malo gromuljica, normalno je čak i da ima malo sluzi i miriše na kiselkasto mleko, tj. ne smrdi.
Ima na stotine saveta za bebu sa grčevima.
Ja trenutno proučavam tu problematiku, jer moja bebica ima malo više od dve nedelje.
Ja sam se naoružala sa Harvey's Nurse kapima, ali pre toga, tj. od danas počinjem da pijem čaj.
Kupila sam plod komorača (foeniculi fructus), imam semenke anisa, dodaću malo kima, pa ću to da pomešam još sa malo mirođije i kamilice i da pijem svakog dana po 2 šolje. Ujutro i uveče.
To bi trebalo da pomogne da beba ne dobije grčeve. Ako nas ipak stignu, onda otvaram Harvey.
Na mnogim forumima sam čitala da su mame najviše nahvalile upravo taj sirup.
Osim toga, probaj da je držiš u svom krilu, potrbuške. Masiraj joj lagano stomačić u krug u smeru kazaljke. Nosi je što više u položaju tummy to tummy, stavljaj toplu (sveže prepeglanu) tetra pelenicu na stomačić ili neki mali termofor (ima u DM-u jako slatkih). Ima i neka fora sa uljem. To sam, ja mislim, ovde pročitala.
Eto, možeš sve ovo da probaš. Neće škoditi.
I ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vam grčići što pre prođu
:love:
I ja ću se vrlo rado pridružiti ovoj temi jer nam je ova problematika aktualna!
1. dijete- Isključivo dojena godinu i pol. Grčevi od 2.-gog tjedna do cca 3.-ćeg mjeseca, svaki dan u isto vrijeme, kao da ih je netko palio i gasio od 20h do 23h. Vrištanje, grčenje bez sekunde prestanka. Pomagalo je nošenje trbuh na trbuh, trčkaranje po kući, šššškanje i cicanje non-stop, dudu nije imala. Homeopatiju smo prvu davali, ništa posebno, nakon Nurse Harvey sirupa se stanje počelo popravljati i grčevi su prošli. Da li se to slučajno poklopilo ili je stvarno pomogao ne znam.
2. dijete- sada je 2 i pol mjeseca, samo doji. Prvih mjesec dana ništa, tu i tamo koji žešći prdac, ali uglavnom ništa značajno. Sa napunjenih mjesec dana kreće havarija nakon svakog cicanja. Podrigne, bljucne i onda počinje grčenje, vrištanje, prdi tako da me duša boli, ponekad se i onako eksplozivno pokaka. NH sirup ne pomaže, počeli prije par dana sa homeo. Čini mi se da je malo bolje, grčići su slabiji, kraće traju, brže se smiri.
Ono što najviše pomaže je nošenje čvrsto stisnutog trbuščića uz moj, njihanje u polutrčečem koraku, isto šššškanje. Prvo je nosim u uspravnom položaju da podrigne ako još treba onda u vodoravnom. Dudica nam pomogne jako jer u takvim trenucima ne želi cicu, još je više izfrustrira. I tako to u krug cijeli dan, navečer se smiri, a preko noći je ne muči ništa. I da, naravno vožnja u kolicima po vani je jako ljekovita.
Radi svega toga cica samo kada je jako gladna, pocica onaj prvi rijeđi dio i onda krenu problemi pa ono masnije pocica tek u idućem podoju. Ja joj nudim cicu stalno i u grčićima i kada je mirna, ali ona neće nego samo kada je zaista gladna. Dudu ne guram, samo kada su grčevi.
Zbog svega toga je u drugom mjesecu dobila samo 400 grama. Sreća je u prvom natukla 1100 gr pa i nije jako problematično. Pedica je rekla da je ne nadohranjujem ( što i ne bih, jer je inače sretna, vesela, živahna bebica), nego da pojačam svoju prehranu i da jedem SVE jer su to gluposti da neka hrana smeta pa ćemo na kontroli vidjeti da li je dobila dovoljna na težini. Po tom pitanju se ne slažem s njom jer primječujem da joj je gore nakon npr. zelene salate, paradajza i da, krumpira. Mislila sam da umišljam, ali fakat je tako. Mlječno baš i ne konzumiram, osim Bioaktiva, ali nisam primjetila da je smeta, više svježe povrće.
Sutra imamo kontrolno vaganje i sve me strah kaj će vaga pokazati, voljela bih izbjeći dohranu AD-om.
Jučer je imala grčeve sa stankama za polusatno spavanje od 12 do 19 h. Za to vrijeme nije pocicala skoro ništa.
Ne znam kaj da radim više. Kada zaspi malo je pustim pa joj u snu nudim cicu, ali ona nakon što prihvati počne prditit i neće više ni pod razno.
