čuj guotanja, za ubit se
Printable View
čuj guotanja, za ubit se
Ja više volim umake bazirane na vrhnju uz njoke, ali probaj, zašto ne, a uz to nabaci na gril tavu posoljene i popaprene pileće filee razrezane na šnicleke (gotovi su za 3 min - ma k'o da pečeš jajca, i trebaju se odmah jesti jer se posuše i budu bezveze) i da vidiš ručka! :mrgreen:
chris, daj baci još koji gotovi umak da kupim :mrgreen:
ak ću peć šnicle ne trebaju mi njoke :P
i znači, ubacim samo na 1 min njoke? Ove bi ja, s pršutom
evo nešto brzo i kalorično ;)
skuhati tjesteninu, na luku 15 min dinstati narezane na kolute one smrznute repove jastoga (ne surimi štapići, već ona tri repa u vrećici), kad omekane, dodati vrhnje za kuhanje i malo vegete.
preliti po tjestenini i njam
ja njoke skuham i ubacim na minutu na ulje na koje sam prije toga na naglo spekla pureća ili pileća prsa.budu fini i sočni
napravi se salata i ručak je gotov za 15 minuta
Evo nešto sezonsko. Paprike napunite svježim sirom iz vrećice koji ste prethodno ocijedili ,posolili i dodali mu malo češnjaka.To posložite u dublju tepsiju i pecite.Možete ih zaliti s vrhnjem(moji tako ne vole).Dok se to peče u tavi ispecite batake ,pa ih pred kraj pečenja "uvalite" paprikama.Paprike možete puniti i izribanim krompirom samo se tada moraju duže peći i u tepsiju dodajte 2 čaše vode.U sir netko dodaje i gljive samo moji to ne vole. :*
probala njoke, niš posebno :/
inače ne volim baš tjesteninu jer se od toga nikad ne najedem nego samo napušem ali moram nekad promjene radi
nego, htjela sam pitati jeste probali onaj butterino od cekina, ja ga često radim i meni je za prste polizat, uz to još skuham široke rezance od špinata i njami :mljac: moja Nina se guši u tome fiiino :D
luk zažutit na maslinovom ulju, dodat na kockice narezanu piletinu (manje kockice) malo to pržit i dodat umak od gljiva, peršin, vegetu, curry kuhat jedno 5 min i dodat češnjak, kuhat još 1-2 min poslužit uz bilo koje tjesto (uz zeleno je efektno)
njoke obožavam na sve načine...od gotovih su mi favorit "k plus" i stvarno je najbitnije ne kuhati ih predugo...čim isplivaju van sa njima!
što se brzine tiče favorit za njoke ili neku drugu paštu mi je bijeli umak sa šunkom i sirom...na maslacu kratko popržim dimljenu pureću šunku (može bilo koja šunka al najbolji šmek je sa ovom), zalijem s vrhnjem za kuhanje, ubacim sira (ribanog ili listiće za toast ili trokut zdenka sira), malo soli i bijelog papra i gotovo je čim se sir rastopi
još jedan prijedlog za brzopotezni ručak je lešo oslić + krumpir s peršinom
krumpir skuhati na kockice i kad je gotov ocijediti, ubaciti malo margarina i sjeckanog peršina, poklopiti i protresti, a ledo filete oslića kuham 10-tak minuta s malo vegete...ako je u varijanti kakva bolja ribica tipa orada/brancin nju posolim ili natrljam sa malo vegete, stavim krišku limuna, malo ulja, zamotam u papir za pečenje kao bombon i pečem u pećnici...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Quote:
Originally Posted by Romeo&Julija
17'
Kada god kupijemo konzerve tune MM provjerava koliko posla imam... :lol:
U vruću vodu iz slavine staviti malo soli,tijesto i u mikrovalnu na 17'.
Kada ostane još 3' do isteka 17.,otvoriti dvije konzerve tune (one u malim komadićima) i iscijediti mast što je moguće više.Otvoriti konzervu kukuruza,manju (ukusno je i bez kukuruza),iscijediti vodu te otvoriti 6 listića sira(onaj za toast).Kada odzvoni 17.' iscijediti tijesto i sve ove sastojke dodati i dobro izmješati,kako bi se sir ravnomjerno rasporedio po tijestu. Poslužiti uz nešto kiselo,npr krastavce...
jao ja sam probala nesto slicnoQuote:
Originally Posted by bebelina
samo sto sam otopila neki zuti sir
i za stolom se sve tako zgusnulo da se nije moglo jesti :cry:
ipak smo nekako pojeli, i nisam koristila vrhnje za kuhanje
Ah, pa baš zato ti se i zgusnulo tako jako :love:Quote:
Originally Posted by cvjetic27
Trebaš staviti...
Mi to radimo samo s gorgonzolom i vrhnjem i super je...
Tema je pala u zaborav :shock:
Kuharice imate koje nove i brze recepte?
I mi volimo onu paštu sa lososom od fritulice :), naš recept je malo modificiran, ali u principu vrlo sličan.
