Hvala Iva30! :heart: I ja se nadam da cemo se u skoroj buducnosti sve naci na veselijim temama i pricati anegdote o nasim bebicama.
Printable View
Hvala Iva30! :heart: I ja se nadam da cemo se u skoroj buducnosti sve naci na veselijim temama i pricati anegdote o nasim bebicama.
Ma znam da hoćemo, pitanje je vremena, trenutka... Sretno, čitamo se! :love:
pozdrav cure!!
Iva30, zao mi je sto si i ti prosla kroz sve ovo :love:
moj nalaz ploda i posteljice je pokazao da je sve bilo u redu, s tim da se na posteljici vide znakovi nekakve upale... isto tako je bilo i posljednji put, ali meni nitko nije rekao sto je uzrokovalo tu upalu, prije ove trudnoce sam napravila briseve i papa test i sve je bilo ok, u trudnoci nalaz krvi dobar, samo je zeljezo bilo na granici ali to je normalno, urin isto ok, razvoj ploda u skladu sa tjednima, zatvorena cijelo vrijeme i onda sam iznenada osjetila pritisak i da je krenulo, doktor je rekao da u sljedecoj trudnoci cemo napraviti serklazu jer kod mene to otvaranje ide ekspresno. zahvaljujuci vama sam se sad informirala pa cemo prije sljedece trudnoce napraviti sve moguce pretrage jer mislim da ne bi mogla opet prolaziti kroz sve ovo...
sad je na redu jedna malo duza pauza, barem godinu dana pa cemo se baciti na posao.
cure drzite se...
veliki :*
Iva30 takoder zelim reci da mi je zao sto si prosla kroz to, i nadam se da ce M brzo doci. Na zalost takoder nemam iskustva s kasnjenjem M. Meni je recimo dr. rekao da M treba doci izmedu 4 i 6 tjedana..ali ja nekako vjerujem da je sve to relativno i da svaki organizam ima svoje vrijeme oporavka!
imani uzmite vremena koliko Vam treba za jedan lijepi oporavak i pripremu za bebicu. Ipak je do nekog zakljucka doslo koji ce ti, ja sam sigurna, pomoci!
Evo upravo sam se narucila za briseve u utorak ujutro...
Iana27, imani - hvala na pozitivnim mislima! :*
Ja još čekam nalaz, valjda stiže s onog svijeta pa zato toliko vremena treba, hmm... Ja sam prije i poslije napravila papa test koji je bio OK, UZV isto tako OK, a zaboravila sam samo da sam u drugom mj. trudnoće preboljela gadnu gripu (5,6 dana temp. 39,5), tako da dr. kaže da je moguće da je i to dalo svoj doprinos budući da je gripa virusna bolest. E sad, nagađanja koliko hoćeš... Valjda će i nalaz doći ovih dana.
Ne preostaje nam ništa drugo nego si uzeti vremena za se posložiti, pobijediti strah i krenuti u nove pobjede... I da, toliko je lakše kad podijeliš nešto što te muči s nekim tko je sve to prošao i tko te razumije, zato - curke hvala, hvala što ste tu! Pusa - Iva ide malo na more, vruće je... :love:
Poslije prve kiretaže krvarila sam 5 dana i imala sam jake bolove,poput menstrualnih grceva.
Poslije druge krvarenja nije bilo,ali se vratilo poslije nekoliko dana i trajalo oko pet dana.
Poslije prve kiretaže menzes sam dobila poislije 2 mjeseca i bio je onako bezvezan,dugotrajan,oskudnije smeđkasto krvarenje,a poslije druge menga je došla poslije 28 dana,ali je dr na osnovi uzv pregleda 20 dana poslije kiretaze zakljucila da ovulacije nije ni bilo.
Inace,prije ovih kiretaza i gubitaka trudnoce bila sam prava pick.c., a sad malo što me može zaboljeti,pogotovo fizički,a i psihički sam manje osjetljiva i emotivna na razlicite situacije koje su me prije bacale u bed.
Lilium :heart:
sonja3333, sad mi je lakše kad znam da je još netko čekao 2 mj. a na kraju je sve OK. Ja idem na UZV (opet) 05.07., pa ćemo vidjeti šta će pokazati iako je prethodni bio u redu.
