:lol: :lol:
Mgrubi, ipak čestitam!
Printable View
:lol: :lol:
Mgrubi, ipak čestitam!
Mgrubi, čestitam! :lol:
Da li valja ovako:
d: jabuka pa integralni dvopek s sojinom paštetom,
ručak - integr. špageti s umakom: soja vrhnje, mahuna, grašak, šampinjoni, poriluk,
večera: to isto + crna čoksa.
te ovako:
d: kruška, pa zobene pahuljice s lješnjacima, grožđicama i malo crne čokse
ručak: sarma bez riže i bez priloga ičeg.
večera: jaja s purečom šunkom
je li bitno da se cijeli dan jedesamo proteine npr, kao što je u UN, ili može doručak škrob, a ručak proteini npr.?
preporuča se da jedan obrok bude UGH (nije strašno niti ako su 2, ali ubaci puno povrća)
dakle ako za ručak ili večeru bude UGH onda bi bilo poželjniji voćni doručak ili proteinski (šunka i jaje) s laganijom večerom
ubacuj dosta povrća
za ovu drugu večeru možeš napraviti kajganu s šunkom i salatu npr. od krastavaca s kis. vrhnjem (ili jogurtom i češnjakom)
i ne zaboravi : obavezno šnita sira poslije ručka ili večere (što manje %mm) ..
crna čoksa je za desert poslije skidanje kila, bolje je pojedi za međuobrok ;)
MGrubi zašto je obavezan sir poslije ručka ilči večere...ja ga se rijetko sjetim pojesti...osim ako nije vezan uz ručak ili večeru
kad mi se knjiga vrati pogledati ću
mislim da ima veze s kalcijem i metabolizmom
javim kasnije ;)
MGrubi, hvala :* . Taman sam i uzela ovu drugu večeru šunku s kupus salatom umjesto planirane.
Ja ne smijem niš na bazi kravljeg mlijeka. Sad kemijam sa sojom kao zamjenom. Nego gdje spada tofu ako tko zna? Protein ili nešto neutralno?
tofu po montijevoj tablici ima GI 15, sto bi valjda znacilo da je UH, jer samo oni imaju GI, proteini i masti nemaju.
preporuceni deserti iza rucka i vecere tijekom tjedna, osim nedelje iza rucka, su sir i jogurt (u jogurt se ponekad moze ubaciti malo pekmeza bez secera ili suhog voca-sve osim grozdica, njihov GI je 65). po strogoj prvoj fazi crna coksa i montijevi deserti bi se smjeli jesti samo nedeljom nakon rucka (ja, recimo, svaki dan pojedem bar malo cokse :oops: ), i to onog protein+UH jako niskog GI rucka.
kad bi se drzali te prve faze onako kako pise u njegovim knjigama sve mi bi vec daaavno izgubile svoj visak. ali iznimka jedna, iznimka druga.. pa to ide polaaaaaako, ali meni je glavno da ide.
i da, Djenka, ne bi valjalo jesti tijesto vise od 3x tjedno ja mislim, pogotovo ne u istom danu. ali to su samo pravila brzog mrsavljenja. ja isto znam jesti tijesto za rucak, pa ako ostane i za veceru, posto nemam namjeru spravljati nesto novo ako vec ima nekaj za jesti, mislim, tolko vremena sigurno nemam.
trebam ideju...
pošto nam kuhinja još nije gotova, hranimo se kod mojih staraca, a oni uvijek neke umake s mesom (npr danas će biti divljač)-nisu masni, ali uvijek idu s rižom ili tjesteninom ili njokima, krumpirom..... sa čime da ja kombiniram, da baš ne vadim samo komadiće mesa ili pak 'grabim sa žlicom'? ...pošto ni kruh ne ide u obzir ( dal može (ako ga ujutro nisam jela) raženi crni? )
Draga, niš od kruheka s mesom. I mene je to mučilo, ali priviknula sam se.
Uz to možeš samo povrće, dakle neku salatu ili nek ti mama skuha posebno npr. grašak ili mahune na lešo kao prilog.
