Hvala na javljanju BusyBee :)
Ovako, koristimo jednokratne pelene, beba nema osip, kaka u prosjeku 8 puta u 24 sata, jede često, nema neku regulu, ja mu dam papati kada god on želi. Nemamo uhodano spavanje- hranjenje za što mislim da je normalno još uvjek jer beba ima 8 dana tek.
Sam stane cicati, to nekad traje do 40 minuta, sat vremena spava pa on opet halapljivo krene dojiti sto traje 15-20 minuta i onda izbaci, uvijek zaspi na cici sto ne znaci da ostane spavati kada ga spustim.
Čuje se da guta, nekad se cuje coktanje ali tada ga bolje namjestim i kada on jako povuce bude bas fino namjesten na ciku, s bradicom u nosicem dodiruje dojku, donja usnica izbacena, gronja uvučena. U bolnici sam ga dojila ležeći na boku-jedva, morala sam tako jer sam dosta popucala i čudo da je da sada mogu sjediti vec. To dojenje ležeći mi je bilo mucno jer su mi grudi manje pa nikako se nisam mogla namjestiti da mi bude ugodan polozaj, moguce da su ranice nastale od tog položaja? Moguce nije bio pravilan?
Ne koristimo dudicu.
Za bradavice koristim Lanolin Multi-Mum i vec se uhvatile smeđkaste kao krastice koje omeksaju prilikom dojenja i gledam da cike drzim slobodne bez robe, bude mi lakse a i suši se to brze valjad. Areole su mi bolne i osjetljive na dodir, boja im je smeđkaska kao što je i bila.
Sada sam vidila da mu je jezik čist hvala Bogu, moguce neki dan da je od mlijeka bilo bijelo, i sluz mu je čista.
Ja bez ove silikonske bradavice ne bih mogla nastaviti dojenje na desnoj dojci jer je to strašno bolilo, neopisivo. On dobro cica s tim, samo sto primjetim da dosta mlijeka izađe vanji njemu na usta jer valjda ga dosta povuče a ipak to nije je dosta veca bradavica od moje pa ne moze stisnuti usnice kao bez toga. Pocela sam ga stavljat nakon te cike i na drugu koju opet halapljivo prihvati jer mozda dosta mlijeka mu izađe ovamo koje ne popije?
Eto draga moja, to je uglavnom to, nadam se da ce mi uskoro zacijeliti bradavica da mozemo normalno dojiti. A da li je normalno da tako mala beba ne spava bas puno, ono po 3 sata u komadu pa papanje pa opet spavanje? To se meni cini kao san snova, ali kod nas nije tako, sinoc nam je noc bila preteska, sad smo otkrili to spavanje na prsima i uziva u tome, ali nekad ni to ne pomaze...
Jesu mogući grčevi u ovom dobu bebe?
Joj drage moje, ja roman napisala, jednostavno se osjećam bespomoćno i puno mi znači ovaj forum...