Držim fige svima za neka sretnija vremena, pusa! :*
Evo i ja sam jedna od onih koja je prije 4 dana završila na kiretaži. To mi je treći gubitak trudnoće, i sva tri puta stali su otkucaju srca. U prvoj trudnoći u 22. tjednu, u drugoj trudnoći u 10. tjednu, a sada u 9. tjednu. I svaki put uputim si kao i sve vi pitanje, pa zar je tako moralo završiti i ovaj put. No ono što boli, je to što sam i ja i liječnici prije trudnoće poduzeli sve da bi se ona održala, no to jednostavno čini se ne ide. Moram spomenuti kao je kod mene trudnoća pod oznakom "najviši rizik" zbog moje bolesti (naime nakon prvog gubitka trudnoće otkriven mi je sistemski lupus i fosfolipdini sindrom), i unatoč svim poduzetim mjerama ni ovaj put trudnoća nije dobro završila, a bolest mi je u remisiji (osikm pozitivnog LAC-a koji je meni proglašen trajno pozitivnim, i na posljednjem nalazu je iznosio famoznih 2,45, a granica je 1,3.
Budući da mi je prva trudnoća završavana prisilnim porodom (jer ipak je to bio 22. tjedan), u posljednje dvije trudnoće sam kiretirana, i moram reći da se simptomi te dvije kiretaže razlikuju. Nakon ove prije nekoliko dana boli puno više, nego poslije prošle kiretaže. No to je valjda tako.
Žao mi je zbog tvog iskustva.
OT šta si dobivala kao terapiju?
:heart:
Maayaa, zao mi je!
U literaturi se dosta hvale da kod pacjentica s LACom imaju odlicne rezultate s baby aspirinom i heparinom, pa mi je tvoj slucaj dao dodatno za misliti...ne znam da li je to kod tebe primjenjivo i da li nasi lijecnici imaju takvu proceduru, no jedna engleska lijecnica koja vodi kliniku za habitualne pobacaje u Londonu jako preporucuje da se svaki puta naprave i dodatne pretrage ukljucujuci i kariotipizaciju ploda, cisto da bi se iskljucili uobicajeni uzroci sporadicnih pobacaja i na taj nacin, koliko je god to moguce, provjerilo da li je terapija djelovala.
Sto se bolova nakon kiretaze tice, i ja pamtim da nije svaki puta isto boljelo, cini mi se da me je nakon jedne ljetne kiretaze malo vise boljelo, no mislim da sam taj puta bila i vise zabrinuta da ne dodje do neke infekcije pa sam bolje osluskivala sto tijelo govori, uvijek nam daju one mega doze antibiotika i jako pazim da to redovito pijem, no uvijek postoji briga...
Nadam se da ces s lijecnicima pronaci odgovore i terapiju koja ce za tebe djelovati! :heart:
Drage moje suborke, nadam se da ste dobro & u dobrom drustvu provele ovaj produzeni vikend i napunile baterije za sve sto slijedi. Velika :*
Maayaa naravno, i meni je zao sto si kroz sve to proilazila te se nadam da ce se doci do nekog rjesenja i da ce i tebi zasjati sunce u pravom smislu rijeci!!
Ja se vratila od gin. napravili cerv. briseve i urinokulturu i sad sam opet u fazi cekanja rezultata i mislim da nikada nisam bila nervoznija nego sada. Takoder smo se dogovorile da obavim jos pretrage TORCH i na sve one viruse koje nam je lilium nabrojala. Hormone sam se slozila s njom da mozda ne treba, jer sam ih vadila nekoliko puta i uvijek je sve bilo u redu, i jos je dodala da ona vjeruje da je s njima sve u redu jer da nije da ne bi ni mogla ostati trudna (ne znam, ne kuzim se previse).
Saljem Vam pusu i drzite mi se!!!
Pozdrav, drage moje!