Svaki savjet bi mi puno značio jer me ovo stanje dovodi do očaja.
iskljucivo je dojim,ali joj je stolica juce postala skroz zelena i cijeli dan je takva. Ne vjerujem da je gladna jer ne place nista vise nego inace.malo se buni i to je to.Citala sam da stolica može oksidirati od duzeg stajanja ali redovno je presvlacim jer je ima nakon svakog obroka.znate li može li biti od caja od kamilce jer ga pijem dva do tri puta dnevno a ona oksidira u zeleno kada stoji.Dala sam joj jedan obrok AD-a ali ne bih vise dok ne budem sigurna da je gladna i ne bude druge solucije.Grčići su i dalje tu ali joj pomaže to što joj radim vježbice kao za kukove pa zrak izađe brže.
nadam se da netko još uvijek pogledava ovaj topic :oops:
Bebica je mjesec dana stara,ima poprilično jake grčeve,tako da se znam rasplakat od muke gledajuči ju kako tiska i muči se,malo i puno prducne,i opet se nastavi grčit. Rođena je tri tjedna prerano,male kilaže 2600. Isključivo je dojena beba,a grčevi su se mogli još u bolnici primjetit. Postaju sve jači i češči. ŠŠšškam joj i palim usisavač,nosam po rukama,masiram u avion,dajem Sab-Simplex,cica po 3sata navečer u komadu.Grozno mi je teško održavati smirenost,kad mi je ful kriza,prosljeđujem malenu mužu da je on nosa.Kako da njoj pomognem, kako da se ja u glavi saberem? E da,i dal je moguće da je problem što ona ne podriguje? Dižem ju u toku podoja kad pusti ciku,nakon podoja, okrećem ju na trbuh i masiram,al je strašno hlapljiva i još bez tog podrigivanja.. :cry:
Inače dobiva na težini odlično ,po 36g dnevno (reče pedijatrica) i zbog toga je po pedijatrici sve ok. Kao nek ju samo masiram i okrečem na trbuh i to će pomoć.. :shock:
ilka, :love:
znam da je teško gledati dijete kako se muči, ali zapravo radiš sve što bih ti i ja savjetovala.
ako vidiš da baš tako halapljivo jede, prekini podoj na trenutak, neka izađe višak zraka, pa nastavite.
ako dijete nema problema s viškom zraka, mi ne sugeriramo da se mora podrignuti, ali ako to stvara probleme - treba i to pokušati.
dršte se i jedino što ti mogu utješno reći je - proći će...
Marin-isključivo dojen 6mj, dojen 2g, grčevi od 3.tj. do 3.mjeseca, strava i užas
Tonka ima 20 dana i pokazuje tendenciju... :cry: jučer je plakala čitavo popodne i grčila se :cry:
eh,da, radim sve, prekidam podoje, da joj se smiri želudac, stalno je na meni...eh...
cure, ova knjiga se spominjala na forumu, ako stignete pogledajte je.
"Najsretnija beba u kvartu", H. Karpa.
ja moram napisati svoja iskustva, Andrej je rođen sa 2520g u 38. tjednu..hranjen je mojim mlijekom na bočicu, grčevi su bili prestrašni, imao ih je ujutro i obavezno poslije 17 sati, u 22 kao da ga je netko ugasio, poet su se javljali oko 3 u noći, nismo uopće spavali, plakali smo skupa, i ja i on, grozno ga je bilo gledati a nikako pomoći, grčevi su prestali sa 2 i pol mjeseca, taman nekako kad je počeo cicati, pedijatrica je preporučila čaj od komorača koji nije pomogao, a kasnije i kapi, mi smo davali BABYNOS kapi, malo su ublažili, a davala sam ih i neko vrijeme nakon što su grčevi jer nije mogao kakati, savjet koji sam dobila od pedijatrice je da ga ne hranim češće od svaka tri sata jer on hranu ne stigne ni probavit a ja mu već dajem za sat vremena još.tako da je ispalo da sam ja kriva što ima grčeve, a on je jeo 10-15 ml, kad bi pojeo 40 to je bio uspjeh!!!!
A svekrva je rekla da sigurno ima grčeve od mog mlijeka, jer su tako i njeni sinovi imali pa je njoj doktorica rekla da im daje kravlje mlijeko, i to uvijek od iste krave, ne kupovno, hvala Bogu da je to bilo prije 30 godina!
ma joj,savjeti znaju bit prestrašni,a posebno od starijih teta :shock:
utešila me bila pedijatrica na neurologiji (di smo zbog preranog poroda u skupini niskoneurorizične skupine) koja mi reče kako se i ona kao dr napatila sa grčevima i rekla "dok ne navrši 3 mj,majka ne može ništa nego bit potpora i utjeha" tako da eo sad kad ju uhvati sama sebi govorim još mjesec i po i proči će :) Mislim i da je fakat razlika sad kad je prošlo onih 40-ak dana babinja,fakat sam smirenija 8)