Mi volimo i paštu sa tunom:
2 konzerve pelata (ili bocu passate)
1 velika ili 2 male konzerve tunjevine (mi kupujemo samo Rio Mare)
3-4 režnja češnjaka
papar
sol
malo vegete (ponekad mi paše, ponekad ne, ovisi :) )
Na ulju od konzerve (dakle otvrim konzervu tunjevine i ulijem ulje u lonac) prepržimo češnjak oko minutu (ne smije požutjeti!), dodati pelate i kuhati oko 15 min, zatim ubaciti tunjevinu i začiniti po ukusu (moj tata voli ubaciti nalo chilli-ja ili Tobasco-a). U međuvremenu skuhati paštu (ja stavim one farfaline).
Isto tako možete sve pomiješati, staviti u vatrostalnu, umiješati naribanu mozzarellu i preliti bešamelom te zapeći. Možete u isti umak umiješati pola čašice kiselog vrhnja....
Što se tiče vode - imam kuhalo za vodu pa ga uključim da mi voda provrije najprije u njemu i čim ju stavim na štednjak, voda već kuha (ne moram čekati 10 min da provrije na štednjaku), samo ubacim paštu :)
:D SUPER TOPIC curke svaka čast to sam baš tražila :D
meni je sa express lonecm svaki ručak postao ručak za 20 min, iako nije tema topica, ali oduševljena sam :D
Ovo je ručak za čiju pripremu treba pet minuta:
ŠPAGETI S LOSOSOM
- skuhati špagete
- napraviti umak: narezati lososa (iz onoga vakumiranoga paketića) na male komadiće, pomiješati ga s majonezom (jedna vrećica), senfom (žličica) i medom (žlica).
Poslužuje se hladno.
Ni za ovaj ne treba više od pet minuta:
SALATA - TIKVICE I SEZAM
Tikvice (s korom) poprže se na malo maslinovoga ulja. Kad omekšaju, dodati sezam i miješati nekoliko minuta (paziti da sezam ne zagori). Poslužiti ohlađeno kao salatu ili toplo kao prilog uz neko meso na brzinu.
Evo još jednog brzinskoga (20-ak minuta), a vizualno efektnoga:
PEČENA CIKLA I KRUMPIR + MESO
Krumpir i cikla narežu se na kockice i peku zajedno u pećnici na malo ulja. Začin: kim. Pečena cikla je fina, a još pusti boju na krumpir pa to fora izgleda.
Uz to ide neko meso pripremljeno na brzinu, posebno.
Brzinski, a jako fini prilozi: riža s kikirikijem (usitnjenim, ali ne previše), riža s grožđicama, pire od slanutka...
evo jedan brzi: juha od poriluka
2 poriluka, veći krompir, 2-3 mrkve, sve se izreže, poprži na maslinovom ulju, zalije sa vodom ili temeljcem, kuha se dok krompir nije gotov 15-20min. Nekoliko minuta pred kraj doda se šalica zobenih pahuljica.
kada bude gotovo malo sa štapnim mikserom sameljem pa bude polu-kremasta. I još se (može-nemora) dodati pred posluživanje malo poprženih lanenih sjemenki
mojoj obitelji je ta juha jako fina, i obično ju pravim za večeru (zasitna je)
TJESTENINA S TUNOM "NA BIJELO"
Na 1 konzervu tune (ali komada, ne komadića) dolazi 1 vrhnje za kuhanje (količinu povećavati proporcionalno, po potrebi).
Dakle, na maslinovom ulju malo (ali sasvim kratko) zapržiti bijeli luk (češnjak), odmah staviti ocijeđenu tunu, kratko promiješati i dodati vrhnje za kuhanje. Sada dolazi najvažniji sastojak koji ovom jelu daje poseban "štih": nasjeckati šaku kapara (po mogućnosti ne kupovnih!) i umiješati u smjesu. Još kratko prokuhati i preliti preko već skuhanih špageta "al dente". Poslužiti sa salatom miješanom od kristalke, matovilca i rikule. Mmmmm...
TJESTENINA S TUNOM "NA BIJELO"
Na 1 konzervu tune (ali komada, ne komadića) dolazi 1 vrhnje za kuhanje (količinu povećavati proporcionalno, po potrebi).
Dakle, na maslinovom ulju malo (ali sasvim kratko) zapržiti bijeli luk (češnjak), odmah staviti ocijeđenu tunu, kratko promiješati i dodati vrhnje za kuhanje. Sada dolazi najvažniji sastojak koji ovom jelu daje poseban "štih": nasjeckati šaku kapara (po mogućnosti ne kupovnih!) i umiješati u smjesu. Još kratko prokuhati i preliti preko već skuhanih špageta "al dente". Poslužiti sa salatom miješanom od kristalke, matovilca i rikule. Mmmmm...
ovo zvuči fino
forka a gdje da kupim domaće kapare? Nikad to nisam vidjela :?
Ne znam da li domaćih kapara ima za kupiti... (nažalost). Ja ih, kad sam u prilici (a to rijetko) berem sama..., najčešće mi ih pošalje mama...