MGrubi :lol:
mikka, da te iznimke su kod nas malo prečeste
ali bitno je da usvajamo zdrave navike
a uz to se i dobro družimo ;)
Prije to nego usvajanje dobrih navika :lol:Citiraj:
buby prvotno napisa
prilog: grašak, pire od graška i vrhnja, mahune na lešo, zapečeni šampinjoni, kuhani grah, lećaCitiraj:
k2007 prvotno napisa
ili povadiš meso + salata
recimo kad imam pašticadu, pojedem meso s umakom i nakon toga pojedem salatu (običnu s kockicama sira i sezama, ili krastavce s češnjakom i vrhnjem)
MGrubi, da li pašticadu ne smijemo jesti u isto vrijeme sa salatom ili je tebi tako bolje?!
Komšinice, kako tvoja leđa, s obzirom na bičevanje nakon onog sinoć?! :mrgreen:
meni je tako bolje :mrgreen:
Cure ja ću vas na kojih 2-3 mjeseca napustiti jer krečem na akunpukturu.
Ipak mi je višak kila prevelik a želim što prije bebu i odlučila sam.
Krečem idući tjedan ali kad završim vračam sezdravoj prehrani i Montiju!
Pusa :*
:bye: lola24 i sretno s akupunkturom!
Ja još danas gulim na poslu, a onda godišnjiiii i uživancija! I ja se opraštam, ali samo na tjedan dana, jer teško da ću doma uspjeti uloviti vremena za kompić, možda vas samo škcnem koji put. Plan mi je puno se kretati, zdravo i strogo montijevski papati, puno maziti i ljubiti svoje leptirice (i mužeka, ofkors 8) kojem je danas ročkas) iii... to bi bilo to.
Pusam vas sve i kad se vratim da ste sve bar dvije kile lakše ( :lol: ), skupa sa mnom!!!
Up Date
1. MGrubi (15 kg) 11 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 3,5 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
5. Marinna (10 kg) 5 to go
6. AdioMare (15 kg) 8 to go
7. cvijetak (10 kg) 7 to go
8. Marinchi(10 kg) 4 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10. buby (10 kg) 2,3 to go
11. mikka (20 kg) 12 to go
12. Rene2 (15 kg) 15 to go
13. babyiris (30kg) 25 to go
14. taniaz (8 kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 21 to go
16. skviki (15 kg ) 9 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
18. Igor od Ane (6kg) 1 to go Very Happy
19. Dolisa (10 kg) 5 to go
20. Ana...(8.5) 7.5 to go
21. roby (7 kg) 4,5 to go
22. tileo02 (10) 6 to go
23. Cubana (14kg) 13 to go
24. Linda (5 kg) 2 to go
25. Djenka (20 kg) 20 to go
26. Ana (5kg) 4 to go
27. Luna Rocco (14 kg) 14 to go
UpDate je skroman :oops:
imam vagu! digitale je koka ;)
luna, velkam
lola24 sretno
Linda, uživaj na go, ljubi cure i tm-a (čestitaj ročkas sa montijevim slasticama ;) )
ja se vozim bajsom na posel - sva sam si važna (jest da me rit žulja :roll: )
ok, moram prestati sa smajlićima
pozdraf
Lola 24 sretno sa akupunkturom :*
Linda vrati nam se brzo i čestitke mužu :D
Buby ti ideš polako ali sigurno :)
Obožavam piti shake...postoji neki recept za shake po montiju :mrgreen: ? sada kada me vidi AdioMare :mrgreen:
MGrubi, hvala, uopće se nisam sjetila graška, a baš ga volim! pire se radi kao i od krumpira? :oops: i može li na malo margarina (omegol) ili maslinovog ulja?
+++
bolje maslinovo ulje, jer je margarin hidratizirano (tako nekako) biljno ulje, ili stavi čisto suncokretovo ulje (Monti preporučuje mješanje maslinovog i suncokretovog )
Netko me prizivao?! :mrgreen:Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Daaa, dozvoljen je shake glavom i to, pazi sad: lijevo-desno kada te netko upita "Želite li čokoladni shake, ili možda onaj od voća s okusom vanilije?"
Šalim se. Šteta što i na sebi to ne primjenjujem...