Maaya, žao mi je... :heart:
Evo, ja sam upravo došla iz bolnice - s nalazom u rukama. Iako, priznajem, opet ne znam ništa. Dijagnoza glasi: RESIDUA PLACENTAE. Nisam još bila kod svoje dr., tek 05.07., ali sestrična medicinarka kaže da to znači da nije vidljivo zbog čega je došlo do spontanog, ali da nisu vidljive nikakve genske promjene i da bebica nije imala nikakve malformacije, već je vjerojatno neki vanjski utjecaj doveo do toga (gripa, stres isl.) i zbog toga se kao piše samo to jer drugog ni nema. Ako tko zna nešto više o tome, molim da mi napiše. Opet živim u neznanju... :/
Pusa svima! :heart: :heart: :heart:
iva30,
residua placentae - to bi znacilo ostaci posteljice - pretpostavljam da to pise na PHD nalazu gdje to znaci da su takvo tkivo analizirali. Nemam iskustva s kasnijim pobacajima tako da ne mogu vise reci, osim se sloziti da postoji vjerojatnost da je virus zasmetao i da je vrlo vjerojatno da se nikada nece ponoviti. Slazem se, frustrirajuce je ne znati pravi uzrok, no na zalost, ovo je takvo podrucje u kojemu velika vecina zena nikada ne sazna sto se zapravo desilo, cesto sve ostane u nekim pretpostavkama i statistikama.
iana27,
Na puno mjesta za najcesce uzroke sporadicnih pobaca navode slucajne genetske greske i bakterije/viruse, zato se doktori i orjentiraju na brisove i sl da se suzbije uzrocnik ako ga jos ima ili da se vidi da nije prohujala neka zaraza, a za genetsku gresku daju jako malu sansu da ce se ikada ponoviti. Pretpostavljam da hormonalni uzroci nasim doktorima postaju sumnjivi ako postoje dodatni problemi tipa neredoviti ciklusi, policisticni jajnici, slab endometrium, ako se desi vise pobacaja u nizu i posebno ako je zena starija i jajnici bas i nisu nesto posebno aktivni.
Sto se tice habitualnih pobacaja (3 i vise u nizu) prof. Lesley Regan, koju sam dosta citala, kaze da su hormonalni faktori najvise proucavani ali da su i dalje najkontraverzniji. Evo nekih od njenih misljenja vezanih za hormone i habitualne pobacaje:
- diabetes - bitno da je pod kontrolom, ako je lose kontroliran tada dovodi do problema kod zaceca i u trudnoci
- hormoni stitnjace - kod problema sa stitnjacom se uglavnom ne moze ni ostati u drugom stanju, rijetko se desava da se ti problemi prvi puta uoce tek nakon habitualnih pobacaja
- manjak progesterona - neadekvatni corpus luteum je dosta cest u zena s habitualnim pobacajima, no prof. Regan smatra da je manjak progesterona u ranoj trudnoci posljedica a ne uzrok problema i iznosi misljenje da ako dodatni progesteron pomaze to je onda u lutealnoj fazi ciklusa
- visoki LH u folikularnoj fazi - zbog toga mozda dolazi do disbalansa hormona-prevelika kolicina testosterona, previse estrogena, proizvodnja progesterona krene prerano, jajne stanice prerano sazrijevaju, endometrij nije dobar za ugnjezdjenje...
- visoki FSH - ukazuje na priblizavanje menopauze
- poviseni prolaktin - odgadja ili cak posve sprecava ovulaciju (neredoviti ciklusi)
- utjecaj visokih doza androgena (testosteron i androstenedion) na kasnu fazu lutealnog dijela ciklusa znanstvenici jos trebaju prouciti, moguce je da znatnije uticu na trudnocu
Puno pozdrava! :heart:
Tako je, lilium, rekla i sestrična - ostaci posteljice... Nadajmo se samo da će na ovom jednom pobačaju i ostati. Znat ću reći za par mjeseci - kad opet krenem...
Hvala i pusa! :heart:
lilium hvala na ovom objasnjenju...ma mene nista ne kosta, idem ja ipak jos jednom sve to prekontrolirati...ja bi rekla da u ovim situacijama od viska glava ne boli!!
:*
Evo malo da podignem nasu temu. Danas sam dobila nalaze briseva: anaerobne bakterije nisu izolirane, klamidija negativna, bakterioloski aerobno - fiziološka flora, i mycoplasma hominis izolirana. Malo sam tuzna jer znaci da moramo sada maltene biti mjesec dana po nekim antibioticima pa cekati 2-3 tjedna da se ponovi nalaz pa opet cekati skoro 3 tjedna nalaze istih. Tako da mislim da zeleno svjetlo necu dobiti do 10 mjeseca. I jos cu poslije GO ici vaditi samoinicijativno neke nalaze. Eto, toliko od mene.
