koliko su nam do sada bili sufinancirani vrtici?
Printable View
koliko su nam do sada bili sufinancirani vrtici?
1000 kn po djetetu su meni rekli.
uf, onda sam ja na istome, malo mi je laknulo. Dobro, je li i ovaj prijedlog ide na min. uprave, ili?
strašno
Mi smo imali sastanak. Dosad je naš vrtić uzimao ekonomsku cijenu vrtića 1700 kn, 1000 od grada, mi smo plaćali ostatak. Sada je ekonomska cijena 2100 kn i plaća se po tablici. Znači minimalna cijena je opet 700.
Papiri su isti kao i za gradske vrtiće, jedino što nam tu piše da uvjerenje o prebivalištu od 02.svibnja. 2011. pribavlja nadležni ured po službenoj dužnosti. Bar ne moramo čekati u redu za to.
ivanche, kužim
sada je komercijalna cijena vašeg vrtića 2.100 kn ali od grada više ne dobivaju 1000 kn za sve, dakle u mom slučaju, prema tablici oni sada za moje dijete dobiju 140,00 kn a ja dajem razliku do 2.100 a to je lijepih 1.960 kn..e to je problem..ako ne prijavim bake i dede i rodbinu kod sebe doma:-)
bunbica, blago tebi ako se tebi ništa ne mijenja
:klap:
E, ali ti i svaki privatni\vjerski vrtić određuje svoju ekonomsku cijenu. Čini mi se da je rekla da im je grad odredio da je 2500 ekonomska cijena za takve samo što su naši zaključili da im ne treba toliko. Tako da će nekima možda biti i 2500.
Nama se u biti isto neće mijenjati cijena jer nam dolazi beba pa će nam prosjek pasti, ali ne znaju još koliki će biti popust i da li će ga davati za drugo dijete u vrtiću.
http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=3229
Poštovanje, zanima me iskustvo nekoga od Vas tko je u dogledno vrijeme otvaro privatni vrtić?
Odlučuje li grad kome će dati dozvolu ili ne (ovisi li to o "vezama" ili stvarnim potrebama dotičnog kvarta o vrtiću) ili je dovoljno zadovoljiti zakonske uvijete o prostoru, platiti 2000kn Trgovačkom sudu?
Može li privatni vrtić imati ugovor s kuhinjom gradskog vrtića i dostavi hrane ?
Može li vrtić biti u suterenu i podrumu ako ima grijanje ventilaciju, prozore i klimu?
Mora li imati osiguran parking ili samo zelenu površinu gdje bi se djeca igrala?
Mora li ravnatelj biti osoba s iskustvom pedagoške ili odgojiteljske struke ili mora biti nekog drugog zanimanja ili odgojitelj s diplomom bez pripravničkoga staža?
Mora li vrtić imati pedagoga,logopeda itd.
Je li dovoljno 3,4 tete na skupinu do 15- 20 djece u dobi od 3-6g (miješovata ili odvojena grupa)...moraju li imati jaslice?
Kome su dužni osim roditeljima pradvdati program i kontrolira li tko njihov rad?
Dobivaju li svi privatni vrtići poticaj finacijsk od grada i imaju li pravo naplaćivati mjesečno koliko žele ili je to zakonom određeno?
Pokriva li poticaj za zapošljavanje mogućnost otvaranja privatnoga vrtića?
Puno hvala!
bok!
ne znam puno o tematici, ali bi htjela pomoci odgovorom na 2 od tvojih postavljih pitanja
1-Može li vrtić biti u suterenu i podrumu ako ima grijanje ventilaciju, prozore i klimu?
ne znam da li moze ili ne, ali ja kao roditelj ne bi tamo upisala dijete bez obzira na ljepotu i opremljenost interijera
2-Dobivaju li svi privatni vrtići poticaj finacijsk od grada
ne znam da li svi, ali naš da
hvala
moja je mala išla i iznamljeni dio vrtića koji je bio u prizemlju ali nije imao prozore samo one pri vrhu kao i u podrumu.......inače po meni je problem vrtića u tome što je baziran u zatvorenomu prostoru... s druge strane vrtići koji su previše ostakljeni ili imaju previše sunca i stalno navućene zastore ili ih svi iz vana vide kao npr.Medo Brundo u Dubravi koji je moderan i na glavnoj cesti predpostavljam da im i zatamljene prozore ili one koje reflektiraju svjetlo ali s Av.Dubrava vi vidite unutra kad djete se skida igra-pa stalno imaju navučene zavjese, rolete ili tako nešto? Da ne govorim da vrtić moje male sad ide u glavni nema klimu pa tokom ljetnih dana stalno zamračuju prozore ili rade propuh...u podrumskom prostoru s tim ne bi bilo problema...je malo klautrofobija...ali ljudi žive u takvim stanovima ako su dobro uređeni nekad to i nije tako loše? ;-)
tu ti je ukratko prepričano, a imaš i linkove na NN s pravilnicima.