Želiš li i to reći da griješiš ponekad :mrgreen:
++-+
zadnji put sam pire od graška radila s maslacem i vodom u kojoj je kuhan
Doručak: jabuka pa int. pecivo
Ručak: Morski plodovi, zelena salata, kupus salata, grašak i mahuna s preljevom od soja umaka
Večera: cijela čokolada za kuhanje :( (tek toliko da vidite kako ja znam nakon cijelog dana truda zas.ati stvar na kraju).
Shake-shake-shake.
Djeno, drugi put si zdrobi onu 70%tnu u jogurt i eto ti super vecere ;)
lgg prožvakan, hehe
+ red crne čok.
pastrva+zelje salata
red crne čok. :mrgreen: +komad sira
dal se popravljam?? :?
k2007 je to čokolada koja ima min 70&kakaa.
Ja danas večeram pizzu :oops: ...ipak je petak 8)
&=% :oops:
Samo da jvim da ipak nije bilo ništo od pizze....dugo smo čekali pa je na kraju mm otkazao narudžbu :(
To je sigurno bio znak da ne smijem griješiti :lol:
je, to je ta!Citiraj:
[/quote]To je sigurno bio znak da ne smijem griješitiCitiraj:
:lol: meni je pala kocka čokse na pod...ja ju dignem...i padne mi opet :oops: to je SIGURNO znak :lol:
malo sam sfušala sa citatom... ovo zadnje JA kažem :oops:
koje vi domišljate kombinacije imate, svaka čast
ponekad mi je neugodno kako jednostavno jedem :oops:
pa ja sam tu već 4 mjeseca, ideš! u prva dva sam skinula cca 7kg, a u druga dva 0,5kg :roll: - dobar mi je tempo; dobro da sam tvrdoglava ofca
Buby :love: ma bitno da se mi tu družimo...a kile će lako
++-++
++-++-
Da se javim. Nisam loša, uredno jedem po Montiju doručak i ručak, i onda, zeznem za večeru, pojedem nešto slatko, jako slatko... sladoled, kolačić... još kad bi se suzdržala s tim slatkim večerama bila bih uzorna montijka. Čak i lazanje nisam jela, tj. pojela samo povrče s kojima sam ih radila drugima.
E da, upisala sam pilates i odvozila sobnu biciklu danas pola sata, a nastojati ću i ubuduće. Laku noć svima.
Zar ja?Citiraj:
Naravno da (ne)griješim ;)
Otišla mi Linda pa nisam pitala kako pravi one svoje zobene pahuljice sa šumskim voćem. Jesu li uopće zobene?
Ja više ne jedem kruh i marmeladu za doručak. Proteinske doručke nikada nisam ni imala. Zato sam donijela za doručak jedno 1/2 kg jagoda. Voćni šećer isto više neću kusati. Puno usporava.
Ja koristim žličicu voćnog šećera na dan.....i to sa žitaricama ujutro.
Naći ću ti ja taj recept od Linde
I da....moram ažurirati listu :D
1. MGrubi (15 kg) 11 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 3,5 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
5. Marinna (10 kg) 5 to go
6. AdioMare (15 kg) 8 to go
7. cvijetak (10 kg) 7 to go
8. Marinchi(10 kg) 4 to go
9. flower (8 kg) 4 to go
10. buby (10 kg) 2,3 to go
11. mikka (20 kg) 12 to go
12. Rene2 (15 kg) 15 to go
13. babyiris (30kg) 25 to go
14. taniaz (8 kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 21 to go
16. skviki (15 kg ) 9 to go
17. tiza (5 kg) 3 to go
18. Igor od Ane (6kg) 1 to go
19. Dolisa (10 kg) 5 to go
20. Ana...(8.5) 7.5 to go
21. roby (7 kg) 4,5 to go
22. tileo02 (10) 6 to go
23. Cubana (14kg) 13 to go
24. Linda (5 kg) 2 to go
25. Djenka (20 kg) 20 to go
26. Ana (5kg) 3 to go :D
Hvala cure :bye:
Helou curke, vidim ja ide to vas. Skidate kile, polako, ali sigurno.
Hm hm, možda vam se uskoro i pridružim, ali ovaj tjedan mi je napet do petka, pa onda vidjet ću, od sljedećeg tjedna, možda.