Nadam se da ste bolje, kako dani prolaze da ste pozitivnije i da se lagano micete s mjesta prema nasem cilju :saint:
Da, to cekanje je i mene znalo frustrirati, no iskoristi to vrijeme za odmor, zdravu prehranu, jacanje organizma... i sve druge aktivnosti koje ce ti podici energiju, dati osjecaj da radis nesto dobro na sebi i da korisno trosis vrijeme u pripremama za slijedeci krug.
Velika :*
Dan curke
Evo i mene vratila se s odmora bogme dobro sam se odmorila.Dok sam bila na odmoru primala sam hormonsku terapiju(dok. mi je prepisao) i nakon 4 dana sam dobila M(tako je i u uputstvu pisalo da cu dobiti nakon 4 dana). Ovo je iznudena M ali je ok, sad cekamo onu pravu M bez lekarstva.
Inace da se i ja pozalim malo.Kupala sam se u bazenu i mislim da sam i ja zakacila neku bestiju.Nemam nikakav sekret ali osjecam malu nelagodnost.Zakazala sam sutra pregled da uradimo pap i da vidimo na UZV kakva je situacija endometrija i jajnike.Drzite fige da nije neka strasna i dosadna bestija.
Pozdrav svima i velika pusa.
Ja sam osobno prošla tri kiretaže!Prva je bila kad sam imala missed ab u 10 tjednu trudnoće,radili su mi je u općoj anesteziji,doduše nikakvu fizičku bol nisam osjećala osim one najgore u duši!Toliko sam tada bila otupijela valjda od tuge da više mi je bilo svejedno hoće ili neće boljeti,uglavnom nije fizički ništa boljelo!Druga kiretaža je bila dva mijeseca nakon te prve jer mi je zaostao komad posteljice pa su me morali ponovno čistiti,opet u općoj anesteziji,nisam osjetila bol.Treća je bila prie 6 dana zbog anembrionalne trudnoće u 7 tjednu,također su me kiretirali u općoj anasteziji,nisam ništa osjeila samo onaj ogroman osjećaj praznine i tuge,jednostavno sam mislila da će mi srce eksplodirat od bola!Evo prošlo je šest dana nakon kiretaže ,ja nikako da se malo osvijestim i krenem dalje,tuga je pregolema,pitaš se zašto ja?Ništa mi drugo ne preostaje nego da će treća trudnoća biti u redu i da ću i ja biti jednog dana ponosna mama jednog malog anđela!
Hi ole!
super da si se dobro odmorila! drzim fige da nisu bestije iz bazena... ja nisam vec vise od 10 god. stavila ni nozni prst u bazen, no to kod mene bi se vec moglo nazvati i bazenskom fobijom :-)
slap,
daj si sada vremena, treba odtugovati tu tugu i onda nema druge nego ici dalje!
Slap draga
Samo mi koji smo to preziveli mozemo da znamo kako se ti osecas.Svi ljudi imaju razlicita jacina kad su osjecanja u pitanju neki to prime lako a neki jako tesko,al kad se radi o malim :saint: mislim da sve zene na ovom svetu koje su ih jako zelele da dodju na ovaj svet isto pate, a ta patnja je strasna,ali kako sto kazu vreme ljeci sve pa i to.
Kako ti je rekla lilium uzmi malo odmora,budi malo sama s svojim M ,i malo dalje od guzve kako ne bi dosla do neugodnih situacija(tako sam ja napravila). E i kad budes dovoljno jaka izadji i pocni sve ispocetka.A jako verujem da nasi :saint: cekaju na nas.Inace i ja sam imala 2 kiretaze, i dvaput sam se pitala zasto ja ali ................. nemamo odgovor na to pitanje samo dragi bog zna sta je spremio za nas.
[iana27] da se sto pre resis tih bestija i idemo zajedno u nove pobjede za 2 mjeseca ;)
A za tebe liliumvelika velika :* i reci nam malo sta se kod tebe dogadja, jeste li vredni, kakva je kod tebe situacija. :love: [/b]
Sve mi cemo doci do nasih :saint: i to ne jednog nego koliko nam je u srcu zapisano. Taj put je nekome kratak a nekome malo dulji i trnovitiji. Ja volim razmisljati na nacin da sigurno ima nesto i dobroga u tome sto mi se desilo, jer tko zna kako bi se neke stvari zavrsile i to mi daje utjehu u svemu. Nisam kroz ovo prosla 2 ili 3 puta vec jednom i divim se Vama koje ste morale to ponavljati, divim se Vasem optimizmu, guranju, i probijanju. Evo proslo je dva mjeseca a ne prode dan da ne pomislim, ne prode dan da mi knedla u grlu ne zastane, a mislim da mogu reci da ne prode ni dan da mi ne zasuzi oko. No zivot ide dalje, dolaze nove borbe, nove pobjede, novi porazi i sve to treba docekati i prozivjeti, i svakim danom mi cemo biti snaznije, hrabrije i svjesnije svega oko sebe. Kroz sve to prolazimo sa muzevima, deckima, i stvaramo jednu posebniju vezu sa njima - pa priznajte na jedan okrutniji nacin i to ima neku svoju car, neke pozitivne note.