http://gorila.jutarnji.hr/profile/bi...prema-za-vrtie
u pravu, svaka roba ima svog kupca. ovo je osvrt iz mojih cipela ;)
http://gorila.jutarnji.hr/profile/bi...prema-za-vrtie
hvala čitala sam već to...to je čini mi se isto ili slično onome gore ;-)
ma po meni treba nešto smisliti da djeca uopće nemaju osjećaj da su u zatvorenome prostoru ili kad bi boravak u vrtiću nekako ustvari bio boravak vani ali u svim vremenskim uvjetima (vjerujem da bi onda i dvorište moralo imati onaj pomični krov, biti ostakljeno kao zimski vrt itd) jadna djeca su po 10h po nevremenu u zatvorenom prostoru od 50m kvadratnih a njih 28...uf hvala curke
moram lipriznati da to traže samo za privatne vrtiće recimo kod mojeg klinca u grupi od 1.5-2.5 godine ima ih upisanih samo 24 a po njihovom treba bit maximalno 16, s druge stare jedan dio naših vrtića u pomoćnim ogjektima nema uopće dvorište, nego se igraju na smjeni u ograđenom parkiću ili šeću i igraju po gradskim parkovima
Jedno pitanje samo: je li upisnina obavezna u svim privatnim vrticima? Nama su rekli da se placa 500 kn a nigdje nisam nasla nista o tome da je netko pisao i spominjao
Pozdrav!
Jeste li čuli za Pingvin u Svetoklarskoj?
Bila sam u ponedjeljak,prostor me oduševio,fakat je lijep.sobe su velike,sve novo ,šareno,a i dvorište je veliko.
Sutra ću predati papire za upis,pa se nadam laganoj adaptaciji.
u nekim vrtićima se plaća upisnina recimo u jednom vrtiću u gajnicama iu par po gradu
Molim preporuke za privatne jaslice na području Trnja...Da li je netko čuo išta o novom privatnom vrtiću koji se tamo otvara???
Hvala Vam...
Pa zar baš nitko nema iskustva s privatnim jaslicama na području Trnja??? Čula sam da se tamo otvara neki novi vrtić pa me zanima ima li itko saznanja o tome hoće li imati jasklice?
Unaprijed hvala
imaš vrtić u sklopu samostana u Trnju
Ma znam da ih ima nekoliko, ali me zanima ima li itko kakvih iskustava u tim vrtićima?
Itko iskustvo s Leptirić Lu (Kajzerica)?
Krenuli u vrtić u Strojarskoj....zadovoljni za sada :D
Dali ima netko iskustva sa djecjim vrticem "vesela pandica" Sesv.Kraljevec
I mene zanima taj dio - Sesvete, Dugo Selo. Sumnjam da cemo naci mjesto u drzavnom u travnju. Jos imamo vremena do tada, ali vrijeme leti i ne zelim se informirati u zadnji tren.
Koliko plaćate privatne vrtiće? Da li su cijene se mijenjaleunazad koju godinu?
Hvala!
Ima netko.iskustva s Pikulicom?
Mi nismo u Zagrebu i jedini vrtić koji imamo je privatni i cijena nam nažalost ne ovisi o plaći. Ona je velika bez obzira što dio subvencionira općina.
Tak je i kod nas. Nismo u Zagrebu, vrtić je 800 kn i to državni, neovisno o plaći. Dala bih malu u privatni vrtić na 2 mjeseca dok dočekamo rujan, ali ne znam hoće li biti mjesta u svibnju. U Zagrebu bi se vjerojatno našlo mjesta (radimo u Zg pa bi nam bilo usput), alil tada je cijena za nas koji ne živimo u Zg-u viša za 1000 kn.
da ali neke opcine subvencioniraju vrtic
Uz subvenciju vrtić plaćamo 85o za prvo i 7ookn za drugo dijete.
Da. To je kod nas subvencija.