Ne znam da li domaćih kapara ima za kupiti... (nažalost). Ja ih, kad sam u prilici (a to rijetko) berem sama..., najčešće mi ih pošalje mama...
moj brzi ručak bez grižnje savjesti (dianica ima neurodermitis, a dominik urtikarije pa smo furt u strahu od konzervansa i sl. :) ):
1juha -naribanu mrkvu proprijam pa zakuham umutim bio kašicu od buće ili zamrznutu pečenu buću, izmiksam štapnim mikserom, ako nije kremasto dodam malo vrhnja ili mlijeka
2 lažna riža-rižine int.pahuljice u kipuću vodu, kuhane zalijem žlicom maslinovog ulja i posipam sezamom sa soli
3 pečeno jaje ili prženi tofu ili raženi kruh na masl.ulju ili putru.
4 salata cikla, kis.krastavci iz tegle
Riža i prženje su gotovi dok skuham juhu.
ja za umak ništa ne pržim - samo zmućkam kečap, jedno vrhnje, žličicu genovesea i po želji sir na kockice, pršut ili štogod drugo po želji i ukusu. kuhane torteline stavim u vatrostalnu posudu prelijem tim "umakom", još stavim kuglice mozarelle s bosiljkom na vrh i zapečem na 220 15ak minuta. OK možda nije sve skupa 20 minuta, ali je recimo 30, a za prste polizat!Quote:
Originally Posted by zelimo_bebu
meni je najbrži i najfiniji ručak kad (već očišćenu) ribu nasolim, popaprim i nauljim - gurnem u pećnicu, ogulim krumpir - skuham ga, kuhanog prelijem maslinovim uljem, posipam peršinom, napravim salatu i postavim stol.......di ćeš brže, jednostavnije, finije i zdravije!
možda isto nije baš 20 minuta, ali nije ni puno dulje!
Imam i ja jedan brzinski sa ribom. Ribu je samo potrebno očistiti i posoliti sa krupnom soli( ali ako nema i sitna je ok). U posudu za pečenje posložiti ploškice limuna i na to staviti ribu. Posuti peršinom, može se ostaviti cijele grančice. staviti u pečnicu na 200 stupnjeva i peči 20-30 minuta ovisno o veličini ribe. Ja sam probala sa brancinom, oradom, pagrom i srdelama. Odlično, zdravo, brzo i bez muke!
možete malo bez te ribe ? :mrgreen:
Uvijek me iznenadi kako ti pojednostaviš kuhanje, pa bih rado ovo probala, međutim boldani dio ne kontam? Šta je?Quote:
Originally Posted by apricot
Puno vremena provodim u kuhinji pa bih to malo pojednostavila :/
šta ne kontaš?
Gallo je talijanski brand, prodaje rižu, ali ima i tu kombinaciju tri žitarice. Nekad ubacim to, nekad šaku ječma, zobi, leće... bilo čega...
E sad sam skontala, mislila sam da se radi o receptu iz knjige, Zlatko Gall.Quote:
Originally Posted by apricot
Inače se ne hranim zdravo, tako da nikad nisam ništa kuhala s takvom vrstom žitarica, pa ću da probam.
Hvala
Umjesto "obične" tjestenine ili "obične" rize, napravim staklene (rizine) rezance u kombinaciji s piletinom/puretinom na kockice u umaku od paradajza i paprike. (ili bilo koji gotovi uncle bens umak) Gotovo za 10 min.
Ili salata: paradajz, paprika, krastavac,luk, kockice korijena celera, kockice mlade tikvice, slanutak iz konzerve, kukuruz iz konzerve, cous-cous (ili fusilli), feta sir, tuna (ili tko voli hrenovčice) - začinjeno masl.uljem, sol, papar, ocat - njam
Ja sam odrasla na pitama, kuhanim čorbama i sl. a sve se to jako dugo priprema, jedino jaja znam ispeći tako brzo!
evo i mog brzog udjela :)
Salata sa tunjevinom
nasjeckam na sitno luk,papriku i paradajz,dodam 2 konzerve tunjevine i malo kukuruza.sve to promijesam sa prethodno skuhanim puzicima,sol,papar i ja dodam jako malo octa.
Jedan zgodan receptić koji kod mene doma baš ne prolazi za ručak, al za večeru svi ovo volimo pojest:
Umutiti nekoliko jaja, dodati kukuruz iz konzerve i sir (gauda ili sl.) narezan na kockice. Malo osoliti. Izliti na vruće ulje i ispeći kao kajganu.
Sir se lijepo otopi i baš je mljac-mljac. Probajte
a šparoge? to ide u 20 min. tipa: blanširati šparoge, 10-15 crnih maslina izgnječiti u mužaru da se dobije pasta, naribati kozji sir, sve pomiješati i zapeći na kojih 200c na 10 min. mljac.
ili kajgana/fritaja sa šparogama. 10 min i gotovo. maslinovo ulje+jaja+šparoge+luk+origano+sol
Meni su šparoge ipak najdraže na najjednostavniji i najprimitivniji način: kratko prokuhane u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima i maslinovim uljem!
Meni su šparoge ipak najdraže na najjednostavniji i najprimitivniji način: kratko prokuhane u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima i maslinovim uljem!