Od sutra smo na GO, i nema nas 3 tjedna. Nadam se da cu se vratiti puna energije, vise optimizma, vjere u sebe. Da cu se posvetiti sebi, malo stesati koju kilicu, navuci dobru boju, punooo se ljubiti i maziti sa MM i takva krenuti u nove pobjede!
Saljem Vam ogromnu :* i cujemo se kada se vratim!!
.... ja sam danas 8 - mi dan od kiretaže .... svi me bodre ... dragi naročito ... i nitko mi još nije rekao .. jadna ti ... na što im velika hvala !!!!
Svima je žao i svi daju savjete .. ajde kod ovoga .. ajde kod onoga .. tako sad trenutno izgleda .. mislim da ću biti dobro .. ništa strašno više ne boli .. a i mentalno sam sve sebi složila ... šta je tu je .. Bog nije dao ovaj put .. sigurno mu nije bilo suđeno ,, i tako je trebalo biti ... sad odmor ... pa rat beštijama i nadam se da neće dugo trajat .. jer nemam još puno godina da bih mogla ostvariti :saint: ipak.. sat lagano otkucava .. i nadam se da me neće zbog toga uhvatit panika ..tješi me što mogu stvarno za čas ostati trudna .. bar do sad .. prije ove kire ... . eto curke samo prije spavanja .. čsto da znate da ima još jedna pridružena u klubu koja vas super razumi kroz šta prolazite
naprijed mi !! :*
Drage moje,
Stvarno je ovo jedno posebno zivotno iskustvo i za nas i za nama najblize, pa kad vec nismo mogle bez njega dobro je izvuci pozitivni zakljucak i ici dalje!
Sto je kod mene? Odbrojavam jos 2 tjedna do odmora i nadam se dobroj turi negdje po slovenskim Alpama, samo da vrijeme posluzi.
Inace sam usla u roller coaster potrage za O nim danom u mjesecu, iscekivanja ishoda, pa tako, u krugovima, dok projekt ne da pozitivne rezultate:-)
inesca, samo bez panike; kako jedna engleska doktorica kaze svoje godine ne mozemo promijeniti no mozemo zauzeti pozitivan stav prema slijedecoj trudnoci!
Puno pozdrava & dobro se drzite, gdje god bile!
Dan curke
evo i mene vratila se s doktora.Pregledao me i ustanovio
je da je candida u pitanju,i hvala bogu.Dao mi je canesten.
Pregledao me na UZV i imam folikul 17mm sto je dobro,
ali endometrij mi je 6mm sto je mislim vrlo malo za 12 DC .
Ako neko ima informaciju koliki treba da je endometrij molim
vas pisite.
Inace u nevrzanom razgovoru rekao mi je da od jesen imam
zeleno svetlo.
Pusa svima :*
Hi Ole,
Dobro da je samo candida! Debljina endometrija ovisi o dijelu ciklusa, 6 je malo tanahno i kada je takav ne znam koliko je jos u stanju narasti. Inace neke statistike s IVF klinika kazu da imaju nabolje rezultate kod implantacije kad je u vrijeme embrio transfera endometrij debljine od 10-14mm i kada je trolinijski. Moguce da kod tebe sada jos treba nesto vremena da se citav sustav balansira, folikuli su tu i bude se to uskladilo do jeseni!
Pozdrav curke!
