ja stavim tetru unutra (presložim 3 puta pa popola)..Citiraj:
martinaP prvotno napisa
a ako treba baš dugo izdržati stavim i originalni uložak i tanju tetru ili uložak od konoplje + originalni..
Printable View
ja stavim tetru unutra (presložim 3 puta pa popola)..Citiraj:
martinaP prvotno napisa
a ako treba baš dugo izdržati stavim i originalni uložak i tanju tetru ili uložak od konoplje + originalni..
Cure, pritipliiiz, hoće mi netko pomoći oko pranja pelena i gore navedenih pitanja. :saint:Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Hvala TB. I ja sam proucila sastav i nije mi sjeo. No zasto je manji bed ako je sintetika u pocketicama nego u fittedicama? Mozda suvisno pitanje, ali jos se ne kuzim u p. i aio pa ne znam. Hvala za misljenje, puno mi znaci! ;) Moze link na Bella Bottoms? tnx.Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
Jelka, nadam se da ce netko imati odgovor, ali koliko sam ja citala okolo, moze pomoci da na prazno odvrtis perilicu s octom i sodom bikarbonom. Imas li susilicu? Ja sam imala problem ne sa smradom ali s rel. neugodnim mirisom rucnika, od kad ih susim u susilici, fiiino mirisu. Vjerujem da je problem bio u presporom susenju. Mozda da ih probas koji put osusit u susilici ako je imas...
No, vjerujem da zaista treba "oprati" ves masinu. Imas jako dobar clanak o tome na portalu.
evo link na clanak: http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=287&Show=2475
ma mislim... :/
Uglavnom, to je bio link za bellabottoms.
Ellen, fakat si zlatna! :love:
O sušilici samo maštam. :/ Nadala sam se da bu mi se ova perilica (stara 5g) pokvarila pa da ću kupiti 2u1, ali niš od toga. Jednom sam otišla kod Val i tamo oprala pelenice, tak su prekrasno mirišale, bile mekane.... mmmmmm
Bacam se na pranje perilice s tim octom (iako mi iz teksta nije niš jasno), iskreno se nadam da će mi riješiti problem.
Ovo ti je sad moja logika, pa je možeš i zanemariti. :mrgreen: Nekako mi taj fleece ima smisla u pocketicama i AIO, ali ne u fitteds. S tim da ja imam jednu fitted sa fleeceom unutra, ali samo zato jer je namijenjena za noć, pa je bitan taj "stay dry" efekt. Ali u svakom slučaju preferiram potpuno prirodne fitteds, jer onda možeš i nastaviti u prirodnom tonu i koristiti vunene zaštitne gaćice, znači skroz prirodno, bez sintetike, dok to sa AIO i pocket naravno ne možeš, ako ništa drugo onda zbog vanjskog sloja. Postoje i pocket i AIO koje unutra imaju prirodne materijale, ali po onome što sam ja čitala, dosta su nepouzdane, tj. lako promoče. Iako ima ljudi koji su zadovoljni Bumkinsicama, koje unutra imaju čini mi se flanel, a opet nekima vrlo brzo propuste.Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
Zapravo bi me taj fleece manje smetao od tog punjenja od mikrofibre. Općenito mi je mikrofibra bljakasta, iako znam da super upija, ali ono kad ti se lijepi po rukama, fuj, fuj! (Naravno da znam da ne dolazi u dodir sa kožom ako se nalazi unutar pelene, ali svejedno mi je bljak. :/)
E jesam zakomplicirala...
Ima jedna AIO koja je pamučna a meni je najpouzdanija - ME AIO. Probala bih i Imse Vimse AIO, ali mi je malo skupa...
Meni je i Bumkins AIO bila super. Zašto bila? Evo priče, tj. upozorenja onima koje kantu za pelene drže pokraj kante za smeće :mrgreen: . Ja sam u trenutku rastresenosti bacila svoju bumkins i još 2 tetre u-smeće. I skužila sam da mi fali tek kad sam vješala oprane pelene na štrik...a smeće već davno u kontejneru.