Evo da se i ja javim sa svojim "novostima", ako je to uopće prava riječ. Naime, ja sam već treći mjesec nakon spontanog u iščekivanju prve menstruacije, te sam zbog toga posjetila svoju dr. E sad, nakon pregleda i UZV pregleda moja dr. kaže da je sve OK, papa nalaz je došao čist k'o suza i nek' se samo još malo strpim i doći će. Dakle, ona ne želi ništa forsirati lijekovima pa ako ne dođe još tri tjedna onda ćemo "reagirati". Mislim, ja sam OK, kupam se i sunčam pa mi što se toga tiče situacija i odgovara :P , ali ipak... pitam se ja sad tko je tu lud?! Ja čekam da dođe, pa da odradim još tri mj. folne kiseline i ostale vrste vitaminiziranja pa u nove pobjede, ali ovako će se čekanje pretvoriti u noćnu moru... :evil: Javim novosti, kad ih bude...
Svima vama (lilium, iana2...) šaljem puse i puno, puno pozitivnih misli... :* :* :*
Hi Iva30,
Stvarno obaras rekorde, bitno da je UZV OK, bude dosla. Do tada, uzivaj koliko mozes i kupaj se malo i za nas!
Pozdrav cure! Evo ja sam danas ponovo bila na UZV pregledu, jer naravno još sam uvijek u fazi čekanja... Danas je dr. rekla slijedeće: jajnici OK, u svakom po nekoliko folikula koji čekaju... Endometrij nešto manji, tj. tanji - 4,7 mm (mislim da ću početi piti onaj čaj od vrutke ili tako nešto), ali kaže da to nije ništa zabrinjavajuće, pa sam eto od danas službeno na Dabrostonu, pa slijedećih 10-ak dana, ukoliko se menstruacija ne pojavi prije... :/ I da, kupila sam i Folacin, valjda će se ipak nešto dogoditi ovih dana, pa da se polako pripremamo... :D
Eto, toliko, nadam se da ste dobro i šaljem puse! :* :* :*
Iva30,
samo da ciklusi krenu, bude se onda i endometrij podebljao. S cajevima nemam iskustva - marulju sam si nabavila, no nikako da ju probam.
I ja sam na folnoj; radim si "koktelcice" s B12 i B6 za bolje efekte. Kazu da je dobro unositi i dosta antioksidansa, no to za sada nastojim dobiti iz voca i povrca :-)
.. evo mene na poslu ... ovaj sam se vikend okupala .. uf .. spasila sam dušu .. je da istrčim iz mora prije nego uđem ..ali .. lipo je .. u četvrtak idem na pregled prvi put nakon hm .. pa ću vidit šta mi kaže .. idemo naprid .. pozdrav svim curama :D
inesica, uzivaj u moru! drzim palceve da pregled dobro prodje.
Moram priznati da mi ovaj moj B-koktelcic unatoc ovim vrucinama povecava apetit...stalno se lovim da sanjarim o nekoj hrani... B6 mi je najsumnjiviji :-)
Odbrojavam jos 3 dana do 3 tjedna odmora, uvijek su mi ti zadnji dani pred g.o. najdramaticniji. Vjerojatno cu zbog posla morati povremeno provoditi neko vrijeme na netu pa cu pogledavati kako ste mi. Drzite se i svima velika :* !
Pozdrav svima...
da se malo uključim...
prije 2 dana prošla sam svoju drugu kiretažu, pa sam odlučila podijeliti s vama svoje iskustvo.
Prvi missed ab. ustanovljen je 10.tjednu UZV pregledom. Bila sam u totalnom šoku. Idući dan naručena sam na SD na kiretažu. Čula sam priče da boli i bila spremna na bol jer ionako me ne može boljeti više od emocionalne boli koju proživljavam... međutim, doživjela sam totalni užas. Primila sam intraven. sredstvo za smirenje (ne znam kako se zove), a nakon toga me doktorica upozorila da ću dobiti lokalnu anesteziju u cerviks i da budem mirna. Očekivala sam upravo to - lokalnu anesteziju (da će mi utrnuti taj dio tijela) ali dobila sam neljudske bolove, osjećala sam svako trganje tkiva, cijelo me tijelo boljelo, mislila sam da ću se onesvijestiti... k tome još i vakuum za koji sam mislila da će mi isisati sve organe. Trajalo je to dobrih 20-ak minuta po mojoj procjeni.
Dan danas imam noćne more... :cry:
E sad... moja druga kiretaža... prije dva dana.
Missed ab.,10.tjedan, kiretaža u 11.tjednu. Obzirom na prošlu trudnoću, bila sam u totalnom strahu da se ne dogodi isto a samim time psihički sam se pripremila da je to moguće. Iako sam imala loše iskustvo ponovno sam odlučila otići na SD.