:shock: :lol:Citiraj:
momtobe prvotno napisa
:shock: :shock: :taps:Citiraj:
inače zanima me da li se netko sjeća stranice koju je stavila cocci, prije nekih 2-3 mjeseca, na kojoj se objavljuju koje su pelenice na sniženju
ne znam je li to ta, ali na ovoj ima takvih obavijesti
http://www.diaperdeals.com/
Evo moja iskustva s prirodnim AIO:
SB AIO- drže jedno slabo pišanje, a pocket je tako mali da se ne da ništa nagurati. Prekrasna je mala guza, ali uvijek sa sobom nositi rezervu. Sretna sam što sam ih uzela s outleta pa me nisku skupo koštale...
ME AIO - odlična pelena, čak me više ni bijela boja ne smeta
Imsse Vimse AIO - još bolja - malo kabastija, ali zato i pouzdanija. Obično ju stavljam kada smo na putu pa puno sjedi na peleni (onda mi "slabije" pelene znaju pustiti na robicu).
Kushies Ultra - flanel unutra - super drže, ali su kabaste i ne prijanjaju tako lijepo na nogice i struk. Vanjski materijal nije PUL nego je nekakav vinyl coated koji je malo krut. Dobar omjer cijene/kvalitete. Mislim da je prikladniji za veću djecu kada se stolica konsolidira nego za sasvim male bebe.
Mislim da će i MIBova pocketica biti dobra ukoliko ostanu na sintetičkom PULu.
Inače, meni je kao neka logika: ako koristiš fitted, onda idi ful na prirodno, ako si na pocketicama onda mi je unutrašnja strana s flisom/suadeclothom prihvatljiva (ako ne i poželjna kada se guza zacrveni). A evo, sada kada sam se prebrojala shvatila sam da zapravo imam prilično ovih "prirodnih" AIO. Tu sam išla za nekom logikom da ćemo se tako skinuti iz pelena ovo ljeto, no obzirom da gospodin ne voli sjediti na tuti... čini se da ću na zimu imati dvije guze za prematanje :mrgreen:
Jelka- probaj oprati pelene s 1 dcl sode bikarbone i 1 dcl octa, i ispirati dokle god se vidi pjena na vratima mašine. Inače ja imam 2 u 1 (doduše skoro 10 g. staru) i to mi ništ ne posuši. Malo skrati vrijeme na štriku, ali ne osobito...
Dobro, sad od neprirodnih fitted imam samo BG, nije totalna plastika i zaista uz kozu sjeda prirodni materijal. Pazit cu od sad i na to. Dobro je imati vas. Ionako sam sada samo na fittedicama, a kad pocnem s AIO, slijedi novo ufuravanje :saint:
Ma kod moje je gornje punjenje pa niš ne vidim. Po slobodnoj procjeni (koristila tuu mač detergenta do sada), koliko bih mogla ispiranja uključiti?Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Jelka - Pa onda ti po američki lijepo otvori perilicu! Otvoriš pokolpac i nalukneš se prije centrifuge. Meni je, čini mi se trebalo bar 3-4 puta. Vjerojatno ovisi koliko se detrdženta nakupilo.
Lucija Ellen - bambus je 8) - ono sintetike što ima je samo u potki, tako da to nije baš toliki bed.
Hvala Olivija! :*
daš adresu na pp? :mrgreen: ja bi do drage tete!Citiraj:
Ivana B-G prvotno napisa
:? Što znači "kabasta"? :mrgreen:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Cure kupila sam čajevac koji mislim stavljati u vodu u koju odlažem iskorištene pelene.
Koliko kapi da stavim jer mi ništa ne piše :/ ?
I ja pitam.Citiraj:
BTW, uložak od konoplje - gdje se može kupiti, može link (ima li Babyshop ili Pahuljica možda)?
Mogla sam odmah i potražiti umjesto da pitam. Jesu li ovi za preporučiti:
http://minishop.t-com.hr/babyshop/Pr...rrpid=7&cid=18
Ima na Cottontail Baby, ne znam za domaće shopove.
Wonder-Fulls
Happy Heiny's
Swaddlebees
Mommy's Touch
Imaju dobre ocjene na Diaper Pinu.Citiraj:
martinaP prvotno napisa
http://www.diaperpin.com/diapers/ItemDetail.asp?ID=742
kabasto=glomazno=veliko :oops: (nadam se da su me bar slavonke razumjele) tj. ne očekujte malu guzu kao u pocketicama!