Očekivala sam identičan zahvat, pripremila se na bol iako sam odlučila prije početka zahvata reći kakvo sam iskustvo doživjela i može li se nešto učiniti po tom pitanju... dobila sam ovakav odgovor: "Bol? Gospođo, bol je preuveličana. Zar ste mislili da vas porod ne bi bolio?" !!!!!????? :shock: :evil:
Ma došlo mi je da ga puknem nogom u prepone i da ga zapitam jel boli?
Postupak je bio sljedeći... opet injekcija u ruku, gorak okus u ustima, zujanje u ušima... i ono najgore... početak zahvata bez anestezije... bol je bila identična kao ona na prvoj kiretaži "sa lokalnom" ali ovaj put je trajalo manje od 5 minuta i nije bilo vakuuma.
Kad sve zbrojim, ova druga kiretaža bila je puno podnošljivija od one prve iako mi ne ide u glavu da kad mi bruse zub dobijem anesteziju a u ovom slučaju ne, kao da nije dovoljna emocionalna patnja kroz koju prolazimo.
E sad mene zanima, o čemu ovisi hoće li kiretaža trajati 20 ili 5 minuta i hoće li se koristiti vakuum ili ne?
Suzzy, jako mi je žao što si prošla kroz sve ovo, ja sam isto imala 2 kiretaže, ali hvala Bogu obadvije pod općom anestezijom u Vinogradskoj. Cure koje su ležale rekle su mi da sam se vratila svaki put za nekih 15-tak minuta jer sam bila izgubljena poslije. Još jednom, jako mi je žao :cry: što planiraš dalje - pretrage? Ima li dr kakvog pojma zašto i drugi put...
ZO, e vidiš... da sam znala da se u Vinogradskoj kiretaža radi pod općom odmah bi otišla tamo. Nadam se da taj podatak neću nikad više trebati.
Što se dogodilo, sam Bog zna. Analza PHDa će vjerojatno biti beskorisna kao i prvi put.
Imam dogovor sa svojom gin. da obavimo predkoncepcijske pretrage (valjda sam dobro napisala) u Petrovoj kod dr. Ivanišević. I naravno, CV brisevi nakon prve M.
Dio teorije o tome što je moglo biti je u spermiogramu.
Naime, dijagnoza jest oligoasthenozoospermia, ali pretpostavljamo da imamo i terato. Međutim kako smo spermiogram radili na SD gdje se ne radi morfološka obrada spermiograma to ne znamo sa sigurnošću, tako da postoji vjerojatnost da je neki morfološki nepravilan spermij oplodio JS. Što znači... inseminacija (ako ćemo imati dovoljan broj spermija) ili IVF kako bi eliminirali tu mogućnost.
Svakako moramo ponoviti spermiogram ili u Petrovoj ili na VV gdje ćemo dobiti točnije podatke.
Kako god predstoje nam mjeseci čekanja na kojekakve rezultate pretraga a iskreno se nadam da ćemo problem naći pa da znamo s čim se borimo.
Suzzy, samo da te "zagrlim" i prenesem želje za što bržim oporavkom i pronalaskom pravog puta do vašeg :saint: . Divim ti se na hrabrosti. :love:
suzzy i ja sam imala dvije kiretaze u vinogradskoj, obje pod totalnom anestezijom i bez ikakvih bolova, fizickih.
PHD nije pokazao nista, kao niti svi pregledi poslije :/
jako mi je zao sto si to morala proci dva puta i to jos bez anestezije! grozno, grozno!
:love: :* ali znas da nakon svake kise dolazi sunce
Suzzy :love2: , znam kako se osjećaš, samo ja sam imala tu "sreću" da mi je kiretaža izvedena pod općom anestezijom (u Petrovoj).
Nema tih riječi koje bi te sad utješile zato ti samo šaljem hrpu vibrica za što brži oporavak :heart:
Stvarno nije humano šta u nekim bolnicama rade kiretaže samo pod lokalnom anastezijom,ja sam imala dvije pod općom ,nisam osjetila trunku boli,samo onu u duši!Cure žao mi je šta ste to sve prošle,stvarno nije fer,trebali bi imati malo više suosjećanja sa nama ženama koje smo sve to morale proživjeti!