Ana - 5-6 kapi stavim u sprej bočicu od cca 2 dcl. Čajevac je dosta jak, pa ne treba pretjerivati (lavande npr. možeš i malo više od toga)
Olivija, nisam sto posto sigurna, ali mislim da se treba i manje od toga stavljati. Citala sam negdje (gdje je bilo govora o pelenama u kanti s vodom) da se na cijelu kantu s pelenama stavi samo nekoliko kapi), radi jakosti cajevca... :? Ajde prosvijetlite me, molim vas.
Ja ga pomalo ispustam iz upotrebe...prije sam stavljala i u kantu, i u sprej bocicu, po malo cajevca i lavande, a sad samo stavim kap lavande da mi voda u bocici "zamirise" :mrgreen:
Btw...smijesi mi se potencijalna prilika za otici u Austriju, ili/i da mi netko otamo dodje...moze li i meni adresa drage tete? :saint:
evo onda za sve vas, koje zanima....
http://www.stoffwindelcompany.at
ima ona dosta dobar izbor pelenica i ja sam uvijek bila jaaako zadovoljna!
a teta se zove: erika
Moram vam se požaliti da nikak nisam zadovoljna s Popolini bravo wrap. Preuske oko nogu, imaju taj nekakav kao dodatni komad materijala iznad gumice za nogu kojem ne vidim svrhu, "čuju" se kad se Jana kreće. Mislim, šta je tu je (Ivana, LE :* ), ali čini mi se da ste ih dosta hvalili pa ne znam jel to ja nešto krivo radim. :/ smib rules!
Jelka, ja sam ih hvalila na osnovu preporuka iz druge ruke, znas da jos nemam vlastitog iskustva...
Meni su Popolini Popowrap i MEAFC najbolji coveri, nikad mi nisu propustili, i ne stezu mu nogice. A mi fakat imamo najbuckastije nogice na ovom pdf-u, skoro pa sam sto posto sigurna u to.
9mj i 12300g - mjereno jucer 8)
jelka, bas mi je zao! :(
ali to je i meni bio razlog da ih prodam, jer su mi vec ovi coveri velicine S bili uski oko nogica - a moj maleni ce se izgleda pretvoriti u pravog bucu!
Cure, koje covere biste preporučili za novorođenče, s prvim djetetom smo počeli s platnenima s 3 mj., Kamaris, pa nemam iskustva s ovima malenima?!
Meni je Kamariov cover na čičak bio super, pa druge nismo ni tražili. Po noći je imao ME cover na drukere, ali smo tek s nekih 2 mjeseca počeli po noći s platnenina, pa ne znam kakav bi bio za nopvorođenče.
A vuna? :)
Ja danas malo pretjerala sa čajevcem i sada mi sve po njemu miriši u praoni :/
A di kupite te male sprejeve i koliko puta onda pošpricate?
ja sam stavljala puno vode i par kapi cajevca u onu spricalicu od nekakvih sredstava za ciscenje, prat prozore ili tak nesto. to je moja mama izumila :mrgreen:Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
ovco, meni je bio super mibov, imala sam i kamarisov.
ja bi jos preporucila bummis super snap, nisam imala S, ali mi je M super.
Vune sam već napravila za čitavu vojsku (dobro nije baš, ali imam dva jednostruka, dva pojačana, tri rastezljiva ljubičasta, jedan rastezljiv sivi, zeleni Stacinator :) i upravo šivam pripadajuće sive longies i imam u planu još sašiti vunenu vreću a la Disana, lanolizirati je i kao takvu koristiti kao longies ili ako ove vunene budu nedovoljne, kao pojačanje i grijanje). Mislila sam uzeti dva komada PUL-a za slučaj da mi dođe vune do grla, zbog puštanja, zakenjanosti, neodgovarajućeg kroja i sl. Da se razumijemo, cijena materijala je /izuzev kupovnog Stacinatora) bila sve skupa do 200 kn za sve nabrojeno (vreća će još biti nešto sitno). Da pedijatar ne pomisli da sam zvanjem pastirica.
Kakve su Tots Bots, Imse Vimse s onim pamukom preko te Kushies?!